Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Sziasztok!

    Sony CDP-690 CD lejátszóról mik a vélemények?

    A szolgáltatáskínálata (külön potméterrel szabályozható fejhallgatókimenet, optikai (toslink) kimenet) nekem szimpatikusak, a tervek szerint egy kis költségvetésből összehozandó sztereó rendszer része lenne. Nem tudom, mit tud a benne lévő DAC (ha jól olvastam, kétféle revízió is volt belőle), valamint probléma lehet a lézer/futómű pótlása meghibásodás esetén, mivel nincs hozzá új gyári alkatrész, ellentétben a Philips futőműves CD-lejátszókkal.

    Ha a DAC annyira nem jó, az nem feltétlenül gond, valószínű, hogy inkább csak transzportként használom, használva a toslink kimenetet.

    A többi tervezett komponens - ezekkel kapcsolatban is kérnék tanácsot, hogy elfogadhatóak-e (a lentebb részletezett célokhoz):

    - Raspberry Pi 2 Model B, mint hálózati zenelejátszó kliens
    - Hivox Lupus S, mint DAC (ez megvan, eköré építeném a rendszert)
    - SMSL SA-60 (vagy más hasonló T-osztályú erősítő)
    - hangfalak: JPW Sonata vagy Boston Acoustics HD5 vagy Mission M30i/M31i

    Hangfalkábelre még nincsen tippem, de egy alap, elfogadható, pár ezres kábel nekem teljesen megfelel. A toslink, USB és RCA kábelek megvannak, alap Klotz gyártmányú kábelek.

    Célok:
    - vagy "közeltéri" zenehallgatás, vagy legfeljebb egy 15 négyzetméteres nappalit kell "ellátnia" zenével, nem nagy hangerőn
    - pénzen kívül helyem sincsen túl sok, ezért kisebb méretű és belépő kategóriás hangfalak férnek be így is, úgy is értve... :)
    - részben helyi hálózaton (NAS-on) lévő tömörítetlen zenei formátumok, részben kisméretű, ám lassacskán gyarapodó CD gyűjtemény lejátszása
    - műfajok: komolyzene, jazz, folk, alternatív, indie rock, blues főleg (példák: Bartók, Debussy, Muszorgszkij, Purcell, Beethoven, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, PJ Harvey, Django Django, Woven Hand, Mark Lanegan Band, Depeche Mode, Left Lane Cruiser...)
    - alapvetően praktikus megfontolásokból (fő ok: panellakás) fejhallgatós rendszeren szoktam hallgatni főleg zenét hallgatni, így ez a rendszer lesz ritkábban használva.

    Előre is köszönöm. :R

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák