- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Netfone
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Grafén meghajtó, térhangzás és UV-tisztítás az LG új fülhallgatójában
- Dobta a zoomkamerát az új Sony Xperia 10
Hirdetés
-
Hardverek pünkösdre
ph E-book olvasók, komponensek és perifériák kerültek hétvégi összeállításunkba.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
SteamWorld Heist II - Középpontban a történet és a küldetések
gp A folytatás érkezésére kicsit még várni kell, az új rész augusztusban debütál.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti925
újonc
Sziasztok! Jo aron elado eureka mignon instantaneo fekete, keveset hasznalt, 68 ezerert, kb 2 kilo kave lett vele leorolve, szinte uj, szamlaval dobozaban szombathelyen vagy postazom dpd-vel.
pszilvasi1990@gmail.com
20 214 78 06
https://www.jofogas.hu/vas/Kavedaralo_Eureka_Mignon_250g_tartaly_260w_motor__76140900.htm
-
Daneeka
senior tag
Valamelyik nap ittam egy olyan afrikai SO presszót, hogy egyszerre volt citromlé és szén tabletta. Mintha egyszerre sikerült volna alul és túl kivonatolni is de ehhez nem elég a képzelőerőm. Szerintem nem lehetett szén a pörkölés. Még azt bírom elképzelni, hogy tele volt porral az őrlemény amik egyénileg túlextraktálódtak de maga az egész főzet meg alul de máskor is ez a daráló van a helyen. Aki csinálta az új munkaerő volt. Mi ment félre szerintetek? (izgat, hogy tényleg lehet-e egyszerre túl és alul kivonatolni vagy valami más baj volt-e)
-
Hegesztő76
újonc
Sziasztok
Kis segítséget szeretnék kérni.Egy rancillio Silvia V5 pidelése előtt állok. Meg tudná nekem mondani valaki hogy az ssr reléhez ,melyik termosztát vezetékét kell bekötni ?Helyesebben fogalmazva melyik termosztát az ?Mert van rajta 3 is . -
mdav88
senior tag
válasz Hegesztő76 #69212 üzenetére
A legalacsonyabb hőértékűét, 90-107fok között valahol.(kávé<gőz<biztonsági)
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz Hegesztő76 #69214 üzenetére
Ha itt elakadsz, érdemes hozzáértőre bízni.
-
Hakai80
újonc
válasz SoundON #69172 üzenetére
Mielőtt szétkapod a vasat, a hőelem csere előtt próbáld meg a T értékét picit növelni. Szerintem sűrűn avatkozik be ezzel a 2sec értékkel. Most éppen csak felvillan, de ha még szigetelt is a bojlered, akkor feleslegesen fűti (T0002-vel rákényszeríted). 30-60 perc alatt szép lassan túlfűt. A REX-ek pedig nem feltétlenül fogják a mért hőfokot pontosan lekövetni (kijelezni) ilyen 30-60 perc intervallumban.
T legyen 0003->0004
-
-
jack B.
csendes tag
valaki próbálgatta már otthon a kavegourmet.hu Amigos blendjeit? tudom, hogy Károly írt róluk sok jót az olaszpresszón, de például az Amigos Rossa ára nagyon jó, s az Ex-Bar is csábító.
valamint akinek ízlett az ALDI-s Espresso Bar Italia, az bátran próbálkozzon az új blendjükkel, igazi cremabomba.
-
SoundON
tag
válasz Hakai80 #69216 üzenetére
Köszi szépen a tanácsot! Akkor megpróbálom növelni a Gaggia Classic REX C-100 "T" értékét.
Veszteni valóm nincs, mert mint kiderült a mérésekből a PID külön életet él. Semmi sem igaz, csak annak látszik
De legalább tudom hogy mi a magyarázata annak, hogy a különböző CM, HB, PJ, AW kévénként, pörkölésenként precízen felírt készítési értékek (tized gramm betöltési, huszadpontos Mazzer SJ beállítás, felírt PID beállítás, másodperces csapolási és grammpontos kijövő mennyiség) mellett miért volt teljesen kiszámíthatatlan minden egyes csapolás végeredménye.
Továbbra is várok még hozzászólásokat, hátha valakinek szemet szúr egy érték, ami okozhatja ezt a folyamatos, lassú túlmelegedését a kijövő víznek:
_AL1 0150, _ATU 0000, ___P 0035, ___I 0019,___d 0004,__Ar 0011,___T 0002,__SC 0005
_LCK 1000, _Cod 0000, SL_1 0000, SL_2 0000, SL_3 0000, SL_4 0001, SL_5 0000, SL_6 0001, SL_7 0000, SL_8 0000, SL_9 0000, SL10 1001, SL11 0000, _Cod 0001, _SLH 0400, _SLL 0000
__oH 0002, _AH1 0002, __dF 0000 -
Agyas
aktív tag
Sziasztok,
Kapucinertől szeretnék kávét rendelni kotyogóba. Mit ajánlanátok? Érdemes velük ledaráltatni, legalább hogy lássam mi az a szemcseméret ami kell?
Hario daráló tisztításával kapcsolatban mi a tapasztalat? Meg lehet csinálni rendesen, anélkül hogy darabokra szedném? -
-
senior tag
Nagyon OFF:
Ha esetleg valaki a héten jönne Szegedről Budapestre és eltudna hozni öt csomag pelenkát anyukámnak, az kérem keressen meg privátban .
Köszönöm, és elnézést!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
norkov84
tag
válasz norkov84 #69206 üzenetére
Major első tapasztalatok (4-5 kávé készítése után ):
- elektrosztatikussággal még küzdök, meg fogom próbálni a vizes tenyér dolgot, vagy 1-2 csep víz és üvegcsében összerázni a babokat. Jelenleg egy alumínium szalag van benne, amit még meander kolléga tett bele, hogy csillapítsa a feltöltődést, tapasztalatai szerint ez jobban bevált, mint a rács (utóbbi eltorlasztotta adagonkénti darálásnál)
- az őrlemény szemre nagyon durván rögmentes Vérszemet kaptam és WDT nélkül csapoltam nyitott karral, és semmi spriccelés
- az állítótárcsát még szoknom kell, hogy milyen kicsi szögtartományban kell korrigálni a lefolyást a mignonhoz képest
- a pangó eltávolításra átmenetileg szerzek körtepumpát, mert most a szalag alatt óvatosan benyúlva egy kis imbuszkulccsal seprem ki, többszöri ráindítással. Így is egész jó az eredmény (1-2 tized marad bent), csak kicsit macerásabb a szalag miatt hozzáférni
- ugyanaz a káve szinte teljesen megnyílt: olyan ízek jöttek elő még egy egyszerű Kapucziner specialitásnál is, hogy csak néztem... durva a különbség szerintemHa már körtefecskendő: majorhoz a 13-as méret passzol? Ez létezik fekete színben is valahol?
Köszi!
-
Kávé Kálmán
tag
A nagyváradi cimbora (a következő kisfilmünkhöz óriási hozzájárulása lesz) kimaxolta asszem a Gaggia/kávésarok tuningot:
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #69241 üzenetére
Nagyon keményen tolják. Mikor még pörkölőgép építésébe fogtam bele, akkor találkoztam a munkájukkal, és ért a kellemes meglepetés, hogy a kérdésemre magyar nyelvű válasz érkezett.
-
mdav88
senior tag
válasz Kávé Kálmán #69241 üzenetére
Próbáltam már a srácot elérni, övé az espressuino ötlet, de sajnos hiába próbáltam eddig...
-
meander
tag
válasz norkov84 #69240 üzenetére
lehet ikeában kapni "spricnit". Azzal a babokra spriccelve is csökkenthető a sztatikusság. Interneten egyébként mindig valamilyen vékony fémszál belógatásából szerkesztett megoldást találtam, amit én egyébként nem próbáltam. A rács szerintem otthonra nem jó. A pangó magas, nem tudod kitakarítani, a feltorlódott kv lassan kővé áll össze... úgyhogy szerintem a spricceléssel tudsz még legtöbbet javítani. illetve nem tudom ki hogy van vele, de nekem minden darálómnál van valamennyi sztatikusság, a lényeg, hogy ne legyen nagyon durva.
-
norkov84
tag
válasz John3:16 #69242 üzenetére
Köszi Neked is ill. sz. zs-nek is!
meander:
Persze világos, beszéltük is. Igazából most átdugtam egy másik konnektroba, az előzőnél úgy rémlik nem volt bekötve a védő föld, mikor mögé néztem. Így most sokkal jobb, de a tölcsér alja még elég sündisznó
IKEA-s nagy spircnim van elvileg otthon, de megnézem. -
meander
tag
válasz Kávé Kálmán #69241 üzenetére
Azt mondjuk nem tudjuk, hogy a gaggia tuningot mennyire maxolta ki. Érzésre fragola lényegesen messzebb jutott. Hangvezérlésben és okos megoldásokban szemmel láthatóan otthon van a srác, de ez tőlem naaaaagyon messze áll.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen