Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ear001 #40214 üzenetére

    Én elgondolkodtam az előző hsz.-ed kapcsán is, de továbbra is fenntartom, hogy nem csak a régi "valódi" sztereó hangfelvételek, hanem az utóbbi évtizedek álsztereó hangfelvételei is teremtenek különbséget atekintetben, hogy a jobb és baloldali hangdobozokra nem ugyanazok a "zenei összetevők", nem ugyanazok a "frekvenciaösszeteveők", nem ugyanaz a "terhelési összetétel" jut. Ergo, álsztereó zenénél is különböző hatásoknak van kitéve a jobb és a baloldali hangdoboz.

    (#40215) PuMbA "Én nem hiszem, hogy ebben az esetben a mérési módszerek hiányosak, mert nem nagy cucc 16 vagy 24 bites forrásból 32biten egyszerű számok közötti összehasonlítást végezni." Ez a két mondatrész nincs összefüggésben egymással. Azért, mert a számok között nem nagy cucc összehasonlítást végezni, miért ne lehetnének a mérési módszerek hiányosak?
    Én ugyebár éppen azt pedzegetem, hogy a hangminőségi végeredményre vonatkozólag a számok mérése, mint mérési módszer, netán, esetleg hiányos mérési módszer. Hoztam példát is: egyaránt "bitpontos" átvitelűnek mért digitális kábelek hangminősége között óriási különbségek vannak, ergo ebből például valószínűsíthetjük, hogy hiányos a mérési módszer, amikor csak a számokat (az "egyeseket és nullákat") mérjük a hangminőségi végeredmény megítéléséhez. Éppen ezen elmélkedünk jelenleg, hogy netán kevés, hiányos lehet, ha csak a számokat mérjük.

    (#40216) schawo Lásd éppen a fentieket vagy a korábbiakat az esetleg hiányos mérési módszerekről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák