Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KMT

    addikt

    válasz djtörök #12342 üzenetére

    Ha nincs meg a kábel, és esetleg hajlandó vagy többet rászánni, akkor inkább ne CAT-et használj.

    (#12345) eclipse006:
    Nem, nem a zárt miatt van. Ez egyértelműen szobaakusztika, és nem a háromszöges rendszer az oka, hanem vagy a dobozok, vagy te, netán mindkettő szerencsétlen helyzetben van. Nálam is ez a fő gond, hogy a tér szempontjából ideális elrendezéskor 100 és 50 Hz közt nagy lyuk van. :(

    (#12346) AMDFan:
    Semmi különös, csak valahol olvastam, hogy márpedig 1-3 % körüli THD-t tud maximum (minimum) az ember kihallani. Na most a foobar abx teszttel 6/6 meg tudtam különböztetni az 1%-nyi 2 kHz-et tartalmazó 1 kHz-es hangot a tiszta 1 kHz-től. Páratlan felharmonikussal még nem próbálkoztam, de azt elvileg még könnyebb kiszúrni, mert zeneileg hamis. Kisebb torzítást egyelőre még nem tudtam generálni, de már valóban kíváncsi lennék a dologra, mert így olyan ez a fenti "tény", minta hifi "szabványban" a 16 kHz-es felső határ (asszem így van).

    #12349:
    Ezzel csak az a gond, hogy a füled érzékenysége nem lineáris abban a tartományban. Magyarul pl az azonos hangosságú 50 Hz-et halkabbnak hallod, mint a 60-at. Szóval így nem szabad szobát "kalibrálni", mindenképp mérés szükséges.

    (#12348) Ba cy lus:
    Amit írsz az nem a nagy összkeresztmetszetű, hanem a vastag erekből álló kábelek esetén jöhet elő, mint a tűzálló is. Egyesek szerint ennek köze lehet a skin-hatáshoz, mások ezt elvetik azzal, hogy az nem jelentős hangfrekvencián... (aztán mégis többen így halljuk :U )

    Sok voltam mára.

Új hozzászólás Aktív témák