- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
válasz apeelme #7446 üzenetére
apeelme
az lehet valamilyen apró "bug" a romodban (4.1.2), hogy a 4.0-ás Antutu Jiayu G3 (QuadCore)-nak ismeri fel a készülékem?Nem, te nem vagy
szemét!Uram isten... 7895 pontot hozott Antutu 4-ben a Jiayu G3 a romoddal. No azt hiszem ez a JB marad!
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
-
Dominó85
addikt
válasz apeelme #7452 üzenetére
Bocsánat, kicsúsztam az 5 perc szerk. időből.
Újabb vállon veregetés neked. Végre működik a DS. (2% Awake, 98% DeepSleep). Eddig ez az Eto rom-nál 100% Awake volt!
Még alszok rá egyet, hogy Gabika romja is megtisztelje-e a telefonomat. Szeretem a jól bevált dolgokat, de beismerem az Eto-rom koránt sem volt tökéletes. Már korábban váltanom kellett volna.
* Péter - 06302461862 *
-
hevizms
addikt
Hm.Azért ez érdekes.Halál idegesitő a pasi,mégis mindenki hogy próbál segiteni,ami rendjén is való.
Jómagam meg feltettem a napokban egy kérdést és senki nem válaszolt.Még annyit sem hogy hülyeséget kérdezel vagy hogy nem tudunk rá megoldást vagy bármit,de semmi.Lehet nekem is hisztizni kellett volna meg teleszemetelni a fórumot kb 2 percenként?
Na mindegy.Csak úgy érdekességként eszembe jutott. -
hevizms
addikt
válasz Rudika61 #7461 üzenetére
Na ne szórakozz már.Méghogy nem segitenek neked?Csak kb 5-en próbáltak már segiteni.Velem ne takarózzál.Te tényleg ennyire nem érted a szöveget amiben leirják a rom telepitést spflashtoollal?Szerintem szólj valakinek a környezetedben hátha összejön.
Mi a kérdésed.Hogy magát az spflashtool-t hol inditsad?[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Azt kérdeztem hogy a telefonnal felvett 3g videókat a pc-n hogyan,illetve mivel lehet a legegyszerűbben elforgatni 90 fokkal.
Természetesen rákerestem a neten erre,de annyiféle programot ajánlgatott fel,hogy pár db kipróbálása után inkább rákérdeztem itt,hátha valaki tud ajánlani egy egyszerű módot.Ha azért nem válaszolt senki mert buta a kérdés,akkor sorry.
[ Szerkesztve ]
-
andyTM
őstag
válasz hevizms #7466 üzenetére
- így már emlékszem, de ebben nem tudok segíteni, meglehet, hogy ezért nem kaptál rá választ, mert más sem tudott érdemben hozzászólni.
- viszont ezt a [Free Video Converter]-t sokan ajánlják, kérdés, hogy véglegesen el akarod forgatni, vagy csak amíg nézed.
[ Szerkesztve ]
-
ÁrPi2
senior tag
válasz Rudika61 #7461 üzenetére
"Kihagytam hol indítsam el a telcsin vagy a számítógépen?"
Okosabban kérdezz, például kopizd be (ilyenkor mindig) azt a mondatot amit nem tudsz végrehajtani.
Például ha a spflashtool program elindítására utasít téged a tanács adója, de az itt fent idézőjelben írt kérdésed támad, akkor idézhetnéd az általad nem-megértett utasítást
hogy megsejthessük Te újoncként hol tartasz, tehát például:- "3., Indítsuk el az SP flash tool programot"
- "Skacok ! Ez ugye PC-s program?????"
- " Igen Rudika."
És így tovább...
Én vagyok a hatodik aki segít Neked, a Hetedik Te Magad légy!
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
válasz Rudika61 #7470 üzenetére
Akkor neked tudod ki tudna a legjobban segiteni?
Bárki aki a környezetedben van és tud már olvasni.
És ez nem vicc.
Feküdj le,aludd ki magad és holnap a haverodat,testvéredet,szomszédot vagy bárkit kérj meg hogy segitsen.Mutasd meg neki az össszefoglalót.[ Szerkesztve ]
-
Rudika61
csendes tag
válasz hevizms #7472 üzenetére
Ez nagyon tetszik, hogy kinevettek mert fiatalabbak vagytok ebben a számítógépes világba születtetek bele az anyatejjel szívtátok magatokba a PC-és dolgokat! Köszönöm " sokat " segítettetek most legalább tudom mennyire nem értek hozzá. Jó éjszakát! Na ezt most eltaláltad arra vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
andyTM
őstag
válasz Rudika61 #7474 üzenetére
- ezért nem kell megsértődni; csak így más egy kicsit a helyzet. Valószínű, hogy én sem fogok sok dolgot megérteni ennyi idősen, de ne csüggedj; pihend ki magad, holnap keress a környezetedben a "fiatalabb" generációból valakit (unoka, szomszéd), aki fogékony az ilyen dolgokra és vele együtt leültök a gép elé, elolvassátok az összefoglalót, letöltitek amit le kell...., és ha valamit nem értetek, akkor itt találkozunk.
Fel a fejjel öreg! -
Dominó85
addikt
Banyeg akkor ezek szerint pont akkor szállt el a netem, amikor privit írtam neked? Tudtommal a VirtualDub is tud videóképet forgatni, bár én korábban a TMPG Enc nevű progit nyúztam, abban is volt ilyen. De csak az előbbi (VirtualDub) az, ami nem nyúl közben egyáltalán az audiohoz.
Rudika61
Egy nappal az első Jiayu G3-as romolgatásom előtt én is nekifeszültem az összefoglaló a-tól z-ig való átnyálazásának. Egy (1) napomba telt, de most már nem nézek bambán-bután, mint orángután ... után amikor a témában kérdeznek. Az ember legnagyobb erénye a megszerzett tudás. Mert minden mást elvehetnek tőle, csak ezt nem.28 éves leszek vasárnap, így relatíve nem számítok idősnek. A PC-s dolgokat saját magam tanultam el/meg. Senki az ég adta világon nem segített benne. Tudom milyen nehéz új dolgokat tanulni, főleg nulláról. Közgazdász végzettséggel, 3 nyelvvizsgával vagyok ellátva és állomási diszpécser vagyok. Remélem megérted, mire célzok. Hevizms, andyTM, apeelme kollégák igaz "öreg motorosok" a szakmában, de valahol nekik is el kellett kezdeni. Az említett userek életkoránál már csak a szaktudása nagyobb, de az hatványozottan. Igaz andyTM nevében nem tudok nyilatkozni, mert "kora ismeretlen" előttem. Igaz hevizms és apeelme éveinek számát is csak saccolni tudom.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
GazVezír
tag
Én olvastam a kérdésedet, bele is néztem rögvest a már említett VLC beállításaiba, de mivel nincs annyira szem előtt a funkció, valamint nekem még sosem kellett, így tovább is siklottam felette. Később még vissza akartam térni rá, de valami elvonta a figyelmemet, utána meg sikeresen is elfelejtettem.
Szóval a legjobb ilyenkor ismét feltenni a kérdést. Nem gondolnám egyébként, hogy ne lenne a közelben általában egy segítő szándékú fórumlakó, simán elképzelhető, hogy másnak is hozzám hasonlóan sikerült eljárnia a kérdésben.
-
Lidl
senior tag
Üdv!
Csak ma kerültem gép közelébe, ezért a tegnap esti kerekasztal vitából kimaradtam
Így végigolvasva az Rudika baja, hogy alapvető ismeretek nélkül próbál "viszonylag bonyolult" műveletet (ROM telepítés), amit mi tanácsolunk neki. És ez így nagyon nehéz, az biztos. Ahogy látom még azt sem igazán érti, hogy mikor mi történik, ezért nem tudja még a kérdést sem feltenni pontosan.
Szerintem ha alapvető ismereteket írunk neki, akkor egyszerűbb lesz megértenie és legalább tudjuk, hogy hol akadt el (bár ez most is nagyjából világos)Szóval nagyon leegyszerűsítve az alapok:
A telefon olyan, mint egy számítógép. A számítógép is akkor működik, ha fut rajta egy operációs rendszer. Ez egy "programcsomag" ami kezeli a telefon hardver eszközeit (memória, processzor, kamera, kijelző, stb) Ha ez fut,akkor lehet használni a telefont azokkal, amit ez az operációs rendszer képes kezelni. Ezt a rendszert hívjuk ROM-nak. (Olyan, mint a Windows a PC-n)
Van egy másik program is a telefonon, amit Recovery-nek hívunk. Ha ismered egy kicsit a PC-t, akkor ez hasonlít az ott meglévő BIOS-hoz. Ezzel anélkül lehet alapvető dolgokat csinálni a telefonon, hogy futna rajta az operációs rendszer.(pl törölni adatokat, formázni, mentést készíteni/visszaállítani és telepíteni ROM-ot is). Ha a megfelelő billentyűzet kombinációval kapcsolod be a telefont, akkor indul el a Recovery. Ezt meg is tetted (Power és VOL+)
Ha nem megy a telefon, tehát mondjuk megsérült a ROM, vagy nem a telefonnak megfelelő van telepítve, akkor ezt olyan módon lehet javítani, hogy összekapcsolod egy PC-vel és a PC-re telepíted a megfelelő meghajtókat, valamit programokat . Utána a PC-vel összekapcsolt telefont már lehet a PC-ről "kezelni". Lehet rá telepíteni ROM-ot, vagy másik Recovery-t. Tehát így helyre lehet állítani. Erre használható az SPFlashtool.Ha a témaösszefoglalóban leírtak szerint haladsz, és érted, hogy melyik lépés mit csinál, akkor sikerülni fog az SPFlashtool használata. Természetesen az kell hozzá, hogy PC oldalról is rendben legyél, tehát tudj telepíteni meghajtó programot, le tudd tölteni az egyéb programokat és el is tudd indítani azokat.
Kezd a meghajtók telepítésével, és ha közben kapsz valami hibaüzenetet, akkor a pontos üzenettel jelentkezz, hogy tudjunk segíteni. Ha az megvan, akkor jöhet az SPFlashtool. De fokozatosan igaz az, hogy a leírás szerint haladj lépésről lépésre. Sőt, először olvasd el a teljes leírást.Nos az én tudásom is véges. Pl nem tudom pontosan, hogy honnan szerezz ROM-ot amit az SPFlashtool-al tudsz telepíteni. Az összefoglalóban lévő ROM-ok mind .ZIP fájlok, amit a Recovery-ből lehet telepíteni. De az SP-nek .img fájl és scatter fájl kell. Abban majd a szakértők segítenek, hogy honnan szerezz jót.
Én személyszerint azt javaslom, hogy az itteni szakértők által összerakott ROM-ok közül válassz MAJD egyet, Gabika, vagy apeelme ROMjai a legelterjettebbek és azt próbáld meg feltelepíteni a telefonra. Azért MAJD, mert ha már működik a telefon, akkor telepítened kellene egy új Recovery-t mert abból sokkal egyszerűbben lehet már a jövőben ezek a buherálásokat megtenni.
Ha valamit rosszul írtam, akkor elnézést, én nem vagyok szakértő, csak nem akartam, hogy szegény nagyon csalódott legyen, és elveszítse az érdeklődését eziránt a terület iránt. És minden kiigazítást szívesen veszek, csak tanulhat belőle az ember.
u.i.: Azt nem tudjuk pontosan, hogy G3 vagy G3N-ed van. Bár lehet, hogy ezt Te sem tudod még.
u.i2.: És azt tudod-e, hogy milyen ROM volt rajta eredetileg? (a hiba javításához ez nem feltétlenül szükséges, csak esetleg segítehet nekünk)Köszi
Lidl -
szumoo@gmail
tag
Lock screen az önálló app, vagy valamelyik rendszer app, vagy launcher része?
Rocky v7 ROM-om van alaphelyzetben jól is néz ki a lock screen,
de amikor a zene lejátszó vezérlését kiteszi a lock screen-re a kijelző alsó 4/5-e fekete lesz,
a felső csíkban meg normálisan megjelenik a lejátszás vezérlése.
Arra keresek megoldást, hogy az alső rész átlátszó maradjon, de másik zenelejátszó app-al is hasonlóan csúnyán néz ki.
A gyári lejátszó a stock 4.0.4 ROMmal tök szépen nézett ki, változatlan maradt a lockscreen, csak megjelent az elján három kis fehér gomb.
Ráadásul a play gomb akkor is ott maradt, ha le volt állítva a lejátszás, tehát különösebb egerészés nélkül is el tudtam indítani a zenét.
A kérdés: mit kell tennem?
Lock screen app csere?
Zenelejátszó app csere?
Valami beállítás?
Honnan lehetne letölteni a gyári music apk-t ? -
Dominó85
addikt
válasz apeelme #7478 üzenetére
Inkább nem.
Megkérdezhetem, hogyan van mód arra a romodban, hogy az alsó sáv (amiben a böngésző és az alkalmazásokra váltó ikon etc vannak), két soros legyen (oldalra görgethető)? Mert nagyon tetszik az alap launcher is, így a GO-t feleslegesnek érezném, ha megoldható az említett dolog.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
-
apeelme
addikt
válasz Dominó85 #7484 üzenetére
Úgy értem a Trebuchet azon verziója ezt nem tudja így frissíteni kellene. De ha már frissítesz akkor egyszerűbb Play-ből egy másikat. Teljesen mindegy melyiket rakod fel de pl. Apex, Nova tökéletes választás. Viszont én - annak ellenére hogy mindkettőt megvásároltam - mostanában a Holo Launcher-t (Nem a HD verziót!) preferálom...és ez is tudja azt amit az előbb kerestél.
-
kymco
veterán
A zopo-s portolt 4.1.2 rom-om ma reggelre megadta magát. Mostanában csinált furcsaságokat, főleg a swiftkey és a swipe szórakozott velem, teleszemetelve a gépelésem. Törölgettem rendesen a delvik-ot és a cache-t, de ma reggel lefagyott rendszeresen az evernote és a titanium is.
Alig bírtam lementeni az sms-eim és a hívásnaplót. A végére már a google szolgáltatások is megadták magukat.
Így az lett a vége, hogy újrahúztam a v7-es roky-t.
Persze, lehet, hogy ez nem önmagában a portolt rom hibája, most kipróbálom a v7-nél mit reagál a hardverem, és a telepített szoftvereim és beállításaim hármasára.www.refujvaros.hu
-
Dominó85
addikt
apeelme
Találtam egy furcsaságot a JB 4.1.2 romodnál. A kamera szoftver fényérzékelése valahogy nem az igazi. A kijelzőn is és az elkészült képeken is látszik, hogy sötétebb. Olyan, mintha a lencse fényérzékelése lenne gebaszos. Valami javaslat?* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz apeelme #7490 üzenetére
Egyszer véletlen bekapcsoltam a ZSD-t, de kikapcsolás után maradt ilyen... A többi az a szokásos: magas utána végig közepesen van. No mindegy, felkúszik a 6.0-ás CWM-ed és kipróbálom Gabika v7-ét is. Remélhetőleg van már annyi rutinom, hogy nem téglásítom a telót 3 nappal a szülinapom előtt.
* Péter - 06302461862 *
-
mcsontos
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném
Jiayu G3N-m van, v4 by Gabor rom-mal. néhány napja- egyik napról a másikra- egyszerűen nem hajlandó DS-be váltani, max. órajelen pörög végig a telefon, és nagyon nagyon eszi az akksit, mikor kijött ez a rom, akkor tettem felm és ezidáig nem is volt ilyen problémám vele, nem értem mi lehet a baj.eljátszottam a szokásos repülő mód be, akksi ki, bekapcs, repülő mód ki-t, de az sem segített.
azt már lehet csak bebeszéle mmagamnak, de mintha lassabban is töltene
Mitől lehet ez, és mit tudnék tenni?
Köszi!
-
Liberator24
tag
válasz mcsontos #7492 üzenetére
Ha tényleg maxon pörög a cpu órajel, akkor hosszabb idő feltölteni. Próbáld ki a GSam Battery Monitor nevű programot, hátha valami app szívja le az akksit. Amúgy nekem is volt már ilyen, sehogy se találtam meg a hiba forrását, csak egy új rom segített.
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Jelentem 2SIM-es üzemmódba váltottam a Jiayu-vel Apeelme 4.1.2 JB romja alatt.
SIM1 - Vodafone 3G
SIM2 - továbbra is a számom 06302461862Gabika
Sajnos a romodat (CWM 6 apeelme + Roky rs v7 Gabika) 4x alkalommal is eldobálta a G3-am. Nem tudom mi lehetett a baja, próbáltam SIM-vel és nélküle. Hol fagyott, hol meg keringtette vagy fél óráig a designos logót. Am rendre a fiókom hozzácsatolásakor purcogott ki végleg. (Simán lehet user error is, de fura, hogy apeelme romja ilyet nem csinált 1x sem)* Péter - 06302461862 *
-
gabika318
aktív tag
válasz Dominó85 #7495 üzenetére
Sajnos passzolom a kérdést: már jópár userrel próbáltuk megfejteni miért csuklik össze a V7 egyes mobilokon.... nem jutottunk semmire. Az az érdekes, hogy valamelyik G3-n tökéletesen működik (pl. nálam és még rengeteg használónál) valahol meg elsőre összecsuklik... köztes állapot nincs.
Esetleg még ürítsd le a microsd-t és próbáld újra, ha van kedved. Vagy a régi SIM kártyára gondolok még... Passz...
Lehet, hogy fogom az összes általam alkalmazott modot és egy másik ROM-ot alapul véve beleépítem, csak ahhoz most elég sok idő kéne, nekem meg per pill. nincs.... Majd meglátom.
[ Szerkesztve ]
[Phone: Jiayu S3 (2GB)][Sys: JIAYU.DE 5.1 RC1][Recovery: TWRP 2.8.7.0]
-
Dominó85
addikt
válasz gabika318 #7496 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ. próbáltam SIM-vel és anélkül is a telefont, de rendre úgy nézett ki a dolog, hogy kérte állítsam be a wifi-t, megtettem erre újraindult. Majd kérte a további beállításokat, azután is rebootolt. Végül amikor már belépett volna a rendszerbe, elindulna a launcher és összecsinálja magát (vagy épp olyan mintha bootloop-ba kerülne).
Ettől függetlenül biztos nagyon jó rom, feleslegesen (főleg időd hiányában) ne gyárts új romot. Vagyis gyárthatsz ha szeretnél. Érted. Apeelme romja szerencsére hibátlanul működik a tegnapi belakás óta és msot már dual SIM mellett.
* Péter - 06302461862 *
-
gabika318
aktív tag
Hali!
Tudja valaki hol kell (hol van letárolva) az alap volume értékeket módosítani az Android rendszerben???
(nem az engineer/factory mode-ben való buherálásra gondoltam, hanem az ott megjelenő alapértékekre módosítására)Előre is köszi!
Roky ROM-ban 0/7-nél ugye néma, az első értéknél meg már ordít, ezt szeretném egy kicsit finomhangolni.
[ Szerkesztve ]
[Phone: Jiayu S3 (2GB)][Sys: JIAYU.DE 5.1 RC1][Recovery: TWRP 2.8.7.0]
-
Dominó85
addikt
válasz gabika318 #7498 üzenetére
Csak nem nyugszol?
apeelme
Egy furcsaságot észre vettem a rommal kapcsolatban. Ha a fentről lehúzható értesítő sávban nincsen kikapcsolva a mobilnet/adatkapcsolat, akkor a kinti energiagazdálkodás widgeten (néha) igen. Ezt mi okozhatja? Amúgy valamit babráltam a SIM kezelésben és azóta nem jött elő a dolog.* Péter - 06302461862 *
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el a
Téma összefoglalót!
Ha G3S készülékkel rendelkezel fáradj át ebbe a topicba!
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest