- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
Kiváncsi lennék a véleményekre, hogy melyik gép lenne szerintetek jobb, ha hosszútávra tervezek?
ThinkPad P15s vs P53? Vagy minőség szempontjából már egy kutya mind a kettő és örülhetek, ha 1-2 évet elmennek?
-
Kube
senior tag
Én egy sima FullHD filmet próbáltam ki, ott akadt egy idő után meg darálta a CPU-t az előfeldolgozás. Ha ilyet nem tapasztaltál akkor már jó a dolog Köszi, hogy leírtad.
Monitorok 60Hz-en mennek?
Neked ugyanilyen TB3 dokkoló van csak v1-es?[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
MrSealRD
veterán
válasz Picco #113756 üzenetére
Szerintem jóhiszeműen feltételezzük, hogy az "ember" ha már célzottan a P kategórián belül állított egymásnak 2 gépet, akkor valószínű tudja mit akar de még kicsit bizonytalan, hogy melyiket vegye... Ha egy T14 és egy P53 között akarna különbséget tenni, arra azért felvonná a szemöldökét mindenki.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
SNor
tag
Én csak YT, vagy Netflix böngészőből. Azokkal nincs problémája. Az Intel IGP szokott szenvedni, pl a Zoom megakasztotta már. A 3 monitor úgy van, hogy DP->DP1920x1200@60, HDMI->DVI1600x1200@60 és VGA->VGA1600x1200@60. A dokkoló az 1gen TB3 (40AC), a gép egy t480-as, intel + nvidia-ás konfig.
-
Kube
senior tag
-
HSM
félisten
Egyébként ennyire nem kell az IGP-t sem lesajnálni. Nálam pl. az integrált GPU a T480s-en sima egyvezetékes USB-C-n is meghajtott egy 1440P panelt 120Hz-en és mellé egy régi 1280-ast egy okosabb dokkolóval, natív DP-al, szaggatós szoftveres trükközések nélkül.
Amire figyelni kell, hogy ezek csak 1.2-es DP-osak (és nem minden dokk kezeli a teljes elérhető 4 sávot, hanem a legtöbb néhányat fenntart USB3-nak, így azért gyorsan fogy a monitoroknak elérhető sávszélesség), ami egy felső korlát, illetve nem teljesértékű a TB3 implementációjuk, bár ez nem tudom, mennyire érinti a monitor támogatást, utána kell olvasni. Ha azt látod valahol kisbetűknél, hogy az X-es valamelyik többet tud TB3-on, az ezért van.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz MrSealRD #113757 üzenetére
nalunk UKbe van egy mondas amirol eloszor azthittem hogy a fonokom nagykepusege...aztan egy ido utan leesett: "assumption is the mother of all f ups"
elso korben nem tudjuk hogy hordozni fogja e vagy sem es hogy akku-uzemido fontos e vagy sem. ha napi szinten hurcolaszni kell, meret es 0.75kg kulonbseg mar szamottevo. plusz power brick lehet hogy ratesz meg egy adagot.
masik oriasi kulonbseget abban latom hogy lesz e hosszantarto terheles vagy sem, mert hutesben erosen elternek.velem meg a tapasztalat azt mondatja hogy legtobb vasarlo meg akkor sem tudna kinyogni hogy mi kell neki ha penzt ajanlanal azert ha 60sec alatt pontosan korbeirja.
nem volt celom beled kotni, de nagyon sokszor latom forumokon/valo eletbe hogy csipobol ajanlja mindenki azt ami neki van/azt amit ismer. de legalabb talaljuk ki elotte mire is hasznalna, ha annak megfelelo, tenyleg nagyon jo a P5x szeria, nekem sem volt meg veluk bajom.
DUPLA OFF:
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
zsolti75
senior tag
válasz Picco #113762 üzenetére
"csipobol ajanlja mindenki azt ami neki van/azt amit ismer"
Szerintem sokkal rosszabb, mikor azt ajánlják amit nem ismernek, vagy ami épp van polcon eladó.
Egyébként ismerem valamennyire a másik szériát is, konkrétan az asszonynak volt P52s majd P53s. Nem azért mert P kellett neki, hane mert az volt jó áron. P15s kimaradt, mert a P53s-re panaszkodott, hogy meleg, meg fúj meg minden
Felújjítottam egy régi P51-et és azt használja. És jé, ez milyen gyors és jobb rajta gépelni meg a kijelzője is jobb, és néha még eléri a 40fokot is böngészésnél, ha kitekerem a nyakát sem melegebb 65-nél.
És tökre nem zavarja a +1 kiló. Természetesen, ha valaki naponta hordozza, utazás közben használja eszembe se jutna ilyet ajánlani, de ilyen itt nem vetődött fel. -
Tikakukac
titán
válasz Picco #113762 üzenetére
Amit nagyon megtanultam az évek alatt, főleg, amíg teszteket írtam: amit olvasol, az tényleg nagyon kevés. 1-2 hét egy gépre sem túl sok sajnos. 1 hónap körül indul a valódi kapisgálás.
A saját gépeim mindig vagy úgy mentek, hogy megvettem az összeset ami esélyes vagy szimplán kiesett mindenki és a lehető legkevésbé elkottázottat vettem. Ez van
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
float
csendes tag
Sziasztok,
Írtátok, hogy az 570-eknek vannak forrasztási gondjai - egyik kollégámnak is T570-e van és nem is működik az alaplapi HDD csatlakozó. Nekem egy T450s-em van i7-es procival, meg is vagyok vele elégedve, de sajna a szemem már kevésbé bírja a 14"-t és le szeretném cserélni egy 15-ösre. Először a T570-re gondoltam, de elbizonytalanodtam a forrasztás miatt. Az 560-as széria is hasonló rossz forrasztással rendelkezik, vagy azzal a szériábal nincs annyi gond?
Előre is köszi-
-
ricsip
addikt
válasz Tikakukac #113765 üzenetére
"megvettem az összeset ami esélyes"
Azért idehaza nem túl gyakori h. az ember vesz egyszerre 2-3 laptopot v. 4k TV-t, aztán amelyik megtetszik azt megtartja. Főleg h. 2 hét elállás után mit csinálsz a maradékkal, a bolt mar nem veszi vissza, aztán lehet kínlódni az áron alul eladással. Valamint ma egy valamirevaló laptop 400 ezerről indul, 1,2 misit bedobni csak ebbe nem a legjobb befektetés :) TV-ből meg 2-3db fejenként 600-700 ripis OLED-et szintén élvezet lehet otthon bétatesztelni, viszont aztán kis bukással továbbadni rajtuk. De hát kinek mi a hobbija.
Amúgy megértelek, akkora a kínálat műszaki szarokból, a 90%-a meg selejtes, 2 évet époen csak kibíró ipari hulladék, a tesztek is felületes,megkentizé PROMÓTÁLT újságírás módon készülnek. Ebből hozzál jó döntést. Sokszor már nincs is jó döntés igazából.[ Szerkesztve ]
-
-
float
csendes tag
-
ricsip
addikt
válasz Tikakukac #113770 üzenetére
Jó csak mert úgy adtad elő, mintha bemennél a MM-ba v. Euronicsbe, és leveszed a polcról az összes 77"-es OLED-et, és majd otthon kiteszteled melyik maradjon. A pénztárnál meg kifizetsz 4-5 milliót.
Tényleg jó lenne ha vmi bagóért lehetne tesztelni otthon ezeket a drága műszaki cikkeket. Mert nem azt mondom, én egy 5-10 ezer ft-os egérre is bosszankodom ha otthon kiderül pár nap használat után h. szar. De akkor mit mondjak egy 100 ezres fülesről, 200 ezres soundbarról, 500ezer++ laptopról / TV-ről, aminél még több a macera visszavinni, visszakapni a lóvét, másikat nézni. Így meg 30-60 napra ki lehetne kölcsönözni ilyeneket, és azalatt kiderülne h. szerelem v. sem.[ Szerkesztve ]
-
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok, 14" 4:3 T61-be melyik a legjobb hűtőventillátor?
Úgy tudom több típussal is kompatibilis, de vannak eltérések teljesítményben és hangban.
Ja, és inteles grafika + T9300 mellé kellene.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
félisten
-
-
ricsip
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz ricsip #113777 üzenetére
A diagnosztika szempontjából ha szerzek még 2-3 más gyártótól 4-5-6 gépet és ott is megy, kizárhatjuk azt, hogy maga a dokk ne tudna megbírkózni a sztorival vagy válogatna. Onnantól már csak a T14-el kell leboxolni, hogy miért nem. Ezy
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Picco
addikt
válasz ricsip #113779 üzenetére
inteles T14-nak csak DP 1.2 van kivezetve az USB-C-re, valoszinuleg lenovo dokk fog kelleni hogy mukodjon amit szeretnel, dell dokkot sohasem hasznaltam meg, de keress ra ez alapjan, hatha talalsz valamit.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
válasz ricsip #113786 üzenetére
itt tudod megnezni, nem akarok en ajanlani mert szemelyesen csak AMD/1.4DP + 40AS dokkoloval volt dolgom, ne en legyek a genyo ha benezem
-
HSM
félisten
-
thgergo
tag
AMD-s T14s gen1-et próbáltam WD15-el:
- Powergomb nem megy (lásd forum előzményeit nem is fog soha)
- Power delivery 1/10 esetben nem megy. Ilyenkor áramtalanítani kell a WD15-öt utána megy. Bugzik.
- Csak 1 db 2560x1080-as monitorral teszteltem. (leírása alapján max 2 x FHD, vagy 1x 2560p tudhat. 4k csak 30Hz-en fog menni. De ugyanilyen a gen1-es lenovós dokk is, ennyi fér az USB3 5Gigabitjébe.)-
-
HSM
félisten
válasz thgergo #113789 üzenetére
"De ugyanilyen a gen1-es lenovós dokk is, ennyi fér az USB3 5Gigabitjébe."
Nem az USB sávszélessége a gond, mint már többször írtam. Hanem, hogy ezek a mainstream dokkok fenntartanak két sávot az USB3 5Gbitjének, és mellette csak két sávon mehet a DP, ami elég soványka, 1.2-n főleg.
Én ezért vettem 4 sáv képes USB-C dokkot, azzal vidáman ment a 2560*1440-es monitor 120Hz-en egy kisfelbontású második mellett egy egyszerű Intel IGP-s T480s-ről. Iyenkor persze elvileg az USB csak 2.0-s és a LAN is lassabb, de nem vettem észre ennek hátrányát, pedig zenét is a dokkra kötött USB DAC-ról szoktam hallgatni.
A bekapcsoló gomb hiányát lehet orvosolni, hogy áram alá helyezéskor kapcsoljon be, bár pechemre az AMD-s T14 G1 pont bugzik ezzel nekem újabban, a T480s-el korábban tökéletesen működött.
Lehet nekem is kellene nyitnom erről egy ticketet, mert amúgy rendesen idegesítő... -
Tikakukac
titán
Ma akaratom ellenére belekényszerültem a hálózati mókolásba és volt 3 dokkolásom, ebből 2 alkalommal kaptam zero képet, amellett, hogy az usb-t dugdosni sokkal fosabb, mint ráejteni a gépet.
Egy újrahúzása van a gépnek, aztán veszek egy x280-at.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #113791 üzenetére
Tudom,miről beszélsz. Én mondjuk töltőnek nem nagyon szeretem, folyamatosan figyelni kell, nehogy letörjem egy rossz mozdulattal a kis vékony gyenge vackot alaplapostul. Dokkolónak az még amúgy egészen hasznos, hogy egy vékony vezeték van csak, helytakarékosabban el lehet helyezni, mint a hagyományosakat, és kompatibilitás is jó dolog, de gyakran visszasírom a régi dokkok megbízhatóságát én is.
Érdekes amúgy, hogy téged is ez a zero képes dolog szivat, a T480s-emen SOHA nem volt ilyen gondom, mindig stabilan működött mindkét (egyforma) HP dokkommal, pedig több, mint egy éve megvan. A T14 viszont a kezdetekben ugyanezt csinálta, néha egyből volt kép/USB, néha nem, de újabban minden egyes alkalommal bekapcsolás után áramtalanítani kell a dokkot és vissza, hogy ("vakon") be tudjam írni a BL jelszavam, és boot után legyen kép. Viszont az extra áramtalanítás vagy alvó mód után mindig tökéletes, így számomra egyértelmű firmware-s bugnak tűnik a dolog.
#113792 thgergo: Nem hinném. Hiszen a dokkba már nem is jut el annyi DP sáv, így nem valószínű, hogy ezután abból egy teljesértékű DP alt. módú USB-C fakadjon.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #113794 üzenetére
Hatékonynak hatékony egyébként a T14 a Ryzen Pro 4650U-val, azzal nincs gond, szedi a lábát rendesen. A 8 órás munkanap mellett is tulajdonképpen belefér az a kb. 5 másodperc ki és újra bekapcsolni a dokkot, csak rendkívül idegesítő.
Milyen gép szórakoztat téged most a jelenséggel?
-
Picco
addikt
nekem az USB C Gen 2 lenovo dock most is megy az AMDs Legion laptoppal. 4k@60 + 1080p 240hz. bar utobbit elkezdtem kulon dugdosni mert dockon keresztul nincs Gsync meg franc tudja hogy ad e hozza kesleltetest.
power gomb itt sem megy.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Van egy T530-am amivel teljesen megvagyok elégedve mái napig. Netezés és néha autó diagnosztika,PC Oszcilloszkópra van használva.
A kijelzőjével már megbarátkoztam, hogy nem tudom "jobbra" kicserélni de a billentyűzetet meg lehet oldani, hogy háttérvilágításosat rakjak bele illetve Magyar kiosztásút? Most felső megvilágításos, tehát fent van egy kis led a kijelző tetején ami fényt vet a bill.-re.
-
Picco
addikt
válasz Szajo #113797 üzenetére
ha jol tudom megoldhato egy billentyuzet cserevel, bar sokan itt kikaparnak a szemedet azert cserebe hogy az ujabb modelljeikben lehessen thinklight
kozottuk lennek en is, ha meg thinkpadet hasznalnek**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
azbest
félisten
válasz Szajo #113797 üzenetére
Persze, létezik háttérvilágításos billentyűzet hozzá. Nekem nem tetszett azért, mert teljesen sima felületű. Egyébként úgy emlékskzem, hogy x230, t430, t530 és w530 is egyforma billentyűzetet használ. Én régen a hardverapróról vettem egy használt példányt. Ja és persze, azt nem lehet matricázni, mert akkor nem jön át a fény
Van egy kor, ami után már egyre nehezebb találni némelyik alkatrészt, mert már bőven kifutotta az élettartamát és egyre kevesebben használjuk és ezért nem gyártják már.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Jogász topic
- iPhone topik
- Motoros topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Thinkpad L13 G4 13.3" FHD+ Core i5 1335U 16GB RAM 512GB NVME SSD HUN Bill. Lenovo Gar.
- Eladó Surface Pro 4 legjobb konfiggal kishibásan
- Akció Eladó ASUS X553M Notebook
- Dell Inspiron 7420 2 in 1 14" Touchscreen Core i5 1235U 24GB RAM 512GB NVME SSD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest