- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Xp-s gép, amin ma reggel óta nem nyílik meg a D meghajtó. Lemezkezelőben formázatlannak látja. Próbáltam a TestDisket de nem jártam sikerrel. Valami ötlet?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
liksoft
nagyúr
válasz _Csaba_ #38802 üzenetére
Ember! Írni mentendő drive-ra?
Ki az aki ezt a tévhitet még ma is osztja, hogy menteni formázás után célszerű?
Kezd q-ra elegem lenni abból, hogy ilyenek után a totálisan szétcseszett drive-ok jönnek mentésre, és mikor elmondom mit NEM LETT VOLNA SZABAD megtenni, még én vagyok a .....
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz _Csaba_ #38807 üzenetére
És nem volt veszteséged? Tutira volt valamennyi! Ha Neki pont az a legfontosabb, akkor b6-ja!
NEM ÍRUNK MENTENDŐRE! A kifejezetten adatmentő programoknak NEM KELL az a bejegyzés amit ilyenkor készítesz! Sőt! Sokszor ha nem pont ugyanoda kerül a partíció, totális adatvesztést is okozhat látszólag, amit csak utólagos kézi editálással lehet helyrehozni!
-
Anonymusxx
senior tag
A tápból kijövő kábeleket amik a merevlemezhez vannak csatlakoztatva, hogyan lehet kicserélni?
Ugyanis a Hd sentinel Ultra ATA CRC Error Count hibákat írt az egyik merevlemezemnél, ami azért jön elő mert sérült a kábel, ráraktam egy másik merevlemezt, és annál is ugyanezt írta..[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Anonymusxx #38810 üzenetére
A tápból jön ki több kábel,nem tudod egy másikra dugni a vinyót.
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak. Erre
valakinek van valami ötlete? Próbáltam nem advanced formatos lemezzel is. A Dsm egy linux alapú nas oprendszer.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Anonymusxx #38810 üzenetére
Azt a hibát adatátviteli hibaként írja ki. Így alapvetően az ADATKÁBEL cseréje ajánlott. Ha a tápellátással is gond van, az plusz probléma, mely vagy a tápegység cseréje, vagy az érintkezések tisztítása old meg.
Nem fog lemenni nullára az az érték, így arra kell törekedni, hogy ne változzon. Tudom ajánlani a Sentinel honlapján a tudástár részt.
-
Doky586
nagyúr
válasz Mezga Aladár #38812 üzenetére
A ház leírásában benne van hogy támogat akkora hddt mint amit beleraktál?
-
birozoli7800
senior tag
Erre a problémára tudna valaki mondani valamit?
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Hozzám került egy kollégám 2,5-es vinyója. Valószínűleg hibás, én odáig jutottam el vele, hogy az Uefi látja, de a rendszerben már semmi nyoma. (Eszközkezelő, lemezkezelés, HD-sentinel)
Van-e valami remény, hogy rendbe hozzam, vagy kuka?
Toshiba MK 12460sxEgyébként pörgeti a lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
csitk
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem mukodo HDD firmware szamat hogy tudom megallapitani...mondjuk egy samsung hdd eseteben?
Udv
Pisti[ Szerkesztve ]
Let freedom ring with a shotgun blast
-
csitk
csendes tag
válasz liksoft #38827 üzenetére
Van 2 hdd... az egyik egyszer csak nem porgott fel egy kikapcsolas utan.
A masik ugyanilyen tipusu hozza lett szerezve...mukodik tokeletesen.
A baj az hogy ugye valoszinuleg nem egyeznek a firmware dolgaik, mert sima
pcb cserevel felporog a hdd, de nem latja a bios stb.
Szoval ezert erdeklodtem.Let freedom ring with a shotgun blast
-
gabor222
tag
Üdv
Az mitől van, hogy ha megy az utorrent 1mb-/s-nél nagyobb letöltési sebességgel akkor kb használhatatlan a gép? Az egér és a hang akad.
Játékok telepítése közben is nagyon lelassul minden még akkor is ha nem a rendszert tartalmazó HDD-re másolok.
HDD gond lenne vagy inkább Windows?
-
liksoft
nagyúr
Értem. Pont az ilyen hibák orvoslása az adatmentéses szakemberek feladata.
Több információt ne kérj. Oka, hogy több hibalehetőség is van ott, és a többsége NEM otthoni tuning kategória. Bármit mondanék, azt nem csak Te, hanem mások is próbálgatnák (többen nem saját HDD-n), így a valóban fontos mentéseknek mire szakemberhez kerülnének, esélyük sem lenne.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy adott egy rakat 3TB-os hdd amit nem lát a synology ds214play-em külső eszközként illetve esata csatlakozón sem,viszont most találtam egy olyat amit ugyanúgy windows alatt formáztam meg ntfs-re és ezt látja, próbáltam megnézni, hogy miben különbözhet a többitől, de semmi különbséget nem találtam, még a lemez revizió is teljesen megegyezett.
Mi lehet az oka, hogy nem lát minden merevlemezt a NAS?
-
Dexar007
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problemam lenne,hogy radugtam a gepemre egy 320-as notebook winyot,hdd sentinel szerint akkor 100/57-es allapotban volt,jo par szektorhibaval. Olvastam,hogy erdemes lenne egy low formattal megprobalkozni,igy hat leszedtem a .: ,,HDD LLF Low Level Format Tool" programot,1 ora alatt vegigment a formazas,most pedig ott tartunk,hogy 100/11-es lett sentinel szerint 516 hibas szektorral.A legjobb pedig,hogy a gep mar fel sem ismeri,legalabbis nincs a sajatgepen belul ilyen meghajto.Idokozben a particios kerdes megoldodott,mar csak az nem tetszik,hogy mindjart meghal sentinel szerint.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
liksoft
nagyúr
válasz Dexar007 #38834 üzenetére
Szia!
Az a drive már szépen lassan hal meg. Így nem is érdemes vele foglalkozni.
Persze, hogy nem látszik, hiszen a formázásod ír, így a partíciókat letörölte róla. Adatmentésnek sincs esélye, ha kellett volna.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Dexar007
veterán
válasz liksoft #38835 üzenetére
Adatmentes lenyegtelen, nem volt rajta semmi olyan dolog.Csak remenykedtem benne,hogy egy low formattal feljebb kuszik 57-rol nem pedig lejjebb.
Lassu halalt josolsz neki?Vagy egyszer csak elpukkan? Igazabol most masoltam ra egy ket filmet, es tokeletesen viszi, persze semmi fontos dolgot nem mernek ratenni,de ilyenekre meg lehet jo lesz egy ideig (?)
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
gabor222
tag
válasz Mezga Aladár #38830 üzenetére
Köszi. Úgy néz ki ez megoldotta csak nem értem, hogy miért kezdett el szarakodni egyik napról a másikra.
-
zgyorik
tag
Üdv mindenkinek!seagate SV35 3TB-os hdd-hez elektronikát keresnék lehet hibás is,sőt lehet totál hibás csak sérült ne legyen ha valaki tud esetleg akkor jelezze felém legyen szíves.ÜDv:Zoli
-
gabor222
tag
válasz Mezga Aladár #38838 üzenetére
Mindig felrakom őket, ha erre gondolsz.
-
3.Aragorn
addikt
-
Pala
veterán
Srácok, mi a normális üzemi hőmérséklete egy HDD-nek? Tudom, ez több mindentől függ, de akkor mondjuk úgy, hogy mi az a felső határ, amit hosszabb távon már nem érdemes átlépni? 45°C?
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Erre tud valaki valami okosságot?
A Backup winyómat látja ugyanabban a külső dokkolóban a NAS az SD+09-et nem, mindkét lemez ugyanazzal a géppel lett megformázva és továbbá több gép is hibátlanul látja.
-
demmer123
őstag
A winchesterem egyik percről a másikra elkezdett kattogni mit csináljak?
20másodpercenként bekattan egy hangosat!
Tuti hogy az a ludas mert kihúzom a sata kábelét egyből megszűnik a kattogás.Ha vissza dugom egyből kattog.
Driver vagy mitcsinálja? -
-
Mezga Aladár
veterán
Adott egy advanced formatos wd és egy coolonk usb2 ház. A háznak támogatnia kell az advanced formatot?
-
StSanya
senior tag
válasz Mezga Aladár #38848 üzenetére
Nem, ez a HDD belügye, milyen struktúrában tárol. A HDD mérete viszont lényeges, ha túl nagy a HDD!
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
liksoft
nagyúr
válasz StSanya #38849 üzenetére
Ez csak féligazság! Van olyan USB chip, mely bizonyos drive-ok esetén melyek 4k-s szektort adnak vissza ID-ben, úgy kezelik a drive-ot. Ilyenkor a szektorméret változása miatt NEM rakható be később a gépbe, mert nem talál partíciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...