- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
den89
tag
válasz szabonagyur #64449 üzenetére
Persze, ez már most is egy létező jelenség. De ez szerintem csak rosszabb lesz ezzel a vonallal, hogy a méretük (így áruk) is növekszik, meg persze eleve az elmúlt évek drágulása is rájön.
focvis, Qru: jogos.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz szabonagyur #64452 üzenetére
Hogy védje a felnit, vagy mire vonatkozik a kérdés pontosna?
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #64457 üzenetére
Nem biztos, hogy mindenki olyan ügyesen parkol mint te.
#nincsbennetarcsi
-
Veron
addikt
válasz szabonagyur #64457 üzenetére
Nem csak én használom majd az vatta új autót, hanem teljesen tapasztalatlanok is, gondoltam hasznos. De mi a baj a két említett gumival? Mindkettő prémium és jól teljesítenek a teszteken, nem tűnik nagy kompromisszumnak. Vagy ennyivel jobb a Continental, hogy a peremvédő hiánya ellenére is azt kellene vásárolni a két másik helyett?
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
félisten
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #64461 üzenetére
Párhuzamos parkolásnál horzsolástól véd (pl járdaszegély), kb ennyi értelme van.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
marquuard
veterán
Barum Polaris 5 hol helyezkedik el a Winter i*cept-hez (RS3) képest? Azért kérdezem, mert nemrég jött ki a Polaris 6. Bár sok teszt nincs róla, elvileg javult és a mintázat is másabb. Polaris 5 irányadó lehet.
PSN ID: marquuard
-
aliali
csendes tag
Köszönöm a tanácsot.
Inkább gumi csere mellet a döntés
GLC 300 4M
Jelenleg az a nyári gumi van rajta :
A1 255/45 R20 105 W XL, 8.5 J X 20 ET 34.5
A2 285/40 R20 108 W XL, 9.5 J X 20 ET 35.5
Kérdések :
1) gondolom a gyári le írás miatt ugyan az 2 különböző méretű kell rendelni téli gumit felni méret miatt.2) nincs az autóban pótkerék, jelenlegi gumi se defekttűrő.
Írtál a fórumban hogy (runflat helyett inkább őntömítés gumit) őntömítés ugyan az a dolgát teszi mint egy runflat?
Egy defect után kb Hany km még lehet vele menni, őntömítés gumival ?3) defekttűrő gumi ha defektet kap ugyan aszt lehet javítani mint egy sima gumit vagy annak már vége.
4) Magyarországon kötelező a téli gumi?
Igazából a biztosítás kötés nel (Generaliel) jelöltük hogy lesz téli és nyári gumi.
Itt az a kérdés hogy és egy esetleges baleset utan a bisztositő nem fizet mivel nincs rajta teli?
Bisztositő szerint igen.
Nem magyar bocsánat az esetleges írási hibáimért
-
polonic
félisten
Amatőr kérdés. De még nem volt olyan hogy rázta a kormányt a kerék az elmászott centrír miatt. Szóval nem tudom, milyen érzés ez a kormányon.
Nagyon rázza a kormanyt vagy kis vibrációk vannak és egyre gyakoribb, ahogy nő a sebesség? -
Qru
MODERÁTOR
válasz aliali #64465 üzenetére
1: ha nincs a manualban kulon teli meretezes akkor maradj a nyari meretnel.
2: Masra jo. Az ontomitos ha pl belemesz egy szogbe es kihuzod nem veszit a nyomasabol. Viszont ha az oldala serul akkor nem segit. A runfalt arra jo, hogy ha serul vagy kidurran akkor a legkozelebbi gumisig el tudsz menni vele. Cserebe rontja a rugozasi komfortot es nehez.
3: az a serulestol fugg. Ha csak egy szog kiszurja es nem mesz vele tovabb akkor javithato.
4: nem kotelezo. Egyes biztositasok casco/kgfb eloirhatja.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
polonic
félisten
Igen. Valami borzalmas, nagyon trágya az út minősége és csak egyre szarabb lesz. Sehol egy javítás.
Egyébként nem lehetett választani, ez volt a felszereltséghez. Azaz külön venni egy vagyonért lehetett volna, és a 18-ast el tudtam volna adni, gondolom.Viszont osztrák utakon egy álom volt menni vele.
-
veterán
válasz polonic #64466 üzenetére
Leginkább 120 kmh környékén érezni ha rossz a kiegyensúlyozás (centrír). Finoman mozog, kb. "lüktet" a kormány a kezedben, szemmel is ki tudod szúrni. Ha a hátsó tengelyen rossz, azt a fenekeddel érzed.
Együtt lehet élni a 225/40-nel, kicsit jobban kell figyelni rossz úton.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #64475 üzenetére
A Baby-n is 18-as kerek van. Ovatosan kell menni vele az teny.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #64482 üzenetére
Amerre en jarok arra a fobb utakat leszamitva eleg kriminalis a helyzet.
#nincsbennetarcsi
-
LanyUs
senior tag
Ezt a gyári "rémálmot" cseréltem most le a feleségem 2018-as kocsiján ( Vitara ). Még a gyári volt rajta 88e km-rel. Ezzel járt az előző tulaj télen és nyáron is. Úgy alakult, hogy mégse Hankook lett, hanem városi közlekedésre egy Laufenn G FIT 4S LH71 XL 215/55 R17 ( 37e / db ). Gyártás 2024. év június hónap. Ha abból a nézőpontból indulok ki, hogy egy gumi 3-4 évi gumi kevés km használat mellett is, akkor nem találtam érvet erre a felhasználási célra több pénzt fordítani. Köszönöm a tanácsokat
-
szőröscica
addikt
TS870 elso 200km utan eleg csendes abroncsnak tunik es komfortos is, de erezhetoen nyulosabb meg az oreg szetthez Asy 3-hoz kepest is.
Viszont sajnos lesz egy korom a hungarogumihoz, mert elsore nem sikerult megugraniuk a vadi uj felni + vadi uj gumi razasmentesre centirozasat. -
Audience
aktív tag
válasz szőröscica #64492 üzenetére
Ezen már agyaltam! Szerintetek?
- Kötelező-e a gumisnak rendszeresen kalibráltatni a gépét?
- Ha kalibráltatni kötelező elkérhetem-e az erről szóló igazolást, mint a traffipax OMH hitelesítését? -
BaLee
addikt
Vredestein nincs a topon itthon készletellátásban.
Anno Quatrac-ot szerettem volna venni, ahol épp lehetett kapni ott 2000Ft-al volt olcsóbb mint a CC2 szóval CC2 lett, mert az már nem különbség.Most Quatrac Pro+-t szerettem volna mert most lesz aktuális, egyik sebességindexű változatban 3db van az országban másikból 2db (215/60 r17).
Ebből vagy Continental ASC2 vagy CC2 lesz megint. Michelinre jobb most a promóció (20k vs 10k)...
-
tKb.
tag
Sziasztok!
215/55/R16 téli gumi vásárlás lenne esedékes egy családtagnak. Keret kb. 30.000 Ft/db. Mit lenne érdemes nézegetni?
Köszönöm. -
raziel01
veterán
Ha fékezésnél dolgozik az ABS akkor az azt jelenti, hogy jó a gumi és jobban tapad vagy azt, hogy nem? Lehet fáradt vagyok de nem tudok rájönni.
Barum Bravuris nyárinál ilyen 70-es tempó satuféknél nem rémlik, hogy dolgozott volna az ABS viszont most 70-ről kellett satufékeznem a Quartaris 5-el és dolgozott keményen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest