- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz lakospeti #29998 üzenetére
Első körben itt is kipróbálhatod a gyári számokat.
...illetve gugel --> fake vs real gibson les paul
találatait.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
2. BUDAPESTI NEMZETKÖZI GITÁRVERSENY 2017. november 06 - 11., Zeneakadémia.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
-
Panzermeyer
tag
Valaki használt már ilyet?
Múltkor volt egy GS-en 100 körül. Kb ennyibe lenne, a szettem, amit itthonra építek (Marshall Plexi 50 homemade, vagy Marshall 1987 homemade és 1x12 láda szintén homemade, Celestion V30-cal) és kicsit elbizonytalanodtam. Túl jók a youtubes bemutatók róla.
Lehet nem is érdemes bajlódnom az egésszel?[ Szerkesztve ]
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
brickm
őstag
válasz Panzermeyer #30007 üzenetére
A marshallokhoz annyira nem ilik az 1x12-es láda. Tapasztalataim szerint legjobban minimum 4-essel szól.
Ac30-am van. Bár nem ez az uj VR, de amúgy teljesen más a hangja mint a marshallnak. -
bigrob
őstag
válasz NeoPampalini #30013 üzenetére
A GK kombó még úton van mert a szegedi kollega lebetegedett..
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Peter93
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek multieffekt témában.
Ismerőstől kaptam kölcsönbe (hosszú távra) egy Zoom G9.2tt pedált. Sajnos több órányi foglalkozással sem sikerült kiismernem. (Az angol nyelvű használati utasítást nem értem, a magyar pedig rövid és hiányos.) Olyan személyt keresek, aki bármely mértékben érthet hozzá és szívesen segítene megtanulni használatát. Természetesen amennyiben szükséges házhoz mennék az eszközzel és minden szükséges tartozékkal együtt Debrecen és Sárospatak környékén.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
bigrob
őstag
Illetve valaki tudna ötletet adni, hogy hogyan lehetne egy lábkapcsolót csinálni a 6505+ kombómhoz? Van itthon jó pár stereo jack, gondolom az kellene hozzá
-
félisten
-
Ragnar_
addikt
válasz bigrob #30020 üzenetére
Peavey 6505 Footswitch Ha esetleg nem sikerülne, 15k nem olyan vészes.. (már ha jó a 6505 lábkapcsolója a 6505+-hoz..)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
98bja
senior tag
Tudtok mondani Pesten, vagy környékén helyeket ahol cserélnek hangszedőket? Olvastam hogy nem nehéz kicserélni, de inkább olyanra bíznám aki ért hozzá.
-
Ragnar_
addikt
válasz brickm #30024 üzenetére
Hát nincs túlbonyolítva, egyik gomb ugye a chanel váltó, a másikkal meg valószínűleg az effekteket lehet ki/be kapcsolni. De nagy előnye, hogy valószínűleg biztosan működik. (És rá van írva, hogy Peavey)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
félisten
-
98bja
senior tag
válasz Plazmacucci #30027 üzenetére
Köszi! Ebben nem voltam biztos hogy hangszerboltok csinálnak ilyeneket, de eszembe sem jutott megkérdezni egyet sem.
-
bigrob
őstag
válasz kemotox #30025 üzenetére
Néztem már ezt, a probléma, hogy a 112-es kombó footswitch csatija sima nagy jack.
Én valami ilyesmit láttam, csak led nélkül tervezem:
Illetve az effect helyett nekem az búszt lesz. Szóval elvileg clean és od közt tudok váltani, a búszttal meg adok a cleanre crunchot és od-ra meg elvileg semmit sem csinál.[ Szerkesztve ]
-
Humbucker
senior tag
Ma sikerült megtapiznom egy Epiphone G400 SG-ét.
Iszonyat szépen szólt, a Cort M600-asom elbújhat mellette hangzásilag. Kicsit nyaknehéz, de nem vészes, csak ha nem fogja az ember a nyakat akkor dőlne. A kinézete picit extrém számomra a két kis szarv miatt, de amúgy szépen szólt tisztán is. Állítólag koreai gitár, a sorozatszám ha jól láttam úgy kezdődött hogy UUEE06.Valaki megtudja mondani ennyiből hogy valóban koreai ? -
kemotox
addikt
válasz Humbucker #30030 üzenetére
Gugli képeket nézegetve a csínaiakon matrica jelzi, hogy ott készült, az siman lejöhetett/levehették. Az én koreaimon rá van festve, hogy made in korea, mint a szériaszám. Meg most hirtelen találtam guglival egy EE sorszámos made in csínát. Az valszeg kínai. De ha tetszett a hangja meg kényelmes volt, akkor oly' mindegy.
Amúgy ha jól tudom 2005-ben csinálták az uccsó koreait, utána költöztek sínába, de lehet hülyeség. -
nap
addikt
válasz kemotox #30034 üzenetére
[link]
Szóval, vagy nem így kezdődik a szériaszám, vagy nem Epi, vagy a legfrissebb sorozat, aminek a számozása még nem került fel a wikipédiára.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
NeoPampalini
senior tag
A minap akadtam rá erre a csatornára (in English, bitte! ) Youtube-on, érdemes belenézni, tök egyszerűen magyaráznak el egy csomó dolgot, akkordmenet írás, basszus szólam, gitár szólam, ének, harmónia "mi hogyan és miért működik", stb...
Zeneelmélet a gyakorlatban, pont ez kell most, úgyis készül egy új számunk.
-
funk648
aktív tag
válasz funk648 #29997 üzenetére
Sajnos az előbb az A húr megint elszakadt, pedig ez Ernie Ball volt, és 2 hetet bírt ki. Szakadás előtt elég furán szólt, ráadásul ugyanúgy ugyanott szakadt el.
Marha jó, vihetem be a hangszerdiszkontba a gitárt. Szerintetek ennek a javítása mennyibe fog kerülni? (Csak azért kérdezem mert anno még ezt a gitárt 40k-ért vettem ) -
FockeWulf
tag
válasz NeoPampalini #30038 üzenetére
Ha érdekel a téma, hogy "mi, miért és hogyan" , akkordmenet, harmonizálás, szólamok, stb...akkor ajánlom figyelmedbe Kesztler Lőrinctől az Összhangzattan c. művet.
-
brickm
őstag
válasz funk648 #30039 üzenetére
Fogod otthon leveszed a babát és egy finom csiszolópapírral megcsiszolod. Megvan 300ft-ból. Nem kell egyből agysebészhez menni mert viszket a fejed.Nyilvána a hangszerboltban megmondják, hogy jo sz r a hidad, vegyél rá újat, 13ezer pluszs szerelés. Legalábbis csodálkoznék ha megúsznád 15alatt, hacsak nem ők is megcsiszolják 3ezerért.
[link][ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz funk648 #30042 üzenetére
Sok híd sorjás alapbol, vagy az lesz ha pl meggyűrődik rajta a krómozás.
Ezért(is) használok csak NIKKEL és soha nem krómozott cuccokat a gitáron.Ernie ball power slinky 12-es húrjaim 2-3 éveket simán bírnak a gitáron, (bírna többet is, csak takarítani is kell a foglapot ugye) szóval kicsi az esélye, hogy 2 gyári sz rt kifogj.
-
funk648
aktív tag
válasz brickm #30044 üzenetére
Megnéztem közelebbről az A húrnál lévő babát, és olyan mintha a felső részén az előző húr "recéi" (sodrás?) nyomot hagytak volna a baba felsőn részén.
Sajnos nem túl jó minőségük mivel már ugyebár este van, na meg a telefonom kamerája se a legjobb.
KÉP1
KÉP2
KÉP3[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz NeoPampalini #30038 üzenetére
Hehe, milyen vicces, én is két hete iratkoztam fel a csatornára. Tényleg jó, gyakorlatias.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
NeoPampalini
senior tag
válasz FockeWulf #30040 üzenetére
Háááát, én jobb szeretem a gyakorlatias dolgokat, egy könyv meg azért valljuk be, nem ilyen - és nem azért mondom, mert nem t'ok kottát olvasni, na... Ezekben a videókban "több irányból" kapok infót: szóbeli magyarázat (értem), piano roll (látom), hang (hallom - kontextusban, nem csak egy szólamot).
Egy egy órás videóból rengeteget lehet tanulni, ami csak a zeneelmélet olvasásával sokkal tovább tartana.Mindenestre levadásztam a könyvet, meg a Ligeti György Klasszikus összhangzattan című művét is, nekiesek valamikor.
-
Humbucker
senior tag
válasz Eastman #30048 üzenetére
Köszönöm
Annyi kis apróságot vettem észre, hogy zörög a 4.-ik húr amikor erősítő nélkül kicsit erőteljesebben pengetek bele.
Erre mi lenne az orvosság? Kulcsokat kellene cserélni ?
Habár állítólag 5 éve volt húrkészlet cserélve, az is lehet az oka ? Elég drágák ezek a kulcsok, bár később sztem lecserélem valami szép fényes króm színűre ami passzol a humbikhozm meg a hídhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest