- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPSH
őstag
hi emberek.honnan tudom megnezni hogy az adott processzor milyen VID-es?
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
PPSH
őstag
intel oldalan ennyit talaltam:
"BX80570E8500
BXC80570E8500"
meg meg annyit hogy a VID ennel a tipusnal,vagyis E8500-nel 0,85v-tol 1,3625v-ig terjed. most marcsak ki kellene fogni egy 0,85-oset ha 0,85v-on megy 3,16ghz-t akkor ennek mar komoly tuninghoz eleg a max 1,25 is[ Szerkesztve ]
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
NDavid21
csendes tag
RealTemp-en meg CoreTempen meddig mehet a magok hőfoka? Nyúzom a Prime95-tel őket, és elég hamar 70 fölé mennek.
Az 1,4es NB jót tett a rendszernek, az a baj, hogy 1,55 a következő lépcső, amit látok (P5K), azt meg inkább hagynám. Most 1,336-ot mutat a CPU-Z, load (Prime) alatt 1,288, 9X430 stabil, csak a hőfok aggaszt, szóval monjatok valamit. Kipróbálnám fentebb is a feszt, mondjuk load alatt is lehetne 1,3 legalább.Asus Z87-K, I5@3,2MHz, 8Gb Corsair Vengeance
-
dokee78
félisten
Hali!
Szeretném felhúzni az E8200 Procim 3Ghz-re és lenne pár kérdésem!
(tudom,hogy többre képes,de elég ennyi nekem)1.Ha a BIOS-ban állítom az FSB-t alul villog hogy optimalizáljam vagy ilyesmi.(Gigabyte EP-35DS3R alaplap)
Gondolom a feszültségek és pci express órajelre gondol.
2. Mennyire kell fixálni a pci express órajelet?3. Elég-e a gyári hütés 3Ghz-re?
Gigabyre EP-35DS3r
E 8200
2x1GB GEIL ULTRA 800Mhz
Samsung HD200J 200GB
Samsung S203D
Inno3D 9600GT
HKC UPS 550W táp[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
RC-533-as AMMO-d van ugye? Csak mert nekem is. Egy hátsó 8 centis ventivel (meg persze a gyárival a ház elején) mérek 45 fokot alapon (2 GHz), terhelve meg 60-at. 3,6 GHz-en van 70-71 fok körül a proci. A ventit a BIOSban automatikus szabályzásra állítottam, ami az Everesttel mért fordulatszámok és hőmérsékletek alapján jól működik.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
szab.tam
nagyúr
válasz dokee78 #10763 üzenetére
2 fontos dolog.
az fsb beállítás környékén kell legyen egy választhatóság: pcie szinkron, asszinkron. válaszd az asszinkront, és utána fixáld le a pcie-t 100-ra. a másik az , hgoy a cpu feszt ne hagyd auton, mert akkor az fsb emelés esetén az egekbe viheti, mint itt is megcsinálta valakinek...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
NDavid21
csendes tag
Kicsit elmélyültem a hőfokok tekintetében, és minden fórumon mindenféle dolgot olvasni a Wolfok kapcsán. Mindössze az egyezik meg, hogy a hőfokokat rosszul méri.
Próbálgattam pár dolgot, a tapasztalatok (a megadott feszültségek CPU-Z alatt értendők):
3.0GHz Idle 1.088V mellett Prime alatt 1.064V 60 fokot mutat a CoreTemp (ver. 0.98.1). Ez azért lep meg, mert 65 fok fölé nem kellene menni egyesek szerint, nekem meg egy TX2-vel ennyi, szóval a gyári hűtővel lehet alapon túllépném.
NB 1,4V (Biosban) 1.288 Prime alatt 9X430 stabil lenne, de alap 45 fok, a 70 fokot meg a Prime 3dik tesztsorában eléri.
NB 1,4V (Biosban) 1,344 idle 1,304 Prime alatt 9X435 hibázik.
Lehet megvan az eddigi legkevésbé húzható darab, ami csak hőt termel, de nem megy?Ha nagyon bekattanok, egy 5ösért elviszem a nagyobb agyakhoz
Ja, valahol olvastam, hogy ha túlmelegszik a Wolf, a lapnak küld jelet, és automatikusan kikapcsol, de ezt nem én fogom gyakorlatban tesztelni.
Asus Z87-K, I5@3,2MHz, 8Gb Corsair Vengeance
-
Telefunen
őstag
válasz AusWolf #10769 üzenetére
Miután a DS3 auto-n (tehát nem normálon) alaposan túlfeszel (pl a cpu voltage-ot, de az MCH-t is küldi ész nélkül, amennyiben emeled az FSB-t), így jó hogy jobban ment mint alapon.. a CPU és az MCH feszt DS3-ban mindenképpen kézileg kell beállítani. Az hogy ilyeneket tanácsolsz, akár oda is vezethet hogy valakinek tönkremegy a procija, mert a lap úgy túlfeszeli
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Meglett a E8400 em,FPO/BATCH: Q808A424 most ez mennyire jófajta?vagy nem ezt kell nézni?
-
Daemon09
őstag
válasz AusWolf #10775 üzenetére
Ha huzod a procit, akkor soha ne hagyd auto-n a fesz-t, mert akkor a lap sokkal többet ad neki, mint amennyit valójában kellene. Ez jó kérdés, erröl a gyártókat kellene megkérdezni.
Mans20 : Elég uj FPO-nak tünik. Majd jól meghuzkodod és akkor majd meglátod, hogy mennyit megy.
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
válasz Daemon09 #10778 üzenetére
Még jó, hogy csak egy 3DMark meg egy WinRAR bench erejéig húztam. És még jó, hogy ezalatt nem ment tönkre. Vissza is vettem mindent az alapértékekre.
Mod: És mit tanácsoltok, mekkora feszt érdemes adni maximum?
[ Szerkesztve ]
-
NDavid21
csendes tag
CPU-Z-n 1,288V-ig Prime alatt nekem nem volt gondom a hővel, CoreTemp 71-nél megállt. Nézd meg, mit mutat neked ott. 3,7-4-et elvileg tudhat.
Létezik az, hogy a Prime, meg az RTHDRIBL összeakad? Előbb futtattam egy stabilitástesztet, kettő ment együtt, mindkét mag 100%-on, és pár perc után hibajelzés nélkül reboot
Asus Z87-K, I5@3,2MHz, 8Gb Corsair Vengeance
-
NDavid21
csendes tag
-
subaruwrc
félisten
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
26.000 körül milyen lapot érdemes venni E8400 alá?
Egy pici tuning is lenne (mi másért is venném)[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
Sziasztok.Melyiket érdemesebb megvenni a 8200 vagy 8400-at?Húzni akarom de 4000-et ki lehet sajtolni mindkettőből nem?Játék alá meg elég lesz az a 4 ghz bár...a fene tudja az új ati kártyát is meg kéne venni majd ahhoz meg lehet jobb lenne minél magasabb proc órajelet párosítani.Szerintetek?
-
AusWolf
őstag
"4000-et ki lehet sajtolni mindkettőből nem?"
Az én E8400-am a 3600-at is csak feszemelésel bírja, tehát nem biztos. Kell hozzá egy kalap szerencse, vagy valaki, aki tudja, hogy melyik darabot érdemes tuningolásra venni.
Mod: Most nézem, E6750-ed van. Ha jól tuningolható, akkor szerintem ne cseréld le. Annyival nem rosszabb, hogy érdemes legyen vacakolni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
válasz AusWolf #10795 üzenetére
Micsoda?Hát annyin megy az én e6750-esem is.Nem létezik hogy annyira szart fogtál ki.Az előbb itt a topicban meg ilyen 4,7ghz-es órajelekről lehetett olvasgatni különböző linkeken ráadásul léggel a 8400-asnál.Ekkora lenne a skálázódás közöttük?hm...
Szerintem átlagosat fogtam ki csak ebben a lapban megy ennyit(P5K-SE)P5K-PRO-ban szerintem menne 3,8-at is.A konfigomból meg csak az alaplapot cserélem le a procit eg a memókat mert munkatársam megveszi jó áron alig kell költenem pluszba.Akkor meg miért is ne?
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Hozzátenném, hogy a gyári coolerrel hajtom, amivel az Everest szerint alap 3 GHz-en 60 fokosak a magok. Egyébként lehet, hogy bírja a 3,6-ot alapfeszen is, csak az alaplap visszaveszi boot előtt.
Mod: Ha nem kell pluszban költeni, és még átvételi gondok sincsenek, akkor természetesen megéri.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest