- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Érdemel lenne a lapom és a procim mellé lecserélnem a mostani Ramjaimat 1066-osra?
- Alex -
-
korcsi
veterán
válasz Alex123 #10459 üzenetére
Én a cl5-ös 800-asaimat sem látom értelmét lecserélni, gyakorlati sebesség töblet valós alkalmazásokban (játék stb.) nem sok.
Majd ha a DDR3-olcsó lesz akkor veszek 4-8G-t, amennyi kell.Lásd teszt: [link]
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
dokee78
félisten
Mi ez a hőszenzor hiba az E8200-nál és mik a hátrányai?
-
Zé_Mester
őstag
válasz dokee78 #10461 üzenetére
egyszerűen nem azt a hőfokot mutatja, ami a valós, hanem össze vissza mindenféle mást.
sokkal melegebbre kalkulálja a procit, így a felhasználó azt hiszi hogy Úr Isten, már xx fokos, akkor gyorsan találjunk ki valamit, holott a proci közel se olyan meleg, így megtéveszti/megrettenti a felhasználót. nagyon nem kell vele foglalkozni, ha jó hűtés van fent, és nem elmebeteg feszeket adsz neki, akkor nem lesz gond.hátránya egyszerű : soha nem kapsz pontos képet arról hogy milyen hőfoka van a procidnak, így nagyon kalkulálni se tudsz hogy pl: x feszen ilyen meleg volt, na akkor majd x+? feszen milyen meleg lesz.
régen a 65nm-es prociknál azért lehetett következtetni hogy mégis bizonyos fesz többlethez mennyivel lesz melegebb, de most így semmit nem tudsz csinálnién pont abba a szerencsétlen helyzetbe kerültem hogy semmit nem változik a hőfok, akármilyen hűtés van rajta.
pedig már próbáltam sok hűtéssel : gyári -->> Silent Square Pro -->> Scythe Ninja -->> CM TX2, teraszon 10 fokba.
de a végeredmény majdhogynem mindig ugyanannyi lett 50-55 fok között mér.
pedig azért a Ninja-val 10 fokba nem hiszem hogy 50 fokon kellett volna mennie, ha már szobában is annyit ment ugyanazzal a beállítással.na de ez van, ne foglalkozz vele, ésszerűség határain belül nem lehet gond.
-
Rolvik
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a tuningolásban a segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg van egy E8200-es procim, P35-DS3 lappal és Hyper TX 2-es hűtővel felszerelve. . 3,2 Ghz-n pörög (8x400 tovább nem engedi), az Everest jelenleg GPU hőmérséklete 41 fok a magok 42 fokosak.
A BIOS-ban a feszhez nem mertem hozzá nyúlni. Ha jól tudom alapból 1,225VVan még lehetőségem további lehetőségem tovább húzni a procim. Kimondottan játékra akarom használni. Igazából az eredmények nem érdekelnek, csak hogy stabilan működjön a rendszer és, hogy a proci ne haljon meg.
Még egy kérdés, hogy a memória sebességét, hol tudom megnézni az EVERSTBEN, mert az összefoglalóban 800MHz-t mutat a ram, pedig 960MHz-n megy.
Válaszotokat előre is köszi.
Üdv
Rolvik -
Rolvik
csendes tag
válasz [CS]Blade2 #10465 üzenetére
3,5-nél már fagyott, de csak alap fesszel.
Feszt meddig lehet emelni, hogy ne kockáztassam a proci életét? -
Beowulf_78
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Rolvik #10466 üzenetére
Van itt olyan akor adott neki HyperTx2-vel 1,600V-ot 4600Mhz-hez (enyit nem kéne!)......Sztem ha HyperTx2-d van, akkor a 3,6Ghz simán kivitelezhető, 9x400-on 800-as ramok mellet, vagy vmi 500-as FSB-nél 1066-os ramok is mennek faszán....
Addig kell adni neki, mig nem megy stabilan....1,400V még simán hüthető egy Frezzer7pro-val...
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz [CS]Blade2 #10468 üzenetére
csak nem rám céloztál ???
csak tesztre kapta az 1,6V-ot, de ugyanúgy megy most is mint korábban.
de fog ez még jóval többet is kapni nemsokáraRolvik : 1.3V körül meglesz a 4GHz, 1,35V felé nem menj szerintem, ha annyival nincs meg a 4GHz, akkor nem éri meg annyival több plusz fesz.
sok sikert, várjuk az eredménytmod.: 8200-asa van, így a 9x400 nem nagyon fog összejönni, mivel 8 a legmagasabb szorzó
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz [CS]Blade2 #10470 üzenetére
6x600 és 7x600 megvolt, sőt 6x615FSB is
8-assal csak 580FSB-lett, de ide már azért kellene valami komolyabb hűtés, vagy esetleg egy hideg terasz (ami most nincs )
de jó ez így is, majd szórakozok még vele -
Rolvik
csendes tag
válasz Beowulf_78 #10467 üzenetére
Miért van az, hogy a BIOSBAN 3,2-re húzom de a CPU-z progin keresztül 2400 MHz-n megy?
Egyszerűen nem értem. -
AirBooms
addikt
-
Zé_Mester
őstag
válasz AirBooms #10473 üzenetére
hogy te milyen gonosz vagy
elmondod neki hogy miért van, meg hogy ki lehet kapcsolni, de azt már nem biggyeszted oda hogy EIST és C1E címszó alatt kell disabled-re állítani.szóval Rolvik : ha úgy gondolod, hogy ki akarod kapcsolni mert pl idegesít (mint pl engem is ) akkor ezt a 2 lehetőséget tedd Disabled-re. és akkor többet nem ugrálgat majd össze-vissza
[CS]Blade2 - én is gondoltam sokmindenre, pl 8x625-re is , de azt majd máskor, más körülmények között
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz [CS]Blade2 #10474 üzenetére
ahogy ismerem meglesz az is
-
törölt tag
E8400: 3600MHz@1,1V
-
törölt tag
válasz [CS]Blade2 #10481 üzenetére
Stabil. Muszáj annak lenni, kb. egy éves folyamatos üzem vár rá.
Prime95 futott rajta egy órát, 88W-os átlag fogyasztást produkálva. -
Tomocso
tag
Sziasztok!!
Most itt is megkérdezem hátha itt tud vki nekem segíteni!!
Az a helyzet hogy nem tudom a ramjaimat 1:1-ben hajtani sehogyan bármilyen FSB mellett, ha berakom 1:1-be akkor lefagy a gép a Win indulásakor!!!! Sajnos nem mennek a ramok 1100MHz felett és mivel nem tudom 1:1-be rakni ezért nem is tudom 3600 fölé húzni a procit. Most 8x450-en stabil.
Mi lehet a gondja, vmi szoftveres baj lehet??? Mert akkor fagy le amikor elkezdi betölteni a Win, az automatikusan elindulo progikat (virusirto,catalyst meg ilyenek)??
Biost frissítettem, CMOS cleart csináltam de nem változott semmi.
Valkinek vmi ötlet????-
-
winfier
senior tag
Hali!
Melyik lapot javasoljátok E8200 proci alá.
Tuningra kéne.
Láttam olyat, hogy asus p5k nem jó mert 3 fáziú ne tom mi miatt .
Hasonló árkategóriájú lap kéne.
üdv."Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Zé_Mester
őstag
válasz winfier #10488 üzenetére
P5K nem a legjobb választás 8200-ashoz, ezt subaruwrc tanusította
Gigabyte P35-DS3 már sokkal jobb, de nézz szét itt, ez már egy DS4-es, ami kicsit komolyabb a DS3-tól, és árban is korrekt.
én ha ilyen árban gondolkoznék, akkor tuti ilyet vennék -
Gaben01
őstag
#10431-re valaki?
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Zé_Mester
őstag
-
BalaNce87
addikt
erről vélemény?különbségek feszültségben és hőfokban
-
Beowulf_78
addikt
válasz BalaNce87 #10495 üzenetére
Ne használd a Core Temp-et. A Real Temp által mért hőfok lehet a valósabb, azt használd wolf-hoz.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Zé_Mester
őstag
válasz BalaNce87 #10495 üzenetére
hőfokokkal nem kell foglalkozni, nem jó a szenzor, nincs mit tenni, ez van.
a feszre nem tom mire gondolsz, ha esetleg arra hogy a CoreTemp másat ír ki mint a CPU-Z, akkor megnyugtatlak hogy a CoreTemp a proci VID-jét írja ki, a CPU-Z pedig azt a feszt amit épp kap a proci. de nincs ezzel semmi baj, teljesen normális minden
-
BalaNce87
addikt
válasz Zé_Mester #10497 üzenetére
okés értem! Viszont tesztelgettem a rendszert és szerintem is a memók lesznek a ludasok, amiért nem bootol be magasabb órajeleken a proci. Mots 3.4en járattam egy az egyben 850en a memókat és 55515öt már nem szerette. 55518al bootolt és játszottam is vele. Érdekes volt mert 1.8 ról indulva 2.1ig adtam neki enni és mindig egyre tovább jutott el a win bootban Tovább nem mertem menni De amit írtam egyszer, 3500on is sikerült járatnom 1000en a memókat! Persze koránt sem volt stabil, de bootolt és 55515ön voltak akkor is... Ki érti ezt?!
Viszont mst 800on 44412vel is okésak
Amúgy az 1.2-1.216 az normális fesz érték?3.2n járatom Biosban most autora van állítva a sys voltage control.[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz BalaNce87 #10498 üzenetére
tuti hogy memók, a proci ezt a sebességet röhögve tudja
próbáld meg lecserélni a ramokat valami gyorsabbra, nagyon padlón vannak most a mem árak, 1066-os darabokat olcsón meg lehet úszni és azzal már 500as FSB is mehetne, hiszem a ram még mindig csak 1000-en menne mellette.
a fesz teljesen rendben van, ezt még gyári hűtéssel is vígan lehet hagyni, mert még az is simán megfogja.
a fesz szabályozást ne hagyd AUTO-n!!!
az a biztos ha te állítassz be mindent magadnak, mert néha úgy megküldi fesszel ha AUTO-n van, hogy rossz vége is lehet a dolognak
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest