Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz BÁ Nutrition #81632 üzenetére

    Én továbbléptem a vitán, kérlek te is tedd ezt. Sajnálom ha megbántottalak, nem akartam.Tisztelem a teljesítményed és a sportban eltöltött rengeteg időt. Tudom, hogy irritáló ha mindig a torna gyakorlatokról beszélek, amikor nem ez a topik témája, elnézést kérek mindenkitől, ígérem takarékra teszem magam.

    Nekik a testtömeghez viszonyított erő számít, az egész sportjuk erről szól. Rajtuk kívül senki nem ilyen erős testsúlyarányosan, de ezt te is tudod. Ellenben az is tény, hogy abszolút erőben maximum egy átlag hobbigyúrós erőszintjét tudják teljesíteni, mert egy 120 kilós fekvenyomás az már majdnem a testtömegük kétszerese. Te meg annyival melegítesz jobb napokon.

    Ettől függetlenül igenis kihívást jelentenek a haladó saját súlyos gyakorlatok és remekül lehet velük erősödni, az erőszinttel meg izom is jön. Továbbá számtalan olyan pozitív hatásuk lehet, ami jól kiegészítheti a súlyzós edzéseket. Például a különböző statikus tartások baromira megerősítik a törzset, illetve a rotátorköpenyt, ezáltal ellenállóbbá teszi az ízületeket, ami jól jön a nagy súlyos gyakorlatoknál. De mondhatnám a hidat is, ami a hanyag tartást remekül helyrehozza, illetve nekem segített a gerincsérvből való felépülésben. Ha egészében nézed az emberi testet, akkor egyértelmű, hogy miről beszélek. Például a lábad erős, de nem jó a felhúzásod? Tegyél be hát vagy kar napra kötélmászást/kötélen húzódzkodást, mert betegül megedzi a fogást, illetve csinálj hiperhajlításokat. Pár héten belül javulni fog az eredményed és továbbléphetsz az alapgyakorlatodban. Most ez csak egy példa volt, tudom, hogy itt elsődlegesen a tömegre, kinézetre megy mindenki, de nem rossz variálni a dolgokat kicsit.

    (#81633) Siobahn
    Köztük is van, aki jól néz ki: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák