- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kácsa
aktív tag
válasz Peczek #13852 üzenetére
Nekem is ilyen dokkolóm van (igaz jelenleg nx7400-as lapossal),nekem se sikerült a DVI-t működésre bírnom.Igaz,hogy a videokártyám Intel gma950, és DVI-HDMI átalakítón próbáltam egy nagy LCD tévével összekötni,de sehogy sem sikerült.Az analóg jelet kiadja a TV-re.Ezt még tavaly télen próbáltam,akkor valahol a Hp hivatalos oldalán levő fórumon volt egy hozzászólás,hogy nem mindegyik lapos adja ki a DVI csatlakozzon a jelet.hp
ZoLee
-
Peczek
aktív tag
A kollégámé ez a dokkoló, Ő egy régebbi hp laptoppal használja - és vga-n, mivel azzal se megy a DVI.
Itt azt írják, hogy lehet, hogy csak a diszkrét videókártyával lehet meghajtani a DVI-t:
Nos nekem integrált Intel kártyám van, lehet, hogy az a baj.
[ Szerkesztve ]
-
AkoSCH
csendes tag
Sziasztok!
HP 8530p típusú gépem van, érdeklődnék, hogy nálatok a tapipadnál levő gombok kopnak-e?
Nekem a Középső! (amit nem is használok) és a jobb gombon a felső réteg egy kis helyen lemállott, és látszik, hogyha megnyomom, hogy minhárom gomb alatt van egy kis levegő.
Gariban ezt vajon orvosolják?
Üdv.
Ákos -
popp
aktív tag
válasz AkoSCH #13858 üzenetére
Aligha hiszem, hogy a használatból eredő esztétikai hibákra vonatkozna a garancia. Vagy rosszul gondolom?
szerk.: bocsánat, spyduck biztos jobban tudja.
[ Szerkesztve ]
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
Messzilátó
csendes tag
Tanácsotokat kérném! Egyik ismerősöm HP nx6110-es gépében lévő 40GB-os hdd-je kicsi. Szeretné nagyobbra cserélni. A neten keresve azt olvasom, hogy csak 80GB-os mehet bele max., nagyobb nem. Pedig láttam olyan eladó gépet, amiben 120-as, 160-as hdd van. Akkor most belerakható (úgy, hogy a teljes lemezt lehessen használni) vagy sem?
-
norot
csendes tag
Nézegetek egy HP laptopot, de azt írják, hogy Displayport van benne. Utánanéztem, ez elvileg kompatibilis a HDMI-vel, találtam hozzá átalakítót is, de van valakinek saját tapasztalata ezzel? 1080p tévéhez szeretném kötni, megoldható ez egyszerűen?
-
veterán
-
Kácsa
aktív tag
válasz Messzilátó #13862 üzenetére
Jó bele 120 GB -is,faternak ilyet tettem bele a szintén 40 GB-os helyett.Arra vigyázz,hogy Pata-s legyen.
ZoLee
-
AkyyrA
csendes tag
Sziasztok.
Újabb érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. Eddig fel se tűnt. Tegnap Recovery particióról ről újrahúztam Win 7 et minimális rendszerképpel (Tiszta win 7, csak drivereket pakol fel semmi mást).Ilyenkor ugye telepítés alatt nem kér serialt. Na most nézegettem Everestet, és a termékkulcsot, hát ez nem stimm. mondom nézem win 7 sajátját, Everestnek igaza van, A jelenleg telepített rendszerhez egy 4Fxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxx9 kulcs tartozik., a gép alján lévő matricán viszont PXDxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxx6 termékkulcs szerepel. Mind a kettő oké, mert jelenlegu rendszerem is aktiválva vanm illetve lefutottattam az eredetiség ellenörzést és OK. Illetve a noti alján lévő kulccsal próbaképp feltettem W7 Home Premiumot asztali gépemre, gond nélkül aktiválta magát, és eredetiség ellenörzésen is átment. Most akkor van 2 db érvényes Windows 7 Home Premium termékkulcsom? És melyik az eredeti vajon?
-
leyo76
senior tag
válasz AkyyrA #13867 üzenetére
az eredeti mindig az ami a matricán van elvileg, a recovery partíciót hát lehet hogy nem a sajátja volt? Minden esetre kárvolt aktiválni az asztalin a matricás kulcsot, mert azt elvileg több gépen már nem tudod használni.. (de azért tragédia nem történt) lényeg hogy működő wined van
-
AkyyrA
csendes tag
válasz leyo76 #13868 üzenetére
Sajátjának kell hogy legyen, én vagyok az első gazdája. hacsak a gyárban nem szúrtak el valamit, bár erre kevés az esély. Egyáltalán a Winnek honnan kellene tudnia milyen matrica van a gép alján, ha én egyszer soha nem adtam meg neki semilyen kulcsot? vagy ezt a gyárban egyesével megadják minden notebooknál valahol? Ebben az esetben fennálhat az esély hogy valaki más kulcsát kaptam meg, aki viszont ennek a kulcsnak a matricáját kapta bukta a tiszta wint mert én már aktiváltam, és használom
-
Magnum_
nagyúr
srácok, én még ilyen eszméletlenül jó billentyűzettel, mint a 8440p-é, nem találkoztam. egy hibája van, hogy az enter gomb leütése kicsit hangosabb, mint a 6930p-é volt. (akksi is bírhatna annyit, mint az integrált vga-s 6930p...)
I humbly and respectfully decline™
-
leyo76
senior tag
-
AkyyrA
csendes tag
válasz leyo76 #13873 üzenetére
Tudom, hogy ez ok, mint mondtam csak a COA és a rendszerben lévő eltérés aggaszt.
Illetve hogy miért nem szükséges termékaktiválás, ilyennel tudtommal csak a Volume Liszenszes (mennyiségi liszensz, azaz vállalati) windows tartalmaz, ez meg elvileg OEM
Tesco titkokban olvasottakat meg tudom erősíteni, mint volt tescos alkalkmazott
[ Szerkesztve ]
-
AkyyrA
csendes tag
Szia!
DisplayPort hoz még nem volt szerencsém, annyit mondhatok hogy DVI - HDMI kábel tökéletesen működik. Asztali gépemen használtam, egyik fele DVI, másik fele HDMI. ATI kártyákkal hang is ok (tapasztalat ez is), egyéb kártyákkal csak kép. Egy Philips 40pfl7605h/12 TV és ATI Radeon HD 2400 Pro párossal működött 1920x1080 as felbontással problémamentesen. Szerintem Displaynál se lehet gáz ha digitális jelet ad ki.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
srácok, azért ide teszem be, mert ez a HP topic. Vettem egy ilyen dokkolót, de nem használom ki, sőt, el is pakoltam. Mivel felesleges, ezért eladnám. továbbiakban privát.
I humbly and respectfully decline™
-
rekid
addikt
Hello!
Elég érdekes furcsasággal találkoztam immár 2. alkalommal.8530w. Akkurol használom, 10% körül fogja magát és minden jelzés nelkül kikapcsolja magat de nem leállítással vagy hibernálással hanem csak ugy mintha kihúznád a tápkábelt az asztaliból. (win utana rinyal is hogy mit töltsön be csökkentett vagy normal stb..)
win7 pro, kiegyensúlyozott mód be van állitva minden, hogy ciripeljen 10 és 5 százaléknál is, de semmi.
Másik érdekesség, ha ez után feldobom töltőre, bekapcsol elindul de töltést csak kb 1-2-3 perc után jelez. Szóval olyan mintha fullra merítenem az akksit, de nem mert bekapcs után mutatja hogy akku 10%.-on...
Na ez most mi a manó? Szoftveres vagy hardveres? Akku elvileg jó állapotban van. (80-90 perc filmezéssel megvan 10%-os kikapcsolásig)Gyáva népnek nincs hazája!
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi a különbség laptop, és notebook között? Amit eddig tudok, főleg a képméret. Több dologra még nem jöttem rá.
Hamarosan szeretnék vásárolni gépet, és pár dolognak járok most utána.
-
leyo76
senior tag
válasz Hujikolp #13885 üzenetére
állítólag:
a notebook a használható és hordozható gép, míg a laptop egy asztali pc-t hivatott helyettesíteni
szerintem ez ma már egybefolyt
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz leyo76 #13886 üzenetére
Jaja, semmi különbség nincs közöttük. A méret alapján lehet esetleg, de a köznyelvben mindkét elnevezés előfordul, mérettől függetlenül.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ferrero3
csendes tag
Sziasztok!
Egy 12"-14" méretű HP net/notebookot keresnék.
Árkeret olyan 120-150 ezer, de annál ne több
Átlagos használatra kellene, semmi extra, nem játékra. Office, böngészés, youtube, film, zene.
- akku bírja min. 3-4 óráig
- magyar billentyűzet, webcam
- könnyű legyen
ha valaki tud ilyet és írna róla pár szót azt megköszönném -
ferrero3
csendes tag
Mi a véleményetek a *a HP Renew Program keretében a Hewlett Packard Company által hivatalosan újraértékesített, "újszerû" termék (renew) termékekről?
például: erről a HP laptopról -
popp
aktív tag
válasz ferrero3 #13890 üzenetére
Renew program nagyon király, mert frankó gépeket tudsz jelentős kedvezménnyel venni. Én már lassan 3 éve nyúzom a renew bc laposom, eddig semmi gond nem volt vele (kopp-kopp ), pedig 12 -14 órát m1 minden nap, külsőre is mintha új lenne. Szerintem a következő gépem is renew üzleti hp lenne, ha nem pc-ben gondolkodnék.
Azzal viszont számolni kell, hogy a renew-k billentyűzete nem magyar, sőt általában nem is angol. A csere pluszban 10-15k típustól függően (ez csak tipp, remélem nem lőttem nagyon mellé), ha nem akarsz matricázni.
A konkrét gépet amit kinéztél nem ismerem, de biztos akadnak itt olyanok, akik tudják véleményezni."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
veterán
válasz ferrero3 #13890 üzenetére
Jó gép a dm3, nekem is volt már pár darab. Az a cerka elég gyenge a kinézett modellben, sokat ne várj tőle, de a normális procival szerelt dm3-asok drágábbak. Optikai meghajtó nincs hozzá. Magyar billentyűzet ehhez nem létezik, csak a matricás megoldás, ami nem rossz.
Ez inkább netbook, mintsem laptop.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
cantu99
csendes tag
Hali,
Csak 1 gyors kérdésem lenne hogy magyarítják a külföldi billentyűzetet a notiba?
Tudom pl. átmatricázzák ás akkor hogy lesz pl Í betű mikor olyan nincs is a külföldi bill.-en?
Mert ha valami billentyűkombinációval az nem nagyon tetszeni pl. mit tudom én altgrE??? -
veterán
-
rekid
addikt
Tudja valaki, hogy lehetne egy hasznalt laptopot illetve uj winchestert ugy felhúzni mintha gyári lenne? backup particioval meg minden joval.. tehat mintha most bontanád ki?
Gyáva népnek nincs hazája!
-
spyduck
nagyúr
válasz Khelben #13892 üzenetére
Gondolom tudod, h vélekedek a Pavilionokról, de ez a gép full aluminium borításù, a bill is kényelmes és nem hajlik. Sztem nagyon jó kis gép. A minőségével semmi probléma nincs, sőt inkább ki is emelkedik. Ha matt kijelzővel és touchpaddal rendelkezne tökéletes business gép volna!
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok!
Csak hogy tudj mindent:renew felújitott gép korlátozott garival (ált 1 év)
Nem te vagy az elsö tulaj.nem tudsz semmit a gép előéletéről.
Az én tapasztalatom mivel nekem is ilyen van(volt mert a gariidő lejárta után 3 hete megadta magát a videokártya),hogy inkább kiadok 50 e ft plusszba de soha többet nem lesz renew.
Ja és a legujabb: ez a gép kivan véve a gyári hp korlátozott gariból is.röviden ennyi:csiziktomi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest