Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ,

    addikt

    válasz PapG. #22219 üzenetére

    "Akkor minek köcsögöznek velem?!"
    Nem csak veled csinálják ezt, mindenki mással is, mert a gyári szoftver/firmware/BIOS (mindegy, hogy telefon, alaplap, videokártya, vagy bármi másról van szó) utólagos - gyártó által nem engedélyezett - módosítása mindig is garanciavesztéssel járt legjobb tudomásom szerint. Ettől függetlenül ha a jogszabályok szerint viszont ez engedélyezett (én nem tudom, hogy az-e, szerintem nem az), akkor érdemes bepróbálkozni náluk, hátha sikerrel jársz.
    Egyébként korábban is mindig így volt, bármit módosított valaki úgy, hogy annak nyoma maradt (akár hardveres, akár szoftveres téren), azonnal megvonták a garanciát még abban az esetben is, ha annak abszolút semmi köze nem volt a hibához.
    A szolgáltató egyébként szinte biztos, hogy ugyanúgy elküldött volna, ahogy a szerviz tette.
    Pl. ezt a Telekom oldalán találtam, de gondolom a többi szolgáltató esetében is ugyanez a helyzet:
    https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/1177/elveszik_a_garancia__ha_sajat_magam_frissitem_szoftvert_a_keszulekemen_

    "Abban az esetben viszont, ha olyan szoftvert töltesz le, melyet a gyártó nem az adott telefonhoz készített (pl. az egyéni szoftver telepítése, a "root", a készülék függetlenítése és teljes körű adminisztrátori jog szerzése a készüléken), minden esetben garanciavesztést okoz."
    Lehet tévedek, de én úgy gondolom, ha ez bármiféle jogszabályba ütközne, akkor nem merték volna nyíltan kiírni az oldalukra.

Új hozzászólás Aktív témák