- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #80099 üzenetére
tudod: a főnöknek mindig igaza van
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Napfénysüti #80102 üzenetére
Azért ez sem lehet rossz.
Meg persze a Cross Alps. -
rétisün
veterán
válasz Pttypang #80103 üzenetére
országúton fura lenne kutyával tekerni egyébként se volt soha az a virgonc kutya (pedig állítólag nagyon mozgékonyak a pulik) meg aztán lassan 11 évesen már azért a kor is látszik rajta.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
AtisFace
csendes tag
Hali!
Read only üzemmódban vagyok jelen, de most van pár dolog amit megosztanék, hátha hasznos lesz.
Tothgera30, Runner_fxr és Strezi fórumtársakat kérném, hogy továbbiakban is osszák meg tapasztalataikat, bringáikat, élményeiket, még ha néha kapnak negatív jellegű kommenteket is.
Valaki régebben keresett egy kézzel működtethető "fékrendszert"; első+hátsó. Erre nézzen rá:
[link]Téli öltözködés:
Szemüveg párásodás ellen én a motoros plexikre használt páramentesítőt tudom ajánlani! Jelenleg egy kb. 1000 Ft-os K2 Fox-ot használok ár/értékben szerintem elég jó. Felvitel során kell egy kicsit odafigyelni, hogy a felesleg letörlése közben, ne törüljük le a felvitt réteget is.Technikai cuccokban pedig óriási különbségek vannak és rengeteget fejlődött az utóbbi években, továbbá ez csak folytatódni fog, ahogy egyre több embernek lesz rá igénye. Egy 4-5 éves márkás aláöltöző szintjét például hozza egy komolyabb típus a Tchibo-nál manapság.
Kedvenc őszi-téli cuccok közül kettő van amit nagyon tudnék ajánlani és szerintem megéri bekockáztatni bikediscountról az árérzékenyebbeknek:
[Molon Labe winter overshirt]
Egy jó hosszú ujjú aláöltözővel, nagyon széles időjárási tartományban kényelmes viselet és brutál jól szellőzik. Minuszok környékén csak egy MAVIC Stratos Convertible-el egészítem ki.[Pearl Izumi
Elite AmFIB] Legjobb téli bringás nadrág szerintem, nekem kantáros van, de abból már nincs már leértékelt. Mínuszok esetén egy LIDL-es motoros aláöltöző szoktam még alá húzni. (Mavic téli nadrágja volt előtte.)[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Fulcrum Red 44 (29"/29er) kerékszett súlya 1830g. Most lestem meg.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
maximilian4
addikt
"Inkább olvasok felső kategóriás gépről, tapasztalatról, mint egy-két gyökér agymenéséről... "
Tehát akinek nincs milliós gépe, az le sem írhatja a véleményét, tapasztalatait. mert annak a véleménye "agymenés" és maga az ember egy "gyökér"?
Tényleg kezd elmenni olyan értékrend felé ez a topik ahol a külsőségek a legfontosabb. Én nem írigykedem, sőt. örülök neki ha a honfitársamnak megy a szekere. De kezd feltűnni hogy ha megmondom a véleményem pl. az 500 km-es elkopott láncról, akkor a másiknak joga van leugatni, mert nekem nincs milliós gépem, nincs olyan hajtásom, nincs tapasztalatom. Viszont van józan eszem, olvasok ilyen dolgokról véleményt, nézek videókat és nagyjából tudom mi a reális érték.
Tehát úgy érzem hogy a hozzászólások érvényét a külsőségek legitimálják. De mindegy is, mert én nem veszek részt tovább a topik életében. Az a pár ember mondja el továbbra is a véleményét, a többieknek meg kuss, mert úgyis hülyeséget írnak. További jó topikolást!
Maxi
-
Tothgera30
Ármester
-
6030D
Ármester
válasz maximilian4 #80109 üzenetére
Hát nem gondoltam, hogy ezt félre lehet érteni... szóval abban a mondatban a két véglet van. A millás gépek (nem is értem, 2-3 volt szerintem az elmúlt 1 évben, de mindegyiket 1 milla alatt vette meg a tulaja) illetve a hülyeségek írása. A kettő közötti ellentétre gondoltam. Nyilván az egyéb témákat, amiről szó, van én is szeretem, olvasom, ha tudok hozzászólok. De egy magasabb szintű bringáról írt vélemény jobban emeli a topikot, mint az alap szettek leszólása. Főleg, ha valaki csak fotelhuszár (nem te, nehogy ezt is félreértsd...).
Amúgy ez az 500 km-es láncon kiakadást sem értem. Régebben volt valaki, akinek a lánca 800 km-en kopott el. Csak az valami "olcsó" cucc volt. Akkor nem ment a hőbörgés.Tényleg nem tudom mi van mostanában. Ennyire beszürkült mindenki ettől az időjárástól?
Tothgera30: zsír. Azt hittem csak nézelődsz. A DT elment? Meg mi az a felső csövön? Ami takarja a Race feliratot.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Sleek
senior tag
Hg 40 es lánc nekem is megnyúlt 800km-900km alatt.
Pedig gondoztam rendesen. Igaz én akkor csak a Bakonyban meg Vértesben mentem.
Ilyen terepeken[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
TomMusic
őstag
Utóbbi képet elnézegetve: nyarat akaroook!
Tothgera30: szép a bicikli, aranyos a kutya.
Szerk.: mit csinál a vázon a gyorskötegelő?[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Sleek
senior tag
válasz eddie1978 #80114 üzenetére
Bakonykuti környéke, ahogy meggy fel az út a Baglyas hegyre.
Baglyas[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
törölt tag
válasz maximilian4 #80109 üzenetére
Nem így értette, biztos vagyok benne. Ha már külsőség... Nekem személy szerint pl. nem tetszik a Strezi gépe ezzel a nyeregkialakítással, hogy az egekbe van tolva. Sosem ülnék rá, egyszerűen nekem ez esztétikailag rendkívül béna, még ha neki kényelmes is. Lehet akármennyi az értéke, hidegen hagy. Egy alap fully Radont sokkal többe nézek, mert nekem szebb, ennyi. Ez nem fikázás, azért írom, lásd, nem mindenkinek ugyanaz tetszik. A másik a linkelt hatvanezres napszemüveg, ami nekem is van, írták mennyire hiper szuper, aztán vakon vezetsz vele ha sötét erdős szakaszra tévedsz, mert jó ideig nem hajlandó kivilágosodni. Nem ér feleannyit sem. Linkelt valaki egy Btwin bicajt, szép, teljesen rendben van, sokkal csúnyábbakat láttunk már itt, amikre esküszik a tulaj milyen jó gép. Lehet jó, de ha esztétikailag egy számomra nincs rendbe, megintcsak nem kéne.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #80110 üzenetére
...ééés...ott a kutya is! Ez a kutyás hét.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Strezi
őstag
válasz #27813376 #80116 üzenetére
Semmi gond evvel (mármint a véleményeddel), Enduro gépeket illik leengedett dropperrel fényképezni pl. Kifejezetten ciki az ilyen magas nyereg Nekem most kellett hogy feljebb tettem a nyerget, érzem hogy jól esik így kitekerni a mászáásokat.
Részben viszont, nekem sem "tetszik", mert alig tudok fel meg leszállni a bringáról, annyira magas lett. Ha fent vagyok, nem gond, de addig. Ma mentem városban intézkedni és majdnem elborultam kétszer is, mert farmerban "nem adta ki" a felszállás
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Pár videó a tegnapi fagyos tekerés közben:
KKK - Kör 1: Vértesben
KKK - Kör 2: Körtvélyesi kilátó
KKK - Kör 3: Kö HegyHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
HollyBoni
veterán
Használ valaki Shimano 10-es láncon Sram 10 sebis patentszemet? Úgy olvastam hogy Sram és Shimano 10 sebességes láncok között van valami minimális különbség szélességben, és nem jó Sram patentszemet használni 10-es Shimano láncon. De lehet totál hülyeség. A gyártó persze azt írja hogy csak a saját termékeit használd együtt, de érdekelne hogy van e valakinek személyes tapasztalata ezzel a kombóval, gond nélkül megy e.
-
hegyimorc
senior tag
válasz HollyBoni #80123 üzenetére
Mérd meg tolómérővel.
Egyszer lemértem elég sokféle láncot és patentszemet. Nem volt két egyforma méret, pedig mind tizes volt elvileg.
Amúgy miért kevernéd? Úgy sem bontható, nem többször felhasználható a patentszem sem. (A kilences még igen, a tizes már nem) Nincs előnye a shimano stifthez képest.
Ettől függetlenül valószínűleg gond nélkül menne. Láttam már tizes láncon kilences patentszemet. Usernek fel sem tűnt.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Tothgera30
Ármester
Nem szoktam ok nélkül nézelődni, így ráharaptam a képeken látható szettre. Igen, elég hamar elvitték, kissé meg is bántam hogy eladtam.
Az kérlek szépen, egy ilyen top tube protection akar lenni:
#80113 TomMusic: Hol, mi? A láncvillán? Gumibelsőt tartja.
#80118 Hasaggymeg: Ő alap tartozék, nem opció. Kis fotómodell.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
parkr
őstag
válasz Tothgera30 #80127 üzenetére
és ez nem engedi hogy a bowden a csőhöz csapódjon, vagy mit véd?
-
Sleek
senior tag
válasz eddie1978 #80128 üzenetére
Kuti irányában vagy az antenna fele mentél ?
Akkor lehet nem is lakunk messze egymástól
Elvileg az utat már megcsinálta a katonaság.
Én hétfőre egy kis országútizást terveztem<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
Akartam már kérdezni ,hogy valaki a tagok közül használ valamilyen típusú Sjcamot ? Mik a tapasztalatok ?
-
nagyúr
-
Sleek
senior tag
válasz Napfénysüti #80133 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
-
Runner_fxr
Ármester
válasz #27813376 #80116 üzenetére
A fotokromatikus lencsék mind úgy működnek, hogy viszonylag gyorsan sötétedik, de lassan kb 10-15 perc alatt világosodik ki teljesen. Ilyen szemüvegeket, minőségi kivitelben már 30-40 körül lehet kapni. 60-at biztos nem ér. Az azért túlzás, hogy vakon mész vele az erdőbe lesötétedve, de kétségtelenül lehetnek zavaró részek. Ez viszont csak akkor zavaró ha tempósan jössz lefelé az erdőben árnyékosabb részeken, túrázós tempóban nem zavaró.
Nekem is vannak ilyen szemüvegeim, az esetek 90%-ban jól működnek.
Ha viszont igazán jót akarsz, akkor: Uvex variotronic. Ez akkor világosodik és sötétedik amikor kell. Kipróbáltam, kiválóan működik.[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz eddie1978 #80135 üzenetére
Vannak jó helyek erre. A horog völgyek stb pl. Sokat szoktam keveregni ezeken a részeken
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Tothgera30 #80127 üzenetére
Érdekes megoldás, de ötletnek jó. Bár a stucni megfogós műanyag elegánsabb, de az nehezen kivitelezhető utólag.
Runner_fxr: a te szemüveged rohadt ijesztő. Beszél a napszemcsidhez az ember, aztán egy pillanat alatt megjelennek a szemeid. Gyors, az tuti!
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Szerintetek Elite Novo Mag Force vagy Tacx Blue Matic T2650 görgőt vegyek?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Strezi
őstag
Egy magyarázó kép, miért érzékenyebb az 1x11 rendszer a láncsnyúlásra (baloldal XT 1x11 - jobboldal XT 2x11 zsírúj):
Ahogy láncgörgők érintik a lánckerék fogait, az érintési pont útja az úgynevezett evolvens fogprofil. Ez látható a 2x11-es XT első soron. A lánckerék fogai gyakorlatilag kopásmentesen is hegyesek kis tulzással, ez a hosszú ív ad lehetőséget a láncszemnek arra hogy simán érintkezzen a lánckerékkel. Nem mellesleg, segíti a váltást, mert a csúcsos kiképcés engedi a láncot lefordulni váltáskor..
Ugyanakkor az 1x11-ben ez szinte teljesen hiányzik! Ott a hajtás mellet a legfontosabb a lánc fentartása a lánckeréken, hiszen nincs sem váltó sem láncvezető hogy ott tartsa egyébként. Ennek megfelelően a fog szinte kitölti hosszában a lánc közeit, az evolvens profil rész csak minimális hosszon van kialakítva.
Emiatt már sokkal kisebb nyúlásra elkezdi a láncgörgő a fogak hegyét érinteni, és döccen egy picit rajta. Ezt hívják darálásnak. Finom jel arra, hogy megnyúlt a lánc. Jelen van normál lánckeréknél is, de sokkal jelentősebb nyúlás és így több megtett kilométer után. Persze lehet tekerni, és koptatni az első lánckereket is tovább, de akkor fel kell készülni a gyakoribb illetve megjelenő lánc-leesésekre. Eddig nekem egyszer volt ilyen, amikor teljesen eltömődott sárral a láncom...
Tehát ezért 1x11 - ben 500km terep használat az nem egyenlő 2x11 ben 500 kilométerrel!
Másrészt, 103 kilóval kezdtem tekerni november elején, most december végére a 97-et karcolom, és gyakorlatilag végigcsörlőztem ezeket a kilométereket kistányéron durva emelkedőkön, helyenként sárban. Tehát kapott a technika rendesen.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Dobtam fel egy videót a téli ruházatomról ha esetleg érdekel valakit: https://youtu.be/MI4O4ssjAwo
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Strezi #80140 üzenetére
Legalább 10 ilyen bicót szereltem amin ilyen váltás volt, egyiken sem volt ilyen gyors láncnyúlás. Persze ez nem zárja ki azt, hogy nálad megtörtént. Vannak érdekes esetek a kerékpáros technikán belül is, akárcsak a számítástechnika világában. Következőre ne ilyen láncot vegyél. Próbálj ki egy másik fajtát, hátha.
Megtisztítva visszatetted és továbbra is rossz? Mérő szerint mennyit nyúlt a láncod?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Strezi #80141 üzenetére
Kesztyűn csodálkozok,hogy elég,a cipőn nem,hogy nem elég.Viszont ha időnként tolod 1-2 percet az hamar felmelegíti a lábat.Már csak a szerszámokról+üzemanyagról kell egy videó,és teljes a kép.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Tothgera30 #80145 üzenetére
Az lesz az, csak rosszul írtam. Ami a Canyon karbon bringákon van.
-
6030D
Ármester
válasz Tothgera30 #80147 üzenetére
De gondolom egy sima borulásnál, eldőlésnél nem veri szét a fékkar meg a váltókar a felsőcsövet.
Ha meg ezt a kétcsavaros megoldást eltöri (vagy a csapágyon a bütyköt?), akkor ha teljesen befordulna is elég nagy kárt okozna, nem?Strezi: jók a videók. Ez melyik NW cipő? Illetve a kesztyűről van több infó azon kívül, hogy Nakamura?
Mi lett a BH-val? Még mindig szerviz vagy eladtad?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
rétisün
veterán
ahogy jó magyar szokás szerint alkudoznak a népek, a 'mennyit engedsz a feléből':
60 ezerért hirdetek egy 2x11-es 105-ös váltást (fékváltókarok, első-hátsó váltó, bovdeneket is adom hozzá, igaz ez nincs beleírva, mindjárt javítom)
érdeklődő: 30 ezerért vinné a fékváltókarokat, de persze ebben a posta is benne van.
futok is a postára mindjárt
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- Weblap készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest