- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbala
tag
válasz Hasaggymeg #80749 üzenetére
Szerintem nem lenne 200 font az sem ha szerelővel rakatnám össze, de szerencsére meg tudom oldani én is.
-
ShiTmano
aktív tag
-
ShiTmano
aktív tag
Like! Úgy látom ezek szélesebbek mint a hagyományos kos és nem is nyúlnak olyan mélyre. Igazi komfortbringát lehetne építeni velük, jó irányíthatósággal.
Nem baj ha nincs itthon, majd berendelem.Valami ilyesmi cumó ez.
[link][ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #80737 üzenetére
Noh, XC versenypályán való terepezésről beszélek én, ami igazából csiki-csuki kanyar, meg pár kis dombocska, palánk és társai. De mivel két külön kategóriát összehasonlítani felesleges, már csak a más áttételezés miatt is, ezért ebbe komolyabban nem mennék bele. A lényeg hogy a CX bringának van létjogosultsága, sok több évtizede MTB-t használó barátom is kételkedett a CX-ben, majd kipróbálás után beleszerettek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Tothgera30 #80755 üzenetére
Azonkívül már vagy ötven éve létezett, mikor kitalálták a montit.
[link]
Múlt század elején már létezett a szakág."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Tothgera30 #80757 üzenetére
Úgy, hogy ha nem lenne értelme/létjogosultsága -amit néhányan sugallnak- akkor pár év múlva eltűnt volna.
Szerintem sokan azt hiszik, hogy ez csak egy nem rég óta létező hóbort, és nemsokára eltűnik, úgy mint a fatbike.Nem sértésnek vagy provokációnak szántam.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Tothgera30
Ármester
válasz ShiTmano #80758 üzenetére
Persze, de akit érdekel, úgy is utána olvas, akit meg nem, hááát... őket talán a személyes tapasztalat megtöri. Mondjuk utóbbi időben tényleg fel lett kapva, de végül is, mint multifunkciós bringa, ez érthető is.
Szóval ezt csak úgy itt hagyom:
-
nagyúr
-
6030D
Ármester
A mai cx körözésen a múltkor már említett CX 'dale ment előttem. A pálya: autó által kijárt rész (két jégcsík, középen 1 cm hó, szélén 3 cm), füves-havas, letaposott hó, fagyott föld. Érdekes volt látni, hogy hol tapad az ő vékony gumija, és hol nekem a 2,2. (Én 2 báron mentem, ő kicsivel felette, szintén belsős). Főleg neki tapadt.
Kimondott téli thermo bringásgatyán is átfúj a jeges szél, vagy nem? Futóból van olyan, aminek szélálló az első része. de bringásból nem láttam (cicafazon). Esetleg valami házi praktika a fütykös védelmére?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Öreg barátaid lehetnek,mert te még 3 évtizede sem élsz.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
hegyimorc
senior tag
"Kimondott téli thermo bringásgatyán is átfúj a jeges szél, vagy nem? Futóból van olyan, aminek szélálló az első része. de bringásból nem láttam (cicafazon)"
Azt nem is nevezném télinek aminek az eleje nem szélálló. Legalább a térdnél. Az kevés ha csak dupla rétegű, de a külső nem szélálló. (Az elastic thermo pl ilyen, bár gyártottak normális szélállót is)
A szélálló anyagok hátránya, hogy merevebbek, ezért nem mindig jó ha "cicafazon", van amikor kényelmesebb ha lazább szabású. Nekem ilyen az Endura Stealth Lite.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Runner_fxr
Ármester
Én azt elhiszem, hogy lehetnek olyan körülmények ahol a CX egy ideális választás, és nyilván nem egy múló hóbort, mivel régóta van CX. Csak mostanában úgy vettem észre kicsit túlzottan felértékelődött. Azért mert néhány profi montis csinált pár videót arról, hogy CX-el csapatnak vérbeli monti pályákon, és divat lett, még nem feltétlenül lesz alkalmas kb mindenhova. Ne vedd magadra, nem konkrétan neked szól, csak úgy általánosan mondom. Egy baromi teljesítmény orientált bringa, de ha átlag felhasználó szemével nézem, van ideálisabb választás is általában. Nekem mindig a 90-es évek eleji John Tomac videók jutnak eszembe erről, ahol koskormánnyal csapatta különcként a CC monti versenyeken, egyébként nem rosszul, de ma már csak érdekességképpen nézi az ember. De esküszöm ha legközelebb megyek bringatesztre, megyek egy CX-el. És ha sikerül beleszeretnem, meghívlak egy tálca sörre.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Régi típusú országútihoz tudnátok valami jó kis pedált ajánlani? Sima egyszerű pedál kellene 4-6.000 Ft-ért.
itt az utolsó három tetszik, de ezek ha jól tudom platform pedálok, BMX-hez szokták általában használni. Bénán nézne ki egy ilyen országútin? Esetleg valami más? -
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #80763 üzenetére
Mivel 40-50 éves az a korosztály akikkel leginkább tekerek. Nem nevezném őket "öregnek", de te tudod.
#80765 Runner_fxr: Ehhez át kell értékelni a felhasználónak pár dolgot. Tekintve hogy én a merev gépek pártját fogom, nekem nem volt nehéz, mert én gyakran lockolom a Fox-ot is. Viszont CX gépekből is nagy a szórás, mindenféle geo-val, bár ahogy rájöttem, ott leginkább a váz számít, és egy 105/Rival szettől felesleges jobb (néhányan esküsznek a Tegrára, vagy a Force-ra, de szerintem az már sznobság), a sár csak leamortizálja.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ShiTmano #80744 üzenetére
Ebben lehet van valami, az ember nyilván hozzá edződik az adott felhasználáshoz.
Akárhányszor országútira ültem, nekem meg pont a koskormány miatt voltak kellemetlen tapasztalataim. Kéz zsibbadás stb. Egyszerűen nem ahhoz vagyok szokva. Nyilván ebből kifolyólag is vagy a CX ellen is, mert terepen a koskormány még jobban megkínozna.Tothgera30: Össztelóról átülni egy CX-re, hát, mondjuk úgy, érdekes érzés lenne az biztos.
Azt még el tudom képzelni, hogy veszek magamnak egy XC rakétát, de a CX, már nagyon távol áll tőlem. -
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #80768 üzenetére
Valahogy sejtettem hogy nálad esélytelen egy CX bicaj. Persze user válogatja, ahogy nekem se jött be annyira az összelós gép, valahogy nem éreztem merevnek a hátulját (az volt). Ettől függetlenül nem vetem el az ötletet, hogy később még egy újabb pölö: Scarp beszerzésén fogok okoskodni. Azt mondom mindenkinek, mindent ki kell próbálni, akár többször is.
-
6030D
Ármester
válasz hegyimorc #80764 üzenetére
Köszi. Akkor ez a Superrubaix anyag lesz az, amit keresni kell, máshol is ezt láttam.
dudi6: majd az outisok ajánlanak valamit, de ha városi szaladgálósnak kell, akkor kb mindegy, ha meg sportolni akkor klipsz v patent pedál. Amik a linken vannak (Wellgo?) sztem nagyon messze állnak egy outitól.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
én egy ilyen téli nacit vettem: vaude wintry az első fele softshell, azaz szélálló, és mivel nem annyira cicanadrág fazon,a mínusz tíz fokban még egy hosszú alsót is alá tudok venni. sajnos hosszabb távon még nem volt alkalmam kipróbálni, és ahogy most szakad itt a hó, nem is mostanában kerül rá sor
azt mondjuk furállom, hogy nincs a térdénél dupla anyag, mert azért nem ártana, de szerencsére van szélálló térdmelegítőm, azt mindig aláveszem.[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ShiTmano
aktív tag
Planet-X-en ma 10%-os leárazás van mindenre. [link]
Amúgy Ti tényleg tekertek ilyen időben? Az kemény! Ma hajnalban a -20c-ban volt valaki csapatni egy jót?
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz ShiTmano #80772 üzenetére
"Amúgy Ti tényleg tekertek ilyen időben?"
Ha egyszer tekersz -10 alatt, utána hetekig melegnek fogod érezni a minusz ötöt is
De komolyan, tegnap -12-ben tekertem, ma -9C volt a leghidegebb és sokkal melegebbnek tűnt.
Rendes ruha kell hozzá, de minden legyen az mert hiába van valakin egy jó kabát, ha a cipője szar vagy nincs rajta normális kesztyű akkor fázni fog. És persze az sem mindegy, hogy mennyi ideig. Én télen nem megyek túl hosszúakat, de ma is tegnap is szikrázó napsütés volt. Kár lenne kihagyni
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
6030D
Ármester
válasz rétisün #80771 üzenetére
Igen, ilyen softshelles kellene, mert a kabáton sem jön át a szél, jó lenne lábra is.
Kipróbáltam az alufóliát a ruharétegek közé, hát az ökörség. Ahogy utána kinéz a szoba vetkőzéskor...
Viszont a lapos fémflaska (vízzel!) a hátsó zsebben igen király. 2 óra tekerés után is langyos a víz, mert melegíti a poláron át távozó hő/pára.hegyimorc: +1
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Van itt valaki aki használ pulzusmérésre bármilyen eszközt?
Egyáltalán van jobb alternatíva a pulzusmérő mellkaspánton kívül? Gyanítom hogy a csuklón lévő megoldások nem túl kényelmesek biciklizéskor, igaz?
Illetve a mellkaspánt nem szorít annyira, hogy a levegővételt megnehezítené?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Voltam én is ~20km-t,de ma volt a leghidegebb.A hőérzet lehetett rosszabb a tegnap,mert a szél erősebb volt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Dottore
addikt
Bénán mert nagy (kb. 100 x 96 mm). Van kisebb méretben is (70 x 70 mm), az már jobban néz ki, de ott a hagyományos klipszes, ami jobban illik hozzá.
-
hegyimorc
senior tag
válasz Vasinger! #80777 üzenetére
"Gyanítom hogy a csuklón lévő megoldások nem túl kényelmesek biciklizéskor, igaz?"
Nem igaz. Mio Linket használok miután baromira meguntam, hogy a Garmin szuperfaszomprémiumextramaméregdrága mellkaspántja baszart, majd a gariban cserélt szintén.
Számomra kényelmesebb is csuklón mint mellkason, ráadásul ANT+ és BT4 is, így telefonnal és GPS-szel egyszerre is használható. Hátránya a mellkaspánthoz képest, hogy sokkal hamarabb lemerül. Mellkaspánt hónapokig elmegy egy elemmel, ezt kb 10-12 óra után tölteni kell. De a GPSt is tölteni kell, a fényképezőgépet is, a telefont is ... eggyel több nem számít.
Nem tudom mióta használom, több mint egy év, de lehet már kettő is. Elégedett vagyok vele.
(Továbbra is van mellkaspántom mert a garmin adott újat a második tönkrement után is, de azt elő sem vettem mióta a Mio Link megvan)Ismerek olyat akin nem működnek a csuklópántok. Érdemes vétel előtt kipróbálni.
-
superecneB
őstag
Ilyen kis sárvédőt valaki nem tud e-bayen? Nem nagyon találok, lehet rossz kulcsszavakkal keresek.
[link] -
ivana
Ármester
válasz superecneB #80782 üzenetére
Ass saver néven keresd
-
inifini
tag
Valakinek van tapasztalata, hogy a Northwave cipő és a Shimano cipő méretben hogyan áll egymással? Nekem Shimano-ból 43-as kell (nagyobb, mint más cipőkből), hogy vajon a Northwave-ből is ez a méret javasolt, vagy hihetek a felrakott mérettáblázatnak és elég az eggyel kisebb? A NW Celsius 2 akcióban van a wiggle-n, és gondolkozom, hogy kéne venni, mert a jelenlegi sima shimano cipőmben extra kamáslival is fázik a lábam.
-
Halkow.
senior tag
És mik a tapasztalatok tavasz-nyár fele akkora a CX-re ráhuztok egy virsli gumit, és voálá kész az outi?
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #80779 üzenetére
A Bryton szerint tegnap (10 órakor) -11 fok volt a Ligetben, ma (10:30) -6 Vác határában. Az egész Naszály - Kosd térségben nem volt -8 alatt. Hajnalban lehet, hogy hidegebb volt, de ma többet sütött a nap, és szél sem volt.
Fotó: Huawei P9 Lite, 8 MP-re állítva
superecneB: Marsh Guard
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz inifini #80785 üzenetére
shimano cipőm már nincs, azt meg nem tudom megmondani, mekkora kellett (ha jól emlékszem abból is 42-es) de van 2 northwave-em (celsius, spider 2) illetve a vaude cipőm is 42-es. ha gondolod, megmérem a betétjeiket, mekkorák, az alapján össze tudod hasonlítani más cipőkkel.
ha veszel, vegyél bele egy ilyen betétet, sokat javít a hőérzeten, ugyanis az a talp, amit ráraktak gyárilag, minden csak nem hőszigetelő. én vettem bele, de még nem tudtam tesztelni, a mínuszokban nem spd-zek de a többi bakancsomban is van, tényleg jobb
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
-
-
-
rétisün
veterán
válasz inifini #80790 üzenetére
mindkettő 42-es, ~27 centi hosszú a talpbetét/cipő. viszont az a decathlonos betét vastagabb, mint a gyári, szóval azzal a 43-as se lenne nagy (nekem) amúgy nagyon jó kis cipő, én annak idején még az egyik helyi boltban vettem, és ugye nem volt rá évvégi kedvezmény, meg kutyafüle, szóval rendesen megkérték az árát, de egy forintját se sajnálom, amit kiadtam érte.
-
dbala
tag
Na a mai -10% megadta a lökést és rendeltem egy Planet X XLS bringát. Igaz olyan színt rendeltem ami jelenleg nincsen készleten de remélem, hogy a január 20-ai szállítással el tudják majd küldeni.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #80769 üzenetére
A CX-en kívül már már minden kategóriát kipróbáltam. Igyekszem ezt a hiányosságot is pótolni.
Össztelósok között is nagy a szórás, van amelyiknek tényleg nem túl merev a hátulja, ha van lehetőséged érdemes megtekergetni a hátsó részét a bringának vásárlás előtt. Lehet érezni ha túl rugalmas. Illetve menet közben többet csilingel a hátsó tárcsa is ha nincs kellő merevsége.superecneB: [link]
Az enyém is innen van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest