Új hozzászólás Aktív témák
-
germinator66
aktív tag
Egyébiránt Inventort vagy SolidEdge-et javasoltok inkább abban az esetben, ha csupán készülékházakat szeretne tervezni egy cég...? Nem gépészek fognak tervezni benne, de mérnökök. A cél az, hogy ki tudják adni a rajzot (fájlokat), ami alapján legyártják az adott dolgot. Tehát inkább 3D műszaki rajzról lenne szó, mint "igazi" gépész felhasználásról. Szempont az is, hogy minél egyszerűbben legyen kezelhető.
Néztem, hogy Inventor esetén van LT verzió, ami nem annyira drága, de pl. az ST8-ból még többféle verzió van, a legkisebb a Design and Drafting, ami akár elég is lehet. -
Kicsipampam
tag
válasz germinator66 #10402 üzenetére
Csak SE. Sokkal kezelhetőbb és nagyobb tudású. Később netán, ha tovább fejlődik a cégetek gépész vagy valamilyen irányban, akkor meg pláne. (szerintem)
-
soldi3r
veterán
válasz Kicsipampam #10403 üzenetére
Ugy ar/ertek aranyban nem hiszem, hogy a SE erre a legjobb valasztas.
(#10402) germinator66, En kernek proba liszenszeket, szoktak adni.
Inventor LT nalunk £1000 korul megy. De a Fusion 360 pl csak £200/ev.
Ha jol remlik az SE kb SW ar szinten volt, £4500.E30 (oo=[][]=oo)
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy Inventor 2016-ban sraffozni csak Section view-t lehet? Nem igazán jövök rá, hogyan tudnék sraffozni manuálisan
Esetleg export autocadba és ott, majd vissza tölt inventorba és úgy műszaki rajz? Lövésem sincs... Valaki tudna segíteni?Köszönöm!
• Honor Magic5 Pro •
-
fpatrik17
senior tag
Robbanásveszélyes zónabesorolásnál kell a különböző térfogatokat különböző módon sraffozni. Első ilyen típusú meló és megakadtam. Szimpla 3d-s konténer terv tele gázcsatlakozókkal és azokhoz rajzoltam különböző méretű gömböket. Ezek átvitelét rajzlapon nem tudom hogyan lehet sraffozni
• Honor Magic5 Pro •
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet eltüntetni az Inventoros context menüt a Windowsból?
Előre is köszönöm!
Szerk.: mármint win hackelés nélkül, tehát az Inventorral.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Lacis69
tag
válasz fpatrik17 #10406 üzenetére
Szia!
A view-hoz készítesz egy sketch-et, a sketch-ben körberajzolod a sraffozandó régiót, majd Fill/Hatch Region paranccsal besraffozhatod. A régió vonalait beállíthatod Sketch only típusúra, és akkor nem fog a view-ban látszani a vonal.
Sajnos jobb megoldás nem jut eszembe.Ha a view-hoz készíted a sketch-et, akkor a view áthelyezésekor a sketch együtt mozog vele, különben nem.
A Project Geometry-vel átveheted a vonalakat, de akkor nem mindig ismeri fel a régiót.
[ Szerkesztve ]
-
kovviktor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy programom, ami hegesztési szimulációra van kitalálva, de modellt nem lehet benne létrehozni, hanem azt másban megrajzolva, bele kell importálni. A program Nastran bulk data fájlt (*.bdf), és Nastran fájlt (*.nas) fogad el.
A modelleket megrajzoltam Creo 3-ban de fogalmam sincs, hogy tudom nastran fájlként lementeni őket! Annyit sikerült kibogoznom, hogy a mechanika modult használva juthatok el az óhajtott fájlformátumokhoz, de itt el is akadtam. Hiába hálózom be, a mentés másként funkcióban felkínált fájlformátumok között a nastran nem szerepel, csak a Patran. Nincs valakinek ötlete, hogyan lehetne lementeni? -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Keresnék olyan CAD programot, amelyből letölthető itthoni használatra ingyenes "iskolai" verzió. Diplomamunkához kellene, előtte SolidEdge-t és Inventor-t használtam, ezekből létezik ilyen verzió, de szeretnék valami mást megnézni. Mit ajánlotok? -
tribunus13
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy SolidEdge ST8 diákverziót hogyan lehet aktiválni? Nem kaptam se licenszfájlt, se aktiváló kódot.
-
RAiN91
őstag
válasz tribunus13 #10423 üzenetére
Szia
Én most raktam fel a napokban, az oldalon kitöltöttem a dolgokat, és már jött is az e-mail a kóddal. -
koxy22
újonc
Üdv. Mindenkinek!
segítségre lenne szükségem. Jelenleg nx8-ban tervezek de szeretnék tovább lépni a 8.5-re de ezt egy kicsit megvariálta a siemens, nem úgy működik a megjelenítés és a mérés parancs mint amit eddig megszoktak.
Összeállításban ha az aktív elemet áttetszővé teszem akkor benne lévő alkatrészek nem lesz láthatóak, mérésnél pedig csak az aktív alkatrészt tudom mérni, ahhoz tudok méretezni, tud valaki nekem segíteni ezen problémám megoldásában? Véleményem szerint ez "csak" valami beállítási probléma, de nem tudom hogy mihez nyúljak.Segítségetek köszi.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Tudnátok mondani olyan programot, amivel egyszerű idomacélból készült vázszerkezetet tudok ellenőrizni szilárdságtanilag? -
Atlantis
veterán
-
perfag
aktív tag
válasz RAiN91 #10431 üzenetére
Solid Edge is jó volt, csak sokszor hibát írt ki -- biztos vagy benne, hogy a program hibája?
Ha lefut, akkor az eredmény szép színes és akár mozog is -- de mennyire hiteles?
Ok, valahol el kell kezdeni, de ha egy program hibát ír ki, akkor nem állok tovább, hanem megpróbálom megérteni hol hibáztam a modell felépítésében.
Szerintem. -
törölt tag
válasz perfag #10433 üzenetére
Szimuláció területe egy ritka ronda vidék. Láttam már olyat, hogy a szimuláció lehalt az egyetemi verzióban, mert a megengedett csomópont- vagy elemszámnál nagyobbat rakott össze valaki, de ez a korlát nem volt dokumentálva. Csak millió utánakérdezés segített. Vagy az is összejöhet, hogy nem jó elemeket választasz, és a mátrix instabillá válik. Miközben azt tanulja mindenki, hogy az a jó elemtípus. Sok olyan probléma van FEA területen, amibe bele lehet szaladni, és kideríteni, megérteni az okát csak akkor tudja az ember, ha n évet (n>>egyetemi tanulmányok éve száma) speciálisan a terület elméletének tanulásával tölt. Ez pedig keveseknek jön össze. E mellett az anyagmodellek viselkedése sokszor az ezzel munka szintjén foglalkozók számára is tud nagyon újat mutatni.
-
szekto
aktív tag
válasz #06658560 #10436 üzenetére
Az hagyján, a legszebb az szokott lenni egyes feladatoknál, amikor ugyanarra a szerkezetre, ugyanolyan beállítások és terhelések mellett, többszöri lefuttatásra 2-3 különféle eredményt ad a program.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
szekto
aktív tag
válasz #06658560 #10438 üzenetére
Egy nagyon kis mértékű eltérés még okés is lenne, de amikor egy szerkezetben kapsz egyik futtatáskor pl. 200 MPa-t, a 2. futtatásra meg 210-et, a 3.-ra meg 195-t...
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
tycon
tag
Tud valaki olyan honlapot, fórumot, ahova fel lehetne tenni gyártandó darabokat, amikre gyártókat keresnénk? CNC marás-esztergálás, CNC lemezmunka, hegesztés, lemezhajlítás, hagyományos forgácsolás, csőhajlítást igénylő munkadarabok.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Kollégának tervezgetek Autocad 2D-re gépet, néha lenne SW 3D dolgok, de nem nagyok, nem ez a jellemző.
i5-4460, 16 GB ram, SSD, ami elsőre biztos, egy jóféle alaplap+táp kombóval. A kérdés a VGA, acad topikban írták egy régebbi hsz-ben, hogy 7870-el már eldöcög. Kollégánál haswell IGP-n szaggat, szal. dVGA kellene. fHD monitor lesz. Olyan max. 35k lenne rá, vagy kicsit kevesebb.Másik kérdés az OS, jelenleg 2007-es Autocad van, win 8.1 vennénk, ez alá melyiket lehet telepíteni és melyik mennyire jó, stabil azon?
Köszönöm!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szekto
aktív tag
válasz ViZion #10445 üzenetére
Ha ilyen jellegű gépet állítasz össze, akkor a kulcsszó: OpenGL, és a varázsszó: nVidia. Félreértés ne essék, de a tervezőszoftverek jó része OpenGL-t használ, az azt eredetileg feltaláló és fejlesztőcsapat pedig az nV-nál dolgozik.
Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy Radeon VGA-val bizonyos programoknál komolyn grafikai hibák felléphetnek (pl. Creo 2.0-ba nagyításkor el-eltűnik az alkatrész), míg egy alsókategóriás VGA (pl. GT 630) relatíve simán viszi a dolgokat (ez persze erősen elsarkítva, mert a GT 630 nem fogja hozni ezek alatt pl. a Quadro-k szintjét, viszont fényévekkel jobb, mint a Radeonos kártyák).
650 Ti/ 660 / 960 trión próbáltam eddig az AutoCAD-et/SW-t/Inventor-t/Creo-t, azok mindegyikén hibátlanul ment.
Úgyhogy én nem ajánlanék Radeon-os VGA-t ilyen célra.
-
ViZion
félisten
válasz szekto #10446 üzenetére
Köszi!
nV GTX 750 vagy lehet 750Ti is belefér, akkor ez megfelelő lesz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szekto
aktív tag
válasz soldi3r #10447 üzenetére
FirePro kicsit másvilág azért, mint a Radeon. FirePro-t már inkább ajánlanék ilyen célokra, mezei Radeon-t a GT/GTX-ekkel szemben viszont tutira nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PC játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest