Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • makinen

    csendes tag

    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. A stereo rendszeremet fejlesztgetem egy ideje, de csak amolyan "szegényember" módra. Korábban egyszerű asztali DVD lejátszóval + 5.1-es házimozis erősítővel hallgattam a CD-imet.
    Tavaly vettem egy használt Sony CD játszót (CDP-XE220), most pedig zenehallgatás céljára nézek erősítőt (mivel szinte mindenhol azt olvasom, hogy házimozis erősítővel nem lehet zenét hallgatni).
    Nem tudok sokat rászánni (max 20e körül), nyilván most is használtban gondolkodom, így az alábbiakat néztem ki:
    - Onkyo A-9211
    - Sony TA-FE310R
    és még néhány, hasonló kaliberű.
    Kérdéseim:
    - érdemes ilyen árfekvésben és ilyen korú és teljesítményű erősítőkkel próbálkozni? Azaz lesz-e javulás (vagy inkább változás) a házimozis erősítő minőségéhez képest? Ha a hangzásbeli különbség csak magasabb minőségű eszközökkel jelentkezik, akkor sajnos maradok a jelenlegi 5.1-es erősítőnél.
    - Mennyire számít ebben az "alsó alatti" kategóriában a hangfalkábel minősége? Eddig csak egyszerű, mezei, alap "piros-fekete" kábelt használtam. Javíthat a minőségibb kábel a hangzáson, vagy ez is inkább csak "felsőbb körökben" hallható?
    Nem diszkó-, és más tucatzenét hallgatok rajta, hanem (számomra legalábbis) minőségi zenét, amik igényelnék a jó hangvisszaadást, tele van a hangszerelésük olyan zamatokkal, amiket nem volna jó elveszíteni... (Mike Oldfield, Enigma, JM Jarre, Anima Sound System...) :)
    (Magasabb minőségű audio anyagokhoz (24/192) pedig Sony BD lejátszót használok.)

    Előre is köszi a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák