Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Tudnék szerezni piti pénzért egy Quadro FX 1800-at? Ér még ez a kártya manapság valamit? Mármint jobb híján (így, h adódik a dolog), betenném a Radeon 4770 helyére.
Köszönöm! -
masta_dry
tag
Ha creo 3-at használ valaki, megírná, hogy Creo 2 után a 3-ban kijavították már, hogy ha méred a modellt, akkor (esetenként) nem meglévő ablak alá dobja fel a mérési eredményt? Ez valami félelmetesen gagyi bug.
-
Shirchy
tag
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni. Eladtam a régi gépemet és szeretnék összerakni egy újat intel platformon amely szépen tudná futtatni az alábbi programokat:
- autocad
- solidworks
- eplan
- tia portalA max anyagi keret 130.000 lenne egyenlőre.
Az alábbi konfigra gondoltam:
Alaplap: Asus Z97 Pro Gamer (z97-es chipset, M.2/sata express támogatás és a többféle monitor kimenet miatt gondoltam erre a későbbi bővíthetőség miatt)
Processzor: Intel i5 4460
Memória: Kingston 2x4GB 1600Mhz Black Fury
VGA: integrált lenne egyenlőre
Ház + táp
Szerintetek ez a konfig elvinné a fent említett programokat akadás mentesen,vagy mindenképpen kell hozzá egy plusz videókártya?
A segítséget előre is köszönöm!
"jobb adni,mint kapni" mondta a boxoló... :P
-
zolikaDB
veterán
válasz Shirchy #10154 üzenetére
Mivel nem K-s a procid, és nem írod, h tervezel, fölösleges a Z-s lap.
Vegyél egy alap B85-ös chipsetű lapot, ami támogat 4 RAM slotot. Pl Asus Vanguard-ra 5 év gari jár, szerintem a megbízhatóság elég fontos munka során.
Ebbe be egy i5-ös proci, mellé 1x8GB RAM, később a társai, ha igényled. VGA-nak kollega egy GTX750Ti-t választott, ahogy látom, nem bánta meg. Emellé egy 120-as SSD, és örülsz -
repvez
addikt
Tud valaki segiteni, hogy Frecadban , hogyan lehet egy cső keresztmetszetű testet kialakitani, mert nem tudok az XY sikra merőlegesen szerkeszteni a meglévő rajzhoz.
A sweephez ugye kellene a vonal ami az XY sikon van és egy kör keresztmetszet kellene a merőleges sikon, amit végigfuttatnék rajta. -
Shirchy
tag
válasz zolikaDB #10156 üzenetére
Azért gondoltam z97-re mert ahogy olvasgattam, ez a chipset támogatja majd a még most kikerülő procikat. Nem szeretném 3 éven belül megint cserélni, és így lehetne bővíteni a csillagos égig. K-s proci nem valószínű,mert nem vagyok oc fan, de még bármi lehet. 5 év garis munkára való alaplapot meg nem láttam z97-el. De ha azt írjátok elég a b85 (támogatja majd az újabb procikat is?) akkor a Vanguard lesz.
"jobb adni,mint kapni" mondta a boxoló... :P
-
zolikaDB
veterán
válasz Shirchy #10159 üzenetére
Inkabb menj at a milyen alaplapot topicba. Nem biztos amugy, h annyira nagyon kell varni a Broadwellt. A nagy ujitas amugyis az, h Iris Pro grafika van benne, ami sajnos (lasd ipon tesztek) meg mindig nem eri el egy 25k-s AMD APU szintjet. Magukhoz kepest (Intel 4600) fejlodtek egy lepest, de a konkurenciat nem ertek be, ez teny...
En a helyedben inkabb vennek egy sok garis lapot es bele egy i7-est. Gianni-nal az i7-esek annyiba mennek, mint iponon a kozepes aru (65k) i5-osok.
A programozo kollegamnak egy 1155-os i7 van a gepeben, 16GB RAM-mal, cirka 3 eve, NX9-ben programoz, de eddig nem fogta meg semmi a gepet. (sokszor nagy es bonyolult formafeluletek)
A lenyeg, h te arra epitesz, h egy lapba 2x fogsz procit venni. Ez dragabb, mint 1x egy komolyabbat.
Ami nekem van otthon lapom, az is a 4. eve korul tobb kekhalalt produkal, azota 2 Intel platformvaltas is volt, uh semmi ertelme nem lenne egy kishibas lapba uj procit tennem (ha lenne - de nincs, 1156 ugye...)
Sot, a legujabb APU-k meg erosebbek lettek, 140-160$ koruli aron. Egyelore az Intel nem eri be az AMD-t az integralt megjelenitos harcban, marpedig a Broadwell emiatt (is) kerult piacra.
En szivem szerint AMD-t vennek, ha nem kellene a gep CAD/CAM-re -> Kaveri Refresh -
-
Taurus1047
csendes tag
Sziasztok.
Én még csak 2 napja ismerkedek a Blender-el de nagyon tetszik. Meg ez az egész virtuális alkotás. Azt szeretném kérdezni ha tud valaki segíteni hogy mit kéne még tuningolni a gépemen hogy ha komolyabban szeretnék foglalkozni a dologgal? Persze így sem panaszkodok mert 1920x1080-ban 5 perc alatt renderelek
A gépem adatai:
-VGA : Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 DX 10.1 Shader model 4.1
-CPU : Intel core 2 quad Q8300 processzor
-Memória : 4GB 800MHz DDR2
-HDD : 2 db 1TB Westren Digital.
Ha esetleg rossz topic-ba írtam elnézést kérek de ezt adta be a kereső a Blender szóra.
Üdv mindenkinek.http://prohardver.hu/dl/upc/2015-07/06/329268_ljnqhsjwwpuwpquo_feher_bogre_v2.jpg
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz Taurus1047 #10163 üzenetére
Szia.Valóban rossz topikot választottál, mert ez gépészeti 3D topik. Itt olyan szoftverekről van szó, amelyekkel a később valóságban is létrehozandó dolgokat (gépalkatrészeket, műanyag fröccsöntött tárgyakat) modelleznek. A Blender a 3DMax, Maya, a látványra utazik, vagyis filmeket, játékokat modelleznek, renderelnek vele.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
masta_dry
tag
Hejj, serácok, Creo2 alatt meg lehet valahogy eltérő színnel különböztetni a relációkkal vezérelt méreteket sketch-ben? Color config-ban nincs nyoma, syscol.scl-ben meg nem akarok kísérletezni...
-
Shirchy
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget/hsz-t!
Amint meglesz a gépem,biztos lesznek kérdéseim a programokkal kapcsolatban. Szóval még egyszer köszönöm és majd jelentkezem."jobb adni,mint kapni" mondta a boxoló... :P
-
Rosi02
újonc
Sziasztok
Az lenne a gondom hogy a 2014- es solidwors küldözgeti a gyártónak a jelentéseket van erre valami ötlete hogy lehetne kiküszöbölni. Használat közben nincs net és a tűzfalon is le van tiltva a szolid.
Előre is köszi Üdv Zsolt
-
-
gyikhuszar
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb helyen kérek segítséget, de majd elirányítotok máshova.
Szóval nem régen szereztem meg az alaptudást Catia V5-höz, és nyilván nem ártana egy kicsit gyakorolgatni, szinten tartani a dolgot. Be is szereztem a programot (igen, onnan), de egyszerűen lehetetlenség vele dolgozni, annyira bugos. Eltűnnek a gombok, beragadnak az ablakok, nem lehet normálisan beállítani. SP6 és hotfix fent van. Valaki tudna nekem segíteni ez ügyben, akár privátban? Még mielőtt az a kevés tudásom is elveszne.Köszi.
-
törölt tag
válasz gyikhuszar #10174 üzenetére
Ez nekem inkább VGA driver problémának tűnik. Egyik-másik tanulói változat teljesen vígan fut gyakorlatilag egy öt éves notin is.
-
gyikhuszar
tag
válasz #06658560 #10175 üzenetére
Hm, erre nem gondoltam. Tanulói változat ez is (V5 R21), a gép i5 processzor, ati mobility radeon HD 5740 vga, 4 giga memória, stb. Szerintem ennek elégnek kellene lennie. Annyi, hogy van elvileg egy frissebb catalyst, még azt felrakom. Őszintén szólva engem meglepne, ha hardver vagy driver gondja lenne.
-
zolikaDB
veterán
válasz gyikhuszar #10176 üzenetére
Enterprise group-osok azt mondtak, h a catalyst bezavar, azt le kell szedni es csak a driver maradjon.
-
törölt tag
Melyik user interface stylet használod?
-
soldi3r
veterán
-
Dominator
aktív tag
Helló!
Creo-val kapcsolatos gondom van: ha elkészítek egy rajzot, szépen kitöltöm a szövegmezőt is. Egy részét (tömeg, lemezvastagság) a paraméterekből szedi a program, a többit pedig ki-ki begépeli magának. A probléma az, hogy hiába van ez kitöltve, időnként eltűnik a tartalma, pl. ablakváltás, mentés vagy refresh után. Ha behozom a szövegdoboz beállításait akkor látszik, hogy ki van töltve és ha OK-t nyomok, újra megjeleníti. Az adat tehát nem veszik el, de bosszantó állandóan ezt figyelni. Mi lehet az oka és hogyan tudnám megoldani?
Köszönettel,
István -
törölt tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már hogy a Catia V5 R18 és a Creo 2.0 elindul win 10-en?
-
dandy91
tag
Üdv Mindenkinek!
Valaki tudna segiteni nekem öntőszerszámot szeretnék tervezni proE 5.0 segitségével teljesen az alapoktól valaki tudna nekem segitséget nyújtani ? Esetleg pár tutoriallal megtámogatni?
Előre is köszönöm."Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
Gabesz87
veterán
Végre áttértem Inventor 2008-ról 2012-re. Viszont abban tudnátok segíteni, hogy be lehet állítani azt, hogy alapból ne "Shaded" legyen a Visual Style, hanem "Shaded with Edges"? Zavar, hogy bármit megnyitok, nem látom az éleket normálisan.
Ill. volna egy másik gondom is: otthoni, saját gépemre próbáltam tegnap feltenni a 2015-öt, de nem sikerült. A probléma okát nem részletezném itt, talán értitek miért, szóval aki ebben járatos, megköszönném, ha privátban írna, és ott elmondom, mi a probléma).[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Befolyásolhatja a videókártya teljesítménye a 3DConnexion (wireless) "viselkedését"? Alkatrész forgatásánál Solid Edge ST7 és EdgeCam 2015 R1 alatt piszokul belassul a mozgás, szaggatottá válik... A hagyományos egér meg gond nélkül tudja ugyanezt.
i5-4460, 12GB RAM, Quadro FX1800 (ez elég öregecske vas).
Köszönöm -
Kicsipampam
tag
válasz zolikaDB #10198 üzenetére
Nálunk is tapasztaltunk ilyet, de nem ilyen mértékben. Driver frissítés megoldotta. Aztán rászoktunk, hogy mindig frissítettük és a legfrissebbet használtuk, de akkor meg néha előjött újra. Szóval ha majd találsz egy jót, akkor semmi áron ne frissítsd meg. A driver alatt mindkettő driver-ét értem. (vga és 3dconnexion)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest