Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    Sziasztok!
    USB DAC-ot nézegettem olyan 20-25 ezer forintig,használtan. Most jelenleg egy Hifidiy.net TDA1543-as DAC-om van, erről szeretnék továbblépni.
    A rendszerem: Denon PMA-255UK erősítő, Tannoy mercury F2 hangsugárzó, Van damme kábelek.
    AVX-et szoktam nézegetni, ott ebben az árban általában csak a fejeserősítős vagy esetleg célzottan csak 6,3mm-es kimenettel rendelkező USB-s konverterek bukkannak fel.
    Közben krichd1 kolléga mondta,hogy ebben a kategóriában azért ne várjak akkora előrelépést én meg elbizonytalanodtam.
    Cambridge Audio 640C féle "digital in"-el rendelkező CD lejátszó jutott még eszembe, első gondolatom az volt, hogy ennyi pénzért, (használtan) biztos az is egy olyan "mindenre jó, de valójában semmire sem igazán" eszköz, de bizonytalan vagyok, tesztekből se derült ki számomra, hogy hol lehet az említett használtan huszon x ezres (SMSL,Musiland stb..) kínai dac-okhoz képest.
    Vagy már érik bennem a gondolat, hogy veszek egy régi, de magasabb kategóriás CD lejátszót (erre is 20-25k-t szánnék) a jelenlegi DAC mellé és akkor a zenéim 70-80%-át (amit arra érdemesnek találok) írott CD-ken hallgatnám, ha ez már "ugrást" jelentene. A maradékra meg marad a PC és a jelenlegi olcsó dac. Naivan azt gondolom, hogy kevesebb pénzért jóval többet kaphatok, ha vállalok egy kis kompromisszumot.
    A hifidiy-es kínai D/A konverteremen az alaplapihoz képest amúgy most már jobban elkülönülnek a mélyhangok, gyors dobhangoknál nem mosódik össze annyira a zene, de olyan kolosszális változást nem vettem észre a hangkép többi tartományában illetve az előbb említett se olyan húú,de nagy változás. Nem tudom igazából, hogy mi az amit elvárhatok egy feljebb lépéstől..
    és akkor végére a kérdés: általánosságban mennyivel nyújt többet egy 20-25 ezres CD lejátszó egy azonos árú DAC-hoz képest?

Új hozzászólás Aktív témák