- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
nem bont valaki x60s-t? érdekelne kijelző első-hátsó burkolat
E30 (oo=[][]=oo)
-
szektamokus
tag
Sziasztok,
Felfigyeltem újabb érdekes jelenségre, mégpedig, hogy 1-2 órás filmnézés után a venti fordulata felmegy 4200-ig ( előtte teszteket futtattam rajta és nem akart 3300 fölé menni ) majd amikor nincs igénybe véve ( csak pár böngésző ablak van nyitva ) a proci hőmérséklete lemegy 40-42 fokra, de a venti továbbra is 4200-on pörög. Jó lenne ha visszaállna 3300-ra vagy akár meg is állhatna egy darabig szerintem.
Valaki megtudná mondani, hogy mitől lehet ez? X61S és Win7 prof 64bit van rajta.
System update-al leszedtem minden szükséges progit lenovo oldaláról.Előre is köszönöm a segítséget.
-
sbazsi
veterán
Elkelne egy kis segítség.
Adott egy T410 noti. Volt benne egy dvd-rw.
Model No: UJ892
FRU P/N 45N7457
Kb az első dolgom volt, hogy vettem a gépbe egy ultrabay hdd case-t jó kis vinyóval.
Most arra gondoltam, hogy ha nem kerül súlyos 10ezrekbe, hanem párezerből megvan, akkor vennék a dvd-rw-hez egy tokot, és otthon az usb hub-ra kötve használnám, ha kell.
Ilyesmire gondoltam:
External Case for IBM Thinkpad T400 W500 W700 R400 DVD / CD-ROM - Free Shipping Ez 15 usd, pont árban van.
A gond csak az, hogy t410-et nem írja.
Kérdésem, hogy ez megfelelne-e a gépemnek és a meghajótnak.Láttam csak kábeleket is, és bár nem rossz, a célnak megfelelne, ez annyira mégsem szimpatikus, szeretnék hozzá dobozt is...
-
szektamokus
tag
válasz szektamokus #26554 üzenetére
Itt visszaolvasva, feltettem a TP Fan Control progit, ezzel sikerült levinnem a fordulatszámot 3600-ra. Ez 1-es értéken ennyi, szóval ez alá úgy hogy menjen is a venti nem tudom levinni.
Próbáltam úgy beállítani, hogy például böngészés alatt ne is menjen a venti, de így felmegy a CPU 60-62 fokra, szerintetek az nem sok hosszútávon?
-
eddie1978
senior tag
válasz buvartacsko #26502 üzenetére
Mit vettél bele? Thinkwiki ezt írja mint kipróbált típust.
Van értelme ennyit rakni bele? Jelenleg 4GB van az X200s-ben. Egyedül talán a képszerkesztő progik, amik a legtöbbet esznek, de az új CNX2 x64-et most néztem és megállt 8-900MB-nál (a régebbi 32bit-es verzió 1200MB körül evett).
A gépben Samsung 470 128GB SSD van. Esetleg ez lenne a másik érv, no swap file a 8GB-al. -
buvartacsko
addikt
-
ruppotlan
tag
Sziasztok!
Adott egy thinkpad x60 tablet. Az a gond vele, hogy a ventije zajos... kicsit rezonáltatja a burkolatot is, hogy még idegesítőbb legyen. Az oldalára állítva pedig csendes ahogy azt illene. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
stifi
senior tag
válasz HarryPotter #26566 üzenetére
ddr3 1333MHz van benne elvileg, és 1 slotos a gép (max 1x4GB megy bele)
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
jochen
csendes tag
Szeretném Tőled megkérdezni, hogy mivel nekem is témába vág: t60-ban szeretnék memóriát bőviteni.Mivel ha jól hallom, csak 3 gigát használ, hiába tesz bele az ember 2+2t, tehát ha ha 3giga megy bele, akkor nem megy dualban.Mi a jobb:még 1giga, és akkor dual, vagy plusz 2giga, de akkor nem dual? Köszönöm.
A mértéktartás abból áll,hogyha valamiből elegem van, abbahagyom.
-
Tim82
félisten
válasz jochen #26570 üzenetére
Ha nagyjából azonos időzítésekkel rendelkező memóriák kerülnek bele, a 2 + 1 GB-tal is elérhető a dual channel (nálam is van az Aida64 szerint). Amúgy a dc megléte vagy hiánya nem javít/ront érdemben a T60-ad sebességén.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jochen
csendes tag
Nagyon köszönöm.Van egy z61m gépem is, zsirujan vettem Alfa fórumtárstól, fanatsztikus gép, nehéz monstrum, de valami hihetetlen massziv.Kérdésem az, hogy ez a gép szintén csak 3gb használ 4gb bővités esetén? A t60-on linuxot használok, de ezen windows 7-t, grafikai munkákra, ezért itt sokkal fontosabb lenne a bővités.Jelenleg 2gb van benne.
-
-
jochen
csendes tag
Sajnos, az a baj, hogy egy haveromnak az van, és egyszerűen nem tudtuk rajta beüzemelni a vodás mobilnet modememet, k3765, de a régi e220-ast sem.A 10.110-es mavrick azonnal felismerte, három perc mulva már hasitott. 10.10 esből nincs lts, sajnos, most linux mint debianon gondolkozom, szerinted?
-
lapa
veterán
válasz jochen #26579 üzenetére
szerintem be lehet üzemelni a modemeket a 10.04-en is, akár wvdiallal. nem ismerem a mintet, tisztelem a 10.10 gyors indulását, de nekem a 10.04 eddig tökéletesen bevált. mondom ezt úgy, hogy pár dolgot már csináltam rajta. most például 33 napja megy és nemigen volt még olyan, hogy nem frissítés miatt (azaz hibából) kellett volna restartolni.
egyébként gugli első találattal megy a k3765 egyetlen sorral:
sudo apt-get install usb-modeswitch
szerintem az e220 is megy, esetleg ezt lehet rátuszkolni.
-
eddie1978
senior tag
-
brd
nagyúr
válasz szektamokus #26533 üzenetére
Mondjuk kevés a RAM, és nekiáll swap-elni, ilyenkor a Windows hülyesége miatt nem lehet a CPU-t teljesen leterhelni. (Windows hülyeség=elvileg a RAM-ban teljesen bent lévő program aktívan használná a CPU-t és másik programoknak nem jut RAM, ennek ellenére a RAM-ban lévő program sem tud elég CPU időt kapni, vagy valami ilyesmi, mert talán már Redmondban sincs senki, aki erre még emlékszik, hogy ezt annak idejét hogyan találták ki/fejlesztették ki - ez utóbbit azért gondolom, mert a Win98 óta (a régebbiekre már nem emlékszem, öregszem) ez pontosan ugyanolyan hülyén működik).
The only real valuable thing is intuition.
-
szektamokus
tag
Azóta letöröltem a power controls progit majd újraraktam és ez a probléma elmúlt.
De a venti "érdekes" vezérlése továbbra is fenn áll. Volt úgy hogy 3200-on ment, de volt úgy is hogy 4300-on és nem is akart visszavenni belőle. Ezt most kiküszöböltem a TP Fan Control progival, így az 1-es beállításon állandó 3700 körül megy a venti. Böngészés alatt 40 fok körül, de leterhelve se megy 70-72 fok fölé.
Jó lenne megoldani, hogy 3-3200-on menjen, de ha nem hát nem
-
brd
nagyúr
Az 1333MHz, CL9-es RAM-ok (Kingston érdekel elsősorban) ugye CL7-nek időzítve működnek 1066-on a TP-kben (azaz ez van az SPD modulban, azért fontos, mert laptopokban ugye a BIOS-ból nem állítható az időzítés, hiába bírná biztosan az 1333/9-as 1066/7-en)? Azért kérdezem, mert az 1333MHz, CL9-es ugyanannyiba kerül, mint az 1066MHz, CL7-es, de előbbit könnyebb eladni később.
-
Gondwana
addikt
Ugyanaz a memóriachip tényleges órajele 1333/CL9-en és 1066/CL7-en, tehát amelyik 1333/CL9-es nem CL7 1066-on, ott valami bugzik. (Egyébként nálam Transcend 1333-ak mentek 1066/CL7-en az X200Tabletben - 7-7-7-20, az X201-gyel viszont elég furán boldogul ugyanaz a memtest: a 8GB-ból csak 3-at hajlandó látni, viszont azt 2061MHz-nek írja)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
brd
nagyúr
válasz Gondwana #26587 üzenetére
Igen, köszi' (és a konkrét tapasztalatot is), tudom, csak kérdés, hogy a gyártó(k) a gyakorlatban hogyan programozzák az SPD-t, mert a későbbi eladhatóság azért annyira nem fontos, mint hogy CL7-es legyen az a RAM, 1066MHz-en.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Nézelődők, hogy T520-ba milyen mSata ssd-t lehtne rakni. Árlistákban nem sokat találtam, valamint itt ph apróban sem túl nagy a választék.
Használ valaki ilyesmiket ? Tapasztalatok ?
Lenne itt egy ilyen thinpkad-be való, lenovo fru-val, ellenben elég gyatra másolási értékekkel vagy csak számomra tűnnek annak és valójában nem olyan rosszak azok ? [link]
Előre is kösz.
-
stifi
senior tag
az msata eredmények jóval satnyábbak szoktak lenni, legalábbis amit eddig láttam.. egy HDD-hez képest viszont például rendszerlemeznek így is több mint elég
általában még a nagyker sem nagyon tart ilyet, viszont rendelni lehet őket, ha tudod már milyet szeretnél szerintem bármelyik kisker tud ilyet szerezni.. de ha csak annyit mondasz hogy msata ssd kellene, szerintem nem sokan veszik a fáradságot hogy utánanézzenek, elég nagy káosz van ezzel a megnevezéssel kapcsolatban mindenhol
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
norbee86
csendes tag
Mit lehet elkérni egy ThinkPad R61-ért 7732-4TG (C2D T7250 2GB RAM 120GB intel X3100 14.1" 1280x800)? Egy kis szépséghibája van a kijelző jobb tetején egy kis karc és 3 helyen 2mm-es folt. Nem szembetűnő egyik sem. Fedlap sarkain minimális kopás. 2akku egyik 4cellás 2200mAh 50%-os 1-1,5 óra másik 6cellás 5200mAh 10 ciklussal 4,5 órás.
-
lapa
veterán
érdekes, lenovo elpusztította az eddigi blogjait, de a gugli még emlékszik egy ilyenre.
"If you buy one of our ThinkPads with a mSATA drive, note that this drive is connected via the Mini PCIe bus inside your notebook. Though the drive electrically is a SATA drive, it does not communicate at SATA 600 speeds. However, today’s mSATA drives are not designed to have the highest performance specifications like traditional SSD drives. This allows internal mSATA drives to be available as lower cost options. (You’ll still see significant speed improvements over a spinning hard disk drive though.)"
ebből a megfogalmazásból én simán kinézem, hogy a gép limitálja... itt mondjuk a w kapcsán azt írják nem limites. persze a konkrétat nem tudni, emiatt nem fogok regelni.
-
Geby
senior tag
válasz franc0 #26598 üzenetére
Igen, azt láttam. Valamint OCZ Nocti van még itt-ott.
Azt néztem, hogy vagy egy ilyen 64GB-osat kéne használtan keríteni használtan, vagy legalább jóárasítva, és akkor elég lenne az adatoknak az 500-as lemez, vagy vannak itt 50k-60k körül 240-256GB-os SSD-k a ph-n, használtan-újonnan. Akkor már lehet összébb kéne húznom magam kicsit, aztán azok elég bika modellek.
-
válasz norbee86 #26595 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de mostanában ugyan ilyen T61-eket adnak 55K körül. Mivel itt két akksi van, és gondolom magyar a bill., maximum 60K körül hirdesd, remélhetőleg 55K körül elviszik. És sajnos azt is figyelembe kell venned, hogy Karácsony után van, az emberek kiköltekeztek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest