Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz dgyuri0123 #101021 üzenetére

    hát pedig jobb minőségű felvéelek nem készülnek, hallgass meg egy sheffield lab felvételt 1980 körülről.
    lejátszás oldalról is mi változott? nem született olyan technológia, hogy olcsón tudj jó minőségű zenét hallgatni. a 80as években is kb 4-5 havi átlagfizetésből jött ki egy decens hifi és most is. még a műszaki megoldások sem változtak, született egy-két új erősítő kapcsolás (bár mindeki csövezik, meg visszanyúl az A osztályra), fejlődtek a dacok, de egy 90-es években gyártott és jól megépített parasound dac hülyére veri a fél mezőnyt, nem kapod meg 100 euróért, de még 500-ért sem azt a minőséget. hiába van optika, meg koax, ha a sony TVm kimenete hányadék hangminőséget produkál, előbb hallgatok bluetooth fülhallgatót mint azt a retket.
    ami fejlődött még, az a bitráta, de minek? a redbook minőséget is egy kisebb afrikai diktatúra éves költségvetéséből tudok csak tűrhetően megszólaltatni.

    a 90%-ot meg elég könnyű objektívan mérni. azért önmagában az, hogy a teljes spektrumon felismerhetőek a hangszerek, az az információ 80-90 százaléka (nem az élményé, meg mittomén ilyen megfoghatatlan dolgoké, hanem száraz mérhető adatoké). és innentől fölfele meg érvényesül a "law of diminishing returns", ami miatt drága a high-end. olyan ez mint a hangnyomás. a rekord 90%-át pikkpakk eléred, aztán minden egyes decibel pluszért vért izzadsz.

    [ Szerkesztve ]

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák