- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Peterhappy #86209 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Télen szerintem majd rámegyek ezekre a lassú, hosszú futásokra és mondjuk heti egy lesz amit jobban megpörgetek.
A héten lejár a Garmin Greg féle 11 hetes edzésterv és szombatra egy verseny 10km van kiírva önmagammal. Kíváncsi vagyom mit tudok összehozni, a cél hogy az 57:01-es PB-t megdöntsem. Lehet megcélzok egy 5:30-as tempót.Més que un club!
-
titán
Köszönöm szépen a visszajelzéseket!
Ma egy tetőantennát állítottam be és ehhez a dvbt finder appot szoktam használni. Mikor elindítottam, nem találta a lokációt és kért, hogy engedélyezzem a gps használatát. Ekkor vettem észre a beállításokban, hogy a helymeghatározásnál csak a wifi és mobilhálózatok van engedélyezve. Korábban ez biztosan nem így volt, a dvbt finder is tökéletesen működött (miután engedélyeztem a telefonon a gps helymeghatározást, újból frankón tette a dolgát). Este vagy holnap kipróbálom a strava-t is, szerintem ez lehetett a baja. Hogy mitől változott meg ez a beállítás azt nem tudom, nem emlékszem, hogy átállítottam volna.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Köszi a tippet, BS-ről sikerült rendelnem Velocity WTR-t.
-
Fred23
nagyúr
válasz parandroid #86208 üzenetére
Nálam nagyon fontos szempont, hogy ne veszítsek izmot, gyakori hosszú futásokat leginkább ezért nem vállalnék be. Figyelem minden nap, mekkora kcal-deficitet hozok össze, és ahhoz igazítom az aznap esti kocogást; ha túl sok kalóriát égettem már, egyáltalán nem megyek, ha túl keveset, 6 km lesz az 5 helyett.
Él bennem egy kép a fitt önmagamról, azt szeretném csak elérni, és a futás ennek az egyik eszköze, illetve feltétele. A maraton kapcsán van bennem még egyfajta önsajnálat is, amiért úgy alakult, hogy ennek a teljesítését is sikerrel összekapcsoltam a fittség ideájával.
Másrészt boldog leszek már majd attól, ha valamikor lefutom középszar idővel.
Peterhappy: Jó lenne gyorsulni, de csak azért, mert élvezetes gyorsabban futni; versenyzés nálam nincs tervben, nincsenek ilyen ambícióim, nem is teszek bele így az egészbe annyit, mint az, aki mondjuk helyezést, érmet akar x versenyen. Ha egyszer nevezek egy maratonra, azt se versenyként fogom felfogni, inkább csak egy fizikai felmérőnek, amit teljesíteni kéne magam miatt.
-
tomcica
Topikgazda
Polar Vantage V3 teszt Dcrainmakertol:
[link]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
Ma hívtak meg szülinapi hétvégére, de ésszel étkezek. 2 db 4 személyes sültes tál
Te otthonról dolgozol ha jól emlékszem? Nemrég voltál megfázva, most meg kaptál egy gyomrost? Glutamin arra is jó Mindig újra felállni betegség után... hr gyengébb kicsit, izomzat is erőtlenebb. Ez egy mókuskerék -
Fred23
nagyúr
válasz tomcica #86262 üzenetére
Rajta vagyok. Ha minden jól alakul, olyan átalakulást fogok csinálni jövő márciusra, mint amit kevesen.
Pedig 43 leszek a hónap végén.
Peterhappy: Király lehetett nagyon az a maraton is. Gondoltam már rá én is, hogy nálunk fogom lefutni egyedül a helyi rekortán pályán; 42 kör, meg egy kicsi. És senki se fogja tudni, hogy miért van olyan meghalós fejem, mert aznap én fogok ott a legtöbbet futni.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Fred23 #86261 üzenetére
Én szinte napra pontosan két éve kezdtem újra futni, és abszolút így vagyok a futással magam is. Versenyekre nem járok, maratont is csupán egyet futottam, azt is egymagamban. Ettől még szeretek néha gyorsulgatni, egyfelől, mert jó néha érezni, és láthatóvá tenni a fejlődést, hogy a befektetett munka meg-megtérül, másfelől meg jó érzés feszegetni a határaimat, 19-re lapot húzni, és megnézni, mi sül ki belőle.
Ahogy a Topikgazda házimacskánk mondaná, néha el kell menni a falig Abból nagyon sokat lehet tanulni (és én teszem hozzá, nem csak a futást illetően). -
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #86264 üzenetére
Mondd nekik,hogy elrontottad a gyomrod es csak csipegetni birsz majd elteszik masnapra a maradekot es megeszik
Jelszo a regi: "A jo cserkesz nem lop,hanem szerez" (jelen esetben nem hazudik,csak nem mond teljesen igazat )
Szoval nincs kifogas,dietazni mindig lehet.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #86267 üzenetére
Nem figyelsz. A 2 db 4 személyes tál már a csipegetős mennyiség
Odafigyelés van most itt is. Száraz november, de mivel alkoholt csak nagy ritkán iszom, ilyenkor (és böjtidőszakban) igyekszem a péksütiket, és a húst is nullára redukálni.
Egy hét után most először kajáltam be alaposabban, Feleségem csinált sütőtökös pizzát, és kókuszos sütit, jelképes mennyiségű cukorral, rengeteg holland kakaóporral, és kókusztejjel. Ehhez még ment némi alma+dió+sajt kombó, ami a Gyerekek tízóraijából megmaradt.
De reggel ment éhgyomorra egy FM, másfél tíz napon belül a harmadik, talán-talán tényleg kezdek helyrebillenni, bár ma azért jobban éreztem a hasizmom - de hát ez van.A kajamennyiségekkel próbálok játszani, túl azon, hogy kevés sz.rt enni (és ezt jó lenne hosszú távon rögzíteni végre valahára), igyekszem kevesebbet is enni. Értsd: Hetente 2-3 alkalommal simán lemegy egy tükörtojás 6-7L-es méretű tojásból, mellé a nem kevés zöldség, plusz kenyér. Ha rántotta, abba még 2-3 hagyma is, esetleg 2-3 szem krumpli (megsütve). Most lehoztam 5 darabra a tojásmennyiséget, mellé zöldség - kenyér nincs. De azt hiszem még lejjebb kell tornázni a tojást, ugyanakkor a tápanyagbevitelre is oda kell figyelnem, a fehérjével mindig nagyon rosszul állok.
Ja és persze mellé böjt, nem túl szigorúan véve, nem is minden nap, de a 14 óra alhangon, amúgy 18-20.
Egyelőre szerintem még csak víz ment le, de az nem kevés. Hó végén referálok, ha lesz mit. Ha nem írnék, akkor sz.rt se fogytam[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #86268 üzenetére
Nehogy megjelenjek a buli elott par perccel egy ilyennel
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #86270 üzenetére
Kozepkorodig zabalhattal,kielhetted magad,innen ideje lesz mar valtani aszketa uzemmodra csak meghosszabitja az eletedet,mentalisan is erosebbe tesz...meg meg sporolni is tudsz WIN+WIN.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #86270 üzenetére
Tom kinyírta a ropi zabálást is! Szoktam nassolni belőle, tiszta szénhidrát bomba estére. Most fogtam a zacskót és beleöntöttem a markomba ( igaz ezt az aszalványokra értette ). Elkerekedtem a szemeim a pár db ropi láttán De nem ettem többet, ment rá a fehérje turmix 12g glutaminnal és 2g kreatin. Rohadt éhes vagyok most, pedig ötkor volt kolbászos rántotta uborkával, sajttal. Képzeld gondoltam egyet és egybesütöttem az egészet uborkástul mindenestül Most nézem Te is a rántottáról írtál
Tom: ugyanezt a mentális fröccsöt szoktam mondani a 150 kg-os barátomnak Csak ott én vagyok a motivátor Igaz nem tudok olyan szálkás, de annál apróbb hasizmot villantani Ui.: visszaolvastam magam, most komolyan miért nem lehetett megírni ezt a hsz-t az apróbb megjegyzés nélkül? Ez valami beteges kényszer a Főnök cirógatására? Mi ez a jelenség? Kirakom az X-et az ablakomra, mint Fox Mulder...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
SirRasor
addikt
Másfél hét kihagyás erősen Covid gyanúval meghozta az eredményét
10k-nak induló laza Z2 tempóban, pulzusban Z2-3-4-5-összevissza és 6k után meg kellett állnom.
Covid futamnak kereszteltem el
Elrettentő példának linkeltem be: Ne csináljatok ilyet! Kell még az az 1-2-3 nap extra pihi. Csak már nem tudtam az ülepemen ülni.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
danielsz
tag
Vettem egy Scott Pursuit cipőt, első benyomásra elég kényelmesnek tűnik. Az egy bajom vele, hogy a többi cipővel papíron azonos méretben (43-mas / UK 8,5 / US 9,5) kicsit túl bőnek tűnik a felsőrész, mondjuk én más cipőknél nem szoktam használni az utolsó lukat, de majd legközelebb kötök rá egy "nyuszifület", remélem az fixálja szépen. (Valszeg a legnagyobb baj, hogy a gyári fűző kissé ergya ) A talp elsőre elég jónak tűnik, nem az a pihepuha lágyság, de kevésbé fapados nekem, mint mondjuk a Saucony Ride 14. Kíváncsi leszek, a következő pár futás után mit mutat.
Sajnos a Reebok Floatride Energy 3-mam már nem hadra fogható, mondjuk megbocsátom neki, mert 12 600 Ft volt, de belement 1300+ km. Olyan, mintha elment volna a sarkából a csillapítás, pedig az a része kb. makulátlannak néz ki.
A Hoka-vonalon nem tudom merre menjek tovább, a Rincon 3-mam bejön, de 600 kilinél már kegyetlenül szét van kopva a talp. Ha jóval tartósabb, akkor a Clifton 9 valszeg megérné, különben lehet, hogy hagynom kéne. -
xy.zsolt
őstag
válasz Chuck Norris #86287 üzenetére
Drágán kifizettetik azt is amit kispóroltak a talpából
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
attiss66
senior tag
"...reggel 6-18 között eszek csak, 12 óra böjt megvan..." kipróbáltam kétszer, most vagyok a második napnál. hát ezt elég kibírni. Én , volt olyan, hogy éjfélkor is ettem/eszegettem/, meg általában 20-22 között, a szénhidrátmentes étkezéskor is. Ezzel még jobban lehet fogyni, a 18tól másnap 6 óráig nem eszek módszerrel? persze a szénhidrát csökkentéses módszer marad, amivel már 12 kilót fogytam fél év alatt.
-
tomcica
Topikgazda
válasz attiss66 #86291 üzenetére
Ha mar zabalas...100-200 mikrogramm krom tud segiteni,plane ha csokkenteni kell a vercukrot is
Aki ilyen esti zabalos,es miutan mar evett idoben eleg vacsorat,viszont ra-rator a zabalhatnek,nos azoknak meger egy probatThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
" Nekem a legbrutálisabb az egész történetben, hogy hogyan lehet 30 zselét megenni izoval. "
Nagyon nem mindegy, milyen tömény-ségűre van keverve az ISO és vagy Hypotonikus ital.
Plusz szerintem a zselé mellé sima víz is ment néha.Illetve mivel közel 60 óra volt, így nagy valószínűséggel főként a frissítő-kocsinál történt az elfogyasztása. Ott meg bátrabban lehetett szürcsölni.
De egyébként ha nem iszik mellé az ember kellő folyadékot, akkor azért nem használ annyira.
Mondjuk vannak tuti "hidro" zselék, amik több vizet tartalmaznak.
Meg az sem mindegy ki mennyire bírja az épp aktuális összetevőit, ízeit mert az is lehet problémás. Főleg ilyen távon...Ilyenkor már elkél a habos babos zselé is. Csak hogy legyen egy kis változatosság.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Fred23 #86261 üzenetére
Ez a kcal-deficit alapú megközelítés jó lehet.
Viszont ha hétről hétre nem látszik a mérlegen semmi akkor növelni kell a kettő közötti különbséget. Célszerű nem egy mérést csinálni.
Mert ha jól felszívja magát az ember vízzel, akkor azért felszalad egy kiló.Papíron lehet 2500 kcal a felhasználás, mellé 2200 kcal a bevitel.
Tehát 300 kcal kevesebb megy be, de nem fogysz semmit akkor kevesebbel is elmegy a test.
Azaz nem is eszel sokkal kevesebb kalóriát, nem is fogysz olyan ütemben.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Never79
tag
Nekem úgy megy le, hogy eszem azért valami szilárdat is mellé pl. banán, sajt, sós dolgok, kis kenyér, hogy ne legyen folyamatosan édes a szájízem, illetve ne csak az a "trutyi" legyen a hasban.
Garmin algoritmusok azért nem annyira hülyék: HRV egyelőre pirosban, body battery tegnapra lett jó, edzésre való felkészülés még mindig alacsony. Regenerálódási idő 22 óra még. Azért holnap már lesz egy kis futás
-
xy.zsolt
őstag
válasz attiss66 #86291 üzenetére
Elég összetett a szervezet működése és a számos eltérő körülmény miatt egyénenként változhat az, hogy mi a nyerő. Én pl nem eszek 18 és dél között (max pár szem keksz reggeli kávéhoz) viszont 80%ban szénhidrátot és csak kevés húst eszek. A napi 40perc mozgás mellett fogytam tavasztól őszig, 74kgról 67ig.....ez már sokadik évben így történt. Én csak délelőtt edzek (éhgyomorral) ami szintén döntően meghatározó.....szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #86296 üzenetére
Viktorral csinaltattam azt,hogy a 6oras valto utani elso edzes 200/200m kontrollalt verzio. Az kb 10K sebesseg a gyorsnal,a lassu az laza...es minden gyors utan 10-20meter seta! Aranyat ert neki
Aki hosszu futas utan akar atmozgatni a kovetkezo edzesen annak is javaslom,sot elso par db gyors 200m lehet akar FM iram is..amikor mar olajozott akkor magatol gyorsul.
Ez nem gyors edzes,plane nem sprint munka,sehol nem szabad befeszulniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #86298 üzenetére
nálam ez annyiban tér el interval-nál (ha nem folyamatos) hogy a lassú részt követi a 10-20m séta.....jobban bevált nekem a pillanatnyi szusszanás utáni sprint.....és talán jobban is erősít a zéróról gyorsítás mint az 5:00 tempóról
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest