Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz #56474624 #40103 üzenetére

    Persze bajt nem okozol, ha cserélgeted az oldalakat, de okleveles audiosznob létemre is azt mondom, hogy teljesen felesleges. A sokféle zene hallgatása közben jellemzően kiegyenlítődnek a hatások, és ha évekig csak egy lemezt hallgatnál egyféle zenekari beállással, akkor sem lesz különösebb különbség emiatt a hangdobozok között, évek alatt sem. De ha meg mégis kialakulna emiatt különbség (mint ahogy nem alakul), akkor pedig éppen azért nem kéne cserélgetni a dobozokat, mert mindkettő beállna, bejáratódna azokra a hangokra, amelyek szólni szoktak rajtuk, tehát kialakulna az "egészséges munkamegosztás" ahhoz az egy lemez hallgatásához - ez azonban nem történik meg. Ráadásul, még ha igaz is, hogy a klasszikus nagyzenekari beállás jellemzően a "hagyományos" elvet követi, és ritkább az ettől eltérő (pl. németes) beállás, te úgysem állandóan csak klasszikus zenét hallgatsz, és a klasszikus zenének is csak egy része a "klasszikus klasszikus" nagyzenekari zene, tehát még a klasszikus zenén belül is óriási a változatosság ahhoz, hogy a hangdobozok viszonylag egyenletesen legyenek ellátva zenével - de mint mondottam, a zenéből adódó "egyenetlen használat" nem igazán hat a hangszórókra.

    Az ellenállásos "javítási" módszer pedig valóban nagyon erőltetett ("hifiellenes") dolog. Ha már ilyen állapotban van a hangdobozod, és nem tudod értelmes áron "rendesen" megjavíttatni, akkor inkább másikat kell venni szerintem, mert az ellenállásosdi csak halottnak a csók, semmi megoldást nem nyújt, inkább csak ront a helyzeten véleményem szerint.

    Kekeckedni pedig felesleges és elavult már itt. Az utóbbi egy-két évben szerintem nagy átalakuláson esett át a topik, egyre inkább az vált jellemzővé errefelé, hogy a fórumtársak értelmesen beszélgetnek és vitatkoznak, az utóbbi fél évben már nagyon ritka lett, majdnem kiveszett a topikból az "internetesfórumozóskommentelősszekértáboros" hangvétel, kár lenne a visszahozatala érdekében lépéseket tenni. Lásd: (OFF)"Bocsánat, hogy megsértettem a topik helyi audiosznobját..."(/OFF) Minek ez? Nem divat már az öncélú veszekedés ebben a topikban, kifejezetten ritkán is fordul elő, és nem örül neki szinte senki ha ilyen van. (A fenti mondatod legalábbis nem kedélyes poénkodásnak látszik, hanem kekeckedésnek, ha félreértettem volna, elnézést, de ezzel a szöveggel nem is tud kedélyes poénkodásként működni.)

    (#40105) andorra "...megfelelő lemezek hallgatásával kiegyenlítem." Lemezek?! Na ne nagyképűsködjünk kérem. Talán ha úgy írtad volna, hogy "...megfelelő veszteségmentesnek mondott tömörítésű FLAC állományok hallgatásával... " :Y

Új hozzászólás Aktív témák