- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
kois21
tag
VLC-ben Média menü - Megnyitás (speciális) vagy a Felvevőeszköz megnyitása - Felvevőeszköz fülön ki kell választani a directshow-t és megnyomni a lejátszás gombot. VLC-ben utána jobb katt az ablakon és ki lehet választani a nagyítást, méretarányt. levágást stb. Nekem a levágás 16:9 vált be. MIndig azt a csatornát adja, amit utoljára néztél a PVR 2-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
megpróbáltam kmplyerrel, mert nekem ez van fent a gépen és úgy láttam ebben is van ilyesmi. Elvileg beállítottam mindent, csatornákat is keres és talál, csak a képernyő marad tiszta fekete, nem látom az adást.
Esetleg van ötleted, hogy mit ronthattam el? Vagy mit kéne még beállítani?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
fogalmam sincs, hogy de sikerült megcsinálnom, most bejön a kép és nincs letterbox sem
szóval akit érdekel, KMPlayerrel is megoldható a dolog.
szerk: csak azt nem értem, hogy a windows színsémát miért állítja alapra, amíg így nézem a TV-t... ezzel esetleg lehet valamit kezdeni?
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Zoz
őstag
Sziasztok!
Windows 7-re való áttérés miatt le kellett cserélni a jól bevált PCTV PRO kártyámat
Sajnálatos módon egy WinFast DTV2000 H Plus kártyát sikerült beszereznem, mert a leírt paraméterei alapján úgy tűnt, minden igényemet ki fogja elégíteni. Csak az nem derült ki a leírásokból, hogy ez a WinFast PVR2 nevű izé mekkora nagy bughalmazTudna valaki ajánlani valami alternatív programot ehhez a kártyához tévénézés, és felvétel céljára (Win7 64 bit)?
A sok hiba közül a legfontosabb problémám: nem találok finomhangolási lehetőséget a csatornáknál.
A szemét UPC néhány legnépszerűbb csatornát icipicit elhangolja a szabványos frekvenciaértékről (gondolom szándékosan, hogy az emberek rohanjanak digitálisra áttérni). PCTV-nél ez nem volt gond, ott volt a csatorna beállításoknál egy csúszka, picit arrébb húztam és kész.
Ebben a PVR2 izébe nem találok ilyet :-( jelenleg így úgy működik, hogy időnként 5-10 percenként elveszti a hangot, csak zúg mint állat, majd 10-20-30 másodperc múlva sikerült visszatalálnia. Gyors oda-vissza csatornaváltással egyből vissza lehet szerezni a hangot, de ez ugye felvétel közben nem működik...
Találtam olyat a csatornabeállításoknál, hogy Frekvencia hozzáadása, gondoltam majd hozzáadom kicsit más frekvenciával, de ez a menüpont semmit nem csinál.
A Leadtek oldalon fellelhető legfrissebb: 2.0.3.39 PVR2 van fent. -
Zoz
őstag
Mondjuk azt így se értem, hogy a csatornabeállításoknál ez miért nem érhető el...
És az ott kiírt frekvencián nem látszik az állítgatás, remélem ez nem azt jelenti, hogy meg se jegyzi.
Próbálgatom, hogy sikerül-e javítani a helyzeten.Addig is a következő legidegesítőbb probléma: ha úgy zárom be a PVR2-t, hogy a vezérlőpanel rejtve van, akkor következő indításkor ugyan nem látszik a panel, de a helyét nyomkodva mégis a PVR2 vezérlését nyomkodom, nem azt a programot ami egyébként látszik. Újabb elrejtés (CTRL+C) nyomására egy pillanatra felbukkan, majd valóban el lesz rejtve. Még egy CTRL+C nyomására kerül elő.
Erre valami tipp? -
Zoz
őstag
válasz #65675776 #7960 üzenetére
Nem tudom, hogy a Pinnacle mostani cuccaihoz milyen szoftver van, én a hagyományos PCTV kártyákat használtam több mint 10 éven át, a családban több darab is van, az első még Miro gyártású volt. (Az utolsó sw ezekhez a PCTV Vision 5.5 volt)
Soha nem volt olyan problémám, hogy egy funkció nem, vagy hibásan működött volna.
Nagy igényeim nincsenek: TV-t akarok nézni úgy, hogy a kép körül minden vackot el lehessen tüntetni, hogy ne foglaljon felesleges helyet a desktop-ból. És ha megnyomom a REC gombot, akkor vegye fel a műsort.Ellenben a PVR2...
Baromi lassan indul, ezt mondjuk SSD beszerzése megoldotta.
Sokkal több CPU időt is eszik, mindegy, Core i5 elbírja. De időnként elkezd akadozni a kép, Hofi szavaival élve: mintha ló húzná az áramot. Ilyenkor a szokottnál nagyobb proci terhelést látni. Be kell zárni, és újraindítani, akkor megjavul. A jelenség elsősorban felvétel leállítása után fordul elő, de néha egyből induláskor is.
Gyanús, hogy talán a hyper threading-al lehet baja, talán az ugyanazon a fizikai proci magon lévő két virtuális magot akarja agyonterhelni, ettől lassul be durván.Keretmentes üzemmód gyári alapbeállításokkal nem működik Ati VGA+Win7 felállásban: két vékonyka oszlopban van csak kép. XP alatt ill. korábbi GF 9600GT VGA-val Win7 alatt is jó. Ha a videó nyújtás menüpontot kikapcsolom, akkor jól lesz Ati+Win7 felállásban is, csak akkor némi feketeség ottmarad a a kép szélén. Hosszas kísérletezés (mindenféle driver verziók kipróbálása, Windows újratelepítés, stb) után sikerült egy olyan videó beállítást találni a PVR2-ben, amivel működik bekapcsolt videónyújtással, így már használható, csak időnként megáll a kép: ilyen pillanat pl az amikor az UAC kérdez valamit, ekkor megáll a TV kép frissülése, csak a PVR2 újraindítása után indul újra.
Csatornákat hogyan lehet saját sorrendbe rendezni? Én nem jöttem rá :-(
Így kénytelen vagyok a csatornamenüben kotorászni, amivel csak az a baj, hogy időnként krikszkraksz karaktereket ír csatornanevek helyett a listában. Ez is csak a PVR2 program újraindításával javul meg. Leggyakrabban akkor következik be, ha már volt egy felvétel. OSD-n, vagy a vezérlőpanel ablakában ilyenkor is jól írja a csatornanevet, csak a listában rossz.Tök jó, van végre képarányváltás: analóg forráson nem működik, ahelyett hogy 16:9-ben levágná a felesleget, a fekete csíkokkal együtt kinyújtja a képet.
Digitálison se végzi automatikusan. (Amúgy meg a kézi képarányváltás mindig bekapcsolja a videónyújtás funkciót, amivel korábban meggyűlt a bajom.)A digitális bemeneten (MindigTV) nézéskor van hang, csak felvételnél nem veszi fel egyes csatornáknál. Ahogy tegnap próbálgattam már egyedül csak a Duna TV hangját hajlandó felvenni, korábban még az m1,m2 is működött.
Ha éppen olyan a digitális vétel, hogy nem jön be az adás, akkor abba az egész program képes belefagyni.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, vannak még apróságok...
Én ezt nevezem bughalmaznak. -
bzoley
veterán
"Csatornákat hogyan lehet saját sorrendbe rendezni?"
Drag&Drop
MindigTV csatornákon mindig van han. Anélkül nehéz lenne elmenteni. Az, hogy lejátszani nem tudod, már más dolog.
A képarány váltás, a zoom, és a crop nem ugyanaz. Egyiket tudja, másikat nem. Anamorph csatornáknál jól jöhet a képarány váltás is, pl. Spektrum(nálam). -
Atomantiii
addikt
válasz #65675776 #7960 üzenetére
Nekem is volt pinnacle-m és szerintem ég és föld a különbség a két termék szoftvere között a leadtek javára. Persze ízlések és pofonok, de hogy ilyen profi minőségben csak a leadtekkel tudtam felvenni az 100 %. Nem beszélve arról ha nem a megfelelő sorrendben raktam fel a drivert (amit a saját magam kárán tanultam meg úgy az 5. újratelepítés után) és csináltam meg a beállításokat akkor az egész nem működött mert kiírta, hogy nincs olyan hardver ami neki kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #7964 üzenetére
Mire ezt leírtam valami megmagyarázhatatlan jelenség miatt nincs hang cvbs alatt és hiába megyek a felvétel gombra semmit se vesz fel és nem számlál egyáltalán hogy mekkora fájlt vett fel. Ki érti ezt? Dtv módban pedig hibátlanul működik.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Valaki pár szóban le tudná írni mi a különbség az alábbi tunerek között, mert a leírásukból számomra nem egyértelmű.
DTV 1800 H Hybrid
DTV2000 DS
DTV 1000 S''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Atomantiii
addikt
Ezt most már végleg nem értem, újraraktam a rendszert, a drivert és a winfastot és composite alatt nincs hang és a felvételre menve semmit se vesz fel. Mi lehet a probléma? Az alaplapi hang összekötést kivettem (de utána is volt hang mikor használtam) ma meg elindítottam a progit és nincs hang.
http://tinypic.com/r/10pzk15/5
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #7967 üzenetére
Tehát hiába megyek a felvétel gombra olyan mintha felvenne, de mégsem csinál semmit sem és nincs hangja sem.
http://i42.tinypic.com/t6armd.png
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
DTV 1800 H Hybrid, ilyenem van... dvb-t és analóg tuner + analóg rádió, video bemenettel. Az analóg részét egy olyan chipset látja el, amely 64 bites rendszeren 2GB+ memóriával bugosan működik, akármilyen erős a gép, akkor is akadozik . PCI slotos. Ha nem lenne az a driver bug, akkor nagyon jó kártya lenne.
DTV2000 DS, még nem is láttam ilyet Csak dvb-t adást kezel. Af9015 + Af9013 két tuneres kártya. Széleskörben támogatott ez a chipset (az egy tuneres kínai usb donglek körében is elterjedt volt), linux és win is kezeli szépen. PCI slotos. Régebbi típus lehet. Az az előnye a két tunernek, hogy egyszerre tud felvenni és mutatni adást (nem csak ugyanazon a mux-on belül)
DTV 1000 S, dvb-t vevő, de van analóg videobemenete is (de analóg tunerje nincs), valami régi típus lehet, pci csatolós
linkeltem a gyártó oldalát, ott részletes adatok vannak mindegyikről...
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
Most már ott járok, hogy hardveres dvd módban már felvesz de hang még most sincs
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #7973 üzenetére
Most gondolkoztam, hogy lehet a biosban állítottam el valamit ami miatt talán nem jó. Most visszaállítottam mindent alap beállításra így már van hang, megy a felvétel is, de torz a hang. Szóval nem egészen értem a helyzetet.
-
Atomantiii
addikt
Amúgy az rca kábelnél a sárga vezetékes piros és zöld rca csatlakozó mihez lenne? Mert ugye elvileg a kék a vonalbemenet, de azt se értem hogy kössem rá a vonalbemenetre. Létezik olyan kábel elvileg aminek egyik vége rca csatlakozós a másik pedig jack dugós (a vonalbemenethez való)?
-
bzoley
veterán
válasz Atomantiii #7975 üzenetére
Szerintem te valamit nagyon benéztél. A piros/zöld/kék rca az jellemzően a komponens bemenet. RCA audio nem nagyon van.
-
Atomantiii
addikt
Van fekete vezetékkel piros, sárga és fehér rca csatlakozó gondolom az a composite. De ugyanitt van rajta sárga vezetékkel kék, piros és zöld rca csati az mi lenne? Itt írtam a kékre, hogy az menne a vonalbemenetre gondolom.
Arra gondolok ami a képen középen van legfelül.
http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-06/47844/pic/leadtek_stuffs.jpg
Mert most már teljesen belekavarodtam. Írja már le valaki akkor hogy állítsam a hangbeállításokat hogy jó legyen. Akkor most kell valami a vonalbemenetre kötni vagy átkötni az alaplapon vagy sem? Mert most kiválasztottam a tv tunert hangeszköznek, nincs semmi átkötés de torz a hang. Vagy az is lehet nagy a hangerő és azért torzul?
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz Atomantiii #7977 üzenetére
A sárga a kompozit, a piros, és a fehér az audió, a többit leírtam. Néha van még világoskék jack, az audió out a hangkártyához. De nem ártana, ha belelapozgatnál a papírokba, vagy letöltöd a kézikönyvet, mind le van rajzolva, írva.
-
Atomantiii
addikt
Közben ilyet mitől csinálhat a pvr2? Nemrég még jó volt, újra lett indítva a gép most meg ilyen csíkos a kép cvbs alatt, digitális része teljesen jó: http://s44.radikal.ru/i103/1203/00/aef945212087.jpg
-
törölt tag
A jelek szerint nem sok funkciót használsz. Már az is szánalom, hogy külön van a TV néző és a beállító alkalmazás, a kettő együtt pedig nem fut.
A Pinnacle programjai tapasztalataim szerint semmivel sem indulnak gyorsabban. És főleg nem kisebb a prociterhelésük. Nálam a PVR2 analog módban nem fogyaszt többet 5-6%-nál, memóriából is elvan 44-45MiB-tal. (A konfigom ott az adatlapomon.) Az általad leírt jelenségekre sem emlékszem, pedig nem mostanság kezdtem el Leadtek tunereket használni.
Az AMD GPU (HD 4k után ha minden igaz, de 5k utániakat biztosan érinti) bug ismert, írtunk róla többször is. A 42-es PVR2-ben javították. Igaz az még nem került hivatalosan kiadásra. UAC-os képbefagyásra utoljára a Vista beta2 idejéből emlékszem. Azt a hibát akkor 4-5 nap alatt javította a Leadtek. Azóta se jött elő újra.
Csatornákat oda huzigálod, ahova akarod. De akár a nyilakat is használhatod. (Egyébként ha jól emlékszem ez a kézikönyvben is benne van.) Listában karakterkeverés nekem nem rémlik, hogy bárki is jelezte volna valaha is.
A DVB-T-n nincs hang a lejátszóprogramodat minősíti. Akár a PVR2-vel is megnyithatod, akkor biztosan lesz hang. De létezik tucatnyi lejátszó, ami szintén hibátlanul lejátssza a ts-eket.
-
azbest
félisten
válasz #65675776 #7981 üzenetére
1999-től használtam egy miro/Pinnacle PCTV (v2, bt848/Temic 4002 FH5) kártyát. A kezdeti időkben elég instabil volt (win98, intel 740 vga) a drivereknek köszönhetően. Ahogy jöttek ki a frissítések utána teljesen stabil lett. A gyári telepítőlemezeken intercast viewer is volt, amit volt alkalmam kipróbálni is, szóval igyekeztek követni a modern kor követelményeit. Az hogy külön tv, teletext és fm tuner progija volt nem igazán zavart. Igaz felvételre nem a saját programját használtam, hanem az akkor elterjedtebb és modernebb real formátumot használó real producert. Viszont az is igaz, hogy utána érezhetően hanyatlani kezdett a pinnacle hozzáállása, amikor elkezdtek piacra dobni egymás után egy csomó hasonló kártyát, aminél a szoftver funkcióit külön licenszhez kötötték. De végülis nem panaszkodom, mert 10 évig szolgált a kártya, sőt ma is működik és egy ritkán használt régi gépemben pihen. Igaz meg is kérték az árát, mert '99-ben 25 ezres tétel volt (ha jól emlékszem).
Egyébként az xp alatti overlay mód rengeteget számított teljesítményben és stabilitásban. Tök jó dolog ez az evr meg vmr .. csak sok program máig bugosan támogatja, vagy még most sem kiforrott így 6 év távlatában (vista+). Nincs már az sem, hogy egy terméket évekig supportáljanak, tényleg kijavítsák a bugokat, hanem szimplán end-of-life, vegyél egy másikat, aminek más bugjai vannak. Az evr ráadásul felhasználói szemmel nézve sem ad igazán többet (értem én hogy ezzel megy a dxva, de ez a motorháztető alatt van) viszont elvett olyan dolgokat, mint az ati driverek theather módja, amit nem lehet azóta sem teljesen pótolni. A pvr2 kapcsán korábban már beszélgettünk itt olyan gyermekbetegségekről, ami arra vall, hogy nagyon gyenge a szoftverfejlesztő részleg a leadteknél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az "igyekeztek követni a modern kor követelményeit" csak addig volt igaz, amíg Miro néven önálló cégként működtek. Illetve a felvásárlás után még egy kis ideig. A Pinnacle meg kidobott gyakorlatilag mindent, ami jó volt azok körül a tunerek körül, előregyártott komponensekből osszegórált, túlfújt sw-eket adott a kártyái mellé, amik működése hogy úgy mondjam nem is kicsit problémás volt (mai napig nem értem, hogy a Winfast DTV-nél sokkal kevesebbet tudó Pinnacle Media Center mitől lett >300MiB). A cég üzletpolitikája meg... Tipikusan a vevők hülyének nézése. Ráadásul alap dolgokért (sok esetben még egy glatt driverfrissítésért is) akartak pénzt kérni. Hathatós "munkával" elérték, hogy piacvezetőkből az alsóházba kerültek, nem véletlen, hogy az Avid végül eladta az egészet.
Egyébként nem össze-vissza beszélek, volt "szerencsém" elég Pinnacle termékhez.
Az EVR és VMR támogatásának hiánya nem a MS hibája. Elég régóta létezik mind a kettő (VMR 11 éve, EVR 5 éve, leszámítva a beta verziókat), a sw fejlesztők lustasága viszont ennél is régebbi.
Bugokat mai napig szokás javítani. Persze nem a tizenpár éves termékeknél (a CX2388x már bőven benne van a korban, és részben hw-es eredetű a bugja is). A Pinnacle mondjuk soha nem erről volt híres.
A Leadtek-nél nem gyenge a sw fejlesztő részleg. Szimplán az utóbbi 2-3 évben nagyon nem foglalkoznak már a PVR2-vel. A fejlesztéseik láthatóan inkább a vállalati szféra felé irányulnak mostanában. Zero Client-et meg nem lehet gyenge sw-rel eladni.
-
Atomantiii
addikt
Sajnos még mindig ott járok hogy nem igazi a hang, kicsit zúg ha hardveresen használom. Szoftveresen meg egyáltalán meg se szólal akárhogy próbálom. Fene se érti.
-
Atomantiii
addikt
Oda jutottam, hogy visszaraktam a régi 2000 XP Global tv tuneremet és az XP-t, mert azzal nem zúg a hang. De a 3200 H-val és Win 7-tel van egy alap zúgó hang cvbs bemeneten és vonalbemenettel használva de nem tudom miért már minden verziót kipróbáltam. Ugyanúgy zúg, ha hangeszköznek a 3200 H tuner van kiválasztva.
-
inside23
csendes tag
Hello
Kis segítség kellene van egy leadtek winfast tv2000 xp kártyám és fut e ez win 7 64 bit alatt vagy hogy létezik e driver hozzá mert láni látja a gép hogy benne van de nem találtam hozzá drivert.
Üdv Inside
-
Atomantiii
addikt
Senkinek sincs ötlete miért zúghat a hang win 7-en 3200 H-val composite-on keresztül. A kábel biztos jó, mert TV 2000 XP globallal XP alatt tökéletes a hang.
-
törölt tag
válasz Atomantiii #7999 üzenetére
Nem lehet, hogy túl magas a felvételi hangerő?
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.