Hirdetés

Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz Teasüti #41354 üzenetére

    Napi 2 óra mozgás jön ki éves átlagban nálam, de most pár napig 4 óra. Van rá időm: nem nézek tévét, és a közlekedés egyben sport, azaz időt takarítok meg. A ház körüli munka meg kondicionálás. Ez nekem jobban bejön, mintha Bp.-en napi 2 órát békávéznék, meg külön eljárnék "pózolni" a konditerembe.
    Fiatalon se voltak gondjaim az ízületeimmel. Remekül futottam, és úsztam anno. Csak a szüleim nem engedtek el sportiskolába. Mondhatom, hogy szerencsére, mert így legalább a tanulásra koncentrálhattam:)

    Hogy kinek mit bír a szervezete? Tudod, a genetika ;]

    Fokozatos terhelés növeléssel lehet elérni folyamatos fejlődést. Én a 12 hetes felkészülést szeretem, ami 3x4 hétre bomlik. 3 hét fokozatos terhelés, majd 1 hét laza, majd újra ugyanez.

    Sajgó térd? Túlterhelés. Talán jobban kell pörgetni a pedált.
    Gerinc probléma: tornáztatni kell rendszeresen a törzs izomzatát, és a hasizmokat is. Fontos, hogy testtartásért felelős izomzat is kellően karban legyen tartva. Napi 10 perc bőven jó.

    (#41355) Auratech : Neked a futás, nekem meg az úszás lenne még jó. Az úszással viszont az a bajom, hogy rengeted idő kell beöltözni, megszárítkozni. Ezért én csak nyáron művelem. Természetesen szabadvízen, és oda is bicajjal száguldozva:)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák