- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
válasz ZolkoW #161843 üzenetére
(#161843) ZolkoW : köszönöm, én is inkább az alsóbb árkategóriát lőttem be magamnak .
(#161846) gabro0: akkor lehet marad a személyes vásárlás, csak arra még várnom kell, de ennyit már kibírok .Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Teasüti
nagyúr
válasz arcitec #161848 üzenetére
Shimano 9 sebességes. Amikor utoljára néztem (kb 5 éve), akkor ennyi infó elég volt a vásárláshoz. HG-53 ha Shimano, esetleg HG-93 ha urizálunk.
MÁS
Ha már láncnál vagyunk, le lehet szedni egy kazettát láncfogó nélkül? Ilyen szerszámom még pont nincs. Ma kedvem lett volna nekiesni mint Tóth az anyjának, aztán rájöttem nem tudom szétszedni csak úgy. Ráférne egy kis TMK.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #161812 üzenetére
Azt mondja nem,de azért ha megígérem nem gyötröm meg akkor eljön. ...a Maxxist én is többnyire 2,2 illetve 2,0 baron használom.
Maximum1...75km/1000 m egy seggel,feszített tempóval nem kevés,visszafordulni sem szégyen.
Teasüti...egy lánccal amit ráteszel a fogra és mondjuk áttekered a keréken rögzíteni tudod a sort...vagy ha eldobós a sor,akkor egy vízpumpafogóval is meg lehet fogni valamelyik lánckereket,hogy meglazítsd a rögzítőanyát.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
kacsyx
aktív tag
válasz Teasüti #161852 üzenetére
Ha egy használt/megnyúlt láncot rátekersz a koszorú legnagyobb fogaskerekére, alul pedig egy csillag-villáskulcs lyukán át összefogod, akkor tudod rögzíteni.
A 9-es lánc esetén a láncszemeket is meg kellene számolni és vagy pont akkorát vesz, vagy nagyobbat és láncbontóval kivesz szemet.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Szerdán megjött a Cube ATX LYNX, de csak ma volt alkalmam kipróbálni. Az első benyomások határozottan kellemesek. Gyárilag a képeken látható gumis fűzővel volt szerelve. Itthon a lakásban kipróbáltam ezt is. Egyébként egész jól tar, de nehéz felvenni a cipő sarkának letaposása nélkül és nem állítható a kötés erőssége tetszőlegesen. Szerencsére kaptam hozzá klasszikus fűzőt is, szóval egyből kicseréltem. Kicsit rugalmas az anyaga, nem az a totál merev fűző, mint sok sportcipőnél. Ezzel már sikerült teljesen jól beállítani a kívánt szorosságot. A próbakör egy Kispest-Gyál-Ócsa-Üllő-Vecsés-Kispest kör volt. (Mit ad Isten kb pont annyi, mint a fentebb tárgyalt (58,67 vs 57 km). Túratempóban 2:16 moving time alatt lett meg. Fent van Stravan. )
A cipő végig jól tartott, kényelmes volt és nem csúszkált le a lábam a pedálról. Elég zárt cipő, szóval nyáron biztos meleg lesz, de tavasszal/ősszel (dupla zoknival egyhe télben) tök jó lesz. A talpa természetesen merevebb, mint egy sportcipőnek, de nem kopogós. Kényelmesen sétálnék benne több km-t is.
43as utcai cipős lábra 44es méretet vettem. Sétához talán 0,5 számmal kisebb lenne jobb (ilyet nem gyártanak), de tekerés közben legalább volt hely az ujjaknak és kicsit sem nyomott.
Egyedüli hátránya a súlya lehet, de a kategóriatársak is hasonló nehezek. A 44es méret 426 g, ami jóval több, mint amihez szoktam. (Nike Downshifter 7 262g, Lacoste Chaymon-ok 286g, Lacoste Menerva 276g. Egyedül a Lidl-ös túrabakancsom hasonló a maga 440 g-jával.)
Összességében elégedett vagyok.Schwalbe Marathon GT Tour berendelve, majd arról is beszámolok.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hínár929 #161823 üzenetére
Arra vigyázz, hogy nem minden wax egyforma, ahogy az olajak sem, lehet, hogy egyik rossz, másik meg beválik, a Squirt biztosan jó, másról sajnos nem tudok nyilatkozni.
(#161814) INTELligent: Nem tudom melyik az, sok kerítéses van, de köszi!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arcitec
addikt
válasz Teasüti #161852 üzenetére
Köszönöm.Pár éve a szomszédomnak vettem, kb ezekre gondoltam, - azért annyira elveszve nem vagyok ám - csak ha már idetévedtem gondoltam rákérdezek. Mert még le sem poroltam a bicajt és nem is vagyok profi szerelő,mert ehhez a bicajhoz nem is kell. Itt pesten nem tudom mikor lehet bringázni szabadon.
Azonban, a fék betétre is kérnék szépen választ - aki tudja -- mert abból aztán van választék. kb a legjobb kellene.. Fék:Hayes Stroker Ryde hidr. tárcsafék (160/160) Köszönve...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Paxker315
addikt
találtam a fiókomban egy 42t kistányért. <3Debbie. Ha visszamegyek, felkerül, és a 42-48 elol már nagyon barátságos-finom.
Mezből amúgy néhány kínai sem rossz, elég pofás mintáik vannak. Igaz, azok is bitang nagyok, én ~187cm körül simán m-est hordok, az L-es már nagy.. xD
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
Naa..a tegnapi 57km-t azt benéztem,sorry érte.46km volt csak 1.5óra alatt.Az összesitett kmt néztem.Nem megyar nyelvü az a vacak
-
Somatom
veterán
válasz arcitec #161866 üzenetére
Hetedik hete gályázok külföldön, úgyhogy símán lemaradhattam vmiről. Május végén megyek haza, addig remélem, hogy oldódik a feszültség. Úgy tudom, hogy kijárási korlátozás van, nem tilalom. Nem mindegy. Szerencsére az én bringámmal nincs szükségem bringautakra, eltekerek bárhol. Majd viszek magammal egy nájlonzacsit és azt mondom, hogy gombáért megyek az erdőbe. Úgy tudom, hogy kajáért el lehet menni otthonról.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
itouchfan
senior tag
-
xy.zsolt
őstag
válasz Massmurderer #161865 üzenetére
Az sem gyenge, de már simán hihető.....és nagy gratula hozzá!
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #161849 üzenetére
Azért ez jó kis kör jaja, nekem is ez a véleményem egyre inkább, hogy ide hozzánk egy könnyebb 29-er a jó választás, jó gumikkal, mint a RaceKing. Az elmegy aszfalton is értékelhetően (nyilván outihoz felesleges hasonlítani), könnyű terepen gyors lesz és kényelmes, nehéz terepen pedig az maga a céleszköz. Outi meg megmarad Margit szigetre, bringautakra, Velencei-tóra, Balatonra.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz itouchfan #161869 üzenetére
Megint csak bosszankodtam a tegnap,ezek a helyi bohócok nem élnek,hanem visszaélnek kérészéletű hatalmukkal,lezárják a kerékpárútakat,majd a főútra kényszerítenek az autók közé,ott már szerintük okés. Szentendrén az összes átmenő bringaforgalom a főúton és a járdákon bonyolódott a helyi gyökerek nagy megelégedésére,ahelyett,hogy csak az ismert bandázós helyeket,parkolókat zárták volna le.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #161873 üzenetére
Igen, ez gáz. Főleg, ha Budapesten bevezetik a 30 -as korlátozást. Tetü autósok feltartják az embert. Pl. a Margit hídon símán gyorsabb vagyok a bringa sávban, mint az autók az úttesten.
Persze, csak turisták, meg bambulók nélkül.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Sziasztok.
Kölcséghatékony, de nem gagyi gumit keresek 29 2.25 méretben. Aszfalt, terep (ösvények, erdei utak) vegyesen amatőr felhasználásra. 5-10k között tudok szánni rá /db.
Korábban használtam smart sam-et, de az kegyetlenül kopott, most racing ralph van hátul, tough tom elöl. Elöl még jó a minta, de már öreg a gumi, így azt is kukáznám.
Maradjak a mostani felállásnál, vagy egyéb ajánlás?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
arcitec
addikt
válasz Somatom #161874 üzenetére
Azért azt meg kell jegyezzem ,ezek a helyek nem a száguldozásra valók.Sok bringás azt hiszi
övé a világ - a lehajtott fővel outis meg ne is beszéljünk - szóval mindennek meg van a maga helye és körülményei. Gyalogos / járdás közlekedésben mint pl. Margit híd felelőtlenség gyorsaságra törekedni, meg sok más hasonló helyen. Ilyen pl. a Műegyetem előtti rész a sok hülye ott hajt mint az állat és sok nem is a gyalogosra veszélyes, hanem pl a szembe bringásra. Elképesztő mennyi hülye van. Egyszerűen nem érzékelik, hogy mikor mit kellene.
Tudok olyan kerékpár út/ gyalogjárda/gyalogátkelő kereszteződést, ahol simán belehajt a gyalogosok közé és még neki áll feljebb. És higgyétek el, sajnos sok ilyen van.
Voltam úgy ott Vác fölött, pl égen földön senki bringa úton egyszer csak szép csendben jobbról elsuhan mellettem az állatja. Nem hogy jelezne kakukollna vagy mi... stb stb ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #161873 üzenetére
Már a megyeri hídról amikor lejöttünk ott voltak, lekordonoztak mindent, kitereltek a főútra, minden kereszteződésben álltak, megkérdeztem hogy vizet osztotok vagy miért vagytok itt?
Már ott kerülni kellet, Pilisborosjenő már hónapok óta ezt csinálja, ezért a Kő-hegyen keresztül mentünk, na az egy elbaszott hegy, Békásmegyertől emelkedik elég durván, leamortizált teljesen és legalább 1 órát vesztettünk miatta mintha lent mentünk volna a 10-esen.
Vége lehetne már. -
válasz Massmurderer #161865 üzenetére
Mester, ki lett az 5000 eurós senderrel?. Meg van még?
Ah ezt nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
6030D
Ármester
válasz arcitec #161876 üzenetére
Ha a bringaú t jobb oldalán mész, nem kerülnek ki jobbról. Errefelé sok a veszélyes bringás.
Massmurderer: jó lesz az 36 km-nek és meg is vagyunk. Ma menj ki egy körre, lehet jó átlagot nyomni, de csak az oda-visszával szabad hencegni. Rögzíteni meg kötelező.
CaNNa3IS: korábban írta, nincs meg, szar vót.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Maximum1
őstag
válasz itouchfan #161872 üzenetére
Szanaszét aláztak még 26"-os montival is.
Jöttem lefele egy sziklásabb részen, mondom milyen jó kis teknikás rész, elsuhant mellettem egy monti 30al, akkor jöttem rá hogy ez nem teknikás rész hanem én vagyok f@sz hogy karbon villával ilyen helyeken megyek.Gergőke88
Nem ismerem őket, van 2 kocka a listámon és 1 merida
Melyiknek jobb a geometriája, passz, meg kéne ülni őket, jó lenne valahonnan leakasztani teszt kerékpárokat.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz arcitec #161876 üzenetére
Igen, az outisok gyakran azt gondolják, hogy ha előttük szabad a bringaút, akkor bárhol mehetnek rajta, mert hátulról úgy sem jön senki. Persze, összerezzennek, amikor a seggükben elüvöltöm magam, hogy páááályaaaa. Én még 40 fölött is figyelek a hátam mögé.
-
Massmurderer
őstag
válasz xy.zsolt #161870 üzenetére
Strava nálam pontatlan.Ahol ha megyek gps,más progi szerint 20km-t,ott a strava csak 10,5kmt jelez ki,idöbe is 5-10percel többet mutat.Több progit használtam,és elég sok az eltérés köztük.Probálj ki egy DH bicot,és nézd meg hogy mennyire nem igaz az rá hogy sima tekerésre nem alkalmas.Másik bico vagy 5-6kg-al könnyebb,de ezzel mégis lazábban tudok tekerni.Azt a súlyt,ami a bicónak van,nem is lehet érezni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz vendingo #161875 üzenetére
Pont a Smart Sam-et akartam ajánlani, az terep, aszfalt, mindenhol nagyon jó, csak nem tubeless ready és nagyon nehéz. Párat már én is elhasználtam, nálam nem koptak gyorsan, sőt, viszonylag tartósnak gondolom. Terepen a Nobby Nic nyújt hasonló élményt és sokkal könnyebb, viszont mivel középen nem olyan sűrű a mintázata, aszfalton az ráz rendesen és hangja is van. Ha ez nem zavar, akkor részemről xc-re ajánlott gumi, szerintem a gördülési ellenállása is nagyon jó a mintázathoz képest, a kevésbé agresszív Maxxis Rekonomat aszfalton is lepipálta. Esetleg valami arany középút gumi, pl. Rocket Ron vagy más márkától hasonló mintázatú? Talán Mountain King?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
gabro0
őstag
válasz Massmurderer #161884 üzenetére
Akkor ne telefonos vackokkal szórakozz, rajzold be merretekerjeken utólag és vesd össze az idővel. Ahhoz még app se kell, bár ha van, azt látod mennyi volt.
-
vendingo
veterán
válasz jjeahh #161885 üzenetére
Köszi az ajánlást.
Most ez a belső nélküli használat lett a divat? Kicsit le vagyok maradva, leragadtam a belsőknél.
Mivel belsőket is szeretnék cserélni, érdemes lenne áttérnem tubless rendszerre? Több költséggel járna, mint egy hagyományos belsős rendszer?Drótperemes gumi többet nem kell, szóval a smart sam tutira kiesett.
Rapid rob, racing ralph? Ránézésre ugyanaz a minta.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
xy.zsolt
őstag
válasz Massmurderer #161884 üzenetére
Figyusz....a 30Km/h-s átlagodat (mint legutóbb írtam is) én megvettem....én a 38km/h-t sokkaltam csak. Itt van pl egy 60km-es kör amit 26"os, 13.5kg-os montival tettem meg 30 Km/h-s átlaggal....szóval engem nem kell meggyőznöd.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
aktív tag
válasz vendingo #161887 üzenetére
Nem tudod felütni a kereket, szúrásos defekt is ritkább, azonos nyomáson alacsonyabb a gördülési ellenállás, ha a felnid alkalmas rá, akkor szerintem ajánlott. Én így 1 darab pótbelsőt szoktam magamnál hordani, biztos ami biztos. Két hete van fent kb, azóta semmit sem engedett a nyomásból.
'92 Honda VFR 750
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz vendingo #161887 üzenetére
Ha váltasz, akkor többe kerül, mert meg kell venni a szelepeket, szalagot, tejet. Ha már váltottál és belsővel sok defekted volt, akkor azután már talán olcsóbb, mint a belsős rendszer, mert évi xx darab elhasznált belső helyett elég 200ml friss tej. Kivéve ha a felnid és a külsőd sem támogatja, mert akkor bizony sokba kerül már... 2 negatívumot tudok mondani róla eddig, az egyik, hogy a frissen felrakott új gumit sokkal nehezebb felpumpálni, mert 100 résen ereszti el a levegőt, amíg végre "rárobban" a felnire, a másik meg, hogy aki keveset bringázik, annak az egy helyben állás miatt idővel beleszáradhat a gumiba a tej. Ezeket leszámítva én nagyon elégedett vagyok, de az előnyeit leírta már más, gyakorlatilag csak akkor kapsz "igazi" defektet, ha valami kivágja a gumit és túl nagy a rés ahhoz, hogy a tej tömíteni tudja
szerk: Rapid Rob nagyon belépő gumi, sokkal jobban csúszik, mint a komolyabb modellek, a Racing Ralphból meg asszem csak a régi verzió hasonló hozzá, az új már teljesen más. Ha megszoktad a Smart Sam tapadását és terepen hasonlót akarsz, akkor szerintem ezeket felejtsd el, Rocket Ron vagy Nobby Nic alá nem adnám. Cserébe persze aszfalton ezek traktorok, de ezt gondolom a Smart Sam-el már megszoktad.[ Szerkesztve ]
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Outira keresek nyerget Wilier Cento Air 10-re
jelenleg egy Prologo Q Pas nyereg van rajta, de kicsit kényelmetlen is, és már látszik rajta a a használat.
tud valaki ajánlani valami jót? -
xy.zsolt
őstag
válasz Intruder A 6 #161893 üzenetére
Pedig az egy jó és nem olcsó nyereg....én ilyet vettem volna ha találok 125mm-es szélességben. Aztán most aliról rendeltem egy karbont...ami még Tallinban várja a bebocsájtást. (#159713)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz jjeahh #161892 üzenetére
Tegnap pont tubeless konverzió jött szembe velem youtube-on. Viszont egy órányi művelődés után sem találtam infót, hogy mi a különbség a normál és tubeless ready felni között? Azon kívülis h egyikre előre fel van ragasztva a szalag.
Ugyanaz a profilja minden felninek?
Van egy ezer éves Alexrims FD28-asom, 559x21 méretben, sima sztenderd felni. A netes infók alapján mindent is át lehet alakítani, még a sztenderd felni és sztenderd gumi kombót is.
Ez mennyire igaz?[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz Intruder A 6 #161893 üzenetére
Nekem a Selle Italia slr flow jött be. De ez nem jelenti azt, hogy Neked is jó lesz. Sajnos nincs mindenkinek kényelmes nyereg.
Jjeah.
Múltkor összeírtad a cipővadászatod boltjait.
Kb mikori hsz-nél keressem? Nem találom.Az átlagokhoz: most jöttem vissza egy körről.
24.5 lett a bruttó átlag(ebben sok város van)
majdnem elestem , de a végén nagyon jó érzésekkel tettem le a bringát. És ez a legfontosabb. -
jjeahh
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz jjeahh #161898 üzenetére
Igen, ez az a felni. Legalábbis a lógó egyezik. A keresztmetszetét még nem láttam.
Szóval a perem alatti vállaknak kell ott lennie és akkor fel lehet pumpálni. Értem.
Köszi!A nagyobb kihívás viszont tálalni 26" gumikat. Ahogy nézem már nem gyártanak ilyet, főleg oldschool szélességben: 2.1-es a max ami még rámegy a 21-es felnire.
Mekkora sikerrel lehet átalakítani sztenderd gumikat?
[ Szerkesztve ]
-
Wmwinters01
tag
válasz ggeleven #161838 üzenetére
Köszi, és mennyire vízhatlan, plusz ha jól látom a telefon alatt is van pár kis zseb, oda mekkora dolgok férnek bele? Kulcs vagy annál kicsit nagyobb dolgok?
(#161826) G@ben:
Köszi, inkább olyasmire gondoltam, amit ggeleven küldött.I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest