Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz Khaal #2572 üzenetére

    Az, hogy "a joint stereo rossz", egy ősrégi mítosz, amelynek már évek óta semmi alapja nincs. A joint stereo azt jelenti, hogy az mp3 kódoló szabadon választhat aközött, hogy a két csatornát "Simple Stereo" vagy "Mid-Side Stereo" kódolással ábrázolja. Tessék utánanézni ezek matematikájának, önmagában mindkettő veszteségmentes. Valaha régen egyes korai MP3 kódolók hülyén kezelték ezt a dolgot, innen a hiedelem, hogy a joint stereo feltétlenül rossz hangminőséget eredményez. Mai, modern MP3 kódolók esetében semmi probléma nincs a joint stereo használatával, sőt, pont enélkül kapnánk gyengébb minőséget.

    Szerk.: Létezik egy ún. "Intensity Stereo" kódolás is, amely valóban ront a sztereo hangképen, viszont ezt eleve arra találták ki, hogy rendkívül alacsony bitráta mellett a semminél valamivel jobb sztereo élményt adjon, és ezt (legalábbis modern mp3 kódolók, a régiekben nem vagyok biztos) soha nem használják joint stereo üzemmódban.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák