- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Teasüti #161899 üzenetére
Vegyél 2.2-est vagy 2.25-öst, 21-esre miért ne menne fel? Nekem is 2.25-ös gumim van 21-es belső szélességű felnin, sőt, egyik haverom 19-esen használ 2.25-öst, másik haverom meg 21-esen 2.35-öst . Szélesebb gumiból sincs tubeless ready?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Somatom
veterán
válasz Wmwinters01 #161900 üzenetére
Óvatosan az ilyen zárt, fóliás tartókkal! A motorom tanktáskájának a tetején van egy ilyen zippzáras, fóliás térképtartó. Beraktam alá a PNA -t. Egyszer nyáron a napon parkoltam. Konkrétan meggörbült a PNA, mert az üvegház-hatástól megolvadt és eldeformálódott a műanyag hátlapja.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
jjeahh
nagyúr
Kinek hogy megy a trackstand? Kb az egyetlen trükk, amire még én is képes vagyok, bár bevallom spd-vel már bennem van a félsz ilyenkor
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Kempetlen
tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #161905 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem tudok kilépni időben, hanem hogy jobban félek, ami szerintem természetes . Az egykerekezés kb annyira valószerűtlen számomra, mint a holdon sétálás, védelmemre szóljon, hogy kb 3 éve bringázok.
-
Somatom
veterán
válasz Wmwinters01 #161904 üzenetére
Sztem egy nemkárérte teló egy kormánytartón és ha leszakad az ég, akkor lekapod és elrakod. Egyébként is, ha leszakad az ég, akkor jobban teszed, ha behúzódsz vmi alá és megvárod, amíg eláll. Azt meg ne gondold, hogy ezek a tatyók annyira vízállóak! A legjobb, ha van hozzá "esőzsák". Csakhogy, azok nem átlátszóak, úgyhogy nem látod alattuk a navit. De, hiába is lenne átlátszó, mert azonnal bepárásodna. Ez tapasztalat, az évek alat jópár ezer Km -t motoroztam esőben. Azt se gondold, hogy te majd menet közben nézegeted a telót. Erre nincs időd. Amikor lenne, akkor meg fölösleges nézegetni, mert úgysem jelez útirányváltozást.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
arcitec
addikt
válasz 6030D #161906 üzenetére
Tegnap autó pályán 135km/h-el megyek jön mögém egy telelámpával kb 1m-re se - balesetveszélyesen- értem én hogy menne , csak a külsőben is mentek, már oda is nézegetett. Lett hely kihúzódtam, majd mutatom, hogy ezt nem így kéne.Erre beállt elém és lassított,baleset veszélyesen. Szerencsére elhúzott. Nem értem az ilyeneket, pedig hány videó van már hasonló a neten,hogy nem kéne. Vannak agyatlanok, akik csak azért is ki vagyok én balfaszok.. Ezeket kellene kiiktatni örökre mert nincs elég agyuk, ezek mennének a gulágra, jó megoldás volt az ....
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Wmwinters01
tag
válasz Somatom #161910 üzenetére
Köszi, át lesz gondolva és sokat segített amit írtál, úgyis még információ gyűjtésben vagyok, jövőhét környékén akarnék venni valami ilyesmit.
Nem gondoltam hogy nézegetve lesz nagyon menet közben, de azért jó ha nem fejből kell elnavizni helyekre és már jártunk úgy, hogy leszakadt az ég és pont egy mező kellős közepén voltunk, fák sehol, beállóról meg ne is beszéljünk...
Nemkárérte teló erősen mozgat, csak így is van már 2 telefonom, nem kéne még egy harmadikI`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
Teasüti
nagyúr
válasz jjeahh #161901 üzenetére
Svábli kínálatában csak atom bütyköst találtam, jó nehezet. Vmi 2.4-es DH.
Nekem inkább vmi Smart Sam jellegű gyors és apró XC/trail mintázat kellene ami aszfalton se fog vissza nagyon, meg nem kőnehéz. Ebike-on néztem még körbe, siralmas a kínálat.
2.4-es gumi még elvi szinten is visszalépés lenne súlyban, tejjel feltöltve. AM gépen haladni szeretnék azért.
A mostani 2.1 gumik ha jól emlékszem 600 g körül mozognak, a belső nem tudom mennyi,de gondolom 100 ml tejjel kb ugyanott vagyok.
Jah, annyira nem is, lemértem a pótbelsőm: 193 g. Akkor nagyvonalúan 700 grammig keresnék külsőt.[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz arcitec #161911 üzenetére
Ha lenne kamerád akkor ez a hülye már kiiktatta volna magát a büntifékkel, arra most harapnak a rendőrök, nagyon helyesen.
Az országútisokat meg ne bántsátok, nem lehajtott fejjel megyünk, nézünk előre mi is, arról nem tehet senki hogy sokkal gyorsabban mint a tötymörgő montisok
Viccen kívül, ha tehetem nem megyek bringaútra outival mert nem oda való szerintem sem. -
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Öreg acélvázas montimban az utóbbi években egy olcsó, kónuszos Joytech agy + duplafalú Beretta felni páros gurult. Kb 4500 km-nél járhatnak és elégé elkoptak az agyak, nem éri meg vesződni velük. A kopásjelző alapján a felni még bírna egy keveset de újrafűzés és miegymás miatt egyszerűbb lenne komplett új kerekeket venni.
Tehát a kérdésem az, hogy mit ajánlanátok 26"-os méretben, 36 küllővel, felnifékhez ami egy kicsivel is jobb, mint a fenti megoldás? Gondolom majdnem minden jobb, de irányvonal mégis kellene.
Elsősorban városi rohangáláshoz, de inkább aszfaltos!földutas túra jellegű felhasználásra és cuccokkal együtt átlagban 100 kg-os felhasználóhoz kell. Terepre nem járok, de ha túrázás során mégis elcsábulok, akkor csak óvatosan.
Van komplett kerék amit megéri így megvenni, vagy van olyan felni+agy+küllő kombináció, amit fűzessek? Jó lenne 30k alatt maradni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Teasüti #161913 üzenetére
Lehet rossz helyen nézelődtél, Schwalbe-nek is van minden kategóriában gumija és a legtöbb 2.25-ös méretben is 600g alatt lesz. Szerintem a Rocket Ron-ra meg a Nobby Nic-re nézz rá, utóbbi a Smart Sam-hez hasonlóan agresszív, csak jobb gumi, előbbi meg kicsit gyorsabb. Külföldi webshopok nem játszanak? Szinte bármelyiken kapnál megfelelő gumit.
A smart sam ahogy elnézem 2.10-esben 645g, 2.25-ösben 765g. Ehhez képest pl a rocket ron 2.10-esben 480g, 2.25-ösben 645g, szal gyakorlatilag akkor sem lesz nehezebb a gumid, ha szélesebbre váltasz. A belső 2x200g körül lehet, a tej meg úgy 2x80g max, szal szvsz attól nem kell tartanod, hogy nehezebb lesz a bringacdl: ugyanígy voltam én is vele, végül ebayen vettem cipőt 48 fontért, de látom már ott is felvitték az árát 92 fontra
-
Jester01
veterán
válasz jjeahh #161860 üzenetére
Én országúton a rose-on kapható cyclon waxot használom úgy 1 hónapja, eddig bevált.
Jester
-
ivana
Ármester
válasz wetomi #161917 üzenetére
26"-osba használtan érdemes felhajtani valami kereket. Konkrétan 10k körül van egy felnifékes XT agyas kerék, plusz ennyiért játszik iparis is. Exage agy fillérekért van, egy kerékszett 4-5 ezer.
Az egész bringa nem ér 30k-t ha joytech agyak voltak benne.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Felniszalagot milyen esetekben indokolt cserélni?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz vendingo #161922 üzenetére
Sok helyen azt írják a külsővel azt is cseréld,szerintem meg ha már nem látja el szerepét,vagyis kiszakadt,nagyon behorpad a felnilyukaknál,megkeményedik,látod a belsőn a lyukak mintáját stb.Filléres tétel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Teasüti
nagyúr
válasz jjeahh #161919 üzenetére
Racing Ralph és Rocket Ron valóban van a gyártó oldalán. Már csak raktárkészletet kell néznem majd.
Esetleg konverziós csomagra egy tipp?
Stans No Tube kit tetszene, ott egy félbehasított gumibelsőt kell csak ráhúzni a felnire, viszont ez ha jól látom amcsi only és 28 mm a legvékonyabb. -
jjeahh
nagyúr
válasz Teasüti #161925 üzenetére
Stan's vagy Schwalbe tubeless sealant, Stan's, Prime szalag, esetleg erről is jókat írnak, nekem a Prime a kedvencem, de igazából ezzel olyan nagyon durván nem lehet mellélőni, mint a tejjel. Szelepből nekem Stan's van, de szerintem bármelyiket veheted, amiről jók a vélemények. Szerintem ne csak csomagokat nézegess, mert valszeg külön összelegózva jobban jársz.
szerk: a stan's és a Schwalbe tej ugyanaz, keverni is lehet őket, viszont a pici üveges Schwalbe-hoz csomagolnak egy frankó kis szeleptű kiszedő szerszámot[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
szerintetek letezik/latott mar vki olyan lancbonto szerszamot ami jo motorkerekpar es kerekpar lanchoz egyarant?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
ivana
Ármester
válasz dellfanboy #161927 üzenetére
Szerintem nincs ilyen, sőt a legtöbb egysebi kerékpár lánchoz sem jó, szóval a még nagyobb motor lánchoz tuti nem lesz jó.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv,
Teljesen kezdőnek, mennyire ajánlott összteleszkópos bringával alpoki hegyekben kajtatni felfele? Vagy érdemes lecserélni egy cross trekkingre a gépet egy ilyen mutatványhoz? Számottevő lenne a különbség?
Köszi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #161930 üzenetére
Én is ezt írtam
Amúgy a helyi szervizben is ezt a két tejet ajánlják, pedig van itt Contitól Slime-ig minden, de az eladó srác a múltkor ecsetelte nekem, hogy egyik nem tömít, másik csomósodik stb, a Continental tejes üveg aljába konkrétan 1cm tej le volt száradva vastagon.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Szerintetek hány év után célszerű abroncsot cserélni? Még akkor is,ha kifogástalan állapotban van és defekt sem jelentkezik.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Vadászmenyét #161929 üzenetére
Ha tényleg teljesen kezdő vagy akkor egy izmosabb alpoki emelkedőn pl 1500méter szint felett valószínűbb, hogy tolni fogod....bármilyen bringád is legyen de nyilván minél könnyebb egy bringa annál később szállsz le majd róla
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ggeleven
őstag
válasz Wmwinters01 #161900 üzenetére
Nekem a ráhajtós fedélben van egy Samsung A8, a zsebben pedig egy Samsung EB-P3020 (71 x 147.5 x 11.3 mm), Xiaomi Note 10, pár db zsepi, kp, személyi, Abus lakatkulcs, lakáskulcs és beléptetőcsipogó. A vízhatlanságát még nem próbáltam sosem. Ha nagyon kíváncsi vagy, akkor teszek bele pl zsepit és leöntöm pár liter vízzel.
Próbáld ki nyugodtan amúgy, max eladod valakinek itt a topicban vagy valami aprós oldalon.(#161902) Somatom
Nálam folyamatosan be van kapcsolva a Samu kijelzője (Cyclemeter fut), ami simán van 3-4-5 óra is és nem sütőtte még meg magát. Nyáron sem a 30+ fokban. Mondjuk nem engedem neki, hogy maxra feltolja a fényerőt.(#161910) Somatom
Nálam folyamatosan megy a Cyclemeter képernyőn lévő térképpel (útvonal betöltve és "némán" navigál, tehát figyelni kell, ha ismeretlen helyen járok, pl Kispest-15. ker első alkalommal előre megrajzolt útvonallal), indulás óta eltelt idővel, eddig megtett távolsággal, aktuális sebességgel és aktuális idővel. Személy szerint nagyon gyakran nézem, mert van rá igényem és kapacitásom is. Gyorsabban és könnyebben látom az infókat rajta, mint pl az órámon. Motoron persze más a szitu, ott nem nézegetném az tuti.[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Vadászmenyét #161929 üzenetére
Attól függ milyen össztelós,XC,vagy DH.
arcitec...soha? Viccet félretéve pár év után kitöredezik,repedezik még a polcon is,tehát tűrd meg valahol és látni fogod állapotát.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
válasz Hasaggymeg #161935 üzenetére
2011 -es Cube trekking 2012-ben lett véve azóta 2-3ekm van kb benne. Nincs annak az ég világon semmi baja ... Mintha 1--2 éves lenne
-
vendingo
veterán
Még egy gumis kérdés:
Ritkán kapok defektet, de akkor a legrosszabb helyen, erdő, mező közepén, mindentől távol. Ezt megunva slime-ot kezdtem használni, de csak szívok vele, mert néha beszárad a szelephez, aztán nem lehet felfújni, ki kell tekerni a szelepet, alkoholba lemosni....
Jobban járnék egy defektálló külsővel, vagy maradjak a slime-nál? Ritkán cserélek belsőt, külsőt, a slime hosszú állás után hajlamos berohadni.
SCHWALBE SMART SAM PLUS PERFORMANCE defektálló gumival szemezek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #161936 üzenetére
Ha a gumi az eredeti akkor az immár 9 éves,így hacsak nem volt gumiápolóval lekezelve és zárt,napfénymentes helyen tárolva nagy valószínűséggel ki van töredezve.Ha mégsem akkor csoda és mindig olyant kell venni.
Teasüti...én megmérném. [link]
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Lenne egy amatőr kérdésem. Eddig én mivel nem volt korábban bicajom nem találkoztam ilyen szeleppel mint amit megpróbáltam lefotózni.
Hagyományos bedugóst ismerem,az autó szelepét ismerem. De ezt nem.
Ez valami új szabvány? Kisebb mint az autó szelepe. Autós pumpám van itthon de azzal nem tudom felfújni. Vennem kell újat vagy van esetleg valami adapter,átalakító hozzá? -
ivana
Ármester
válasz tomic #161941 üzenetére
Pedig ez a hagyományos szelep. Nem tudom milyen az a bedugós, olyan nincs. Van ez pl. ilyen van a régi csepeleken, meg a presta (amin van egy kis tekerentyű) ezekhez ugyan az a pumpa kell, illetve ugyan az az átalakító ha autós pumpával akarod használni. Meg van az autó szelep.
Én is láttam már, hogy valaki a labdához való szeleptűt dugdosta ebbe. De az nettó marhaság.
[ Szerkesztve ]
-
kezdő
senior tag
Sziasztok!
Alap MTB vásárlását tervezem.
Számomra szimpatikus a Decathlon üzletpolitikája, így onnan választanék egy kedvező ár-érték arányú kerékpárt.
Ahogy elnéztem a véleményeteket a RockRider ST 520 a vállalható minimum.
(épp az elmúlt 1 hónapban emelkedett +10e Ft-ot a RockRiderek hosszú évek óta kitartott ára, jó az időzítésem)RR520-ból elérhető jelenleg a 2019-es és a 2020-as modell is.
[ST520 v2 (2020)]
[ST520 (2019)]
(5e Ft a különbség, azaz elhanyagolható)A kérdésem az volna, hogy szerintetek a v2 jobb alkatrészeket tartalmaz-e mint az előd?
Amit a nem egységes adatlapok alapján össze tudtam szedni különbség:
2020
-SHIMANO ALTUS első váltó
-MICROSHIFT RD-M46-L hátsó váltó
-MICROSHIFT TS39 váltókar
- 8 lánckerekes SHIMANO 11 - 32 fogas kazetta
TEKTRO TKD 68 160 mm-es mechanikus dupla tárcsafék
TEKTRO alumínium fékkarok
2019
-Altus vagy MICROSHIFT M22 első váltó
-SRAM X3 hátsó váltó
-SRAM X4 váltókar sebességmutatóval
-SRAM PG820 kazetta, 8 lánckerék, 11-32 fog
HAYES M-X5 mechanikus dupla tárcsafék
TEKTRO alumínium fékkarok
Illetve a mérettel kapcsoltban is lenne egy kérdésem.
Decathlon méretezése szerint 175-184 cm = L-es méret
180 cm vagyok, belső lábhossz 80 cm
Netes kalkulátor alapján ez MTB esetén inkább M-es méret.
17.5", 18", 18.5", M
(44 cm, 45 cm, 46 cm)
Szerintetek a linkelt kerékpárból az M-es vagy az L-es lenne számomra ideális?
Felhasználást tekintve laza kerékpározás a természet lágy ölén (erdei ösvények), néha tókerülés kerékpárúton.
Köszönöm. -
kacsyx
aktív tag
válasz Teasüti #161937 üzenetére
[DT Swiss] szerint 2 mm-el szélesebb kell a belső szélességnél.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz tomic #161941 üzenetére
Kell hozzá egy ilyen. [link]
Kezdő...inkább a saját Decas méretajánlóra hagyatkozz,úgy hallottam tényleg egyel nagyobb kell azokból mint amit gondolnál a legtöbb méretajánlóból.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
-
vendingo
veterán
válasz Maximum1 #161947 üzenetére
Ezért gondolkodok védett külsőben. Ritkán és keveset megyek. 4-5 éves külső/belső gumikon futok jelenleg is. Az első pár évben nem volt gond a slime-al, de ennyi idő után beleposhadt, büdös is, állaga se jó, meg a szelepekbe is beszárad. Mindig úgy támasztom le, hogy a szelepek fellül vannak.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
6030D
Ármester
válasz vendingo #161938 üzenetére
Slimeot nem használtam, de tubelessből kiindulva: úgy fújod a gumit, hogy felül van a szelep?
Illetve ha kell bele fújni, akkor elvileg nem működik a rendszer, nem? TL-nél vannak illesztések, ahol szökhet, de egy zárt belsőben max a szúrásoknál, de azt meg meg kellene fognia, nem? Szelepmag rendesen be van csavarva (bár ha mosod is, akkor valszeg igen).
A defektvédett külső is jó, valami magas tpi-s.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs