Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz salesman #88682 üzenetére

    Csövest vennék klasszikus zenére, jazz-re, akusztikus és énekes műfajokra. Ezeknél a gyorsaság és középsúlyosság nem hátrány hanem előny, a melegség, kellemes torzítás pozitív lehet, 3D-s hangzás előnyös.

    Tranzisztorost ajánlanék pop, elektronikus, metál, stb. műfajokra ahol a sebesség fontos, a száraz kemény ütős mélyek előnyösek, a különleges, szokatlan hangzás fontosabb mint a térhatás vagy természetesség. Ahol gyakran maga a zene eleve torzított, amit minnél pontosabban kell visszaadni hogy ne váljon kellemetlenné.

    Talán még jobban úgy tudnám leírni, hogy csöves annak, aki a zenehallgatást este, nagy puha fotelben ellazulva becsukott szemmel borozgatva képzeli el. Tranzisztorost annak, aki a zenét reggeli ébredéshez vagy sportoláshoz használja, esetleg bulizáshoz, tánchoz köti.

    Hogy ne jöjjön hat komment amit belémköt, leírom inkább magam hogy nyilván nem lehet az általánosságokat minden egyes erősítőre vonatkoztatni. Vannak gyors csövesek és meleg tranzisztorosok. Magam részéről azokat jellemzően tévutaknak tartom. Feláldozzák az adott technológia előnyeit csak azért, hogy egy másik gyenge imitációjává váljanak.

    u.i.: Jut eszembe még egy általános ökölszabály: csövest a dinamikusokhoz, tranzisztorost a planárokhoz.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák