Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz #10726912 #92311 üzenetére

    Kétlem, hogy bármi jelentősége lenne annak, Te vagy én mit értünk HiFi alatt, ezért nem is engedném bő lére a témát. Amit a környékünkön hifizés címszó alatt művelnek, annak többsége nem tartozik a HiFi eredeti berkeibe. Tőlünk kicsit nyugatabbra nem is igazán használták rá a HiFi kifejezést, egyszerűen csak stereo néven emlegették az otthoni zenelejátszó eszközöket. A HiFi kicsit több az ilyen eszközök vásárlásánál, de nálunk már régen elmosódtak a határok.

    Felesleges azon igyekezned, hogy a HiFi és a zenehallgatás közé árkot áss, mert ezek bár önálló, egymás nélkül is űzhető hobbik, jó esetben szépen kiegészítik egymást, egyszerre vannak jelen az élvezetben. Én legalábbis mindkettőhöz ragaszkodom.

    Rápörögtél a kábelek jelentőségére, amin nem kell meglepődni. Sokaknál van valamilyen súlyozás a részegységek között, egyes funkciókat a többinél fontosabbnak gondolnak, abban látják a siker esélyét. Pár évvel ezelőtt mindenki a DAC-okról beszélt, a konvertereket tekintették a rendszer szívének, a piaci kínálat is többszörösére hízott, aztán szépen lecsengett, helyére került ez is. Te most a kábelekben hiszel, de idővel talán belátod, mindennek jelentősége van, az egyik láncszem hibáit nem lehet a másik egység erényeivel kijavítani. Azt a néhány száz ezer forintot, amit kábelekre költöttél, más egységekre is lehet költeni, változás, jó esetben javulás ott is elérhető. A kábelek cserélgetése az eljárás egyszerűsége miatt mindig is népszerű lesz a hifisták körében. Tőlem is rendületlenül viszik a Luxor kábeleket, de én szándékosan nem merészkedem a százezres kategóriába, mert nem szeretném ezt a számomra riasztó piaci jelenséget erősíteni, amiben ekkora pénzeket kérnek el egy összekötőért. Biztos vagyok benne, hogy a rendszer, ami képtelen 20-30e forintos kábelekkel élvezetet produkálni, azon a milliós kábelezés sem segít, maximum a felhasználó lelke nyugszik meg ekkora beruházástól, hogy ő mindent elkövetett, ennek most már tutira jól kell szólnia. No de ennyi bölcselkedés már sok is így kora reggel.

Új hozzászólás Aktív témák