- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz jolti #125450 üzenetére
A Catler gépekben pl. a mágnesszelep akkor berreg így, kb.
mint egy rossz csengő, ha kezd elvízkövesedni de még nem dugult teljesen el, ott vmi gumi pogácsa ütközik neki ilyen vékony liknak mikor meghúz, és ha az nem zár 100%-osan, akkor ilyen rezonálásszerű berregést produkál, ezzel egyidőben nem is jön a víz a fejből. Tudom h más típusú a Te géped, csak azért leírtam h ilyesmi is lehetséges. -
jolti
senior tag
válasz paljoc #125451 üzenetére
Köszi!
Ebben is ugyan így működik.
Közben szetszedtem és tüzetesebben megnéztem. A csúszósaru volt a bűnös.
A műanyag alatt nem látszott, hogy a saruk fellazultak..Igazából lötyögött a mágnesen.
Összenyomtam egy kicsit a kombináltfogóval és jó lett. Illetve mégegyszer szét kellett szedni, mert olyan nehezen ment rá, hogy valamit megnyomhatott és a fejből nem jött víz. Viszont az opv engedte a tartályba.
Kicsit hajtottam a sarun és jó lett. Remélem a mágnes nem lesz érintkezési hibás...
Na majd kiderül. Legfeljebb berendelek egy tartalékot.
Megyek nyomok is egy jó Columbiat..
Kéne már egy jó spicy itali... -
Serpenthelm
csendes tag
válasz RetepNyaraB #125411 üzenetére
Lehet kaptál már választ, de ettől is "fázol"? Csak az átmenőcsavarnál kell picit figyelni, de ha lefekteted, akkor az sem lesz probléma, nem mozdulhat el a dugattyú
https://www.thingiverse.com/thing:5279687 -
Erdei88
veterán
válasz RetepNyaraB #125435 üzenetére
Bekapcsolás és timer egyidejüleg nyomva tartva 3-5 másodpercig, de hallani fogod a sípolást.
-
hoffman_
nagyúr
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #125460 üzenetére
Én új ár fölött hirdetném, mert be van járatva. Mert mostanában Magyarországon az a trend, hogy a "felsőbb" kategóriás cuccok új árban mennek.
Pl még éppen garis, vagy már lejárt garis lelit gépek, minimálisan olcsóbban, mint újonnan. (pont annyival, hogy az üzemanyag költség nem éri meg) Vagy akár a tizenéves, tuning nélküli gaggia 130-ért.. komolyan nem vágom.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Serpenthelm #125453 üzenetére
Igen, ezt néztem ki mert nem kell hozzá mókolni a gyári csavarkötéssel (ha jól látom). Mi az, hogy elmozdulhat a dugattyú? Hova mozdul? És ha igen akkor mit kell vele csinálni? Neidegeljetek!
Rastacz@ tudod, amennyiért a piac felszívja. Ha elég hülye van hozzá, simán. Ha már nincs, rögvest lejjebb megy az ár.
A mezítlábas gc 130-ért 1 vicc, kivéve ha épp talál valami balekot. Máskor meg a full tuning se megy el 160-ért.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
SoundON
tag
Gondolom fórumtárs hagyott a CM-ben egy tunning GCt...
Lehet tudni hogy ki a tulaj és hogy pontosan mit tud a masina?
Ha kérhetem dobjon rám egy privát üzenetet. -
őstag
-
HÁZIGAZDA
f.sza, akkor csak nekem nem jött meg az a k6
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
Elengedtem a Mazzer Omega kezét. Ha csak presszó esetleg néha kotyogós a cél akkor K4 vagy K6? Illetve honnan ?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Gery0505
aktív tag
válasz sz.zs. #125454 üzenetére
Ennek az SSP késnek miért ilyen rücskös a felülete? Olyan mintha valami gagyi alumínium öntvény lenne. Persze biztos nem az, meg nem véletlenül kerül ennyibe. Nem fikázni akarom, csak nem értem a dolgot, amikor a többi kést köszörülik, akkor ennek miért ilyen a felülete? Vagy pont az a jó, hogy nincs benne éles rész? Amúgy ez melyik fajta, a Lab Sweet?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
paljoc
tag
válasz Parci #125465 üzenetére
Ki kell várni egy ilyen hirdetést, mint ahogy én is tettem anno!🙈😆 /már elolvasni is jó volt, megvenni meg még jobb, azóta is hálásan gondolok az eladóra, mikor tekergetem és tökéletesen egyetértek a leírással, bár az előzetes eszközparkkal én sajnos sosem rendelkeztem, de elhiszem h a felsorolt nagyágyúk mellett sem kell szégyenkeznie/
“Eladó 1Z Presso K-Plus titán késes verzió. 2020.06.20-i vásárlás, tökéletes állapot. HG One, Malwani Livi és 2 Comandante után vásároltam. Szerintem fantasztikusan jó konstrukció. 1 cm vastag acél tengely 3 helyen csapágyazva, könnyen állítható, tisztítható, kalibrálható. Rendkívül konzisztens őrlemény, tiszta és ízletes kávék, presszóképes. Minden tartozékával, amik újak, dobozában. Személyes átvétellel, az ára 68.000 Ft csomag. Pest megyében Tökölön található.”
-
icm
tag
válasz brumi1024 #125467 üzenetére
Van. Kétféle opció van: vagy minden alkalommal rápattintod az örlőre, vagy a hajtókarhoz rögzül (ez esetben a fedélről le kell venni az O gyűrűt). Ahogy tetszik / ahogy kényelmes Neked.
Én külön kezelem, mert szállításkor legalább nem kell odfigyeljek, hogy sikerül-e letörnömsz.zs: ha csak presszó akkor K4, jó a többihez is de inkább itt a presszó a cél. Kipróbálnád?
[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
senior tag
válasz verti1 #125471 üzenetére
Semmi az égvilágon, csak valaki feldobott egy hirdetést hogy venne Mazzer Omegát én meg úgy voltam vele, hogy ilyenem is volt, azért maradandó élményt nem hozott, kézi meg úgyis csak tartaléknak, nyaraláshoz illetve játszani kell, ezekhez meg nem baj, kevesebb pénz áll benne.
-
HÁZIGAZDA
válasz #98690560 #125473 üzenetére
miért kéne cserélni? kézzel soha nem fogsz annyit ledarálni, hogy elkopjon...
(nem hiszek abban, hogy gigászi különbségek lennének ezek között a 47-48 mm-es kézi kúposok között. valószínűleg ami van, az is a pontosság számlájára írható, a drágább modellek nagyobb pontosságra vannak belőve)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Nutra
tag
Cortado a Badassben (Warda Honduras) [kép]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Nutra #125482 üzenetére
A mű címe: "Nyúl megdugja a garnélát. Kompozíció virgáccsal".
On:
Csapra vertem a Gakenke Burundit, rettegve (igazából valami másfél hete már kibomlott, mikor adtam belőle icm-nek, de visszazártam, nem borogattam). Feb 1. pörk.
Szerintem nincs ennek baja Kicsit biztos sötétebbre sikerült, mint szerették volna a nyomdában, ennek megfelelően nem kell nagy hő, sem hosszú lefolyás. Én nem értek a turbo shothoz, de talán az is belefér. Így Robival 17/34g 25mp alatt, talán 5 sec előáztatás, amit legközelebb kihagyok. Nincs benne kesernye, de lehetne picit "könnyedebb", ezért fogok még rövidebben rápróbálni. Szirupos, krémes, igazi presszó fíling. Zéró Afrika, nem is kell belőle azt várni, neve ide vagy oda.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz RetepNyaraB #125483 üzenetére
Próbáltam pihentetni is, de még cappuccino-nak készítve is éreztem azt a fura zöld utóízt.. lehet rámegyek még előáztatás nélkül egyszer igazából nem rossz, csak fura
most amúgy is megcsömörlöttem ezekben a szpesölitikben picit (nagyon, reggel már konkrétan nem kívántam kávét), vettem gyorsan 1kg Velencei Gondolást meg 500g Espresso Italiano-t
"... and I hope you have a great day!"
-
bloodman97
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hogyan lehetséges, hogy a darálás sebessége ilyen erősen befolyásolhatja a darálás finomságát? Az alany egy 1zpresso j max. Soha nem sikerült igazán egyforma főzési időt elérnem annak ellenére sem, hogy minden változót igyekeztem kizárni.
A 18g mennyiség tizedre kimérve(blackmirror basic+), tamperelés ugyanazzal az eszközzel( NORMCORE distributor/tamper(BUILT-IN SPRING)COMBO). Észrevettem, hogy az egyetlen változó ami maradt az az, hogy milyen gyorsan tekerem a darálót. Kávé ugyanaz, minden beállítás ugyanaz és ha lassan tekerem akkor akár 45mp-ig tart mire lefolyik a 36g kávé, míg ha tempósabban darálok vele akkor ez lemegy akár 17mp-re is. Többször is végigpróbáltam, mindig ugyanez történt. Értetlenül állok a dolog előtt, mert így hiába az extrém finom beállítási lehetőség a darálón, ha a sebesség ennyire befolyásolja végeredményt.
Többszöri próbálás után szétszedtem a darálót hátha ott nem stimmel valami, de semmilyen hibát nem véltem felfedezni és összerakás után is ugyanúgy fennáll a jelenség.
A kávéfőző egyébként egy teljesen gyári Gaggia Classic(2018) -
RetepNyaraB
veterán
válasz bloodman97 #125485 üzenetére
A kézik ilyenek. Ha pörgeted csökken a fine (gyorsul a lefolyás), de romlik a részecskeminőség. Vagy valami ilyesmi Mondjuk elég extrém amit írsz, de bizonyára így van. Mindenesetre alapvetően a lassú tekerés preferált kúposokra; 60ford/perc.
-
bloodman97
csendes tag
válasz RetepNyaraB #125486 üzenetére
Érdekes... Akkor lehet, hogy érdemes lenne meghajtani mondjuk egy csavarozógéppel fix fordulaton ezzel kiküszöbölve ezt a "hibát"
Hát ez most kicsit elvette a kedvemet. Mert oké, az ember megpróbálja tartani magát az ajánlott sebességhez, de azért mivel emberek vagyunk és a szükséges erő sem egyenletes a darálás során, nem fogjuk tudni tökéletesen tartani a tempót még akkor sem ha metronómmal darálunk . Pedig direkt azért őt választottam, mert úgy gondoltam hogy ezért a összegért elektromosból nem tudok kihozni olyan őrleményminőséget, így áldoztam a kényelem oltárán, a jobb végeredmény reményében. Vagy lehet, hogy egy hasonló árú elektromos egyformább őrleményt ad darálásról darálásra, viszont annak minősége mindig alacsonyabban marad a kézihez képest? -
kmarci25
veterán
válasz bloodman97 #125487 üzenetére
Épp a hétvégén néztem mindkét még éppen nem kapható budget őrlő tesztjeit, a Fellow Opust és a Baratza encore esp-t. Mindkettő 200 USD alatt nyit, és igazából elfogadható. Most arra hajlok, hogy a Baratza talán jobb lenne. Egyelőre én is kézivel nyomom, de mindig bennem van, hogy váltani kéne motorosa. A következő lépcső a Mignon Zero lenne, pont kétszer annyiért.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
LazacX
tag
válasz bloodman97 #125487 üzenetére
Hasonló a tapasztalatom nekem is, bár nem ennyire durva módon. Nem mindegy hogy én tekerek le egy adagot, vagy a fiam. Neki durvábbra kell allítani a darálót hogy jó legyen a lefolyás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #125483 üzenetére
Nekem még cupping-ban is jött belőle az a fura "zöld" illat és íz... Mintha a kertben leszedett borsót héjával együtt áztatnám forró vízbe, ahhoz hasonló. Presszón ugyanez keveredik valami narancshéj-szerű keserűséggel. Na mindegy, örülök hogy van, akinek bejön, nekem bőven elvette a kedvem egy időre az ilyen jellegű kávektól. Bár azóta a Mara is megrottyant, szóval balszerencse a köbön, marad a V60 meg a kotyesz.
-
bloodman97
csendes tag
válasz LazacX #125489 üzenetére
A mindennapi kávéfőzéseim során nekem sem voltak azért ennyire nagyon a különbségek, inkább kb 20-35 mp között ingadozott. Csak miután megfigyeltem a tendenciát, kipróbáltam, hogy ha direkt rájátszok a dologra akkor valóban amiatt növekszik a különbség az időkben. Ezeket a tapasztalatokat írtam példaként az első bejegyzésemben.
Most megpróbálok odafigyelni a lehető legegyformább, legegyenletesebb tekerésre, hogy tartsam a 60ford/percet(akár metronómot használva vagy másodpercmutatót figyelve) és bízom benne, hogy nagyjából stabilizálódik a helyzet. Aztán a jövőre nézve meg elgondolkozom egy elektromos daráló beszerzésén[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bloodman97 #125492 üzenetére
Nincs ekkora difi azért. Vagy lassan, vagy gyorsan tekered. Minimális ritmusérzék
Én a tekeréseket számoltam anno és tudtam, hogy világos 60-70, sötét 50-60 alatt jön le és az oké. Plusz fogjuk rá a 60-70rpm-et. Ha jóval gyorsabban tekerem, nő a szükséges csapásszám is.
AbbyFranzen@
Nem állítom, hogy életem babja (másodjára keserűs lett, pusztuljon meg. Valamit elszúrtam), de van benne lehetőség, főleg tejesen. Valóban van egy furcsa illata és fő aromája (ahogy pl. az impresso fancy robustának is volt sajnos), de el lehet tőle vonatkoztatni, ha eltalálom. Gondolom...[ Szerkesztve ]
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz RetepNyaraB #125462 üzenetére
Az az átmenőtengely, ami a tetején van (mindkét oldalról ugyanolyan csavarral rögzül) tartja a karokat, és a karok tartják a dugattyút, ami dugattyú egy hüvelyben mozog fel-le. Tehát elvileg, ha az átmenőcsavart kiszeded, akkor a karok beeshetnek a felső üreges részbe, a dugattyú pedig - mivel nem tartja semmi - lefelé kiesik.
Ez ellen megoldás, ha egy ágyra lefekteted amikor kiveszed azt az átmenőcsavart, akkor már nem tud lefelé kiesni a dugattyú, és azért szorul az az egész rendszer, hogy így nem fog elmozdulni semmi. Én így csináltam, működött.
A nyomásmérő pedig simán két hernyócsavarral rögzül a karon, picit lazítod, és lejön az egész, és nem kell semmilyen "nyomásálló" részt bontani a mérőnél. -
senior tag
válasz public NMY #125496 üzenetére
Annyi biza’ ~ 2e Ft-tal olcsóbb mint Szegedről. Akkor meg már inkább a hazai garancia és várni sem kell rá ( vagy meg sem jön, mint Parcinak ).
-
őstag
válasz public NMY #125496 üzenetére
K6 meg 144$-ra jön ki, mindennel együtt, ha alkalmazod a terméknél a 30$ kupont. Amit látsz amazonon árat a fizetés előtt, arra már később nem jön rá semmi, csak csenget a futár.
-
norkov84
tag
válasz Serpenthelm #125494 üzenetére
Én a Kalmár féle, SEP-es órát tettem be SEP nélkül, és éltem Gábor trükkjével, hogy 2db kicsi imbuszt használva megfordítottam az átmenő csavart. Így az óra nem a Cafelat felirat oldalán rögzül
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest