- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz s3toraph #38250 üzenetére
Vagyis 50 fölött is futott. Ilyenkor az élettartam és a stabilitás rohamosan kezd csökkenni. Minél magasabb a hőfok és minél tovább olyan, a drive annál jobban öregszik. Az a festés meg a gyártónál szokott a karcolt és garanciában visszaérkezett drive-ok esetén az öntvényre kerülni. Így nagy valószínűséggel a mechanika már volt egy plusz körön a gyártónál. (Felhasználó is tud karcot így eltüntetni. )
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
A lenti képen látható egy viszonylag fiatal WD scorpio blue. Ez szerintetek normális, hogy ennyi üzemidő alatt már van rajta gyenge szektor? ( A viszonylag sok leállás annak köszönhető, hogy egy TVhez volt kötve egy ideig és próbálgattam rajta néhány dolgot).
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
addikt
válasz djculture #38244 üzenetére
Köszönöm a választ, szomorúan olvasom amit írtál... A zöld dolgoknak magam is híve vagyok, node ettől nekem ne kattogjon a gépem!
Saltwater: Öhmmm nem értem, amit írtál...
USB-s kapcsolat esetleg ezt helyrehozhatná? És akkor miért kell ehhez másik gép, ugyanehhez csak usb-vel nem jó?
Neked is köszi!nofene
-
Szixtusz
csendes tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket Működő képes gépről van szó,az ide 1 csatlakozón két vincseszter van, elindul minden ok Hibátlanul működik. De ha, az ide 2-re csatlakoztatok akár master akár slave vincsesztert akkor a gép újra indulása után beolvas és felis ismeri az ide 2-re csatlakoztatott vincsesztert. A
probléma a tovább lépésnél van,a monitor bal felső sarkában villog a kurzor. Letesztelve egy másik gépen a vincseszter teljesen tökéletesen működik./ide 2/. Ha egy DVD Írót csatlakoztatok akkor nincs ez a probléma.Szerintetek mi lehet a megoldás?
Köszi a válaszokat. -
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
A külső WD vinyom, egyik nap még ment, másnap meg bedugom, és kb másodpercenként csippan egyet. Mi lehet a baja?
Előre is köszi
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Van egy notebook winyóm és lefuttattam rajta a HDD Regeneratort. Az első 8-10 Gb-nál talál kb.:300 Bad sectort, tömören egy kupacba, utána végig ment szépen.
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy azt a részt leválasztom a winyóról, hogy azt a részt ne használja. A maradékot pedig patrícionálnám ?
Egy 250 Gb-os WD winyóról lenne szó.Köszi a segítséget.
-
fmx
aktív tag
Sziasztok!
Tesóm gépezett és elvették az áramot és azután a hdd-t nem érzékeli a gép.A hdd működik fizikailag mert hallani a zúgást de egyszerűen a gép nem látja.Valami ötletet tudtok mondani?Esetleg BIOS-ban kell valamit babrálni? köszönöm előre! -
bopeti98
őstag
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nézted a SMART adatoknál a "Load/Unload Cycle Count" értéket? Az jelzi a parkolások számát. Abból látnád, ha magas az érték, hogy ténylegesen az történik, amire gyanakszol. Én erre a problémára a Hard Disk Sentinelt használom. A programmal közvetlen lehet szabályozni az energiagazdálkodást. kép
Azt megkérdezném, ne vedd sértésnek, hogy a windowst ugye újraraktad lapcsere után?- Glaz-doz-fhut -
-
djculture
félisten
válasz bopeti98 #38272 üzenetére
A gyártók spórolása, a legolcsóbb leggyengébb hdd-vel szerelik a legtöbb laptopot.. 10 ezres 500gigás laptopvinyóktól amit a gyártók nagy tételben harmad áron vesznek nem kell sokat várni. Az is gyakori hogy eleve refurbishedeket épitenek be, sose ránem jösz csak ha kiveszi az ember a vinyót vannak rá utaló jelek...
[ Szerkesztve ]
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok,
Hitachi 1TB, eddig hibátlanul végezte a dolgát, Adat lemezként a Win 7 nek köszönhetően auto lekapcsolt mindig, és csak akkor indult be ha kellett, akkor se sokszor ill. sokáig. 2-3 napja eltűnt viszont a label, és most tudtam eljutni odáig h szétkapjam.
Másik adat kábel, másik táp, másik gépben, USB dokkolóban sem nyikkan meg, nem pörög fel. Egyéb 5let amit beavatkozás nélkül elvégezhetek? Sztem eléggé körbejártam a témát. Kérdés h most a nyák vagy a motor adta meg magát.
Válaszokat előre köszönöm
Maty
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
Saltwater
aktív tag
-
XGalapagosiX
csendes tag
A probléma kissé komplikált, megpróbálom dióhéjban összefoglalni.
Volt egy régi, haldokló gépem, ami szépen, lassan elmúlt. Utolsó napjaiban rendkívül fura dolgokat művelt, bár nem tudom, mennyire függött össze állapota a következővel:
Van nekem egy lc-power eh-35be2 külső ház (benne 1TB WD black), éveken át hűségesen szolgált, majd, az utolsó napokban, mikor épp adatokat mentettem rá, a rendszer (win XP) lefagyott pár percig, majd írási hibát írt ki, és ettől fogva a monitoron horizontális vonalak jelentek meg (párhuzamosan, szinte mindenütt), melyek attól függően, hogy mennyire volt terhelve a külső HDD, erősödtek, és egyre több tűnt fel. eSATA porton keresztül ment az adatátvitel. Amint kikapcsoltam, a vonalak eltűntek. Persze volt hibás szektor rajta, a gépem is meghalt később, így jött a beruházás újra.
Az új gép tökéletes, semmi gond nem volt vele, így kaptam kölcsönbe egy USB3-as dokkolót, és pár fájlt leszámítva az összes adatom megmaradt. Miközben másoltam, vonalak és ehhez hasonló rendszerfagyások (win 7) nem fordultak elő.
Úgy gondoltam, hogy valamire csak jó lesz még ez a meghajtó, sajnálnám a külső házat is, így újra üzembe helyeztem a külső házat, a kissé problémás, de még igazán jól használható HDD-vel.
Csatlakoztattam is eSATA portra, kissé nehézkesen indult a rendszer, de nem voltak vonalak. Hogy megnézzem, minden rendben van-e, gondoltam lefuttatok rajta egy error scan-t HDTune segítségével.
Ekkor jöttek a problémák, újból. Bár nem olyan erőteljesen, mint régen, újból előjöttek a vízszintes vonalak, úgyhogy (tartván attól, hogy vagy a tápot, vagy az alaplapot meggyilkolja) eltávolítottam, és kikapcsoltam.
Szerencsére azóta minden jónak tűnik, de nem szeretném ezt az egészet annyiban hagyni, szeretném megtalálni a hibát.
Ebben kérnék segítséget.
A tapasztalataim:
-pusztán az, ha be van kapcsolva a külső meghajtó, lassul a rendszer,
-vonalak megjelenése az idő előrehaladtával, valamint terhelésre,
-az adapter átkozottul melegszik, akár csak fél óra üzem után (sajnos azt nem tudom, régen ilyen volt-e)
(Egyéb infó:
-a két gép konfigja abszolút más, míg az előző évekkel ezelőtt lett összerakva, a mostani hellyel-közzel naprakész.
-a régebbi alaplap tartalmazott gyári eSATA portot, míg a mostanihoz be kellett kötni egy külsőt (ezt egyébként a külső házhoz adta az LC-power) -
pjen
félisten
válasz XGalapagosiX #38286 üzenetére
Csak egy ötlet :ha van rá lehetőséged áramfelvételt kéne mérni az eszközön,ha annyira melegszik lehet egy zárlat is amely leszívja a tápot. Szakadás vizsgálóval is rámérnék..esetleg test zárlat valami rögzítő csavarnál.
[ Szerkesztve ]
-
XGalapagosiX
csendes tag
Végülis van ismerősöm, aki lehetséges, hogy meg tudja tenni az általtad említetteket. Ha egyébként a dokkolóval nem produkált ilyen jelenségeket, akkor gondolom nem maga a HDD generálja ezt. (Ez azért fontos kérdés, mert - tegyük fel, nem kockáztatok, vagy nem lesz lehetőségem megvizsgáltatni, és - inkább beszerzek egy másik eSATA-kompatibilis külső házat, nem lenne jó, ha úgymond "feleslegesen" vásárolnék egyet.)
-
Szixtusz
csendes tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket Működő képes gépről van szó,az ide 1 csatlakozón két vincseszter van, elindul minden ok Hibátlanul működik. De ha, az ide 2-re csatlakoztatok akár master akár slave vincsesztert akkor a gép újra indulása után beolvas és felis ismeri az ide 2-re csatlakoztatott vincsesztert. A
probléma a tovább lépésnél van,a monitor bal felső sarkában villog a kurzor. Letesztelve egy másik gépen a vincseszter teljesen tökéletesen működik./ide 2/. Ha egy DVD Írót csatlakoztatok akkor nincs ez a probléma.Szerintetek mi lehet a megoldás?
Köszi a válaszokat. -
Zsivaagoo
őstag
válasz Szixtusz #38289 üzenetére
IDE kábel MASTER végén mindig kell lenni egy Masterre jumperelt eszköznek, akár IDE HDD-nek, akár IDE ODD-nek.
IDE HDD és ODD is jumperelhető "Cable Select"-re, ekkor a kábelen elfoglalt hely dönti el, hogy master vagy slave lesz az illető eszköz.
IDE 2 kábelre én mindig szoktam egy Masterre jumperelt ODD-t rakni, a HDD-k pedig mehetnek Cable Select jumper állással.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy felcserélődik a lemez0 és lemez1? Most cseréltem az SSD mellett lévő HDD-t. Előtte egy Samsung 320GB volt, de akkor ezt nem vettem észre. Most egy WD 10EZEX van. Ha újra indítom akkor vagy az ssd a lemez0 vagy a hdd lesz lemez0. Ez okozhat később valami problémát?Előre is köszönöm a válaszokat.
..........""..........
-
szirtesp
tag
Sziasztok!
Van egy Asrock H61M-HVS típusú alaplapom, SATA2 csatlakozókkal. Mivel a neten számtalan helyen azt olvasta, hogy a sata 2 csatlakozón működik a SATA3 merevlemez, ezért vettem egy Seagate 2TB Sata3 vinyót. Viszont a gép nem látja. Se a windows (lemezkezelőben) sem a bios beállításoknál. Másik gépben is kipróbáltam, ott sem jó. Én csinálhatok valamit rosszul, vagy hibásat adott az ipon?
Előre is köszi
-
ittakary
nagyúr
Sziasztok.
Egy Samsung HD204UI (2TB) vinyót szeretnék formázni, de valami olyan megoldással, ami tökig legyalul róla mindent. Valami komolyabbat keresek, mint a jobbegérgombformázás. Tudtok mondani egy programot ami ilyet tud?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- WD RED SA500 SATA 2TB
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs