- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Hirdetés
-
Megjelenési dátumot kapott a Tomb Raider animációs sorozat
gp A tervek szerint október elején debütál a teljes első évad Netflixen.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Nyárköszöntő hardverszemle
ph A desktop gép, notebook és ház nyomába sokféle periféria szegődik, sőt, még egy VR headset is tiszteletét teszi heti rovatunkban.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qvik27
tag
válasz konzumpro #87812 üzenetére
Kb. pont annyit javít, amennyivel jobb az őrlő a beépítettnél.
Persze egy automatánál így is kifizeted a rakat mechanikát, ami pakol, tömörít, öblít stb., és valójában korlátoz a játéktérben.
Graef-ben nincs rutinom személyesen, sz.zs. véleménye biztos relevánsabb. ...és persze olcsóbb, szóval lehet, kifér mellette egy vállalhatóbb kiskaros gép is..10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Becenick
tag
válasz konzumpro #89063 üzenetére
Ez baromira nem hangzik jól. :( Moka expresst használok.
Ezzel a sikerességi ráta magasabb, de amikor nem jön össze, akkor nem tudom megmagyarázni az okát. :( Ebből meg nem lehet tanulni, hogy milyen hibát ne kövessek el a jövőben.
Viszont terveztem vásárolni Brikkát, mert nagyon jókat hallottam róla. Ez most meglepett. Azt hallottam van belőle román gyártású és olasz is. Mivel ismerős járkál ki olaszba alkalmanként, gondoltam szólok neki, hogy hozzon, de most elbizonytalanodtam ...
A darálóval kapcsolatban nekem is van annyi rossz tapasztalatom, hogy az áttetsző műanyag a tetején tényleg hajlamos a morzsolódásra. Nyilván akkor ha nem figyel oda az ember, de attól ez még szerintem elég gáz az árához viszonyítva... -
coxymaxi
csendes tag
válasz konzumpro #89248 üzenetére
Végre valaki leírta Nem azt mondom, hogy senki nem vette ezt észre eddig, de most mondjátok már meg, hogy mi vaaaan?
Tized fokozunk, meg rézcsövezünk, szűkítő meg babámf..sza.
Erre meg jön ez (Flair) aztán: jó az is ha 2x de az is ha 3x felöntöd lobogó vízzel a cuccot, azt összebiggyeszted az egészet, közben esik a hőfok éppen amennyit, de nem baj, hadd szóljon...
Ez lenne konzisztens, reprodukálható és jobb mint egy Silvia (akár más is, nekem ez van) rézcsővel, pid-del, szűkítővel, tágulásival?
Nem...ér...tem. PONT -
Toobee
veterán
válasz konzumpro #89272 üzenetére
Próbáltam/tunk páran erre a vonalra is kitérni: nincs egzakt dolog. Mindenki találja meg az igényeinek megfelelő gépet, metódust. De ilyen szintű szkepticizmussal vegyített lenézéssel állni bizonyos témához, semmiképp sem építő jellegű. Érdemes mindent kipróbálni, mielőtt véleményt formálsz.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
pbalint
csendes tag
válasz konzumpro #89269 üzenetére
Szerintem a jó presszóhoz nem PID kell, hanem megfelelő vízhőmérséklet.
Egy jóval egyszűbb konstrukciónál ezt a hőmérsékletet (legalábbis egy tartományt) lényegesen egyszerűbb elérni. Egy Flairnél sokkal kevesebb a zavaró tényező, de ez már itt is ki lett vesézve elég rendesen, sőt mérések is készültek, de persze mident meg lehet kérdőjelezni. -
HÁZIGAZDA
válasz konzumpro #89290 üzenetére
ezzel együtt szerintem is túltekered ezt a kérdést. sima fizika, hogy miért lehet egy manuális karossal jó kávét csinálni. eddig is lehetett, a pavonival is lehet, mindegyiknek van pár ilyen-olyan tulajdonsága, amivel számolni kell, amit kompenzálni kell. de hatalmas előny, hogy a nyomást a pogácsa úgy kapja meg pontosan, ahogy akarod.
a milliós gép is azért küzd, hogy végső soron nyomásprofilozhasson egy egyenletesen nyomó szivattyúval, adott hőfokon. a hőfok pedig szerintem is túl van lihegve, nem azért kell a pid, hogy tizedfokra belődd, hanem azért, hogy legyen fogalmad, hogy mégis mi történik, meg tudd reprodukálni.
az egyetlen dolog, ami engem bántott, az az, hogy azt hallottam ki párak szavaiból, mint anno a mac usereknél: did you switch already? did you make the switch? mintha az egyedfejlődés egy következő stációja lenne, hogy az ember "vált". ez az egy zavarna és eleve általánosságban reagáltam erre, nem toobee-nak konkrétan.
amúgy meg qrva jó érzés a saját karoddal lehúzni egy kávét. gagyixyxy tudná megmondani, hogy pontosan hány éve pavoniztam és mennyit, én már nem emlékszem (de a gép még mindig megvan, okkal).
és mellesleg ha lehetne 150e ft-ért strietmant venni, már rég itt lenne a pulton...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
pbalint
csendes tag
válasz konzumpro #89300 üzenetére
Én még annyit hozzáfűznék, hogy én személyszerint (természetesen mások nevében nem tudok és nem is akarok bészélni) sokkal megengedőbb vagyok a Flairrel kapcsolatban, illetve valahogy nagyobb élmény önmagában a kávét elkészíteni.
Rézkazános rézcsöves GC-vel jobb a kávé, de mindig ott motoszkál bennem, hogy hú ez még egy kicsit lehetne jobb. Flairnél kisebb ez az inger. -
Kávé Kálmán
tag
válasz konzumpro #89351 üzenetére
"Bocs hogy előveszek egy ilyen régi és talán már megvetendő témát"
Sommás rész: A kotyeszt valszeg azok vetik meg, akik nem értenek hozzá...
Játszottam vele azóta is. Most már újra benne van az összes szenzor és a smart méri a nyomást a bojleren, a kifolyó kávét "kikatétereztem" egy Acaia-ra rakott kiöntőre, ergo a kifolyó kávé súlya is logolódik, de itt elfogyott a lendület nyáron. Szisztematikus mérésekre már nem futotta...
Sajnos nem ennyire triviális a kotyesz hőtana, hogy a szimplán az induló hőmérsékletet analóg módosítva eljuss a kívánt "főzővíz" hőfokhoz. Egyszerűbb a vímennyiséggel játszani szerintem, ami az alapvető faktor a "főzéskori" hőmérséklet belövéséhez.
-
jana86
csendes tag
válasz konzumpro #89502 üzenetére
"A receptem forrás után egy perc várakozás (80 fok körül kéne lenni)"
A 80 fokot honnan vetted? Szerintem az nagyon kevés. V60-azni szoktam, 93-95 fok körüli vízzel, pl. itt is 93 fokost írnak:
https://www.kaffeetante.net/2018/09/chemex-cup-2018-recipe/ -
pbalint
csendes tag
válasz konzumpro #89653 üzenetére
Sokan használják a kinut is filterre nagy megelégedéssel, de a legtöbben talán a commandantet.
A kinuhoz jött ki egyébként másik kés, filterhez, de erről is megoszló véleményeket hallottam.
Commandante meg a red klix upgrade-del elvileg alkalmas presszóra is, de mondjuk ez nem tudom mennyire igaz. -
#64275200
törölt tag
válasz konzumpro #89677 üzenetére
Az előáztatást próbáld meg 30 másodperccel. Én a felöntések után át szoktam keverni a kávét a filterben, mert szerintem itt is érvényesül az ami a karban, hogy a finomabb szemcse eltömíti a szűrő alját és a kioldódás csak a "dugó" felett érvényesül igazán. Az összes idő szerintem jó a mennyiség illetve az arány meg tényleg nagyon egyéni ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz konzumpro #89832 üzenetére
Ez a gáz töltögetés macerás szerintem. Ha nem bontod ki akkor is öregszik. Szerintem elég ami a kávéból távozik. A zacsit szorosan kell nyitás után zárni, hogy minél kevesebb legyen felette a levegő, de nem szabad nyomkodni, mert akkor a széndioxid is távozik. Ha magas a zacsi akkor le kell hajtani mellé a tetejét. A műanyag vödör pedig védi valamennyire a páratartalom ingadozástól és lehetőség szerint hűvös helyre kell tenni. Én ennyit vagyok hajlandó tenni érte. Elégedett vagyok az eredménnyel. Úgy is lesz minden zacsinak egy íve a nyitástól a végéig. Ezzel a módszerrel a másfél hét alatt amíg elfogy, nem érzek nagy minőségi romlást.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz konzumpro #89935 üzenetére
Én is kipróbáltam az előbb a fix helyre tevős dolgot és nekem bejött.
Mivel ez a gép új, ezért eddig nem voltak 100%-osak a tejhabok,de most nagyon jó lett, megnéztem hogy ha fixre állítom akkor mennyi tejet kell tennem bele,hogy menjen bele a levegő,majd feltöltöttem és adjad neki. Mindent magától csinált, közben figyeltem a kezemmel a kiöntő falának hőmérsékletét és a hang alapján is látszódott mikor van kész.
-
verti1
tag
válasz konzumpro #90517 üzenetére
Nem tapad, ugyan annyira kell söpörni mint a gyári mazzert, pár mozdulat. Van itt olyan fórumtárs aki több mint egy évig használta a szép piros mazzerrn. A lényeg, hogy pár csepp víz kell a babokra akkor nem tapad, anélkül kb. mindenre. Ha nem permetezem akkor a teljesen fém Kinu is terror. Azt aláírom, hogy van akinek nem tetszik esztétikailag illetve a másik jobban tetszik. Viszont olcsó, funkcionális és bárhogy alakítható.
-
DanielK
addikt
válasz konzumpro #91180 üzenetére
Köszi, én ezekre nem találtam rá. Pedig nekem is nagyon tetszik.
Lelit Anita PID-del és beépített darálóval? 190e Ft.Arról van valami infó? Azon kívül, hogy pont 1mm kisebb a szűrőtartója, így ugye ez sem standard.OK, erre jött válasz.Akkor mi marad kb 205-215e Ft bruttó összegért? Amiben már a daráló is benne van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen