- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
vegyen mellé egy caravelt is, az a biztos!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Végre eljött a pillanat, megkóstolhattam a 42 cafe blendjét, Mazzer őrlő és egy brutal LM gép van hadra fogva az Első Mádi borházban:
Viszonylag nagy rendelést adtunk le, sok tejes itallal, valszeg az eszpresszot az elejen keszithették, de amúgy ízre rendben volt, guatemala/brazil blend, lagy savakkal, a kapucsinók is nagyon rendben voltak. Mondjuk mikor megkaptam, kissé megriadtam a látvány alapján és az ital hőmérséklete alapján is az elsőnek ezt az eszpresszot csapolhatták le, de sebaj!:-)[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz Sic.Transit #55308 üzenetére
Esztergálni sajnos nem tudok csak rajzolni. A gyártási-rajzot, o-gyűrű méreteket szívesen elküldöm neked. Bármilyen esztergályos legyártja neked.
-
senior tag
válasz Sic.Transit #55310 üzenetére
Nincs, elvitték már...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Elekellek
csendes tag
válasz Sic.Transit #55310 üzenetére
Nálam van, ha kell, továbbadom. Nekem nem jött be, maradok a vécépumpánál.
-
Elekellek
csendes tag
válasz kozsy18 #55276 üzenetére
Jobban járnál, ha magad tokoznád a hőelemet, akkor nem kéne az osztósík épségét kockáztatnod. A K-szenzorok vége csak egy cseppnyi hegesztés a drótvégeken, amit egy M3-as vagy M4-es csavarba bele tudsz illeszteni. Így normális zsákfuratot készíthetsz a bojler húsosabb részébe.
-
itaprak
csendes tag
Még nem oldottam meg, de már itt van az asztalmon hozzá egy ilyen szenzor, csak be kéne szerelnem:
-
krx21
nagyúr
Kérdésem, hogy a Catler 9010 dual bojleres gépnél nem lehet beállítani, hogy a gőzölő bojlert ne melegítse? Hisz én soha nem iszok cappuccinot... Logikus lenne egy ilyen beállítás, annak aki nem habosít tejet...
-
Peti...(16v)
tag
Minek vettél duálbojleres gépet, ha sosem gőzölsz?
Külön a gőzbojlert kikapcsolni nem lehet, mivel ezen megy keresztül a kávébojler betápláló csöve, hogy így kapjon a beáramló hideg víz előmelegítést. Annyit tudsz tenni, hogy a lehető legalacsonyabbra állítod a gőzbojler hőmérsékletét a (haladó) menüben. -
titusz248
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a forumon, de korábban figyeltem a topikot külsősként és még a topikösszefoglalót is elolvastam Ebből leszűrtem, hogy nem vagyok egy kávégurman, megelégszem egy langyos fekete lével plusz hozzá egy kis tejhab. Ennek tudatában "fektettem be' egy használt delonghi 190-be... Lényegesen jobb löttyöt készitek vele mint a kotyogóssal viszont egy-két dologban nem vagyok biztos. Mivel használtan vettem, semmit nem tudok az előéletéről. Vizkőtlenitettem a hozzá javasolt oldattal, 5-10percenknt engedve 1dl folyadékot. Van egy hasonlóan szinvonalas kézi darálóm. Az őrleményt az előmelegitett szűrőbe teszem, fogpiszkálóval elegyengetem, tamperelem és gyorsan visszahelyezem. Próbálkoztam többféle őrléssel, néha nagyon szép cremat kapok, neha szinte semmit. Néha vizes a zacc néha nem. Hogy tudom megállapitani, hogy elegendő e a nyomás vagy csak én vagyok helikopter? Csináltam egy videót ha esetleg tudnátok segiteni, hogy ez igy normális vagy nem?! A csavarnak csak az egyik oldaláról jön a viz. [youtube link itt] . Illetve egy másik kérdésem, hogy a tejgőzölő fejet lehet e cserélni? Gyárilag műanyag van rajta és hát na... Köszönöm ha elolvastátok és válaszoltok.
-
kozsy18
tag
válasz Elekellek #55313 üzenetére
Ez valóban belefér jóval kisebb csavarba is
Köszönöm a tippet!Szerk.:
Sőt, talán még egy szondát is lehetne belőle készíteni, hogy közvetlenül a víz hőmérsékletét mérje. Így a szabályozás is direktebb lenne, elvégre a fűtőbetét is a vizet melegíti.
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
accu
csendes tag
válasz kozsy18 #55321 üzenetére
Ahogy én a kereséseim folyamán láttam ez kazánhoz van kitalálva, ami gyárilag le van földelve. Amikor beleér a szenzor a vízbe, akkor a kimenetén szintén föld potenciál lesz, hisz az ugyanannak a rúdnak a vége. Ezt megkapja egy vezérlőegység, ami a jeltől függően kapcsol egy pumpát vagy egy mágnesszelepet. A viztartálynál ez nem működik.
-
krx21
nagyúr
válasz Peti...(16v) #55322 üzenetére
Egyéb tulajdonságok miatt... De kösz az infót.
-
itaprak
csendes tag
válasz kozsy18 #55321 üzenetére
Biztos jó egy ilyen merülőszonda is, de gondolom arra mindig külön gondot kell fordítani, amikor a tankot kiveszem és beteszem. Ezt az ultrahangos távolságmérőt majd csak beteszem a tartály fölé és többet nem lesz vele ügyem. Úgy halottam, hogy elég pontos is, 1-2mm-t téveszt maximum.
-
itaprak
csendes tag
A hétvégén én is tovább haladtam az előáztatással, ami egyelőre csak annyit csinál, mint te is: kinyitja a 3 járatút de a pumpa indítással vár ~3 másodpercet.
Viszont zavaró volt, hogy a csapolás utáni fejöblítésnél is meg kellett várni mindig ezt a 3 másodpercet, mikor már mentem volna inni a kávét . Ezért megcsináltam, hogy hagyja ki az "előáztatást", ha közvetlen előtte rendes csapolás történt (>10 másodpercig járt a pumpa).
Itt egy videó a működéséről, ahol az első indításnál (a csapolás szimulálása) csinál előáztatás, utána meg a fejöblítésnél kihagyja: https://www.youtube.com/watch?v=m7eMaVZcHAw
-
beleriand72
tag
válasz titusz248 #55323 üzenetére
Szia, én is viszonylag új vagyok ebben a témában, beleokoskodni sem szeretnék, csak néhány észrevétel (a nagyok majd úgyis segítenek, csak türelem kell hozzá). Nem ismerem a te gépedet, de az nem baj, ha egy lyukból folyik a víz, ezért ott a lyuk alatt egy úgy nevezett kis vízterítő szokott lenni, ami megpróbálja egyenletesebben elosztani a vizet az alatta levő felsőszűrőn (zuhanyon :-)), na ebből már ha a méret stimmel érdemes jobb minőségűt venni (pár ezer forint, ha van a te kávéfőződhöz). Vízkövezés mellett hasznos még a zsíroldás is. Nem tudom a te gépeden ez hogy oldható meg, de ha mást nem a könnyebben leszerelhető alkatrészeket időnként ilyen oldatokban érdemes kicsit áztatni. Szerintem a szűrőt nem kell előmelegíteni, a gépet hagyd állni egy kis ideig, hogy teljesen/egyenletesen átmelegedjen, én a csészéket szoktam előmelegíteni, mert az gyorsan ki tudja hűteni a kávét. Fogpiszkálóval nem egyengetni kell, hanem átkeverni, minél kevesebb levegő maradjon a kosárban, valamint a kávédarálóból kijövő rögöket szétpiszkálni, hogy minél homogénebb legyen az anyag (erre azt hiszem kapható egy nagyszerű minihabverőhöz hasonló szerkezet, én is most akarok venni, pár száz forint). A megtelt kosarat tamperolás előtt ütögetheted, simogathatod szerintem. A crema mennyisége minősége én úgy tapasztalom a kávé frissességétől függ (legnagyobb részben), nekem még a Saeco Incanto automata kávégépnél is tök jó tudott lenni (most Rancilio Silviát használok). Az, hogy vizes marad a pogácsa a szakirodalom szerint nem gond (feltéve, ha a kávé iható), nagyrészt attól függ, hogy a megdagadt kávé mennyire tölti ki a kosarat. Nekem is sokszor ilyen, de ha nagyon teletöltöm (esetleg túltöltöm), akkor sokszor - nem rutinos karfeltevő lévén - egy kis kávét lepiszkálok és a tömítés kávés lesz, ami miatt néha csöpög menet közben.
Nekem is azt ajánlották: próbálkozz, a mennyiséggel, őrlési finomsággal, a fő szabály 25-30 mp alatt 25-30 ml, legyen azért crema...[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
SierraFox
tag
A kaffee-netzen írták, hogy a Kinu darálók árán valószínűleg emelt a gyártó. Ez nem biztos, de azért én simán hihetőnek tartom.
M38: 179 Euro (nem változott)
M47: 249 -> 279 Euro
M68: 668 -> 750 EuroPénteken rendeltem tőlük egy M47-et még a 249-es áron. A rendelés menete elég oldszkúl:
- Írsz nekik egy e-mailt. hogy szeretnél rendelni.
- Erre visszajön egy automatikus válasz egy dropbox linkkel, hogy ezt a DOC filet töltsd ki, írd bele szépen az árat is (amit vagy tudsz vagy nem), és a szállítási költséget is, majd küldd vissza két e-mail címre.
- Utána kapsz egy proforma számlát, hogy utald át a pénzt.Azért egy webshopot tényleg felhúzhattak volna tavaly szeptember óta. A kereslet szerintem még így is elég nagy rá, mert elvileg május közepére szállítják le a darálót.
-
Rush77
aktív tag
válasz soldier2 #55233 üzenetére
Köszi!
Még nézelődök. meg addig még úgy is milliószor fog változni a kínálat de próbálok tájékozódni.@(#55242) Wolfy999 Neked is köszi az infót.
Más!
Valakinek van esetleg tapasztalata a Barbera Pregiata illetve Barbera Aurora-val
Vagy még az AVX saját Brasil vagy Colombia kávéin gondolkodtam.Köszi.
-
titusz248
csendes tag
válasz beleriand72 #55330 üzenetére
Hello, köszönöm a válaszod. A zuhanycserén gondolkodtam én is illetve új szűrőkosarat is szeretnék venni, mert ezen gyárilag van valami nyomásnövelő, hogy jobb cremat adjon, de én szeretném látni mire vagyok képes a hagyományos úton. A fogpiszkálóvak kavargatni szoktam ahogy irtad, csak rosstul fogalmaztam. Nyilván sajnos a felhasznált kávé is a kávégép minőségét tükrözi, most azt hiszem tchibo - silicia (20%robusta, 80%arabica) blenddel gyakorlok... Ha valaki ismeri esetleg ezt a gép tipust (DeLonghi ec190) akkor elfogadnék pár tanácsot a zsirtalanitásra
-
beleriand72
tag
válasz titusz248 #55337 üzenetére
tchibo - silicia 1000-1500 Ft/250g, ami 4000-6000 forintos kávékilóárat jelent, ezen bőven találsz friss, a fórumon preferált pörkölők által kínált kávék közül, azokkal érdemes próbálkozni (jobbat, frissebbet máshol se találsz )
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
titusz248
csendes tag
válasz beleriand72 #55340 üzenetére
Tudom, de ez volt itthon és gondoltam nem dobom ki a kukába, próbálgatni jó lesz. Igy is már fényévekkel jobb a kotyogós léhez képest Megrendeltem most az új zuhanyt meg szűrőt, kiváncsi vagyok milyen lesz.
-
HÁZIGAZDA
casmo honduras danny moreno zenél valakinél? látszólag sötétebb pöri (ahhoz képest), elég 18 gramm is belőle, hőfokot sem kér annyit, minden adott hozzá, hogy jóval egyszerűbb csapolás legyen, de valahogy nem az igazi a végeredmény. karamella van, savas is, de mégis összességében kicsit lapos, trópusi gyümölcsöket meg még a kamrában sem találtam. help!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Nálam az egy picit segített, hogy elkezdtem felfelé menni a hővel, de igazából csak annyit értem el vele, hogy nem lett brutál savas. Egyébként elkönyveltem teljes kudarcnak, gyümölcsökből nekem semmi nem jött, igazából élvezhetőt alig sikerül belőle húznom, nem hogy jót. Illetve ez volt az a kávé, ahol a Reneka helyett a csomag vége felé a Stradával próbálkoztam, talán egy fokkal az itt jobb volt (a testtel jött még egy kis íz a savak mellé). Egy szó, mint száz, nem találtunk egymásra, és be kell vallanom, hogy örültem, mikor elfogyott...ilyenkor bánom kicsit, hogy 200 km-re van Bp, mert tuti elmentem volna egy jó kávézóba megkóstolni.
Gitchathaini járt még nálam, ott a savak mellett visszafogottan, a háttérben feltűntek a gyümölcsök, de abból sem tudtam kihozni amit szerettem volna. Ez, ahogy nálam a többi kávé is, jobban szerepelt a Renekával.
Szerk.: Darálóban vagy 2x nekifutottam, hogy adjanak valami tippet a Danny Morenora, de sajnos semmi válasz nem érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Egy nagyon kellemes, klasszik cuccot iszok éppen a Torrcaffé-tól, melyet elmondásuk szerint faszén felett pörkölnek :
A szemek szépek, egész egyenletes, jó kis tejcsokis, mandulás cucc.
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
Paljoc Tanzania Kilimanjaro: fantasztikus kávé, szinte elronthatatlan. A magas hőmérsékletet nem szereti, de ha nem ég meg fantasztikus gyümölcsbomba, némi csokis beütéssel. Lehet, hogy a frissebb zöld miatt van vagy valami más, de ez most nagyon üt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Synology NAS
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- eBay
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok