- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lidl
senior tag
Üdv!
Csak ma kerültem gép közelébe, ezért a tegnap esti kerekasztal vitából kimaradtam
Így végigolvasva az Rudika baja, hogy alapvető ismeretek nélkül próbál "viszonylag bonyolult" műveletet (ROM telepítés), amit mi tanácsolunk neki. És ez így nagyon nehéz, az biztos. Ahogy látom még azt sem igazán érti, hogy mikor mi történik, ezért nem tudja még a kérdést sem feltenni pontosan.
Szerintem ha alapvető ismereteket írunk neki, akkor egyszerűbb lesz megértenie és legalább tudjuk, hogy hol akadt el (bár ez most is nagyjából világos)Szóval nagyon leegyszerűsítve az alapok:
A telefon olyan, mint egy számítógép. A számítógép is akkor működik, ha fut rajta egy operációs rendszer. Ez egy "programcsomag" ami kezeli a telefon hardver eszközeit (memória, processzor, kamera, kijelző, stb) Ha ez fut,akkor lehet használni a telefont azokkal, amit ez az operációs rendszer képes kezelni. Ezt a rendszert hívjuk ROM-nak. (Olyan, mint a Windows a PC-n)
Van egy másik program is a telefonon, amit Recovery-nek hívunk. Ha ismered egy kicsit a PC-t, akkor ez hasonlít az ott meglévő BIOS-hoz. Ezzel anélkül lehet alapvető dolgokat csinálni a telefonon, hogy futna rajta az operációs rendszer.(pl törölni adatokat, formázni, mentést készíteni/visszaállítani és telepíteni ROM-ot is). Ha a megfelelő billentyűzet kombinációval kapcsolod be a telefont, akkor indul el a Recovery. Ezt meg is tetted (Power és VOL+)
Ha nem megy a telefon, tehát mondjuk megsérült a ROM, vagy nem a telefonnak megfelelő van telepítve, akkor ezt olyan módon lehet javítani, hogy összekapcsolod egy PC-vel és a PC-re telepíted a megfelelő meghajtókat, valamit programokat . Utána a PC-vel összekapcsolt telefont már lehet a PC-ről "kezelni". Lehet rá telepíteni ROM-ot, vagy másik Recovery-t. Tehát így helyre lehet állítani. Erre használható az SPFlashtool.Ha a témaösszefoglalóban leírtak szerint haladsz, és érted, hogy melyik lépés mit csinál, akkor sikerülni fog az SPFlashtool használata. Természetesen az kell hozzá, hogy PC oldalról is rendben legyél, tehát tudj telepíteni meghajtó programot, le tudd tölteni az egyéb programokat és el is tudd indítani azokat.
Kezd a meghajtók telepítésével, és ha közben kapsz valami hibaüzenetet, akkor a pontos üzenettel jelentkezz, hogy tudjunk segíteni. Ha az megvan, akkor jöhet az SPFlashtool. De fokozatosan igaz az, hogy a leírás szerint haladj lépésről lépésre. Sőt, először olvasd el a teljes leírást.Nos az én tudásom is véges. Pl nem tudom pontosan, hogy honnan szerezz ROM-ot amit az SPFlashtool-al tudsz telepíteni. Az összefoglalóban lévő ROM-ok mind .ZIP fájlok, amit a Recovery-ből lehet telepíteni. De az SP-nek .img fájl és scatter fájl kell. Abban majd a szakértők segítenek, hogy honnan szerezz jót.
Én személyszerint azt javaslom, hogy az itteni szakértők által összerakott ROM-ok közül válassz MAJD egyet, Gabika, vagy apeelme ROMjai a legelterjettebbek és azt próbáld meg feltelepíteni a telefonra. Azért MAJD, mert ha már működik a telefon, akkor telepítened kellene egy új Recovery-t mert abból sokkal egyszerűbben lehet már a jövőben ezek a buherálásokat megtenni.
Ha valamit rosszul írtam, akkor elnézést, én nem vagyok szakértő, csak nem akartam, hogy szegény nagyon csalódott legyen, és elveszítse az érdeklődését eziránt a terület iránt. És minden kiigazítást szívesen veszek, csak tanulhat belőle az ember.
u.i.: Azt nem tudjuk pontosan, hogy G3 vagy G3N-ed van. Bár lehet, hogy ezt Te sem tudod még.
u.i2.: És azt tudod-e, hogy milyen ROM volt rajta eredetileg? (a hiba javításához ez nem feltétlenül szükséges, csak esetleg segítehet nekünk)Köszi
Lidl
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el a
Téma összefoglalót!
Ha G3S készülékkel rendelkezel fáradj át ebbe a topicba!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Borderlands 3
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs