Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz #71562240 #33634 üzenetére

    Nagyszerű érzés, hogy általad jó eséllyel én is szerepelhetek a majdani irodalmi lexikonban, a Kammerer "Első hozzászólás" szócikk egyik bekezdésében, valahogy így:
    A mű kelettkezése:
    A szerző abban a korszakban élt, amikor még nem a napjainkban általános, korszerű módszerrel élvezték a zenét, vagyis nem az erre a célra a 21. század közepén kifejlesztett tabletták bevételével, hanem rendkívül primitív módon, különböző bonyolult szerkezetek felhasználásával a levegőben hanghullámokat keltve és azt a fülükbe juttatva.
    Eme szerkezetek összességét, valamint magát az eljárást átfogóan hifi-nek nevezték. Nyelvtudosók véleménye, hogy a szó eredete a hihi, (azaz nevetséges) hangutánzó szókapcsolat eltorzításából eredhet.
    Kammerer, eme szenvedélynek vadul hódoló csoport fórumában publikált éveken keresztül. E fórumcsoport két nagy részre volt osztható. Az egyik csoport olyanokból állt, akik a hangutánzó szerkezetek után áhítozó újabb és újabb tagok kívánságára megpróbálta kitalálni, hogy számukra milyen szerkezet megvásárlása okozhatja a legnagyobb élvezetet. A másik csoport azon a véleményen volt, hogy jobb ezt az illető saját hallására bízni.
    E csoportnak csupán egyetlen tagja volt, Andorra. Paradox módón, éppen az Ő unszolására ragadott Kammerer tollat, hogy ezt a remkművet megalkossa.

Új hozzászólás Aktív témák