- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
-
Pénzt akar a WhatsAppból a Meta, az AI majd segít
it Új AI-eszközöket kapnak a cégnek, a Meta célja, hogy több bevételt szedjen ki a WhatsAppból.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Frissítve! Summer Game Fest 2024 - Az összes bejelentés egy helyen!
gp A show késő este kezdődik, de utána az összes trailert összegyűjtjük egy helyre.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Itt is kérdezek tőled
Nézem a pid bekötést a bojlerba,
A érzékelő mennyire lóg bele így? Mert ahogy most a kezembe veszem a K elemet és nézem a képet olyan mintha bele se menne a bojlerba a vége. Így viszont nem tud szépen szabályozni, mert mire oda ér a megváltozott hő addigra már ott más hőmérséklet lehet. Így nagyobb a hő ingadozás.
Na majd keresek itthon egy mester embert aki feltudja fúrni nekem
-
jolti
senior tag
Lehetnek eltérések, hisz csak digók rakják össze ezeket, de szerintem 12 mm. Legalább is nekem. Tehát 12 mm benne van, a többi kilóg. Azt hiszem 20 mm a hőelem hossza.
Nyugi ez még jobban bent van, mint az eredeti! Mélyebbre ér. Nekem hozzáér a belső falához a zsákfuratnak. Azért van a 6-os anya is rajta, hogy ne lehessen annyira meghúzni, hogy tönkre menjen az érzékelő. -
jolti
senior tag
-
cekkk
veterán
-
gregg71
csendes tag
válasz tariattila #14946 üzenetére
Köszi az infót! Azért iható volt? Krém, mennyiség rendben volt?
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Valami megváltozott bennem. Régen ha túl sok "kávét" ittam, akkor gyomoridegességem lett, meg hányingerem. Később ahogy otthon is elkezdtem kávézni, ez szépen elmúlt, és bár élénkített a kávé, semmi kellemetlen mellékhatása nem volt. Most munkahelyen reggel tolok egyet, meg ebéd után, és a délutáni másodiktól már megint gyomoridegem és hányingerem van. Álmosnak viszont ugyanolyan álmos vagyok mintha nem innék. Szelektív hozzászokás?
Teljesen tökmást akartam kérdezni egyébként, de azt simán annyira elfelejtettem, hogy gondoltam addig írogatok mindenfélét összevissza, de sajnos mivel nem jut eszembe, inkább maradok ennyiben egyelőre.Na hálistennek eszembejutott. Szóval létezik-e olyan automata gép, amelyik a "hosszú kávé" gyártásánál nem a pogin ereszti át a teljes mennyiséget, hanem normális adagot főz le, és a plusz vízmennyiséget meg mondjuk csak forróvízként hozzáadagolva, pl. megkerülőszeleppel?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
jolti
senior tag
Ezek a Gaggiák nincsenek olyan plofik mint a Nespresso gépek.
Itt nincs benne a vízben, csak közvetlenül a kazán belső falán.
De nyugi, qurvagyorsan reagál.
Amúgy is, ha gyárival is reagált, ezzel meg még gyorsabban, akkor nem értem a félelmedet? Szerinted ennyien megcsinálnánk, csináltatnánk, ha nem lenne jó? -
cekkk
veterán
Micsoda szégyen ez Pedig azt hittem van olyan jó
Szerinted ennyien megcsinálnánk, csináltatnánk, ha nem lenne jó?
Sok mindenki sok mindent vesz/csinál mert hiszi, hogy jó Én csak gondolkozom ezen, hogy a bojler fala az milyen gyorsan tud hűlni melegedni.
Biztos megcsinálom, mert már itthon van két pid. Már csak bekötés kellene nekem hozzá
-
And06
aktív tag
vettem egy doboz tersonetet expolygonban ma, 900gramm, ez évekre elég nem kell valakinek a fele? (Budapesten)
-
And06
aktív tag
jut eszembe, ma a Czuczor utcai tamp&pull-ban ittam egy remek vibrálóan gyümis eszpresszót (elfelejtettem melyik volt, de nem az ugandai ). itt még csak jó kávét ittam, jó hely
végre volt inyemre való has bean elvitelre is, etiop yrgacheffe, kiváncsi leszek mit tud, az ára alapján sokat kéne neki[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz BlacKSouL #14958 üzenetére
Nekem is volt hasonló szitum, főleg amikor a barátomnál kávéztam mindig, mivel szarvasival főzték,de a 6-os szűrővel kettőjüknek és mocsok erős volt. Utána mindig kikészült a gyomrom, hányinger, stb.
Én arra gondolok, hogy valami borzasztó magas lehetett a koffein tartalom,amitől a hányinger előjött.
Nálad nem ez lehet?
Otthon meg isszuk a 100% arabicat... -
t-bali3
senior tag
válasz t-bali3 #14925 üzenetére
Két nap után annyit tudok írni a Balletti Dolceról, hogy egy teljesen átlagos olaszos vonal, ami nekem ízlik. Nem annyira csokis, mint a Luc Classic, de összképben nekem jobban ízlik. Sajnos árat nem tudok, de nem hiszem, hogy több, mint a Classic.
Rengeteg cremával jön le és egyelőre a hőfokra se háklis, mert az Evoval kb mindkétszer ugyan úgy jött le. Még egy kicsit lassítok a lefolyáson majd.
Össze fogom, majd a Pin-uppal hasonlítani, mert azt itt többen ajánlották és még nem állt módomban kipróbálni.
Ízre még kitérek, hétvégén capuként is próbálom.
-
bl4ze
veterán
-
And06
aktív tag
főztem a családnak brikkával az olaszból maradt vergnanoból:
-anyám: édesitőszerrel tejjel, "ezt a xart adtad nekem?"
-apám: üresen: "keserü xar", aztán tett bele édesitőt
-öcsém: "nem is rossz, mennyi egy brikka?"
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Régen a szarvasis főzéseket ittam, bármiből, aztán otthon már olcsó karossal kommersz olasz gyártók termékeit, egyre jobban kitapasztalva, most melóban 2 hónapja T. Espresso Sicilia van, de eddig ettől sem volt bajom.
Viszont 2 hónap Sicilia után nevetségesen nagy felüdülésnek tűnik a Milano style Komolyan, rendesen élvezem magában espressoként is A Sicilia már annyira durván van pörkölve, hogy már magában csak akkor ittam, ha állva elaludtam. Inkább beleszórtam a port meg a cukrot. Most nézem is a tartályt, hogy ez nem a csepegősen olajos cucc, mint eddig. Nézem a szekrényt, Milano, lefőztem egyet, hát már az illata, a cremája is más, az íze meg mintha chillipaprika után tejszínhabot nyalogatnék Az is sokat elmond, hogy ha az asztalomon hagyom a kiürült csészét, akkor a megszáradt pár csepp kávémaradéknak pl. milyen illata van. Ennek pl. meleg karamell. Amannak meg nem is tudom. Frissen aszfaltozott harmadrendű mellékút 3 db kiürítésre váró kommunális hulladéktároló konténerrel..
Pedig tudjuk hogy ugyanazon kommersz gyártó 2 kommersz terméke.Azt tudom, hogy saját célszerszáma van, amit sajnos nem tudom hol van, de mégis kéne állítani az őrlési finomságon, mert egy espresso lejön 10 s alatt. Ami szerintem rettenet gyors. Ahogy látom, már csak 1 egységet lehetne állítani, tehát majdnem jó, de nagyon hígnak találom a lefolyását. Tudom, automata, ne várjak csodát, de lehet, hogy a "tökéleteshez" már csak az az egy pici kattintás hiányzik azon az 1 centis kis fekete pöckön a tartály tetejében.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
SLYM
veterán
válasz salapp #14938 üzenetére
"mennyire káros valójában az édesítőszer". mihez képest? ugyanis itt a hízlaló cukorhoz kell viszonyítani, ahoz képest egészséges
közben szépen lassan elfogy a lavazza mattino, itt az ideje vennem egy darálót és őrölt bab formában kávét. múltkor ajánlottatok egy boltot ahol megvehetem az eszközt, de nem járok arrafelé, így inkább netről venném, ha tudtok mutatni valamit ahonnét megrendelhetem. ami még számít, hogy egy 5000 forintos kotyogósom van, szóval egy ehez való és minőségű darálót vennék és olyan kávébabot, amit ebben is jól el tudok készíteni. köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Fu, ez kínkeserves volt, de csak sikerült csatlakozni a wifi-hez. Szóval nem Balaton, hanem Trieste, az eső egész éjjel nem enyhült, de reggelre elállt, remélem így marad egy hétig, s az sem lenne rossz hogyha kisütne a nap, de ennek is már ahogy nézem a határán vagyunk! :-)
A szállás a szokásos, ahol a trieszti kávé túrákon szoktunk lenni Blaze, SiD és Luigi társaságában. :-) -
SLYM
veterán
én is próbálom csökkenteni a mennyiséget, amennyire csak lehet. de addig még nem jutottam el, hogy magában is iható kávét készítsek. egyébként az édesítőből nem mindegy, hogy milyet választasz, vannak tényleg hihetetlenül rosszak is, én pl süssina márkájút használok, annak az íze nagyon hasonlít a cukoréhoz
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
A legközelebbi "késdobáló" kinézetű krimóban, játékgépek, helyi újságot olvasó bácsikák és mammák között lehet elfogyasztani a legjobb kofit eddig, a pultnál 0,9 euro míg leülve 1 euro áron. :-) Elkértem a zacsit, fekete zsákos Hausbrandt, qrvajó egy barna cukit belerittyentve! :-)
A boltokban meg van ilyen pici Bialetti Moka express, egy személyes, nagyon állat, elfér a tenyeremben, ilyet tuti viszek haza egyet. :-) -
vendingo
veterán
GB-el én mindig 2 kanál cukor+tej kombóval ittam a kávét.
Pavonizás kezdetén bele tettem a szokásos 2 kanál cukrot+tejet és alig bírtam meginni, redukáltam 1 kanál cukorra és minimális tejre az adagot.
Most úgy vagyok, hogy fél kanál cukor és kb. 1 kis kanálnyi tejjel iszom a kávét, lassan elmarad majd mind a kettő.
Gb-el ugyan ez nem működik, valahogy más ízek vannak, pavonival sokkal selymesebb lágyabb ízek jönnek elő.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPad topik
- Perelnek a vallásos kripto-piramisjáték miatt
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- iPhone topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung QN800D: Neo QLED 8K tévét teszteltünk
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen