Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #16991 üzenetére
Bios 1,285V.
Nem rossz,de fura.Tudod Bios 1,225(VID-je-Abit)ami terhelve 1,168V-ott 3,7GHz felett megy..Mikor néztem,azt hittem,terhelt 1,2V elég lesz a 4GHz-hez..Hát..nemAz érdekelne,hogy mennyire lineáris.Pl.a 6750-es procim VIDjén 3,4GHz,de a vége..3,7GHz.Ez nem,hál'istennek.Ma megnézem,h 9-en mit tud,szerintem ennyit minimum..fsb1000:Először is:Tudom,h nem azért mondod,s olvasok a soraid között,látom reálisan látod a dolgokat,s nem nagyolsz.Sajna most nincs időm hosszú tesztekre,mert nem csak ezt tesztelem,s mert mást is csinálok .Azért ez is jobb mint bemondásos alapon.Tud ez többet is majd!Csak még hidakkal,VTT-vel nem is játszottam(sajna egy gép van-2 gyerek és nincs suli.. )
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz skylaner #16993 üzenetére
Magok..de ne vonj le nagy következtetéseket belőle..
slett27: 5200-est kéne kipróbáli..
sz.j:Hát ..Nincs is rá okod!
B-L-A-C-K:Szuper.Jó lenne már vmi rendszer szerint tesztelgetni,mert ez kicsit kusza.Ki prime,ki pi,semmitmondó validok..Nem nagyon jön ki,hogy melyik mit is tud igazán.(nem verseny!!!csak valami konkrétabb tesztelést meghatározni.. )[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz fsb1000 #16992 üzenetére
Akkor ezek..ezek már jók?(kben nem sok 30p-es prime van ..nemtom miért)
[link]
[link]
serito:Ez az.Szép eredmény,de sajna nem mérvadó,az enyém is..mire odaér 4GHz-re..1,2V kevés.Kívánom,Neked elég legyen.[ Szerkesztve ]
-
Zsozsooooo
tag
Sziasztok ! Tudna valaki olyanban segiteni hogy érdemes -e lecserélnem a E6850-m egy E8500-ra ? Elörre is köszi a válaszokat !
-
lipi67
nagyúr
válasz Zsozsooooo #17005 üzenetére
Azt tudom(tapasztaltam)hogy a 6750-et érdemes 8400-re..Gondolom 1kutya..Bőven megéri..kérdés mibe fájna Neked.?
-
lipi67
nagyúr
válasz Zsozsooooo #17008 üzenetére
A 6750-est 3,5Ghz-en tudtam hajtani 24/7-ben...Azt hiszem,ez mindent elárul..Kérdés,Nálad mennyit megy a 6850-es?
-
Barett 50cal
senior tag
hali segitséget kérnék!!!
van egy 8400as procimés 4ghzen stabilan futott,de érdekes módon,mostanság amikor betölt a windows,lefagy a rendszer,és nem tok mit csinálni,csak ujrainditani,de akk ugyanaz.
ujra raktam a vistát ccsak 64ibitest,alapórajelen,fut,de ha megakarnám huzni lefagy mint mondtm az előbb....
Mit csináljak??Lehet behalt??vagy rossz a pasztázás??Zalman STG-1et használok....
CM M520as táp,és eddig birta de,nem oké,és nem birom ki húzás nélkülMOD:1.SEGITSÉG!!!!!!!!!
2.érdemesebb egy E8600as mint egy Q9550??
[ Szerkesztve ]
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Clemi
veterán
Hali mindenki!
Előrebocsájtom, hogy ne essetek nekem, csak felvetésem van.
Próbálta már valamelyikőtök, hogy alap órajelen teszteli a proci erejét, majd utána a megemelt órajelen, hogy mennyivel teljesít többet, egy processzor igényes alkalmazásban, például tömörítés, film konvertálás.
Tegnap a BIOS frissítés után mindent alapra tettem, és a CPU configuration menüben megjelent az Intel SpeedStep, és az Intel EDAT (Enhanced Dynamic Acceleration Technology) ki-be kapcsolásának lehetősége. Gondoltam egyet, és mindent automatán hagytam, kivéve az alaplap saját belső automata tunningját, amit 30%-ra lőttem be. Sajna már csak arra volt időm, hogy gyorsan lefuttassak egy 3DMark06-os tesztet. Nos a végén az jött ki, hogy a 3GHZ-es alapsebességen mindössze 200 ponttal kaptam kevesebbet, mint amikor 3,6GHZ-en járattam (11900 helyett 11700).
Ma ha minden jól megy lesz időm egy filmtömörítési tesztet is lenyomni, meg egy PC Mark-ot hogy lássam mennyit ér az órajel növelés, a feszültség emelés, nem is beszélve a proci magasabb hőfokon járatása.
Az mindenesetre érdekes, ha a CPU beállításnál a szorzót elállítom automatikusról, azonnal eltűnik az Intel EDAT, és a SpeedStep a BIOS-ból. Nekem mindössze az EDAT az érdekes, mivel tudom, hogy nagyon kevés még ma is az az alkalmazás, ami korrektül kihasználja mind a két magot.
-
lipi67
nagyúr
válasz Barett 50cal #17013 üzenetére
A legkisebb tuningnál lefagy,miközben biosban minden jól van beállítva?Huhh..ez durva.Tuti minden ok a biosodba?
-
szacsee
nagyúr
válasz Zsozsooooo #17016 üzenetére
3,8-4Ghz VID-el, nálam droppol a lap, ezért 3,8Ghz-en használom, de ha nem droppolna, akkor 4Ghz-en hajtanám.
-
lipi67
nagyúr
válasz Zsozsooooo #17016 üzenetére
Hát egy 3,7-et biztos.(az enyém csak 8400-es,de annyit megy lazán)Ez alulfeszes(VID-Vdroop)Olvastad,8500-ososk 4GHz/1,232V.Ha a"jövendőbelid"ezt pl csak 1,285V-on tudja..az is gyerekes..Hidd el,sokkal jobb,akár egy 8200/8400-as is.Cseréld le ha nem buksz sokat,s ki is használod.
-
Barett 50cal
senior tag
A BIOSba hiába állitok be,valamit,ujraindul és már nem az az érték....
Ezt lehet most jól csinálja,de jól müxik a BIOSom,nincs vele ezne kivűl gond...
amugy lehet azért fagy le mert nem a BIOSba tuningolok,hanem az Nvidia vezérlőpultba,és
ott Apply-ook,erre lefagy,,ujrainditom és kaputt..
Alap órajelen most is fut,de ha egy kicsit akarok huzni már nem....
És ujraraktam az egészet,szóval ez nem szoftver hiba.....Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
fsb1000
nagyúr
nehari... de a 3DMark a GPU illetve a videókari összteljesítményét teszteli elsősorban. Van benne 2(?) részteszt ami a CPU-t. Kb. 10% ennek súllya a végeredményben.
Teljesen reális hogy csak 200 pöttyel nött a pontszám.
Olyannal teszteld ami CPU / MEM sebességre érzékeny: PcMark, vagy winrar, vagy everest memotesztje.
Ezeknél már árányosabb lesz a pontszám növekedés a frekihez képest. -
fsb1000
nagyúr
válasz Barett 50cal #17019 üzenetére
Javasolnék egy áramtalanítást, majd clear cmos.
Aztán kézzel beállítani a BIOS-ban amit kell.Nem tudom milyen lapod van, de ez a jelenség GIGA lapnál nekem vagy 2x is elöjött,
-
B-L-A-C-K
titán
Na javitottam kicsit az eredményemen:
4000Mhz 1.216V prime stabil és a proci nem ment 51 fok főlé!
-
B-L-A-C-K
titán
-
Barett 50cal
senior tag
Szerinetek melyik értemesebb??
E8600
E8500
vagy egy ilyen árban lévő Quad??Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
janos1988
addikt
válasz Overlocker #16956 üzenetére
Mi a baj azzal a link-el? Vagy mar azota javitottak vmit rajta? Mert en most lestem meg.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Barett 50cal
senior tag
válasz Barett 50cal #17030 üzenetére
#17030 - MOD:Szerintetek melyiket értelmesebb most venni??
E8600
E8500
Vagy egy ilyen árban lévő Quad?
KösziTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
fsb1000
nagyúr
válasz serito #17033 üzenetére
nem feltétlenül:
Ebben a tesztben más a helyzet: [link]A léghűtőknél nem szabad negfeledkezni róla, hogy a ventilátor "házilag" cserélhető, akár 2-3x nagyobb légszállításúra is!! Ez jó néhány fok nyereséget jelenthet.
A tesztek mindig a "gyártói" ventillátorral mutatják az eredményt, és ezen ventik esetében a zaj is tervezői szempont lehetet.
.
Tuning alatt nem számít a zaj....
De egy ilyen jól lamellázott hőcsőves monstrum + 2db bika venti árából, vehetsz használt vizes cuccot (20K alatt), ami biztos jobban lehűti a procit. -
~Ph'vEscha
aktív tag
Tudtok valamit a " Q815A562 " FPO-s E8500-rol tuning szempontjából? Google nem ad semmi infot rola
Uj nickem : Phvhun
-
Clemi
veterán
Hali mindenki!
Nos, megcsináltam a rövid tesztet, hogy mennyit gyorsul a gép 20%-os processzor overlockkal. Az első sorozatot ugy csináltam, hogy mindent automatára kapcsoltam a BIOS-ban kivéve a memóriát, amit lefixáltam a gyári értékeire, és az ASUS lap AI N.O.S-t autóra kapcsoltam. A második sorozatnál az AI N.O.S-t letiltottam és a procit beállítottam 9X400-ra.
A mérési eredmények a következők:
Winrar önteszt: 1320-1350 kb/s 1470-1510 kb/s
Video tömörítés (DivX 5.1): 110-120 fps 125-145 fpsEverest eredmények:
Memoria olvasás: 6679 7222
Memória írás: 7071 8462
Memória másolás: 6341 6898
Memória késleltetés: 77.9ns 70,9ns
CPU Queen: 12691 15205
CPU PhotoWorxx: 13942 15388
CPU Zlib: 38772 46435
CPU Aes: 11161 13377
FPU Julia: 5555 6656
FPU Mandel: 2846 3413
FPU Sin Julia: 1487 1782PC Mark05 eredmények:
CPU Score: 7561 9084
Memory Score: 6388 7327No comment. Mindenesetre nekem egy lépéssel sem hajlandó a rendszerem gyorsabban menni alapfeszen, valószínű az alaplap, és a memóriák miatt. De szerintem ez a sebesség egyelőre bőven elég mindenre...
-
Buldozer99
senior tag
Erről az fpo-ról mit lehet tudni?
Q820A709 (E8500)
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
lipi67
nagyúr
válasz fsb1000 #17020 üzenetére
Hali!Persze,léggel.S pont ez az!!!Nem melegedtek!!!Ezért szeretem!70-75°-s ez CT alatt! Reallal 60-65.
marinea2:[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
-
lipi67
nagyúr
válasz slett27 #17045 üzenetére
Ok!Ismerem én kulerr-t.Vesz Ő,rendes srác-Vagy Bagira,rá is lehet számítani
B-L-A-C-K:Látom alkottál Szép darab!Meglesem iccaka nekem megy-e 1,264V alá..(ha igen akkor se igy)
-
m4rc!
őstag
E8600-ból csak E0 van?
We are analog players in a digital world
-
lipi67
nagyúr
válasz fsb1000 #17020 üzenetére
Ja!Bocsi!Ne tévesszen meg a Real értéke 4,4GHZ-nél.Ha összeadod látod,ott 105-re volt állítva,az is csak 60-63"Reallal"..
-
serito
senior tag
Megint erősem ütöttem az elmebegség határát de csak 4839Mhz-ig!
Mindezt léggel (zalman9500)
71 fok
CPU: 1.55v
NB: 1.45v
Mem: 2.1v
FSB : 1.35v
Bios értékek![ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest