- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #45847 üzenetére
nekem is volt 930,840,960 vagy 970em egyidőben,és ugyanekkor volt nálam a 945 is. hidegen különbözően szóltak,nyugalmikat beállitva, melegen éppen csak ABzhető különbség volt. 840,945 tuningolva pl nüanszokban különbözött melegen. 945 hidegen túl sok, 840 hidegen kevés méllyel birt, melegen tök ugyanaz volt a hangszin.
rotel nem melegszik,ha csak szimplán áram alatt van, kell neki terhelés is.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Martell
tag
válasz Dorian #45850 üzenetére
Látod ezt én teljes vállszélességgel sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom. Nem tudom mennyire volt belemókolva azokba. Viszont egy szakival beszélgetve erről azt mondta, hogy marha sokáig gyártották pl(840bx) és nem egy helyen, ezért a beltartalom és az összerakás minősége is változott idővel/időnként. Én inkább ebben látom a helyzet magyarázatát.
Pityu: a 945höz nem volt szerencsém csak látásból. Viszont ezt én is állíthatom, hogy egyik rotelnek sem volt semmi mélye hidegen amiket hallottam. Sőt a 960nak melegen sem volt semmi mélye, de az nagyon sok sebből vérzett. Amúgy KEF Q1ekel voltak tesztelve anno.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Martell #45853 üzenetére
kapcsolásuk egyébként megdöbbentően hasonlít. végfok szinte ugyanaz volt, előfokban különbözött a 8xx és a 9xx széria. 840ben opás volt, ne5532 alapon. de olyan órási különbség volt a tuningos és a nem tuningos rotelek között (és a tuning nyilván a nyugalmi beállítását is benne foglalta), hogy nem sok értelme van sztem gyári rotelről beszélni.
miközben csomó más erősítőnél mondták, hogy a tuningtól inkább más,mint jobb erősítőt kapott az ember.
eladó topping dac
-
Martell
tag
válasz bajnokpityu #45854 üzenetére
Ez hangfalaknál hatványozottan igaz. Leginkább rosszabb a végeredmény, elenyésző százalékban ugyanolyan de másabb. És kemény 1-5%ban jobb. Hát tényleg megéri a rizikót, főleg h után eladni lehetetlen ha tényleg márkás a cucc.
-
sickoface
tag
Denon dra-435r típusú erősítőröl tudtok mondani vmit?
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Egy audio phil hangfal építőt keresek. 14-15 éve voltam az üzletében, de most nem találom a hálón. A boltja Pesten, a Centrumhoz volt közel, a Somogyi Béla utca környékén. Dán hangszórók köré építette a dobozait.
Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz Martell #45841 üzenetére
"Örülök", hogy újabb őszinte és kendőzetlen vélemény robbant be a topikba, azt azért érdemes tudni, hogy esetleg vannak jónéhányan, akik éppen a te véleményeiddel ellentétesen értékelik az általad említett készülékek többségét, és főleg a rangsoraidat. Tehát, ha megengeded, javasolnám a megengedőbb, szordinósabb fogalmazást, ugyanis ebből a topikból nagyjából már sikerült diszkvalifikálni ezt a fajta erőszakos, "ki ha én nem" stílust, ergo az internetfórumozós-szekértáboros stílust. És látánk, hogy ez jó. És örvendezék vala a szívünk birka jámborságunk felett.
Az említett, demagóg stílus(talanság) nálad ugyebár jelentkezett abban is, hogy "selymes lágy" megfogalmazást adsz a számba Canton(ok)kal kapcsolatban. Tudomásom (és erős reményeim) szerint én még soha nem írtam Cantonokkal kapcsolatban "selymes lágy" hangzásról, ha netán ilyet írtam volna, akkor biztosan nem ítélőképességem teljes birtokában ejtettem volna meg ilyen mértékű nyelvbotlást, és így józan állapotban utólag is megkövetném érte a hifi társadalmat. Ez tehát minden valószínűség szerint csúsztatás részedről. Ahogy később a mackósság vizeire átevezvén érzékelteted, valóban (többediziglen) írtam mackós jellegű, kissé feldúsult puhaságról-hallgathatósságról (egyúttal életerőről) "régi" Cantonokkal kapcsolatban, ezen jelzők azonban tulajdonképpen a "selymes lágy" karakter ellentétei, tehát hogy négy soron belül kifejezetten ellentétes fogalmakat a számba adva vitatkozol mindkét ellentétes szélsőséggel egyszerre, az ugye enyhén szólva nem igazán korrekt, és még csak nem is logikus: ha az ember ferdíteni akar, akkor tegye egyirányba, mert kétirányba nem tud egyszerre ferdíteni. Tehát szögezzük le, tudomásom (és erős reményeim) szerint sose beszéltem Cantonokkal kapcsolatban "selymes lágy" hangzásról, hanem akkor már inkább éppen az ellenkezőjéről, a mackósan vastag puhaságról. De ezt is csak a "régi" Cantonokkal kapcsolatban, tehát az sem tiszta, ha az "új", a mai Cantonokra vonatkoztatva illeszted rám az ilyen beszédet. Az sem tiszta, hogy GLE60-nal példálózva akarsz ellentmondani annak, amit én a Karat 40-ről (sem) írtam, hiszen a két típuscsalád eléggé külön szférákban mozog a pozicionáltságát és hangkarakterét tekintve is, azon belül, hogy azért mindegyik a "régi" Canton iskolába járt, csakhogy a Karat a művésztagozatra, a GLE pedig a reáltanodába.
Mindezekután felhívom a figyelmedet arra, hogy ha arra akarsz kilyukadni, hogy a GLE60-asod nem mackós, feldúsult, kissé dobozhangú karakterű, akkor viszonylag egyedül állsz ezzel a véleménnyel, vagy legalábbis kevesen érthetnek veled egyet ebben. Az emlegetett szúrósabb magasak is a "régi" Cantonoknál jellemzően a relatíve olcsóbb szériáknál tudnak előfordulni, a Karat 40-nél és kategóriatársainál elég nehéz lenne ilyesmit rájuk fogni. Hozzáteszem, szerintem azok a bizonyos "olcsóbb szériás", helyenként szúrósabb, kirívóbb magasak is elsősorban a hangolás, és csak másodsorban az alkatrészek minőségkülönbsége miatt van. Azt valószínűsítem a hangi élményeim alapján, hogy ezeket a magassáv-anomáliákat elsősorban az "olcsóbb" szériáiknál sokszor előforduló túlzott feldúsulásból eredő rezgések-interferenciák okozzák, és kevésbé az, hogy a hangszórókkal lenne eleve ilyen baj. Még a fémdómos magassugárzók esetében is ezt gondolom. Tehát feltételezésem szerint jól társított készülékek révén, jó akusztikai elhelyezéssel a GLE60-ad is jelentősen levetkőzné nagyrészt ezt az esetleges "eszetlen magasak" karaktert, ami rárakódik a típus mackósságára, sőt, ahogy mondtam, szerintem éppen a mackóssága miatt alakulhat ki ez az "eszetlen magasak" karakter, ha nem elég szinergikus a kiszolgálása készülékekkel, akusztikával. Persze nyilván ezzel már sokat kísérleteztél hiába, így nyilván nem fogadod el a Cantonokra és általános hangdobozos tapasztalataimra alapozott sejtésemet.
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz #71562240 #45859 üzenetére
Még mielőtt bármit is reagálnék, csak átfutottam a mondókádat. Természetesen egy klasszikus szociál pszichológiai történet van napi renden. Történetesen én valóban úgy gondolom, hogy épp te vagy az a ki ha nem én figura. Amit lehet nem szúrtam volna ki, ha épp nem lenne személyes tapasztalatom a karat LE GLE új Cantonokkal kapcsolatban. A probléma ott gyökeredzik, hogy hogy merészeli egy 11 kommentes hülye megszólni a ph kedvencet, és ez van le öntve jó sok frusztrációval amit a szerinted hozzám hasonlóak miatt szenvedtél el. Na most vagy bele tartozok abba a kasztba amibe te kategorizálsz vagy nem. Ez majd kiderül. Viszont ha én beletartozom, akkor úgy gondolod, hogy tüzet tűzzel oltás működik? Bizonyára feltűnt, hogy nem. Mégis csinálod, mivel tehetetlenségedben mást nem tudsz csinálni. Ezt meg értem, hiszen nehéz a hülyékkel. természetesen én hülye vagyok, így velem is. Nehogy kivonjam itt magam a plebszek közül... Szóval köszönöm ezt a szösszenetet, nagyon tetszett! Privátban fogok rá válaszolni.
Tudod mit, a feléig elolvastam én erre inkább nem óhajtok reagálni. Hiszen kicsit fröcsögős lett, így nagyon sok hibát ejtettél, az meg nekem nagyon sok munkát jelent ha mindegyiket cáfolni/támadni akarom. Lehetőségedben áll azt mondani, hogy ezzel csak kihátrálok etc... Én azért a hithű VérPisti szerepemből kibújnék ha nem gond és engedek neked. Igen balga vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz #71562240 #45859 üzenetére
Pár kommenttel feljebb megemlítettem, hogy az általános Canton hangzásnak kb az industrial metal áll a legjobban. Minő meglepő, hogy az Industrial zene őshazája Németország. Hát a Cantoné? Minő meglepő, hogy az industrial metal feszes, nyers, száraz pattogós katonás hangzás. Milyennek is a régi Cantonok? És igen, valóban a Karat kilóg a sorból. Te művészibbnek hívod, én meg úgy, hogy mindenből egy kicsit kevesebb van LE/GLE hez képest. + Le van öntve egy kis sziruppal. De még mindig inkább cantonos mint az angolos hangzást követi. Ha jó értettem, te arra az ágra tennéd, lévén h konkurenciát mondtál. Konkurenciája meg csak angol lehetett a korában. De azért egy LS3al nehogy már egy napon emlegessünk egy Karátot mert itt kapok agyvérzést. Csak mert kb az volt akkoriban a Karat kategóriája.
A magasaival nem lehet mit tenni, de várom a pontosabb tippet. Én próbálkoztam mindennel. Jelenleg PMA-920 + DCD 1500 van rákötve Arzachel IC + hangfalkábellel.
[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
Istenem...
Megy itt a vita levélnehezékekről miközben azok akik ajánlani szoktak (vaktában) nem vesznek észre gyöngyszemeket:Ion Systems Obelisk3 (alkudni kell)
Avondale Audio Ncc 200 (Naim Nap 250) Diy
Egyik sem Rotel/DENON kategória...
Ennyiért lopás megvenni...
kis alku kell.
kis alkuval ajándék
stb stb.....
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
törölt tag
válasz sickoface #45856 üzenetére
Miért?
(#45858) DZs Minden bizonnyal az ALCOMAX Kft.-re gondolsz. Már sok évvel ezelőtt felköltöztek a Budai-hegyekbe, akkortájt felhagyva a hangdobozgyártással, és hifi téren leszűkítették tevékenységüket a VIFA, Scanspeak... hangszórók forgalmazására. Néhány év óta ilyen vonatkozásban se találkozom velük, lehet, hogy teljesen megszüntették ezirányú tevékenységüket is. Az akkori budai címükön egyszer vettem náluk hangszórót (kb. tíz éve), de nincs nálam a papír, ha nagyon utánakutatsz a neten, biztos megtalálod a címet - ha még egyáltalán van mit megtalálni.
-
Martell
tag
De árban sem az a kategória. Amúgy meg Én egy POA 6600as szutyok Denon monoblokk párral is ellennék. Ha égő ha nem, vállalom!
Ja igen azt még hozzá kell tennem, hogy nem fogok olyan drótot meg hülyeséget venni, ami színez csak hogy hallgathatóbb legyen. Tehát a boruló házat nem támasztjuk meg, csak hogy jól nézzen ki. Akkor legyen ferde, legalább tudjuk mi a baja. tudjuk mit kell cserélni. Ezért sem tudok vele mit csinálni igazán, mert a Cantonnal van gond. a DCD 1500 nagyon pöpec, a PMA-t egy Copland vagy egy Audionet sam követi úgy néz ki. De lehet bekattanok és tényleg poa 4400/6600 lesz belőle. De hogy a Canton helyett mi lesz arról halvány gőzöm sincs...
-
DDL
őstag
válasz Martell #45866 üzenetére
Én a Roteles szájkaratén akadtam ki. Lásd van hasonló árban tényleg jó cucc. Ennyi.
A Copland/Audionet megérdemel vmi jobb hangdobozt pl.:
Bár szerintem kissé túlárazott ennyiért, De ha tényleg eladó, akkor lejjebb megy az ára.
-
Auratech
őstag
Egy ártatlan kérdés. Az összehasonlító tesztek során, mikor mondjuk két erősítő karakterét hasonlítjátok (a többi azonos), történik valamilyen előzetes műszeres hangnyomás- hangosság beállítás, kalibrálás?
Tehát, hogy pld 1m-ről 1000 Hz sinus mérőjelnek mondjuk 96 Db hangosnak kell lennie.
Vagy 5s rózsazaj jel hangosság összege SPL -15 dB...vagy?
Ha eltérő hangosságú a két erősítő azonos hangsugárzón, a fülgörbék miatt a hangszín is azonnal más lesz...
Valamilyen technikai közös többszörös szükséges, hogy azonos legyen...Auratech Field Recording
-
törölt tag
válasz Martell #45863 üzenetére
Újfent tény- és módszerbeli korrekció, nem miattad, hanem az esetlegesen ezeket olvasó közvélemény számára: azt megintcsak nem értem, hogy miért adod a számba, hogy én az angol iskolához tenném a Cantont akárcsak úgy általában a Cantont, akár a konkrétan mostanában szóbakerült Canton típusokat. A "logikáját" se értem, ahogyan ezt kikövetkeztetted, de meglátásom és reményeim szerint semmilyen tettem sem utalt arra, hogy én bármiféle Cantont az angol iskolához valónak kategorizáltam volna, per pillanat eszembe se jutott ilyet tenni, és reményeim szerint korábban sem jutott ez eszembe. Megintcsak azt tudom mondani, hogy ha ilyen félreérthető jelet küldtem volna valaha is, akkor elnézést kérnék a hifi társadalomtól, de tudomásom szerint nincs ilyen jel. Persze Canton hangdobozoknak is (legalábbis Karat magasságokban mindenképpen) nyilván vannak bizonyos olyan tulajdonságai, amelyek korrelálnak az angol iskola bizonyos típusjegyeivel, de nekem az ezirányú felvetésedhez nincs közöm.
Véleményről:
Ez az indusztriál metál hasonlat a te koncepciód a témában, nekem semmi közöm ehhez a koncepcióhoz, tehát engem hiába keresel ezzel - legalábbis az adott személyiségi viszonyok között hiába.NonLouis
-
kisboxi
tag
Szóval akkor inkább vadásszak másik erőt, mint azt a rotelt. Kínáltak egy 710-es Sonyt én meg kihagytam!
"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
DDL
őstag
válasz #71562240 #45867 üzenetére
Nem eredeti Avondale. Azok más panelt gyártanak, de szép munka így is.
Ezt a konkrét példányt nem hallottam, de ilyen klónt legalább 50 példányban megcsináltam már (mondjuk a NAP250 stabil tápjával együtt). Nem lehet elrontani az építést. Pontosabban nagyon kell rajta dolgozni, hogy rosszul sikerüljön. A végtranyókkal lehet játszani. MJ21194 vagy MJ15003 végtranyókat kell használni. Nem azt amit az Avondale ajánl.Üdv: DDL
-
DDL
őstag
válasz Auratech #45869 üzenetére
Az otthoni AB tesztek ezért nem érnek semmit.
A zenehallgatáshoz meg nem kell más műszer csak az ember saját füle... mikor mondjuk két erősítő karakterét hasonlítjátok (a többi azonos)
Mondjuk ez is értelmetlen így...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kisboxi #45873 üzenetére
"Kínáltak egy 710-es Sonyt én meg kihagytam!" Szerintem viszonylag jól tetted, hogy kihagytad.
"Szóval akkor inkább vadásszak másik erőt, mint azt a rotelt." Én azt a Rotelt az árkategóriájában az egyik ajánlható, jobbfajta hangú erősítőnek tartom - erényeivel-hibáival. Tehát olcsó használtáron akár kifejezetten előnyös vétel is lehet, mindenképpen alkalmas zenehallgatásra a belépő árkategória szintjén, szerintem. Attól önmagában ne ijedj meg, hogy adott készülékkel kapcsolatban ellentétes véleményeket kapsz, mert ez szinte mindennel kapcsolatban így van a hifi világában. No persze a kiemelkedően jó készülékek általában sokkal több jó kritikát kapnak, mint rosszat, ez alapján valószínűsítheted, hogy az a Rotel nem kiemelkedően jó készülék, hanem csak esetleg jó - vagy az sem. Szerintem jó.
-
Core2duo6600
veterán
válasz andorra #45703 üzenetére
Miért lenne elentétes a távírányítás fontossága, az aránylag jó minőséggel ?
Előnyei, nem kell ugrálni, ha hangosabb a szám, vagy épp reklám van a tv ben stb...
Már csak azért is a távos jühet csak szóba, mert az asztalon nem tudom elhelyezni, hogy közel legyen.
Ha a bakelit játszót nézzük, akkor annyi tökéletesen elég, ha elindítható, leállítható, de utobbi nem lémyeges, ha tudja a rendszer nem baj, de nem feltétel.
(Mint ahogyan a bakelit játszó sem. (De a lehetőség, hogy fogadni tudja az erosítő lényeges elem)Jelenleg 2 Beag 8 Ohm os 40 W-os hangszorom van, nem tudom milyen állapotban, mert régen nem volt bekapcsoolva, hisz nincs mit rákötni.
Ahogy olvasom elég sok helyen lehuzzák a Technics-et mint márkát, miért is ?
Ahogy visszaemlékszem annak idején nagyságrendileg ugyanannyiba került mint a reiválisok, Sony, Kenwood, stb.... azonos kategórián belül persze.
Tehát akkor amit szeretnék, Hfii tornyot, mely külön egységekből áll,távirányítással, legyen képes fogadni a Phono-t, és a szokásos dolgok legyenek benne, Deck, Tuner, erősítő, CD ha a CD játszik mp3-at, az jó, de nem feltétel, viszont jó lenne, ha a CD -RW ét megenné.
kb. 16 nm-es szobába kellene, jó akusztikával és dinamikával, ill, ezek közül az arany középuton.
Szerintem amiket felsoroltam igényeket, nem lehetetlenek, használt eszközökből gondolom építkezni.
Ami az erősítőt illeti a legjobb olyan lenne, ami tud A és B kimenetet, amiből az egyik 5.1 es de legalább 5.0 as, ha létezik ilyen, ha nem akkor legfeljebb 2 erősítő lesz.
Az 5.1 a számítógéphez kell, fontos, hogy analóg bemenetei legyenek, mert a gép csak hdmi -in ad ki magából digitális hangot, és úgy tudom, hogy az ilyen erölködők még elég drágák, hogy a játékok hangja kijön-e rajta térhangzással nem tudom, mivel nem volt alkalmam kipróbálni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Martell
tag
válasz #71562240 #45871 üzenetére
" Az emlegetett szúrósabb magasak is a "régi" Cantonoknál jellemzően a relatíve olcsóbb szériáknál tudnak előfordulni, a Karat 40-nél és kategóriatársainál elég nehéz lenne ilyesmit rájuk fogni."
Hamarabb tüzelsz, minthogy tudnád mire lősz. Amikor ezt írtad, én elkezdtem rá egy okfejtést. Csak hogy megértsd, hogy nem biztos, hogy mögötted, hanem lehet előtted járok... Azt írtad, hogy a karat 40nél és kategóriatársainál. Ekkor én mivel nem konkretizáltál valóban elindultam legbelül egy irányba, hogy kitaláljam mi a fenére gondolsz a kategóriatársai esetében. Most így fejből nincs meg mikori a karat, de 80 közepe rémlik. Na most mit gondolsz 80ban hányféle dobozt lehetett kapni Európában? Kik a nagy hangdoboz nemzetek? Én megválaszolom, aztán kijavítasz esetleg ha vmi hibádzik. A ládák 75%a kb angol volt külföldön (gondolom nem vesszük ide a HS500at meg a többi hülyeséget, mert a karatot sem MO-n értékesítették) meg volt a jó kis Jamo és dán ivadékai és egykét csoda német és cseh, lengyel darab. És itt leszögezném, hogy a Canton piacokról beszélek. Nem Jugoszlávia meg hasonlókról. Lényegében ott tartunk, hogy kategóratárs lehet igazából német angol és dán. Ezek közül a nyugati világban az angol ládák taroltak. Így bátorkodtam feltételezni, hogy a Karat kategóriatársai az angol ládák voltak, esetleg a dánok németek (nem sok németet ismerek amúgy, és a german physiks sem hiszem, h egy árban volt a karattal és tsai ).
Ez volt az utolsó, hogy bármit is elmagyaráztam neked. Alkalmatlan vagy a kauzális lekövetésre, illetve gyanítom nem vagy edzve. És befásultál lévén, hogy nem követeli meg tőled senki a magasabb szintet. Én pedig csak pénzért tanítok. Dobj priviben egy árajánlatot, majd meggondolom.
"Véleményről:
Ez az indusztriál metál hasonlat a te koncepciód a témában, nekem semmi közöm ehhez a koncepcióhoz, tehát engem hiába keresel ezzel - legalábbis az adott személyiségi viszonyok között hiába." - Remélem te tudod miért írtad, mert én nem sajnos. Azért jobbulást.Ismereteid hiányosak, Humphrey Bogartot nem Louisnak hívták. Non Rick a helyes.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz MasterMark #45880 üzenetére
Rendben!Köszönöm szépen!
-
Haart
addikt
válasz MasterMark #45805 üzenetére
Szétszedtem a gépem majd összeraktam hátha valami hozzáér a házhoz vagy ilyesmi. Kevés sikerrel, ugyanazt csinálja, ha bekapcsolom a tápot, habár a gép be sincs kapcsolva. Tehát már egyből átszűrődik valami ahogy áram alatt van a táp. Szóval lehet érdemes lenne egy másik táppal kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valakinek volt már szerencséje Az Akai AM-69 erősítővel?
Hajdanában szebb napokat látott márka, mára már sajnos letűnt, de azért nagyon sok itt említett egyéb gyártó mellett könnyedén megállja a helyét!
A hangja talán a "klasszikus" hifi hang megtestesítője, tulajdonképpen barátkozó minden zenei stílussal, esetleg a komolyzene az amit válogatva szeret, kimondottan jó potenciál van benne.
Nem túl régóta van meg, de ez idő alatt próbáltam egyre több hangdobozt meghallgatni vele, és mit is mondhatnék..., olyan mint egy intelligens váltó az autókban, vagyis a vezetési stílusunkhoz próbál alkalmazkodni..., nos ez a hangnövelő is valahogy így próbál hatni a halló csontjainkra, vagyis egyszer csak azt veszed észre, hogy úgy hallod az aktuális melódiát, ahogy szeretnéd.
Ugyanakkor most is a leginkább megfelelő hangdobozt keresem hozzá, amiben kammerer fórumtárs adott leginkább hathatós tanácsot, illetve potenciális jelölt felsorolást, annak fényében, hogy mi is a tulajdonképpeni zenei stílus, és melyik az a hangtartomány ami a leginkább fülbemászó számomra, de azt sem elfeledve, hogy mekkora az az összeg amit rászánnék.Jómagam 10 évet töltöttem el a szórakoztató iparban, ami a diszkó "iparágban" merült ki, technikus voltam, így némi alapfogalmam van a hangtechnikáról, de nem a hifiről, ezért olvasom szívesen és merítek tudást ennek a topiknak a hozzászólásaiból.
Fejet hajtok az objektív konstruktív jellegű reagálások előtt
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz sickoface #45884 üzenetére
Megnyugtatlak, ennek nincs profi szintje. Vagy de, de akkor nincs kocsid, nincs hűtőd, nincs asztalod. Egy üres szobában fűtés nélkül kucorogsz, és vacogva nyomkodod a Wadia távkapcsolóját és fülig ér a szád miközben a Mark Levinson erősítődet nézed. De szvsz ez egy kicsit beteges.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Martell #45878 üzenetére
Khm... megint a módszereid...
Megintcsak a közvélemény kedvéért reagálok, csakis a tények miatt - a "stílust" most már hagyjuk..."Ismereteid hiányosak, Humphrey Bogartot nem Louisnak hívták. Non Rick a helyes." Na most, ezen mondatodban, egyébként önmagában sincs semmi logika (hogy jön az ide, hogy ki volt a filmben Humphrey Bogart, mi köze ahhoz az én NonLouis "aláírásomnak"?). Az előzmények fényében pedig konkrétan hazug a szöveged, ugyanis egymondatos privát "leveledben" már eleve Renault kapitány szerepét osztottad rám, és magadra osztottad Rick szerepét, miszerint ironikusan odajópofiztad: "„Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship.”, - erre volt ugyebár a reakcióm a NonLouis "aláírás". Ha esetleg közben megváltoztattad a szereposztást, akkor azt közölhetted volna, merthogy eredetileg Renault-t osztottad rám. (Egyébként töviről-hegyire ismerem a Casablancát - bár a melodrámák nem a kedvenceim, de egy másik szakmám a filmtanári szakma, tehát szakmai okokból sokat elemeztem már ezt a művetis.)
"Hamarabb tüzelsz, minthogy tudnád mire lősz." Ezt megint te tetted. Amikor a Karat 40-ről és kategóriatársairól beszéltem, akkor jól láthatóan csak és csakis a Canton márkán belüli kategóriatársaira utaltam, tehát se nem utaltam se nem gondoltam semmiféle más hangdobozmárkára, így az erre vonatkozó levezetésed az akkori globális hangdobozpiaci helyzetre vonatkozólag teljesen indifferens. Lásd mondatomat az egyébként is végig csak a Cantonokról szól szövegrészben (most javítottam egy vesszőhibát): "Az emlegetett szúrósabb magasak is a "régi" Cantonoknál, jellemzően a relatíve olcsóbb szériáknál tudnak előfordulni, a Karat 40-nél és kategóriatársainál elég nehéz lenne ilyesmit rájuk fogni." Jól láthatóan a Cantonon belüli kategóriatársakról van szó, tehát enyhén szólva nem ide tartozik, hogy milyen más márkák és iskolák voltak és nem voltak akkoriban a globális hangdobozpiacon. Az a következő lépcső, hogy nem is igaz az angol iskola uralmáról szóló levezetésed, hiszen a nemzetközi hangdobozpiac a nyolcvanas években hasonlóan színes és árnyalt képet mutatott mint ma, méghozzá kialakult "nemzeti sajátosságokkal" ugyanazokban az országokban, amelyekre ma is értelmezünk ilyesmit, legalábbis a sztereó hifi szegmensben így volt - de mint mondtam, ez indifferens, mellékesen azért is, mert a Karat 40 a kilencvenes évek első felében volt kurrens típus, az évtizedfordulóhoz közeli, nyolcvanas évek végi megjelenése révén.
A tények kedvéért.
-
sickoface
tag
válasz Martell #45885 üzenetére
ez nem nagyon fenyeget, pusztán csak érzékeltetni akartam a témában való (nem)jártasságomat. ez szerintem fontos, hogy nagyjából tudjuk, milyen szinten áll a másik legyen az pénz-igény-szaktudás. így legalább nem beszélünk el egymás mellett.
egyébként ha valaki pont milliókat költ hangcuccra, mert épp ez a hobbija és élvezi, az teljesen rendben van. a baj ott kezdődik, ha már nincs benne semmi öröme az embernek, csak szórja rá a pénzt ész nélkül és hajszol valami nem is létezőt/elérhetetlent. egyetértek.
-
Auratech
őstag
Fül segítségével én úgy csinálnám, hogy a bal az egyik, a jobb a másik erősítőből jön addig, míg a másodikként hallgatott erősítő hangerejét egy mono felvétel (beszéd, mérőjel...) segítségével szintbe hoznám. Ha középről szól, elég jó közelítéssel azonos a szint...
Az, hogy saccperkábé egyformán szól és arra építve lehet nüansznyi eltéréseket komoly képel megítélni, az több, mint vicces. Az röhej. Már bocsi.
Mobiltelón is van egyszerű hangnyomásmérő, ami azért jobb, mint az egymás után érzésre beszintezett két erősítő. Vagy az nem is számít, csak szóljon szépen, bárhogyan..Auratech Field Recording
-
törölt tag
válasz sickoface #45884 üzenetére
Egy átlagos, olcsóbbfajta receiver. Semmi különös, a belépő kategóriában kulturáltan meg tud szólalni, ereje is van, tehát "lehet vele kezdeni". Alapfokú vagy kicsivel afölött levő korrekt készülék, azt pedig te tapasztalhatod meg hallgatózással, hogy ez az alapfok-közepe szint neked és a pénztárcádnak általában elég-e. Mivel már megvan, és a kezdő szinten akarsz elindulni, akkor építkezz nyugodtan erre, aztán majd kiderül, hogy akarsz-e feljebb lépni.
-
törölt tag
válasz #71562240 #45887 üzenetére
Most veszem észre, hogy az önidézetemben helytelenül "javítottam" egy vesszőhibát, tehát az eredeti mondatom volt az eredeti szándékaimnak a megfelelő, azazhogy "Az emlegetett szúrósabb magasak is a "régi" Cantonoknál jellemzően a relatíve olcsóbb szériáknál tudnak előfordulni, a Karat 40-nél és kategóriatársainál elég nehéz lenne ilyesmit rájuk fogni."
-
-
törölt tag
válasz kisboxi #45891 üzenetére
Én ilyen kérdésekre sose válaszolok, mert nem vagyok hifi üzleti tanácsadó. Ha merek, akkor szoktam konkrét hirdetések konkrét áraira vonatkozólag konkrét kérdések esetén véleményt mondani, hogy a konkrétan ismert kérdező számára szerintem annyiért megéri-e az. Ilyet se szivesen véleményezek, de hát kérdezik...
-
blattida
nagyúr
válasz Martell #45885 üzenetére
Azt hiszem, hogy elég rosszul gondolod, mert a drága és neves cuccok birtokosai pont, hogy nem egy üres és hideg szobában vacognak, azok, akik ilyesmiket birtokolnak, anyagilag nem nélkülöznek.
Lehet, hogy tanár a foglalkozásod, de nem vagy pedagógus.
mp54
Hifis berkekben a receiver rádióerősítőt jelent.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
A szónak természetesen sokféle előfordulása-alkalmazása van - a hifiben is.
Történetileg és praktikusan, ha hifi készülékről van szó, akkor rádiós erősítőt jelent. Az AV receiver a házimozis szférákra érvényes tulajdonságokkal bíró rádiós erősítő.
(A sima rádióvevőre a tuner (hangoló) szó honosodott meg praktikusan a hifiben-elektronikában, de etimológiailag természetesen a receiver a rádióvevő ("elkapó") szó átferdítéseként került rádiós erősítő használatba.).[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz blattida #45895 üzenetére
WTF
Hol a kandikamera?!
kammerer: Ember, most a lehető legjobb szándékkal mondom, beteges megfelési kényszered vannak. Nekem pedig betegesen nincs. De én ezért az állapotért megharcoltam. Te pedig ketrecben vagy, szenvedő alanya vagy az állapotodnak nem pedig kedvezményezettje. Kezeltesd magad, mert nem lesz jó vége. Élni természetesen fogsz, de boldog nem leszel.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- PlayStation 5 Pro teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fűzzük össze a szavakat :)
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Interactive Brokers társalgó
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest