- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
JxOxExY
tag
tel :06 20 269 2704
-
Piku
csendes tag
Üdv Urak!
Processzor vásárlás előtt állok, E8400-re gondoltam de tudom, hogy milyen steppingeset érdemes megvenni. Nem vagyok tuning mester, viszont játszani annál inkább így egy jó stabil gépet szeretnék összerakni.
Pls kérlek segítsetek.
-
raskolnikoff
őstag
ds3ban hajtom az e8400at és a 4GHz általában prime alatt hamar kidobja a gázt. Namost 1.45 voltnál (ram+0.2, MCH +0.2) elkezd a gép újraindulgatni folyamatosan, amit csak áramtalanítással tudok megoldani meg bios resettel. pcie 100on van, 9x445-ön próbálkozom (és ha megy feljebb asse baj )
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
AusWolf
őstag
válasz raskolnikoff #10911 üzenetére
Ha nekem folyton újraindulna, akkor az enyém csak lentebb menne, mondjuk úgy a gyári érték környékére, de te tudod.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Zé_Mester
őstag
válasz raskolnikoff #10911 üzenetére
procinak rengeteg az az 1,45V 4000-hez. bőven elég lenne 1,30-1,35V között is sztem. (ha jobb darab akkor még kevesebb).
ramnak sztem elég karcsú az a +0.2V, mivel AUTO-n 1,8V-ot ad le a Giga lap, úgyhogy sztem nyugodtan told fel neki +0,4V-rameg először ne CL4-be nézd hanem 5-5-5-15-be. majd utána finomítassz rajta, nem szabad így bumm a közepébe, mert akkor nem tudod kiszűrni a hiba okát
sok sikert, menni fog az
-
Zé_Mester
őstag
válasz raskolnikoff #10914 üzenetére
bízzunk benne
az a 4000 még korántsem a vége. szórakozni kell vele, ennyi a lényeg -
Gorneck
legenda
-
raskolnikoff
őstag
Egyelőre úgy tűnik hogy kell neki az 1.4 és a ramnak pedig a 2.3. Épp tesztelek, szép lassan de meglesz remélem. Az MCHra miért ne tegyek?
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
raskolnikoff
őstag
Asszem látom már hogy lesz. A proc feszből lehet hogy vissza kell venni mert a RAM 2.4et nagyon szereti a prime. Ezaz, jó lesz ez...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz raskolnikoff #10917 üzenetére
sajna nálam is ennyiket kap a 4 gigához. (terheletlenül kicsit több is jut neki...) - az más kérdés, hogy jót tesz-e neki... de pszichikailag kell látnom a 4 gigát, mert másképp nem bírok nyugodtan aludni...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
raskolnikoff
őstag
Most a BIOSból 1.4 fölött adtam de az everest és a cpuz szerint 1.38 körül van. Akkor adok picit még mert a prime egyébként is még szemetel.
MOD. Miután az easytune-nal kikísérleteztem hogy 2.4 kéne a RAMnak így ezek után a BIOSból ugye beállítottam a +0.4-et. Így most a prime alatt nekiállt szemetelni és az easytune 2.2-t mutatott...ezek szt akkor a BIOSban vmi 2.6-ot kéne beállítani???
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz raskolnikoff #10917 üzenetére
Mert ha nem kell akkor minek?!
600 fsb mellett se emelt tom_tol kolléga...550-nél Én se adtam neki...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz raskolnikoff #10920 üzenetére
Uhhh...
Sztem nem ártana az alapoknál kezdeni és a lapoddal megismerkedni...ki fogsz nyírni vmit...
Ezt olvasd át...oldalsó menüre figyelj...tuning rész érdekes...
Gorneck#1239
-
raskolnikoff
őstag
válasz Gorneck #10922 üzenetére
Néztem már korábban is. Úgy gondolod hogy 2.4 a ramnak sok? 5-6-6-19ben? Azért kérdezem mert kevesebbet látok a windows alatt mint amennyit beállítok a biosban. És 1.4 fölé nem nagyon megyek...mmint reálisan. Biosban picit fölé kell állítani. Mit gondolok rosszul? Ezeket az itteni tapasztalatok alapján meg a sajátjaim alapján gondolom logikusnak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz raskolnikoff #10923 üzenetére
2,4v qurva sok a ramnak...
2,2 - 2,25v passzívan. Ha hűtöd, akkor 2,3v.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
raskolnikoff
őstag
válasz Beowulf_78 #10924 üzenetére
Magyarán a BIOSban kell neki 0.4et adni hogy annyi legyen, így értjük egymást?Merthogy a lap 2 helyett 1.8-at ad alapból.
-
Beowulf_78
addikt
válasz raskolnikoff #10925 üzenetére
Minden lap 1,8-at ad alapból.
Tényleg művelődnöd kellene még egy kicsit, mielőtt tuningolásba fogsz.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Acus
tag
válasz Beowulf_78 #10926 üzenetére
NA!
Igen az alaplap 1,8V-it ad a memóriáknak. Adj neki +0,4V-ot (se többet, se kevesebbet), hiszen biztos a memória dobozán is rajta van, hogy 2,20V az ajánlott. Így az rendben lesz nem kell többet törödnöd vele. A memóriaidőzítések pedig maradjanak a gyári értéken, ha olyan az FSB arányos Memóriafrekvenciát állítasz be. Magyarán ha FSBRAM arány 1:1-hez, akkor 400-as FSB mellett 800Mhz-es memóriafrekvenciát kaphatsz. Na most ahogy látom az infodból 800-as Corsair-eid vannak. Ezek Cl4-re vannak hitelesítve 800Mhz-en. Tehát ha szegény memóriát 445FSB mellett 1:1 arányban 990-es frekvencián járatod persze, hogy nem tudja teljesíteni a gyári CL4-es időzítését. Ezért javaslom, hogy 800Mhz felett CL5-ös késleltetést állíts be. (5-5-5-15). Ha ezeket belövöd szerintem nem a memória részével lesz a probléma.
A processzornál pedig. Nyugodj meg szerintem. Nem siettet senki. Az easytune-t hagyd is. Inkább a bios-ban ténykedj. Beállítod a 9*445-öt, és adsz neki egy icike picike feszültséget. Valószínűleg az icike picikével nem lesz jó. De ilyenkor nem +0,9V -ot adunk neki, hanem még egy icike picikével többet, és egész addig icike picikével többet, amíg elnem éred azt a pontot hogy prime ne dobjon ki hibát, és úgy látszon hogy akár életed végéig is futna.
[B]mértékletesség
[/B]
azt hiszem ennyi szorult ki belőlem így 6óra 38 perckor laza másfél óra múlva matek érettségi
Aztán föl a fejjel kevesebb fesszel is megoldható lesz a 4 giga. -
Gorneck
legenda
válasz raskolnikoff #10923 üzenetére
2.4V sok is lehet annak a ramnak...ET5öt felejtsd el...Everesttel csekkold vagy a biosba mennyit kap a ram...1,8 +0,2=2,0V; 1,8+0,3=2,1V lenne, ha a lap+ram kombó is úgy akarja...ezt olvashattad az oldalamon...
Én még mindig azt mondom, hogy kezd a lapod illetve a bios megismerésével...+0,2V MCH nem is kell...szinte senki nem emeli ebből látszik, hogy vannak hiányok és amit csináltam oldalt felesleges volt mivel az eredményeket nem nagyon nézegetted...
1,35V felett Én tartós használtra nem adnék neki...még vízzel sem...de ez Én vagyok...
Gorneck#1239
-
Tomocso
tag
válasz Gorneck #10929 üzenetére
Nekem kellett az MCH-nak adnom 0,2V-ot mert nélküle a Prime hibázott!!
Probáltam kevesebbel is pl.:0,1-el de nem volt neki elég , igy 0,2-vel viszont stabil!!Nekem más gondom, van egyszerüen nem tudom a ramokat 1:1 ben hajtatni sehogyan, bármilyen FSB mellett ha 1:1-be rakom akkor a Win induláskor kifagy, az üdvözlőhang bejátszása után lefagy minden.
Mi lehet ez? Vmi szoftveres gond? mert ugye akkor áll le amikor elkezdi betölteni az automatikusan elindulo progikat!!
Csináltam Bios frissitest CMOS Cleart de semmi változás!
Igy nem is tudom 3.6 fölé húzni a procit mivel a ram már nem bírja MHz-et!!
valami ötlet???-
-
raskolnikoff
őstag
Az a helyzet hogy a northwoodomat és a conroe-mat sikerült szépen meghajtanom és ott is hasonló dolgokhoz folyamodtam. Tudom, ezek most már nem azok hanem mások, de nézegettem az oldaladat (mondom? tényleg néztem, nem csak most, régebben is és tényleg jó) de annyira alacsony feszeket találtam mindenhol, közben pedig a neten egy csomó helyen 1.4 fölött voltak. Mivel hallgatok rád meg másokra is így én sem szeretném 1.4 fölé vinni és éppen ezen kísérletezem. Egyébként lehet hogy tényleg nagyobb ramok kellenének...Ismerkedjek? Már szétolvastam teljesen a topikot de két esettel találkoztam: akinek megy 1.325 V-tal a 4ghz (kb) és akinek meg csak 1.472-vel. MÉGEGYSZER kihangsúlyozom hogy igyekszem hallgatni rád és másokra is és egyáltalán nem akarok úgy hozzáállni mintha tudnék mindent ezekről. De tuningoltam már többször is és most inkább az a véleményem hogy vszínűleg jelenleg nem fog menni a 4ghz...amíg rá nem jövök vmire.
-
subaruwrc
félisten
-
g@bo
nagyúr
8200-as alapfeszen, viszi mind a 3500-at?
már ha vid turkálás nélkül vaktában vásárol az ember... ?
-
subaruwrc
félisten
válasz raskolnikoff #10934 üzenetére
g@bo mondhatjuk. -
Gorneck
legenda
válasz raskolnikoff #10931 üzenetére
Gyári szorzóval menjél felfele fsb-ben ha a ramod nem bírja az iramot...de jó lenne átmennél a lapod topikjába...ez ide már off...
Gorneck#1239
-
raskolnikoff
őstag
válasz Gorneck #10942 üzenetére
Szereztem egy ocz reapert (1066) hogy a ramon ne múljon. Igaz most felettébb érdekes dolgok vannak...de ez itt off, meek máshova utánajárni
-
raskolnikoff
őstag
válasz Gorneck #10942 üzenetére
Én is úgy gondoltam hogy araszolgatok.
[link]
Eddig ez van. Ez ugye nem veszélyes még? Prime 10 perce megy eddig, DiRT sem fagy. A ramok auton vannak, 494MHz-en mennek, kipróbáltam a Blend tesztet is és ott is jó.[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
Na, megjött az E8400-em.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- HP nyomtatók
- Ukrajnai háború
- Apple notebookok
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs