Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    válasz net84 #2998 üzenetére

    Bólogatok :K , nincs ilyen, hogy precedens. Bíróságon azért lehet, hogy volt ilyen döntés, de "picit" nehéz ugye ezekhez hozzáférnie bárkinek, no meg egyébként sem számít, bármelyik bíróság dönthet később másként. (Mielőtt megkérdezed: az eltérő döntésekből eredő ellentmondásokat nálunk hivatalosan utólagosan oldják fel, ehh nemtom melyik a hatályos neve, talán jogegységi döntéssel)

    Lényeg: ez a jogszabály, nagyon másképp értelmezni szerintem nem is lehet.

    Azt mondjuk elmondom, hogy nekem legalábbis nem eléggé pontos az a rész, ahol a gyártótól kapott jogosultságok vevő felé való átadásáról szól, mivel azt egyszerűen nem mondja meg, hogy kinek kell aztán eleget tenni, ha az átadott jogosultság alapján követel is valamit a fogyasztó - viszont mivel egyedül a kiskerrel szerződik a fogyasztó, ezért fogalmilag nem mehet máshoz. Ha vigasztal, az új Ptk. várhatóan lehetővé fogja tenni azt is, hogy közvetlenül a gyártót is macerálhassa a fogyasztó, bár nem tudom, milyen feltételekkel. :)

    mod: Az tényleg gáz, hogy az itteni szervizek sokszor nem hajlandóak bevenni a külföldön vásárolt cuccot, de a szervizhálózatot a gyártó szervezi... A magyar szabályok csak annyit írnak elő nálunk vásárolt cuccnál is, hogy a garipapíron szereplő szervizhez elviheted, ha akarod.

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák