Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qorthral

    őstag

    válasz IreN!CuS #1483 üzenetére

    "megverte első évében Alonsot"
    Lehet, hogy számodra ez komoly érv, lévén a szabályok betűi alapján valóban megverte, mondhatni tie-breakben, de hidd el, egy komoly csapatvezető/tulaj nem ilyesmi mondvacsinált sorrend alapján választ versenyzőt. Ez maximum rajongók kicsinyes érvelése saját kedvencük fényezése érdekében, valós mögöttes tartalom nélkül. Nagyon pariban voltak akkor, totál döntetlen. Ezerszer át lett rágva, mindkettejüket komolyan hátráltatta ez-az, és persze ki egyiket, ki másikat látta jobbnak, de az tény, hogy ha bármelyikük jobb is volt, akkor is olyan kicsivel, hogy nem érdemes leírni. Kettejük tudásának azóta is fontos jelzőköve az a ~döntetlen, egymást erősítették vele. Hatalmas sarkítás minden egyéb nélkül kijelenteni, hogy Hamilton ott és akkor elverte Alonsót. Mondom mindezt úgy, hogy mindkettőt kedvelem. Ja, és ezt ugyanúgy leírnám fordított esetben is.

    A lényeg meg egyébként sem ez. Nem is az, hogy az elmúlt évek alapján sanszosabb, hogy egy mai Alonso megverne egy mai Hamiltont, mint fordítva. A lényeg az, hogy ha Alonso váltani szeretne, akkor a Mercinek el kell gondolkodnia a szerződtetésén. Igazad van abban, hogy jó a pilótapárosuk, és sem egy 2x-es VB Hamiltont, sem egy VB Rosberget nem lenne könnyű kitenni, azonban hahó, itt sántít, amit írtál. Ugyanis egyiket sem kell, lévén csak az egyik következhet be. Erről beszélt b-type is. Ha Hamilton nyer, akkor a 2x-es bajnok mellett a nyeretlen németet nem olyan nagy áldozat egy másik 2x-es bajnokért dobni, ha pedig Rosberg elveri Hamiltont, akkor bizony erősen megkérdőjeleződik, hogy tényleg annyira jó-e a brit. Ekkor nem lenne logikátlan lépés Alonsóra cserélni, főleg, ha csapaton belül obbnak tartják Lewisnál. Persze kiderülhet később, hogy Rosberg Alonsót is elveri, így értelmetlen pénzkidobás volt leszerződtetni, de mi van, ha az ellenkezője a valós?

    Alonso leigazolásának azonban nem a fenti okfejtés a legfőbb mozgatórugója... hanem a ha velem vagy, nem vagy ellenem érv. Amíg Alo a vacak Ferkában tölti legszebb éveit, nem jelent nagy veszélyt a Mercire. De mi van, ha megtáltosodnak jövőre? Vagy akkor, ha Alonso beül a tutiba (Meki / RBR) és pont az ő klasszisa dönti majd el a címeket (nem a Merci irányába)?

    Mindezzel szemben is komoly érvek sorakoznak persze. Az egyiket már leírtad, el kell küldeniük egy népszerű pilótát, aki ráadásul jó is. A második a pénz, de szerintem is ez a legkevesebb. Végül a talán legfontosabb: vajon hogy jönne ki Alonso az új csapattársával? Az ő múltjával és temperamentumával számolni kell mindenkinek. Egy Button vagy Magnussen nem lenne igazán gond, mint csapattárs, sőt, talán még Rosberg sem. De hogy viselné, ha újra Hamilton lenne a partnere és jobb lenne nála? Na és mi lenne egy Vettel + Alonso Red Bullos páros esetén? Érdekes kilátások szvsz, és én szívből remélem, hogy eligazol valahova, ahol erős csapattárs mellett vagy nélkül, de versenyképes autót kap.

    PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))

Új hozzászólás Aktív témák