- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz [CS]Blade2 #10299 üzenetére
Nem semmi, ennyit a degrarálódásról.
Marad akkor 7*500on, minden alapon. -
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Fejlesztés előtt állok és nem tudok dönteni:
- a mostani alaplapomat lecserélem egy GIGABYTE GA-EP35C-DS3R lapra
De: melyik procit éri meg jobban megvennem?Az E8200-at vagy az E8400-at ?
A meglévő Ramok: Corsair TWIN2X2048-6400C4 (800MHz) ezeket cseréljem vagy még jók?
Előre is köszönöm a válaszokat:
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz [CS]Blade2 #10305 üzenetére
Nem tom...eddig csak "minimal" tuning volt és nem is akarom széthajtani...
-
-
Mankó
veterán
7*500-on minden alap Prime stabil, de ha már 8* a szorzó, akkor agyon feszelhetem, akkor sem stabil Primeban, játék, bármi más Igen. Valaki tud erre magyarázatot adni?
Ennyit számítana neki az egy plusz szorzó? -
[CS]Blade2
addikt
válasz Alex123 #10306 üzenetére
A 800-as ram mellé FSB400-ra tudod tenni.
9x400=3,6GhzA Jobb lenne 533x7=3,7Ghz
500x7=3,5Ghz
500x8=4GhzA E8500-nek 9,5X a szorzója, a E8200-és a E8400-nek meg aszem 6-9 között álitható, a default 8x és 9x
Innen már csak az a kérdés megelégsze-e a fsb400-al, ha nem akkor fel kéne küldeni a ramok 1000Mhz-re is akár, vagy 1066-os ramok kellenek.
Az alap FSB333
-
Tragger
tag
Hello!
Nagy gondban vagyok az E8200-asommal.Már szerte-széljel teszteltem, de egyszerűen nem tudom megérteni. Már lipi67 is segít msn-en, de egyszerűen nem oldódik meg a probléma.
A probléma maga: tuning: 450-es FSB,8x szoró, ramok 1:1-ben a procival. Alapfesszel is elindul rendesen. Prime/Orthos stabil (1-2 órát járattam eddig) DE a COD4 kidob egy idő után, vagy néha kékhalál, de az a ritkább. +fesszel is ugyanígy csinálja. Már ott tartok, hogy 1.250V-ot kap a CPU, most tesztelem 2 óra orthosra. Aztán majd utána COD4, elvileg majd ott dől el minden. A biosban nem tudom, hogy számít-e, hogy Turbo vagy Extreme a beálíltás(mondjuk eddig extreme-en el sem indult a gép)
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Esetleg van valakinek valami ötlete?A gép teljesen friss, még ropog. -
-
Zé_Mester
őstag
válasz Attix82 #10314 üzenetére
everestben sokat számít, de játénál nem hiszem hogy észreveszed a plusz 1000-et
Tragger - próbálj meg a ramoknak adni egy kis feszt, tedd vissza Standardra.
először úgy nézd meghogy az időzítéseket hagyd AUTO-n. ha akkor nem dob ki, akkor a ram miatt nem ment a game. ezután tedd át AUTO időzítésről 5-5-5-15-be, és tesztelgesd úgy.
ha megfagy akkor kevés a fesz. -
Tragger
tag
A memók 1.98V-ot kapnak de 2V-on is hasonló a helyzet. 5-5-5-15-ön mennek. Nálam alapjáraton turbnóra áll, ha valamit huzok. Ha visszaállítom standard-re akkor minden visszaáll. Már alapjáraton is teszteltem mindent, ugy stabil volt prime-ban/orthos-ban.Memókat is teszteltem már nem keveset(mondjuk ahhoz képest, h 1066-osak, nem mennek azon, azaz hibáznak mint a fene 2.1V-on sőt még 2.2-n is.) Mi a különbség a turbo és extreme beálíltás között?
-
Mankó
veterán
válasz [CS]Blade2 #10318 üzenetére
Csak Prime-al tesztelek. 7*500on stabil volt Prime-ban Blend teszt alatt, azt csinálok mellette amit akarok nem dob ki. Viszont játékból 1-másfél óra múlva kidob, vagy kifagy a játék, de win-be visszatudok lépni.
Nagyon sok verzió már nincs hátra. Memória teszt, mem kivétel, táp csere (de ha táp lenne, akkor nem 1-2 óra múlva fagyna ki), vid.kari csere, proci csere. -> megtaposás. Nincs több ötletem. Elegem van. -
Mankó
veterán
válasz Hurkaleves #10320 üzenetére
A Small fft-s 5-6 órát futott stabilan a 7*500-as beállítással.
Már videokari drivert is cseréltem, azzal is kifagy 1-2 óra játék után. Most akkor mi van? nem cserélhetek minden alkatrészt, hogy menjen valami normális beállítással a gép. Alapon meg nem akarom használni, nem azért cseréltem le a 6550-et, hogy 2.66on szaladgáljon a proc.
Kezd már nagyon felhúzni a helyzet. -
slett27
addikt
válasz Gorneck #10323 üzenetére
RAM-ra tippelek én is.
Ismét beüzemelem a DS3-mat és a Q6600-al meg sem állok 3,7GHz-ig.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Alex123
senior tag
válasz [CS]Blade2 #10309 üzenetére
Tehát ha jól sejtem az E8400-as jobb nekem ha nem akarom agyon húzni...
9*400 az 120% csak elviszi ezzel a lappal és ramokkal ?
- Alex -
-
Tomocso
tag
Sziasztok!
Van egy X38-DQ6 lapban egy E8200 2x1 GB Curucial Ballistx 800-as rammal.
Hogyan tudnám stabilizálni a rendszerem???
Eddig amit álítottam:
EIST, C1E disabled , (TM2-t ki kell kapcsolni?)
szorzo 8
FSB 450
DRAMSB Auto (1080-on mennek)
időzítések Auto és Turbo-n (5-4-4-12)
DDR2 Overvoltages +0.50
MCH Overvoltages +0.2
FSB Overvoltages +0.1
CPU 1.3125
Loadline Calibration Disabled
Na, ezekkel elindul de a Blend teszt 2-3 perc után hibat jelez a SMALL FFT eddig simán fut kb 4/5 órája!
Mit állítsak mire hogy stabil legyen végre vagy mit nem kellett volna átállítanom???
segitsetek
köszi-
-
tocsek18
senior tag
Hali, melyik a legnagyobb core2duo cpu? e8500 3,16ghz?
Ennél létezik nagyobb ghz-ű 2 magos cpu? -
Tragger
tag
Teszteltem egy kicsit COD4-el, most nem dobott ki, de a hangszaggatás meg volt, ami kidobás előtt a "jel". Szóval itt még nincs vége, holnap folyt.köv. a COD4-teszt
-
Tomocso
tag
válasz [CS]Blade2 #10331 üzenetére
Ezeknek a Ballistixek állítólag mennie kellene ennyit igaz nem garantált!!
De miért fagy ki akkor 1:1-ben???? Ezt nagyon nem értem......
2.34-et kapnak a ramok (Everestben), ennél nem kéne többet adni nekik nem?-
-
Mankó
veterán
válasz rumkola #10339 üzenetére
Most kitaláltam, hogy felhúzom a legujabb Xp+Sp3at, hátha ez a ByteXp a baja, vagy valamivel összeakad az Nvidia driver.
Hát szerintem is valami szoftveres téma lesz a hiba. Ha Prime-ban stabil, akkor játékban is annak kellene lennie hardver szempontból. De végülis tápra is gyanakodhatnánk, ahogy valaki itt már írta, de akkor nem 1 óra múlva dobna ki.
Megint egy X aktás eset, hogy mindig ilyeneket fogjak ki?! -
Mankó
veterán
válasz [CS]Blade2 #10322 üzenetére
Nem rossz ötlet, de akkor minden 5Mhz lépés után teszteljek 2 óra játékot? Azért az már sok lenne. Én arra gondolok, hogyha Prime stabil egy bizonyos beállításon, akkor hardver ügyileg a játékban is jónak kell lennie. Következésképpen akkor valami szoftver összeakadás lehet még. Vagy passz.
-
westlake
félisten
hopp, beneztem a topikot
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
BalaNce87
addikt
szisztok, tegnap csatlakoztam egy e 8200vel. Azon nyomban felraktam és azóta is 8*400on megy, alapfesz természetesen. A magokat realtemppel nézem 35 körül mozognak, 1 óra gém után is csak max 45 48. A memóim 960on mennek egyelőre, mert a 7*500at nem bootolta be!!! Szerintetek mennyi feszt kéne adnom a procinak h bebootoljon? Mert elvileg még hozzá se nyúltam és semián viszi a 3.2t...
Mellesleg, hol lehet kitölteni az aláírás ill. a cuccok részt a profilomban?[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Most adtam neki 1000-en 2.1V-ot 15-5-5-5 időzítéssel. Hátha keves feszt kap a ram.
-
Alex123
senior tag
Ma megrendeltem az E8400-asomat...
Most már csak türelem és hipp-hopp itt is van...
- Alex -
-
SteeWe
aktív tag
Hali
E8200 vagy E8400-as ajánlanátok inkább? Cél: 500*8 ba mejen, a konfig ami alatta lesz:
Abit IP35 vagy Pro, CSXO 800MHZ (4-4-4-12-es) [link]
Corsair VX-450.thx
[ Szerkesztve ]
-
sb1
csendes tag
1.456V fesz nem tesz még kárt a procimba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- Mini PC
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel Core i5 10th 10400f
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest