- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
-
varga911
senior tag
E8200 Q752A516, VID 1.1125V
-
BalaNce87
addikt
Szevasztok, 3.2n megy a proci, emellé mennyi feszt adjak neki? 1.2 elég? Bios 1.15 öt ír alapjáraton rá! thx
-
BalaNce87
addikt
jah és egy kis off, miért csak 3.5Gb ramot lát a win xp? 32 bites sp2
-
Zé_Mester
őstag
hónapok,évek során "beáll",azaz kevésbé lesz tuningolható
hát én ezzel úgy vagyok, hogy hónapok, pláne évek múlva, nem óhajtom ezt a procit a gépemnek a környékén se látni a változatosság gyönyörködtetKeldor papa : ezt most mind bóknak veszem jól esik hallani.
nekem amúgy úgy tűnik, hogy ha nem lennék ilyen bolond, akkor közen nem hoztam volna ki ennyit a prociból/gépből.
ez olyan valamit-valamiért dologBalaNce87 1.2V bőségesen elég. de még 1,15V is a 3200MHz-hez
és azért lát csak 3,5GB-ot, mert 32bites XP. ha 64bit-es lenne, akkor maradéktalanul látna mindent -
sz.j
nagyúr
válasz BalaNce87 #10556 üzenetére
"3.2n megy a proci, emellé mennyi feszt adjak neki? 1.2 elég?"
Procitól is függ, de szvsz kevesebb is elég.
Nálam: 3200MHz - 1,104V és egyéb eredmények.
(Az oldal alján találhatók az alacsony feszes eredmények.)[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lacos001
senior tag
ettől lejjebb a feszt nemtudom varázsolni,ennyin megy...divatsetup !!
-
dokee78
félisten
Gigabyte ep35 ds3r alaplapom van E8200 as procival és lenne egy gondom
Felraktam az Gigabyte EASYTUNE 5 Pro tuningszoftvert,és állandóan vészjelzést ad.
Ha PC HEALTHban ráklikkelek a Monitoringra!
Van-e köze ahhoz hogy hibás a hőszenzor?Itt a kép:
http://kepfeltoltes.hu/080426/jel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
csutkaa
senior tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
Üdv! Megköszönném, ha vki elmagyarázná, h miért több a memória írás, mint az olvasás E8200as proci (8*400) 3200Mhz-en 2*1Gb Kingston HyperX1066 -->1000MHz 5-5-5-15 CR2 nagyságrendileg Everest mem olvasás: 6500 írás: 8400
ennek azért vmivel amúgyis többnek kellene lenni nem? láttam másoknak 3200on 10ezer fölött[ Szerkesztve ]
-
benjamin
tag
A memória időzítések jók, de viszon a beállított memória szorzó nem 400Fsb-nél 2,5 szorzó 1000Mhz nem a legjobb, egyes beszámolók alapján ez a szorzóval nem működnek jól az alaplapok. 3,2 vagy 2,4 memszorzó a legjobb, tapasztalatok alapján. Nálam is 1000Mhz instabilak voltak a HyperX 1066 memek.
8x445=3560Mhz alapfeszen memória szorzó 2,4 akkor pont 1068Mhz 5-5-5-15 2,1V mennek és stabilan és az értékeket is hozzák, Orthos kb 50 perc
8x475=3800Mhz +0,1V fesszel memória szorzó 2,4 akkor pont 1140Mhz 5-5-5-15 2,1V mennek és stabilan és az értékeket is hozzák, Orthos, Kb 50 perc
Képet nem tudok feltenni, mivel most alapon megy a gép, kevés a táp hozzá, mert belement egy 8800GTS 768MB és a táp már nem bírja terhelést már minimális tuningnál újraindul.
Mindez egy E6750 procival van, de mivel csak az FSB-ben különbözik és a csíkszélesség kisebb, a teljesítmény ugyanúgy hozható az E8200-val sőt, vannak akik már 4000Mhz felett is jártak stabilan.
Lásd előrébb topikban.
Kérdésedre a válasz:
"Szakmai tapasztalatok alapján azt mondhatom, hogy minden memória típusnak van egy veszélyes sávszélessége amin nem működnek tökéletesen, sokat hibáznak és a sebességük sem kielégítő. Ezek általában a megadott frekvenciának a +-10%-+-15% határánál lép fel. 1066Mhz nél ez 900Mhz és 1225Mhz körüli érték. De hogy ez nálad miért épp 1000 Mhz-nél lép fel nem tudom.
Itt nem arról beszélek, hogy ott nem jók a memóriák csak éppenséggel csak bizonyos fesz emeléssel érhető el a megfelelő tejesítmény.
Általánosságban ez gyártási szériától is függ."Lehet hogy az Everest is hibázik!!!
[ Szerkesztve ]
Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
westlake
félisten
ez is csak egy wolfdale, megis jok a szenzorai
#10572: jelen esetben nem azon van a hangsuly.. szerintem ez teljesen normalis homerseklet egy fullra terhelt notinal.. ja, ez nem idle allapotban lett fenykepezve[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
kill_bill1
tag
Hello mindenki!
C2D E8200-as procihoz milyen CF-es alaplapot tudtok ajánlani? 3.6GHz-en akarom járatni és 2 db HD 3870 lenne mellette.----
-
keIdor
titán
-
benjamin
tag
válasz kill_bill1 #10573 üzenetére
Az X38 és az X48 is jó lap, de ha választanom kéne inkább X48, mivel kicsit kiforrottabb.
Azonban én E8200 biztos nem vennék X-es lapot szerintem P35 bőven elég vagy a júniusban megjelenő P45 ami elegendő tuning szempontjából is, és a CF-et is támogatja.
Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
Źşë'
addikt
Sziasztok!
ga-ep35-ds4es deszkam van, benne e8200as cpu 3,8ra huzva 475x8on memok pedig visszaosztassal 950en igy 1:1es arany mellett, ut3ban kb 5 perc utan kifagy, kitudok lepni a jatekbol csak 5 perc jatek utan folyton kifagy, tovabba crysis azert tovabb birja:d kb 2 ora play utan fagy ki uigy. sztetek mi lehet a problema?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
szab.tam
nagyúr
szerintem az 680i sli-s asrock lapom bizonytalankodik, úgyhogy kipróbálnék valami más lapot is. el kezdtem nézegetni, de félúton totál elvesztettem a fonalat...
tehát ami kéne: e8400-8500 támogatás, (1600 fsb nem fontos, qx9770-et úgysem veszek), ddr2, legalább 2 pci (1 nem elég), és sli 2x16pcie (rosszabb esetben 2x8 is elég, de nem örülnék neki).
2 lapot néztem ki, mindkettő 750sli chipsetes:msi p7n sli platinum
[link]evga 750 sli ftw
[link]
erről már egy kis teszt is van, de még itthon nem kapni:
[link]a kérdésim: a megadott paraméterekkl létezik valamilyen más, ajánlott lap is? árban a 25-55k kategóriára gondolok. a fenti kettőről vélemény?
az evga teszttől nem estem hanyatt, de talán stabilabb lesz az asrockomnál. nálam szerintem valami fesz ingadozási gondok lehetnek, de már semmit sem tudok. egyszer csak gondol egyet, és fél - egy órára meghülyül. és nagyon unom.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Mankó
veterán
Mennyi fokig mehet fel a proci hőfok? Most van 58 foknál Prime alatt.
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #10579 üzenetére
#10579 kieg:
ddr2, 2x pci, 2x pcie16x/(8x?), és kell még egy pcie1x az új hangkarinak[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Mankó
veterán
Az már jó stabilitásnak számít ha Prime Blend alatt játszottam is? Úgy maradt a prime, s még mindig megy.
Remélem most már jó lesz a beállítás, mert lassan 2 hete küdök vele.[ Szerkesztve ]
-
SeaShark
tag
Üdv mindenkinek!
Egy új konfigot rakok lassan össze. ( jövő hónap elején)
A gép:
GA-EX38-DS5
Intel E8500
Thermalright Ultra-120 eXtreme cpu hűtő
4GB ram
EVGA 8800GTS 512MB KO
STB.Ha van valakinek tapasztalata a procival azt szívesen venném.
( alap hőmérséklet, húzva, stb.)
Egyenlőre nem igazán húznám, de később lehet hogy igen.Igaz, hogy nem az igazi benne a hőmérséklet szenzor?
-
DemonDani
addikt
-
szab.tam
nagyúr
válasz finest #10586 üzenetére
igen, de ezzel a majd bejön mo-raval ki van a tököm. ide minden utoljára ér be. az asrock lapom, bár nem egy vasziszdasz, de németektől hozta be 2 hónapja egy fórumtársunk. mo-on már rendelési listákon ugyan van, de gyakorlatilag fellelhetetlen...
-
-
Owerlord
tag
Olyan kérdésem lenne hogy tervezek egy MSI p35 neo2-FR lapot venni és melyik processzor kellene bele ? 8200 vagy 8400 tunigra mondjuk 3.6 GHZ-el megelégednék,és 1066-os Kingmax ramok jók lennének hozzá?
köszike
Illa berek,nádak erek,a motorosok jó emberek! :)
-
szab.tam
nagyúr
válasz finest #10591 üzenetére
leírom ide, hiszen a 45 nm-es támogatás miatt témába vágó is lehet egyeseknek. tehát ez az asrock Penryn1600SLI-110dB lap. az e8400-as proci végül si 3.9-4.0 giga környékén elmegy, rengeteg csatalakózója van. főként a 3 pci és a 2 ide csatorna miatt vettem, mert ezt a párosítást egyik új, intel cpu-t támogató lap sem nyújtja.
ezzel az előnyöket el is mondtam...
az astrock ugyan ezt a lapot már tuninglapnak árulja, szilárdelektrolitos, vagy mifene kondikkal. de bármilyen műveletnél a lap el kezd, minden ventit felülmúló cücörgésbe. a cpu szorzó állítóját még nem találtam meg, (mivel szerintem nincs is). az fsb elvi maximuma 500, idáig a 450-ig tudtam eljutni, amin tesztek is úgy-ahogy lefutottak, de nem a végtelenségig, és nem az összes. kicsit 4 giga alatt tűnik stabilnak (9x435), pedig az összes fesszel eljátszottam. az nb hűtő egy vicc, le is cseréltem egy hermalright HR-05 IFX-re. volt 1 diablo 1200 ddr2 kitem, de azt nem komázta. a 1066-os kingmaxok jobban mennek benne 1000 fölött cl4-ben.
de van egy probléma, ami nemtom miből fakad: időnként meghülyül, és egy ideig minden kisebb teheléstől befagy, vagy kék képernyős win leállás. beraktam egy másik winyót másik oprendszerrel, ott is produkálja, tehát nem win hiba, hanem tuti hardveres.
és a hibák jelentkezése után gondol egyet 1-2 restart után, és ugyanazokkal a húzott beállításokkal bármilyen erős és bármilyen hosszú teszt lefut. aztán megy 2-3 napig a gép hibátlanul kikapcsolás nélkül, majd megint meghülyül. csak valami alaplapi feszszabályzási problémára tudok gondolni. de hogy ezt is kiszűrjem, kéne egy új deszka. de már több lapom van a szekrényben, szeretnék venni egy normált... de 1x-űen végignéztem a gyártókat, és nincs egy értelmes sli-os deszka. vagy nem találok, ezért is kérem a segítséget. (még mindig ddr2-es lap kéne). de lehet, hog felidegesítem magam, és veszek egy 790-es lapot aranyárban. de sajnálom ddr3-ra a pénzt ilyen ddr2 árak mellett....[ Szerkesztve ]
-
NDavid21
csendes tag
Uraim!
Volna egy problémám, erre szeretnék kapni választ, megnyugtatást, vagy bármit.
P5K alaplapban nyüstölök egy E8400at, most épp 3700on, és egy TX2-vel hűtöm. Mindez alapfeszültségen. Ráeresztek egy Prime95-öt, majd figyelem a hőfokot. Core Temp 73ig megy fel, a RealTemp ezzel párhuzamosan csak 63-ig. Ha kikapcsolom a Prime-ot, a CoreTemp egyből 10-zel kevesebbet mutat. Ez miért lehet? Addig oké, hogy rosszul mér, de hogy emeljek így feszültséget?Asus Z87-K, I5@3,2MHz, 8Gb Corsair Vengeance
-
rento
őstag
vkinek halt már meg 8000-s szériájú procija? mert naon úgy tűnik h az enyém elhalálozott...
-
Groo
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocsátom, teljesen laikus vagyok tunning témában, soha nem buzeráltam a konfigjaimat ezért lehet hogy a problémám nem is probléma..
Nemrég vettem egy E8400 procit. Az alaplap (Gigabyte X38 DS4) szerint a proci 9X333-on megy, minden remekül működik. Ámde: Leszedtem Cpuz-t, ott viszont 6os szorzót ír, és 2GHz-et. Programhiba ez vajon, vagy bios nézett el valamit?!A válaszokat előre is köszi!
Uberclocking das systeem jaaa ...
-
rento
őstag
válasz szab.tam #10596 üzenetére
azok nem mennek annyit, csak az adata-im. ráadásul már nincsenek is meg a kingmaxaim, csak nem írtam még át az adataimat. a másik dolog pedig h akkora láma nem vok h nem próbáltam másik alkatrészekkel a cuccut. 5 fajta rammal, 2 alaplappal, 2 táppal, és 2 vga-val próbáltam. a jelenség a kövezkező:
este hagytam a gépet tölteni, alapon, nem volt húzva a cucc. reggel, arra ébredtem h csipog a gép, de már úgy h nem ment, tehát semmi venti, semmi nem pörgött. így reggel 7kor lekapcsoltam a tápot, mondom majd h felkelek normálisan akkor megnézem h mi a helyzet. az abit lapom oan hibára panaszkodik h ellenőrizzem a proci feszültségét. ha bekapcsolom a gépet akkor 1 pill-re felpörög a cucc, majd leáll. -
szab.tam
nagyúr
nekem csinált ilyet akkor is, amikor nem volt a vga-n a + táp. dehát, ha körbepróbáltad más cuccokkal, akkor....
ha nem próbáltad volna más lappal, akkor még egy bios reset....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest