- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Az mért van, hogy a peres gumik gyorsabban kopnak mint a "ballonosak"?
logika szerint ha minimálisan is de még tovább is kellene bírniuk.
Az ugrik be, hogy biztos jobban tolják neki de a 99%uk nem az 500les porschera kerül...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szőri
csendes tag
Sziasztok!
VW Golf VII (2.0 tdi /150 Le)-re keresnék téli gumit 205/55 R16 méretben. Relatív keveset megyünk vele (kb 10k/év, második autóként). Amiket tesztek és kommentek alapján összegyűjtöttem:
- Kleber Krisalp HP3
- Hankook Winter i*cept RS3 W462
- Dunlop WinterSport 5
- Continental WinterContact TS 870
Én eleinte a Hankook-ra gondoltam, mint középkategória. Megéri a Continental/Dunlop esetleg a felárat? Vagy teljesen felesleges, mert úgyis korábban öregszik el?
Köszi szépen a válaszokat. -
rbalint88
addikt
Ekkora futasra, ha nincsenek extrem korulmenyek, inkabb negyevszakost szoktunk javasolni, pont az oregedes miatt.
Elozo telen ossze tudtam hasonlitani a TS870-et a Michelin CC2-vel (utobbi felesegem eGolfjan van) az egyetlen havas napon, boven hasznalhato az is. A jobb negyevszakosok tudnak most egy kozepkategorias szezongumi szintet, neha jobbat is. Tehat pl a Michelin, Goodyear, Continental negyevszakos hozza a Hankook v Kleber teli teljesitmenyet es a hasonlo kategorias nyariak teljesitmenyet is. Mivel 4-5 evnel tovabb egy szezongumi se fogja birni lassan, 3-4 evet viszont tud egy negyevszakos is, igy anyagilag is megfontolando es legalabb frissebb gumi is van az auton.
Ha mindenkepp maradnal a kulon nyari es teli mellett, en a Dunlopot vennem. -
Asbee
veterán
Ugyanilyen autóra, 150 ló dízel, ugyanebben a méretben ment fel dunlop, hétfőn. Eddig teljesen megvagyok vele elégedve vele, reggeli ködös párás hidegben is szuper, sportosabb vezetéssel. Meglátjuk milyen tél lesz, tesztek szerint hóban kifejezetten jó. Egy kis hangja van neki, lehet javul, de téliek ilyenek. Én még 33/ db áron vettem, szerintem annyiért nagyon jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Ilyen felhasznalas mellett en is rbalint velemenyen vagyok. Szinte te vagy a celcsoport es nem mellesleg nem kell cserelgetni. (na jo ez nem teljesen igaz mert tengelyenkent azert ajanlott 10e km-kent)
Ha megis maradnal az eredeti tervnel akkor szemelyes tapasztalat alapjan azt kell mondanom, h a TS870-nel jobb teligumival meg nem talalkoztam.
-
Szőri
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat, akkor Dunlop vagy négy évszakos között gondolkozok tovább. Alapból négy évszakost terveztem, csak nyáron a hátsó gumi nyaralás alatt defektet kapott, így 4 Conti nyári gumiból 2 teljesen új lett
-
félisten
Szerintetek mennyit futott ez a gumi?
-
raziel01
veterán
válasz szabonagyur #64963 üzenetére
15 ezer? Kleber Quadraxer 3-nál írtak olyat, hogy a melegben darabok szakadnak ki belőle.
-
Qru
MODERÁTOR
Nehez beloni. Kb igy nezett ki a 75 ezret futott CC-m.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
2018-as 1.2-es hibrid/benzin motoros Swift-hez keresek lemezfelnit, guminyomásérzékelő szenzort és téli gumit. Méreteket, specifikációkat sajnos nem tudok, ezért fordulok hozzátok. Tudtok ebben segíteni merre induljak el a keresésben?[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz szabonagyur #64966 üzenetére
Igy mar ertheto, hogy miert eszik neked 2 literrel tobbet ugyanaz a motor, mint nekem a Kamiqban tette.
-
saen
veterán
válasz szabonagyur #64966 üzenetére
Durva, nekem Jazzen ugyanez van, bőven 10k km felett és olyan, mintha új lenne.
-
félisten
válasz szőröscica #64968 üzenetére
Mire gondolsz? Meg ha nagy sebesseggel mennek vele vagy nehez lenne megertenem, de az Scross Conti Eco nem nez ki igy sokszoros futas utan 2,5 evesen sem.
Pedig az ut es a vezetesi stilus ua.
-
félisten
-
No.01
őstag
válasz szabonagyur #64970 üzenetére
NA! Azert az almat a kortevel ne hasonlitsuk mar meg ha mindketto gyumolcs is
Az Eco gumi az nagyon mas kategoria. Leglabbis tapadas es kopas tekinteteben mindenkepp!Egyebkent milyen Formentor ez?
-
félisten
-
No.01
őstag
válasz szabonagyur #64973 üzenetére
Az ugy mondjuk durva... Nekunk most ASC2 lett, mar van benne tobb, mint 5e km, de nem nez ki hasonloan szerencsere.
Igaz ha jol olvasgattam es amennyire hinni lehet a leirasoknak akkor sok vasarlot vesztett a Conti az elso generaciot megvasarlok korebol.
Szerintem attol, h neha hibaznak meg ok is a top ligaban jatszanak (irtam is korabban, h szemelyes tapasztalatom alapjan az TS870 meg mindig a csucs ha teligumirol van szo)
...bar lehet pont emiatt nem kellene, h hasonlo megtortenjen... -
Qru
MODERÁTOR
Siman lehet gyartasi hibas (pl kevesebb adalekot kapott). Proba keppen cserd at, hogy ha a 2 hatso megy olore akkor azok is igy oregdnek/kopnak-e.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #64978 üzenetére
Ha tapad akkor tojd le, ceges.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
-
kenguru99
senior tag
válasz szabonagyur #64983 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj. Meg kell cserélni a hátsókkal. A mai kisturbós benzinesek nagy nyomatékot küldenek a hajtott kerékre. Szinte biztos vagyok benne hogy sokat mész vele városban. Sok elindulás, sok fékezés ezek csak az első kereket veszik erősen igénybe.
-
félisten
-
kenguru99
senior tag
válasz szabonagyur #64988 üzenetére
4900km-hez mérten ha _tényleg_ nincs benne extrém használat, akkor lehet hogy megér egy garanciális bevizsgálást. De én inkább azt mondom hogy a használat miatt alakult ki. Mert a hátsó gumin is lennének jelei ennek ha maga gumi lenne hibás. Más a gyártási ideje az elsőknek és a hátsóknak?
-
félisten
-
Zsolt!!
aktív tag
Egy kis érdekesség: Winter icept Evo 2 Hankook 1923-as Dot. Az első kerekekről jön le a futófelulet. Különösen a jobb elsőröl.Eloszor azt hittem futómű hiba de azóta lement a nyár és nyári gumi köszöni szépen jól van. Felület egyébként nem repedezett. Ezért gondolkodom most nègyèvszakosban Hankook kiesett most a keresèsből
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
Egy kis összehasonlítás 2 éves ugyanilyen Conti ASC ( Opel Corsa C ) 28000km futással 10000kmenkét cserélve.
-
No.01
őstag
válasz kardkovacsi #64993 üzenetére
Tan nem de ahogy irja 5 eves es meg Hankook is. Ez sajna ilyen... es egyre inkabb ilyenek es nem csak a Hankook.
Pont ma reggel tevedtem veletlenul a Totalcarra (mar egy ideje nem olvasom mert szerintem nagyon sokat valtozott es nem a jo iranyba...) es olvastram valami cikket vagy gumi ajanlast ahol legnagyobb meglepodesemre a cikk iroja is azt irta, h az ujabb gumik mar nem mennek el annyit mint regebben hiaba el a koztudatban meg azt is irta, h a 4evszakosok es lenyegesen rosszabbul teljesitenek a 3. ev utan
Ez teljesen egybevag az alltalam is tapasztaltakkal.
...es miota csak szintetikus kaucsuk van ez ennel mar sokkal jobb nem is lesz szerintem. -
raziel01
veterán
Igen számomra pont ezért kérdés, hogy mondjuk egy Barum Quartaris 5-höz képest (27 ezer) mennyire éri meg a Michelin Crossclimate 2 (49 ezer). Most ugye Barumot vettem de pár év múlva lehet más lesz ha túl hamar öregszik.
Crossclimate 2 bírja-e mondjuk 5-6 évig a 3 helyett? Mert még az is lehet, hogy érdemesebb akkor 3 évente középkategóriás gumit venni, plusz annál kevésbé fáj ha esetleg valami kivágja az oldalfalat és cserélni kell. -
No.01
őstag
válasz raziel01 #64998 üzenetére
Tapasztalatbol mondom, h ha birja is (profilmelyseg) 5 esetleg 6 evig a valosagban a tulajdonsagai addigra ugy megvaltoznak, h nem akarod majd hasznalni. Nalunk legalabbis ez a trend rajzolodott ki (Kezdtuk sima CC-vel majd CC+ es most van CC2 is)
El kell fogadni, h ha oreg akkor mar kozel sem tapad ugy, mint ujkoraban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs