- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz PandaMonium #94248 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam...De okés.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
ThinkAgain
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy T430-at, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve Vásárláskor a gyári 4GB-s modul volt benne, viszont kapásból bővítettem 16GB DDR3L-1600-as RAMmal (2x8GB).
A problémám a következő: a gép (látszólag) random teljesen lefagy, kékhalált dob, vagy programok állnak le (firefox, explorer.exe, stb.). Aztán van olyan is, hogy egész nap használom és semmi problémát nem tapasztalok. Eredeti Windows 10 Professional x64 van rajta.
Ötletem sincs, hogy mi lehet a gond... HDD 100/100as, RAM a Windows memóridiagnosztikán átment. Kínoztam egy pár percig AIDA64 stressz tesztel, de ott is stabilnak bizonyult. Érthetetlen...
Nagyon fontos lenne megoldani ezt a problémát, így ebben várnám segítségetek.
Barni
[ Szerkesztve ]
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
MrSealRD
veterán
válasz ThinkAgain #94252 üzenetére
Szinte majdnem biztos, hogy az új memóriákkal lesz a gond. Küldj rá egy memtest86 tesztet a memóriákra, lehetőleg több órán keresztül. Én simán otthagytam a gépet anno egy éjszakára... A reggel piros sávokra ébredsz akkor valami nem oké.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tikakukac
titán
RAM vissza és csekk. Ha úgy jó, akkor elvben a lapod okés. Na utána jön a memória turcsi. Jó móka, nekem is azt kéne asztaliban. Mondjuk nekem legalább stock órajelen stabil.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Frawly
veterán
Biztos vagyok benne, hogy a RAM-ok jók, csak a 430 nem szereti őket. Próbáld őket visszavetetni, vagy kicseréltetni másik márkára, típusra. Az sem lehet probléma, hogy DDRL-esek és nem DDR3-asok, azt biztosan tudom, hogy az X220, X230, T420, T430 megeszi a low voltage memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
ThinkAgain
tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors, és segítőkész válaszokat
Hát akkor ma éjjelre ráküldök egy memtestet még, aztán ha talál hibát nyilván egyértelmű mi következik. Hülye voltam egy kicsit, mert a gyári modult már eladtam
Elkezdek szórakozni vele, aztán írok mi a helyzet
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
PandaMonium
őstag
Megcirógatnám péklapáttal aki kitalálta, hogy az újabb modelleket ilyen kínkeserves legyen szétszedni. Az egy dolog, hogy ki kell venni az akksit, 8 csavart kicsavarni, de, hogy szét kelljen pattintani a műanyagot... Természetesen lett egy pici, vékony karc a gép oldalán. Tényleg apró és nem szembetűnő, de akkor is idegesítő egy amúgy új állapotú gépnél...
What I cannot create, I do not understand
-
donjohnson
addikt
válasz PandaMonium #94257 üzenetére
legközelebb használj régi bankkártyát vagy valamilyen plasztik kártyát a szétpattintáshoz.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
PandaMonium
őstag
válasz donjohnson #94258 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy az lett volna a legalkalmasabb a feladathoz (vagy egy pengető). Szerencsére nem lett nagy kár, tanulópénz.
-
Tikakukac
titán
válasz PandaMonium #94257 üzenetére
Vajon miért tartok 6 fajta pattintót és 5 féle vastagságú pengetőt itthon
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
petya220
senior tag
válasz lionshamlet #94261 üzenetére
Én igen! De a dobot jobban szeretem.
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
Pubszon
veterán
Ha van két T420, az egyik HD másik HD+.
A kijelzőt kábellel hogy az egyszerűbb cserélni?
Csak a panelt meg a kábelt vagy kompletten a fedelet zsanérral mindennel?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Tikakukac
titán
válasz lionshamlet #94261 üzenetére
Míg fiatal voltam és bohó elég aktívan benne voltam. De az régen volt. Most már csak a szerviz megy. Kell ahhoz is annyi pengető, ha nem több. 1-2 makrancosabb gép simán elnyírja őket, főleg a nagyon vékonyakat. Lenovo fém alső borításai élben például simán szétvágják a műanyagot, az ujjakat is. Azt csak kesztyűben érdemes piszkálni.
-
Pubszon
veterán
Na ki lett cserélve a kijelző HD+-ra, nem csak a felbontása, de a betekintési szögei is jobbak.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
laszak
tag
Üdv.
Adott egy X230, aminek a képernyőjén egy kb. 10cm széles sávban a képernyő teljes magasságában vibrálás, színek invertálódása látszik, ami a képernyő pozicionálásával változik.
Mi lehet a probléma, és érdemes-e javítani?
Köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz laszak #94270 üzenetére
Ha van olyan bolt, aki bumlizik sok garit és könnyen cserélnek is akkor olyat. Én most tettem egy utolsó utáni próbát, elvben a hétre jön egy IPS, kíváncsi leszek az eredményre, még én sem tudom mi lesz belőle.
-
fattyu
veterán
van valakinek cucca coreboot installhoz? lenne t420 amit megpróbálhatnánk. Felelősség az enyém
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #94234 üzenetére
Végül megszületett a döntés amit a piac is hajtott kicsit. Végül egy T430s lett beszerezve. Szép állapot, csendes, nagyon kellemes kis gép...
-
ThinkAgain
tag
Egy kis update, hátha valakinek hasznos :
Igazatok volt, a RAM volt a ludas. Sajnos a HardverAprós kolléga egy hibás kitet adott el nekem (nagyon boldog vagyok...).
Úgyhogy mégegyszer köszönöm mindenkinek, végre normálisan használhatom a T430at.
-
lionshamlet
senior tag
válasz ThinkAgain #94274 üzenetére
Hogy derült ki hogy a ram a ludas?
-
Frawly
veterán
Biztos, hogy hibás volt a RAM, másik gépben is kitesztelted? Mert a Memtest86-on akkor is rossznak látszik a RAM, ha nem szereti a noti alaplapja, attól még másik gépben működhet hibátlanul.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz havri1 #94278 üzenetére
Fordítva ülünk a lovon. Veszel egy memóriát és berakod a gépbe. Tapasztalod, hogy nem jó valami. Teszteled és hibát dob... Akkor szerinted mindenkinek van otthon vagy ismeretségi körben még legalább 1 eltérő gép amin objektív tesztelést lehet csinálni? Ez nem reális... Tovább gondolom. Hány gépen teszteljem le hogy ne az legyen hogy biztos csak nem kompatibilis?
-
havri1
félisten
válasz MrSealRD #94279 üzenetére
Egyetértek. Fordítva ülünk a lovon.
Minden alaplapnak, notebooknak van egy memória kompatibilitási listája, ahol pontos ram típusok fel vannak sorolva, amivel garantálja a gyártó a működést.
Ennek alapján rendelted? Utánaérdeklődtél az eladónál ez ügyben?Példa. Passat, 1.9PDTDI. Vezérlés csere. Felcsapom a netet, webshop, rendelek hozzá vezermuszíj feszítőt. Megérkezik, beszerelem, csörög, csattog. Persze, mert 3 felé létezik belőle. Webshop hibája?
Ugyan már. Ébresztő!Ettől függetlenül, általában minden gond nélkül vissza szokták venni, pont az említett esetek sokasága miatt.
[ Szerkesztve ]
havri
-
fattyu
veterán
hehe most raktam egy 2820qmet egy t420ba cuki
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrSealRD
veterán
válasz havri1 #94280 üzenetére
Azért mégis 2017-et írunk és nem 2004-et amikor két miatyánk kellett memória cserekor, hogy jó legyen. Az általad említett lista alig fedi le a teljes meróriakinálatot. Arról nem is beszélve, hogy szabványos dolgokról beszélünk így csak azért mert a gyártó nem nyomkodta végig minden gyártó minden termékét attól még mennie kellene... Arról nem is beszélve, hogy milyen listáról beszélsz? Amit soha nem frissítenek és már 3 éve is elvault volt? Nem reális amiket írsz...és nem is reagáltál a felvetéseimre. A kérdéseid egyértelműen a vevő felelősségére céloznak megint. Valamiért azt érzem, hogy neked itt volt egy rossz tapasztalatod memória eladás terén... Innentől nem vagy objektív.
Az eladók jelentős része csak felületesen ismeri a portékát... Mellesleg, totálisan rossz a példád... Már csak azért is mert a webshop rendelés esetén elállhatsz a vásárlástól.
Mondok én egy jó példát. Ha a gépbe DDR3 kell a vevő meg berendel egy DDR2-es vagy DDR4-es modult. Na az a vevő hülyesége... De nyilván az eladók sem a maguk ellenségei, szóval ha nincs sérülés akkor próbagarancia alatt ha visszaveszik akkor nem marad rossz szájíz.
-
HSM
félisten
válasz MrSealRD #94282 üzenetére
2017-ben sem az eladó hibája, ha a hibátlan memóriája nem megy a gépében, mert kompatibilitái gondja van... Én is messzire elhajtanám, ha valaki így akarna valamit visszavetetni velem.... Volt amikor még naívan jóhiszeműen visszavettem, szanaszét karcolva jött vissza a postán, na azóta nem foglalkozom ilyenekkel.
A webshopnak pedig semmi köze magánszemélyek adásvételéhez... Ha előre kikötöttek garanciát kifejezetten inkompatibilitási gondokra is, akkor ok, amúgy az eladó jóindulatán múlhat csak a dolog.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
(#94283) havri1: Én nyitott vagyok egy értelmes vitára, de a félremagyarázással nem tudok mit kezdeni.
(#94284) HSM :Mivel kezd félremenni a dolog, néhány tényadat:
1. Nem én hoztam fel a webshop vonalat. Ezért is mondtam, hogy rossz példája... (többek között)
2. Itt mindenki bevetette a jóstehetségét és már kompatibilitási problémáról beszél. Én meg arról beszélek, hogy ez még nincs kimondva. Azt vetettem fel, hogy ezt kinek a feladata/kötelessége bizonyítani egy ilyen helyzetben. Hiszen a vevő oldalán pont ugyanaz a jelenség van mintha rossz lenne a termék... Gondolkodjunk már egy kicsit. Valóban vevőnek kell keresni egy másik gépet amiben tesztelehető!!! (vagyis kompatibilis a modul... ), hogy biztosan jogosan tudjon reklamálni?Figyelem sarkítok!! : Ez egy kiskapu az összes memóriát eladó számára. Adok egy szar memóriát, aztán azt mondom, bocs biztos nem kompatibilis... Így már érthető mi a probléma ezzel a hozzáállással?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MrSealRD #94285 üzenetére
Ha az eladó azt állítja, hogy hibátlan, akkor szvsz a vevőnek kell keresnie másik gépet és tesztelnie benne. Persze, ezt addig nem tudjuk, kompatibilitási gond-e. Ha a vevő visszaveszi, mert nem tesztelte, akkor meg nincs probléma.
Értem, mi a probléma a kiskapuval, de ugyanez fordítva is eljátszható. Átmegy a tesztelt hibátlan memória, vevő megondolja magát, és azt mondja hibás, akkor a vevő nyelje be a pluszmunkát, költséget?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #94279 üzenetére
Valóban vevőnek kell keresni egy másik gépet amiben tesztelehető!!! (vagyis kompatibilis a modul... ), hogy biztosan jogosan tudjon reklamálni?
Teljesen mindegy, hogy mennyi gép kell hozzá, jellemzően azért nem sok, nekem 3 gépnél sosem kellett több, hogy egy RAM életre keljen, ha jó és ez ritka modul volt. Ha totál rossz, akkor az eladó sem tudja igazolni a működést ha csak hibázik az be fog indulni és kidobja az errort
Ez baromi gyorsan kideríthető, ő lefényképezi a működő modulokat a gépében, ha megy, nálad nem, akkor ez van, el kell menni a boltba és ajánlott listáról venni RAM-ot dupla ennyiért
[ Szerkesztve ]
-
gocsi
csendes tag
Sziasztok,
van kb. 3 hónapja egy T570 notebook-om. Ha valaki ilyen gép vásárlásán töri a fejét és kérdezne valamit, akkor tőlem lehet.
Amit én megkérdeztem volna, mielőtt megveszem:
- lehetséges több nagy felbontású monitorral használni?
= Így használom: 2db 2560x1080 monitor és saját kijelző 1920x1080 egyszerre, windows 10 kiterjesztett asztal 3 képernyőre.
t570 hdmi - monitor hdmi
t570 usb-C thunderbolt3 - monitor displayport
t570 saját kijelzőÜdv,
GyÉlni születtünk, nem az életre készülődni.
-
PandaMonium
őstag
Ez mondjuk a laptopon található csatlakozókból és azok verziójából kiderül. HDMI 2.0 előtti is tudja ezt a felbontást 60Hz fölött is, a Thunderbolt pedig röhögve viszi ezt a felbontást, 5K-val se lenne baja. Csak mondom, hogyha legközelebb nézelődsz akkor tudd.
Egyébként nagyon jó gépet vettél, egyedül T570-re cserélném le kb. a mostani T460-amat.
[ Szerkesztve ]
-
ThinkAgain
tag
Milyen kellemes kis vita alakult ki ameddig nem voltam itt
De akkor lelövöm a “poént” mi lett a RAMmal:
Szóval ki lett próbálva egy Z50-75-el. Itt kiderült, hogy a 2x8GB kitből az egyik modul hibátlan, viszont a másik teljesen halott. Az elméletem az, hogy azért ment egyáltalán valamennyire a T430-ban a vásárolt kit, mert ott 1.5v-on futottak (ami talán kicsit “elfedte” a problémát). Viszont a Z50-75-ben 1.35v-on már meg se mukkant.Barni
-
Dhampir
félisten
válasz ThinkAgain #94291 üzenetére
Gondolom, hogy a tortúra után passzoltad a T430-at és a remek kis Z50-75-öt használod inkább.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Valahogy megoldható a gyári dokkolóra (43R8781) x201-es gép esetén 3.5 inches asztali HDD csatlakoztatása?
Idáig annyi jutott eszembe,hogy veszek egy HDD caddyt a dokkolóban lévő dvd meghajtó helyére, megtoldom egy SATA hosszabítóval (+ egy kis farigcsálás) és kint elhelyezem egy házban a HDD-t.
Ez az egyetlen lehetőségem?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Akos1994 #94293 üzenetére
eSATA Express Card + eSATA csatlakozós külső ház? Igaz, azzal nem a dokkolóra csatlakoztatod.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Akos1994
aktív tag
válasz Csepi95 #94294 üzenetére
Ezt én is tudom, csak kérdés mit érek el a 2.0-ás USB-vel ami a dokkolón van...
Tim: Ez a baj,hogy a francnak lenne kedve naponta 4-5x fel le dugdosni. Viszont a belső SSD mellett azért szerves része kéne,hogy maradjon a HDD. vagy veszek egy 2.5-ös 5400rpm-es vinyót.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
W520-on lefrissült a win10 erre az újabbra, és azóta, minden restartkor előugrik a kijelzőre az érintős billentyűzet..wtf?!
Hogy a francba lehet kilőni, nem tudja valaki?havri
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest