Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Tamoo #36814 üzenetére

    "Szóval akkor nincs ilyen ökölszabály, hogy "márpedig hangsugárzókábelnél ne használj árnyékolást"!"
    Ezt annyiban tovább-beszélném, hogy sokak számára persze van ilyen ökölszabály, sokak számára pedig nincs, sokak számára pedig éppen az az ökölszabály, hogy használj árnyékolást a hagszórókábelre. Tudom, a te mondatodba is így értetted ezt bele, de azért mégis egyértelműsítem, hogy ez hogyan működik a hifi világának sokszor vallásháborús terepén.

    Az én "saját bejáratú" ökölszabályom például, hogy lehetőleg használjak árnyékolást a hangszórókábelre, de nem forrasztom be se a forrás, se a céloldalon - ezt nemrég már fejtegettem egyszer. Ez aztán végképp eléggé "saját bejáratú" ökölszabály.

    (#36822) Lompos48 Tudom, a továbbiakban sem fogod szó nélkül hagyni, ha valami nem tetszik, és ez így helyes. Ezért mondom, hogy majd valahogy eldöcögünk egymás mellett/egymással szemben, általában nem simán haladunk, de azért csak-csak előbbrejutunk.
    Azt hiszem Karinthytól származik a bon mot, miszerint: Hogy is érthetné meg egymást a férfi és a nő, hisz mindegyik mást akar! A nő a férfit, a férfi a nőt. Szerintem ez nagyon érvényes a hifisták két tipikus állatfajára is, akiket az egyszerűség kedvéért nevezzünk "mérnököknek" és "audiofileknek". Az "audiofil" "lírában" szeret beszélni, a "mérnök" pedig "prózában". Mindkét csoport beállítottságának szerves része a beszédmódja, és az átjárás, a közös metszethalmaz kialakítása nem könnyű, hiszen a két csoport jellemzően más aspektust alkalmaz a hifi problémáinak a megértéséhez. Gondolom a "vallásszabadság" a helyes magatartás, és a nagyobb ünnepeken "ökumenikus misék" cerebrálása. Látható, hogy most is lírában, metaforikusan beszéltem.

    A pontos idézet Karinthytól (mármint a Frigyes, persze): "Férfi és nő … hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák