- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
addikt
válasz GoTReX #37900 üzenetére
Igen, lehet saját pedálboard-ot építeni, essetudom hogymonnyák mádzsárul.
El lehet vele marháskodni. Ha tudod állítsd minimumra a késleltetést a játék beállítások menüjében (latancy). Sokat segít. Ha sok az effekt akkor nálam meg tud nőni a késleltetés, zavaróan.
Játszál sokat, találj haverokat akikkel együtt tudsz nyomatni, az nekem nagyon bejött mikor haverral tolattuk.
Sajnos ha átmész máshova nyomatni akkor friss felhasználót kell létrehozni így nem fogja tudni mennyire tanultad meg az x-y számot, de ez van. Attól még buli.
Lehet választani hogy ritmust akarsz tanulni vagy szólót. Mindkettőt érdemes nyomni szerintem. Jó mókázást.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
GoTReX
őstag
válasz benedekco #37902 üzenetére
Uhum.Még ismerkedünk a programmal, barátnőm is probálkozik.Viszont ami nagyon zavaró hogy hirtelen emel tudásszintet, ha megy valami... Ergo épphogy elkezded élvezni,elkezded emelni és bukásig visz.Ezért sokszor manuálisan lövöm be a nehézséget. Akkordoknál pl mutat két akkordot, majd megdob 50 akkordváltással... Na ez azért nem szép
XBOX ID: GoTReX #4839
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
...ja, hogy ő Seymour W. Duncan, személyesen.
-
Eastman
addikt
válasz brickm #37909 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=uMSV4OteqBE&t=1m18s Köszi benedekco !
-
GoTReX
őstag
RockSmithben van olyan hogy külön Chord gyakorlás? Úgyértem én kijelölöm mit szeretnék és azokat valahogy ellenőrzi? Olyan logikátlan néhány menü benne.
-
GoTReX
őstag
válasz chaosmonger #37915 üzenetére
Ez a 2014 Remastered, és van benne 2 akkordlecke, de hogy ténylegesen akkordválasztás és gyakorlás van-e benne.
-
addikt
válasz Eastman #37910 üzenetére
Na, legalább tudtam valamit én is hozzátenni a tudáshoz.
re: GoTReX
Sajna nem igazán a tanulásról szól. Sok minden jobb lett a 14 remasteredben, de szerintem ilyen még nincs és nekem is hiányzik. Ha tévedek és csak el van benne bújtatva mondjátok.
De amúgy leírod magadnak füzetbe milyen akkordokat akarsz gyakorolni és csak gyakorlod őket oda-visza, szóval azért nem egy nagy érvágás.
Érdemes végigvinni a videó leckéket is. Lehet van benne új. Meg azokat is ki lehet masterelni.
Meg a beállításokban be lehet állítani hogy milyen gyorsan lépdeljen a nehezítéssel. Én maxon tolom. lévén már az eredetivel is nyomtam sokat, de lehet neked jobb lenne könnyebb fokozat is.
Bocs lehet lemaradtam, de milyen hangszeren nyomod? Illetve a hangbeállítást mikor csinálod és kéri hogy pengess akkor ne zúzz nagyon csak normálisan pengess, akkor sokkal pontosabban érzékeli majd a hangokat. Nekem úgy tűnt, hogy humbuckert jobban szereti, illetve hogy időnként eldobálja a kábel hangerejét valamiért. Szal ha nem érzékel hangokat, és tudod hogy jót játszol akkor lépj ki és nézd meg a hangok alatt a felvevő hangerőnél a rocksmith kábelt, húzd maxra és indítsd újra a játékot.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
nap
addikt
Blue River gitár.
+ ceruza start + ceruza telebrowser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
GoTReX
őstag
válasz benedekco #37917 üzenetére
Okés megfogadom! Összeírom, miket vár el tőlem az RS és neten megnézem azoknak az akkordoknak az ujjrendjét és váltásait. Ezek nélkül megállok a zenékben. Amúgy hogy ne csak kritikát mondjak, szuperek a játékok pl.: a Cowboyos húr pozíció gyakorlás, a Duckhunt szerű bundpozíció gyakorló és az alapzenék is hozzák a korszakaik hangulatát: I Want You Back - The Jackson 5 , Ramones Blitzkrieg bop, Queen We are the champions, Suspicious Minds” by Elvis Presley ,Three Little Birds” by Bob Marley & The Wailers...Tudták mit válogassanak hogy ne csak a vaskalapos fanatikusokat húzza be a hangulat! Amúgy úgy tervezem hogy 1-2 naponta 20-40percre mindig előveszem. Egy felől ez tuti vállalom és nem frusztrál mint kötelesség. Munka, edzés és kis vállalkozgatás mellett ennyit tudnék beletenni. Ja a gitárom egy Cort KX5 White. Egy nagyon szép ,kezdő gityó.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz GoTReX #37920 üzenetére
Ja, bár az a vicc, hogy nekem a 2013 karrier építése jobban bejött. Könnyebb számokkal kezdett, nehezebbekig mentél, akkor kis helyeken kellett fellépni majd egyre nagyobbakban, mint játék jobb volt, de mint oktató az újban több a lehetőség, finomabban működik.
Ez a gityó teljesen rendben van, meg mivel humbi, ezért az RS is jobban zabálja a jelet. Nekem az SSS Strattal kettes vagy négyes kapcsolásban pontosabban érzékel a játék, nem érdemes csak hídon tolni ilyen hangszeren, nálad meg a hídnál lévő vevő a jó. Azt is észrevettem, hogy különböző hangolók általában a hídon pontosabban mutatják az értéket kevesebbet ugrálnak mint nyaknál. Ez nemtom mér van.
Én szerintem azért tolom mostanában kevesebbet, mert egy nincs kivel pörögni, kettő hogy nincs olyan jó karrier mód. De mindegy. Meg annó a régit feketén toltam és ment rá minden zeneszám, meg házi készítésű számok is. Mióta megvan eredetiben azóta csak az van amit megveszek hozzá. Pl a két utolsó nagy Queen pack még nincs meg mert... sok. Várok valami akcióra, majd akkor megveszem őket, a múltkoriról lemaradtam.
A játékok is jók, bár inkább a játékot segít megtanulni, nem pedig a gitározást, nekem az a véleményem. Pl jobban beégnek a színek, mikor mit kell lefogni meg ilyenek. Haver pl ezekben a játékokban (volt pár, nem tudom melyik, talán kacsavadász, meg a slide) mindig ilyen világlistás top 10ben volt. De azért a játéka nem volt annyira fasza vagy kifinomult, ellenben magát a játékot jól tudta értelmezni, azaz mikor számokat játszottunk akkor nem kellett gondolkodnia egy pillanaig sem, hogy most melyik szín melyik húr meg hol van a 11ik bound meg ilyenek, ellenben nem volt elég gyors és finom a játéka ahhoz hogy jó legyen a hangszerben. Remélem átmegy amit mondani akarokre: Alexios
Ezt én is kipróbálom. Kössz a tippet!Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
nyunyu
félisten
válasz kemotox #37891 üzenetére
stonehenge meg a törpék
Azt eredetileg a Black Sabbath követte el '83-ban.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Eastman
addikt
válasz benedekco #37923 üzenetére
Azt is észrevettem, hogy különböző hangolók általában a hídon pontosabban mutatják az értéket kevesebbet ugrálnak mint nyaknál.
Kisebb a húrok kilengése, amplitúdója a hídnál.
-
consono
nagyúr
válasz #96302336 #37927 üzenetére
Az a vicces, hogy nálam gyárilag két csavar tartja a hidat az akusztikus gitáromon, lehet, hogy ezért nem volt gond, hogy lecseréltem a nylon húrokat fémre annó. HA el nem felejtem teszek fel képet.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
fattyu
veterán
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
kemotox
addikt
válasz fattyu #37932 üzenetére
De akkor most hogy van, hogy nincs tónvúd meg az ásógitár meg a betongitár is teljesen úgy szól (szarráeffektezetlenül ugyebár, hisz a piköp pont erre lett kitalálva ugyebár, hogy ne szóljon bele semmi, csak a húr rezgése a hangba), mint egy rendes gitár? Valamelyik nagy hazugság ezek közül.
-
fattyu
veterán
egy hét múlva már kitekert jcmen fogok skálázni
éljen a kertesa hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Goose-T
veterán
válasz fattyu #37934 üzenetére
Nekem már megvan a kertes ház!
Már berendeztem a kis házistúdiómat is az egyik szabad szobában:
A garázsban még kaotikus állapotok uralkodnak, de lassan már kezdek úrrá lenni a káoszon, oda kerül majd a próbaterem. A dobszerkó és a hangosítás már úton van Németországból, a kis keverő már megjött a stúdiómonitorokkal, a kábelekkel és a hangkártyával együtt.Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
fattyu
veterán
válasz Goose-T #37935 üzenetére
jó neked. akkora herótom van a dobozolástól mint ide Lacháza. gitár annyit volt a kezemben az elmult két hétben hogy ma kerültek elcsomagolásra szállításra
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
arnyekxxx
veterán
Én szeretem kipihenni a vasárnap reggeli flexezést de az a nyomi szomszéd olyankor nekiáll fűkaszázni. Nincs ezekben semmi illemtudás.
-
llax
senior tag
válasz benedekco #37942 üzenetére
Konkrétan ilyen helyen lakok, tehát akkor is erre ébredek, ha nem ér bilibe a kezem A telek 4 oldalából csak egyen van szomszéd, a háza kb. 80m-re, a "szembeszomszéd" sokkal közelebb van, de vele is csak "sarokról" vagyunk szomszédok. Keletről gyümölcsös, észak-keletről erdő, északról gyümölcsös, nyugatról szántó a szomszédunk + körbe vagyunk véve sok-sok természetes zajcsillapítóval, a "szembeszomszéd" háza előtt is vannak (díszfák - még az emeleti erkélynek is csak egy sarkáról látok át a szomszéd udvarára).
(persze ennek megvannak a hátulütői is... falu szélén egy kevésbé fogalmas helyen, néha kicsit "világvége feeling", ha csak egy kenyér kell is autóba kell ülni... a fűnyírás benzines géppel is 5-6 óra munka, pedig az össz telek kis része van füvesítve... stb.) -
kemotox
addikt
Akkor én is: dobot és gitárt rendszeresen hallok (a gitáros nincs a topon szegény ), de hajjakmeghanemígyvan, egyszer még skótdudát is hallottam a szomszéd utcából. Nemtom meg van-e a Jóbarátokból az a rész, mikor Ross nyomja, na kb olyan volt.
A flexes industrial téma pedig már nem zavar, annyira megszokott dolog. -
Eastman
addikt
Három kecske megoldaná a gondod.................
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
- PS5 Dual Sense kontroller (garanciális)
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, 8x 10/100/1000 Mbit/s RJ45, DIN-sínre
- swith játékok eladóak (3 fèle, bontatlan is.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs