Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz vodkaboy22 #33909 üzenetére

    Megmondom őszintén én a felét nem értem annak amit írtál, és itt gyorsan had tegyem fel azt a kérdést hogy hol lehet ilyen irányú szakirodalmat találni. Mostanában kerestem könyveket de nem találtam igazán jót.

    Szóval elméletben én nem vagyok ilyen szinten, viszont a gyakorlatban hallottam már pár rendszert szólni és legjobban eddig egy aktív rendszer tetszett nem is titok hogy mi, egy Genelec 8050A volt. Persze lehet hozni a példákat hogy annál sokkal jobban szól ez meg az meg amaz. De kérdés, hogy kinek mi a célja a hifivel. Hallottam már én is rendszert amin jobban szólt egy nagyon nagyon kihegyezett audiofil jazzfelvétel, de egy átlagos rock vagy elektronikus zene meg nem. És én nagyon sokféle zenei stílust hallgatok, gyakorlatilag hetente több, számomra teljesen új albumot hallgatok meg a legkülönbözőbb stílusokból, és nálam az az alapkövetelmény, hogy mindennek számomra kielégítően kell szólnia. Én egészen a Genelec meghallgatásáig nem gondolkoztam stúdió eszközökben, azóta viszont ez az irány tetszik, szerintem van benne valami, rendszer szinergia biztosan...

    Amúgy az aktív hangfalakban a hangváltás is aktív, így alapból nincs is hangváltó okozta fázis és torzítás probléma. Egyébként így nem 2 hanem 4 erősítőről van szó ;] és ennek is komoly köze lehet a hangminőséghez, lehet, hogy nem véletlen az, hogy a komolyabb hangfalakon van bi-amp lehetőség.

    (#33912) vodkaboy22: azt a 30 ohmot elírták az tuti :) lemaradt egy k betű :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák